porcje potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok. 400 g białej ryby, ok. 200 g kiszonej kapusty. Kapustę wyciskamy, żeby pozbyć się jak najwięcej soku. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Ciasto kroimy na 4 paski wzdłuż krótszego boku ciasta. Każdym paskiem wykładamy małą foremkę tak, by został kawałek do “zamknięcia” foremki. Na spód wykładamy 100 g ryby, przykrywamy
Kucharzycaciasto dłużej pozostanie świeże. Ale kto by się tym martwił, skoro jest tak pyszne, że szybko znika ze stołu. Ciasto możemy aromatyzować sokiem z cytryny i dodatkiem startej skórki cytrynowej. Drukuj Babka piaskowa window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 4 jajka 2/3 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej kilka kropel ulubionego aromatu (dałam migdałowy) 1 kostka masła
Mieszam w Garnkubardzo drobno posiekać. Listki szałwii posiekać niezbyt drobno. Na patelni, na średnim ogniu, podsmażyć je delikatnie na maśle. Dodać do mięsa w raz z solą, pieprzem i skórką cytrynową. Wszystko razem dobrze wymieszać. Pora dokładnie wypłukać. Marchew, pietruszkę i seler obrać, opłukać. Wszystkie warzywa przełożyć do garnka, zalać wodą (około 2 litry), dodać liście laurowe i ziele angielskie, posolić
Codzienna kuchnia niecodziennaśledziowym pomysłom. Tym razem śledzie w sosie pikantne od cebuli, słodkawe od miodu i kwaskowe od cytryny, są pyszne. Wypróbujcie a smak Wam się spodoba. Śledzie w sosie jogurtowo - cytrynowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePolecam babkę cytrynową jest pyszna a skórka powoduję niepowtarzalna w smaku
Ugotujmy Cośzalewamy wrzątkiem na około 5-10 minut - odcedzamy. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce (duże oczka) - gniazda nasienne wyrzucamy. Starte jabłka mieszamy z sokiem z cytryny, skórką cytrynową i pomarańczową, cukrem, cynamonem, rodzynkami i orzechami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy z lodówki przygotowane wcześniej ciasto i odcinamy 2/3 - pozostałą część ponownie umieszczamy w lodówce. Ciasto cienko rozwałkowujemy
peggiwkuchniZdrowo i smacznie :) Składniki 4 kawałki dorsza pieprz cytrynowy, sól, olej 1 cebula 3 żabki czosnku 1 łyżka pasty z suszonych pomidorów 1 marchewka kawałek selera 1/2 szklanki … Czytaj dalej Dorsz z soczewicą i warzywami
czarrna od kuchniproszku do pieczenia 15 dag cukru 2 jajka pół szklanki mleka 2 łyżeczki cukru waniliowego Krem; 20 dag miękkiego masła ok. 30 dag cukru pudru kilka kropel soku cytrynowego lub innego olejku zapachowego odrobina żółtego barwnika w proszku Dodatkowo małe papilotki do pralin ok 34mm. - 12 szt. Draże białego koloru kostkę czekolady deserowej dwa plasterki surowej marchewki
Radość kipiąca uśmiechem.przepisy na serniki na blogu: - Sernik czekoladowy z wiśniami - Sernik krakowski - Sernik ananasowo kokosowy - Seromakowiec - Sernik wiedeński bezglutenowy - Sernik na zimno z owocami - Tartaletki sernikowe ze śliwkami - Mini serniczki cytrynowo czekoladowe - Sernik z marakują - Sernik tęczowy - S ernik „Zebra” - Sernik malinowy - Chatka Puchatka Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową appeared
mojewypiekiinietylkostole. Oczywiście będą też inne ciacha ale jeszcze nie wiem jakie. A tymczasem zapraszam po przepis na zebrę. Inspiracją była zebra Izy z bloga Smaczna Pyza, ale ja dodałam cytrynowe smaki. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniMoje przypuszczenia odnośnie pakowania sprawdziły się. Chemia nijak nie była zabezpieczona... Dodatkowo zakupione kostki do WC miały uszkodzone opakowanie, więc po otwarciu przesyłki w całej kuchni rozległ się zapach cytrynowego Brefa... Nie to, że nie ładny, no ale ;) Reszta opakowań oczywiście zapachem przeszła, więc do normalnych szafek już nie chowałam (bo tam otwarta żywność) tylko czekają w osobnym woreczku
Kuchnia w czekoladziePrzy piątku zapraszam Was na porcję pysznej ryby. Dziś na tapecie łosoś. W wyjątkowej oprawie, a dokładniej marynacie. Pyszna cytrynowo miodowa nuta nadaje świeżości rybie i czyni ją jeszcze smaczniejszą. Składniki: 40 dag łososia 5 łyżek oleju 4 łyżki miodu akacjowego MIODY POLSKIE 3 łyżki soku z cytryny sól,pieprz ew. natka pietruszki do posypania dania Wykonanie: Łososia oprószamy
Z Majeczką w kuchnipiórko gęsie, ściągnąć płynący sok do butelek. Sok ten nazywa się oskoła. Otwór zabić kołeczkiem a rankę zalepić woskiem. Wlać sok do naczynia, dodać cukier, kwasek winny, przecedzony sok cytrynowy i karmel zrobiony z 5 kostek cukru. Przykryć naczynie organtyną. Pozostawić na 3 miesiące do sfermentowania. Gdy płyn się oczyści i przestanie fermentować, zlać do butelek, zakorkować i wstawić
AZgotuj!proszku do pieczenia 180 ml mleka 200 gram rozpuszczonego i ostudzonego masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli sok z 1 cytryny skórka otarta z 1 cytryny lukier cytrynowy: 1 szklanka cukru pudru + 2-3 łyżki soku z cytryny dekoracja: skórka otarta z cytryny + posiekane orzechy nerkowca Białka ubijam na sztywną pianę, następnie dodaję stopniowo cukier cały czas ubijając
Mango Papaja200g twarogu (użyłam wiaderkowego z Wielunia ) 1 żółtko (opcjonalnie) 1,5-2 łyżki cukru (do smaku) 1 łyżeczka cukru waniliowego 1-2 łyżki śmietany kilka kropel aromatu cytrynowego Dodatkowo: 1-2 łyżki masła Usmażyć placki naleśnikowe. Ubić jajka, dodać wodę, mleko, sól i wszystko razem dokładnie wymieszać (najlepiej mikserem). Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i proszek
Di gotuje