szklanka oliwy 1 szklanka oranżady 2,5 szklanki mąki tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru Lukier 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka wody Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę dosypując cukier. Następnie dodajemy żółtka ubijając dalej wlewamy na przemian olej z oranżadą. Nie przerywając ubijania wsypujemy po łyżce mąki wymieszanej
kgwjanczewoprzetworach. Smakuje trochę jak kombinacja pomidora z agrestem. Jak dla mnie idealnie:). Składniki: 2-3 miechunki 1 zielona papryka 1 duży pomidor 1 kulka mozzarelli sos: oliwa, woda, sok z cytryny, sól, pieprz, zioła prowansalskie Posiekaj drobno warzywa, owoce i ser. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, polej nim sałatkę i ponownie wymieszaj. Okazuje się, że można zrobić świetny film w Polsce
Qlinarnie i Qlinarniekostki masła 3/4 szklanki cukru pudru Galaretka : 2,5 szklanki coca-coli 5 łyżeczek żelatyny Dodatkowo : mały słoik ulubionej marmolady lub dżemu Na poncz: łyżka soku z cytryny 1/4 szklanki wody łyżka wódki Wykonanie : Ciasto : W jednej misce połączyć wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre . Połączyć je ze sobą mieszając dokładnie łyżką. wylać ciasto do formy
Malinowa KawiarenkaImbir Miód Cytryna Pomarańcza Mięta Woda Podstawowe składniki, magiczne składniki, które złożone w całość dają idealną mieszankę rześkiego orzeźwienia. Pobudzają zmysły, unoszą powieki, przyspieszają płynącą w żyłach krew, służą kojąco i rozgrzewająco. Po spacerze idealne, po ciężkim posiłku, również. Na ploteczki z koleżanką jak najbardziej wskazane! Zamieszajcie w swoich ulubionych kubkach, wypijcie do dna, delektując się każdym
Sajkofanka smakuzgubić kilka kilogramów, trzeba wymyślać tworzyć takie połączenia, aby na stole nie było nudno i monotonnie, kilka składników: jajka, mleko i szczypiorek tworzą lekkie, pożywne śniadanie, do tego woda mineralna z cytryną.Dietetyczna jajecznica ze szczypiorkiem, soki i koktajle warzywne, owocowe i twarożek wiejski z rzodkiewką pomogą mi pozbyć się zbędnych kilogramów.2 jajka2 łyżki mlekaSól i pieprz do smakuszczypiorekkilka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstopniowo zimny budyń czekoladowy. Masę ucieramy do całkowitego połączenia się składników, wstawiamy do lodówki na około 30 minut.Ostudzone ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdą z części nasączamy wodą wymieszaną z cytryna. Następnie każdy z blatów przekładamy masą budyniową. Całość dekorujemy masą,oraz wiórkami czekoladowymi.Przygotowanie wiórek:Gorzką i mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej albo mikrofali, a następnie cienko rozsmarowujemy
Słodkie PrzyjemnościSkładniki: papierówka 2 kg, śliwki węgierki 3/4 kg, 3:1 żelfix 2 opakowania, cukier 3/4 kg, sok z cytryny 2 łyżki, woda 2 szklanki z umytych papierówek usunąć gniazda nasienne, przekroić na na 4 części i razem ze skórką włożyć do garnka połówki śliwek bez pestek wsypać do jabłek, wlać 2 szklanki wody i zagotować gotować na średnim ogniu mieszając
W Mojej Kuchni Lubięwszelkich naleśników, placuszków czy gofrów zimą.Składniki:1 kg truskawek1 szklanka cukru1 opakowanie cukru waniliowego1 łyżeczka kwasku cytrynowego (lub sok z połowy cytryny)400 ml wody5 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej + 50 ml wody do rozpuszczeniaSposób przygotowania:1. Truskawki odszypułkować, umyć, pokroić w grube plastry lub ćwiartki.2. W garnku umieścić truskawki, dodać oba cukry, wodę i kwasek cytrynowy. Zagotować
Kuchnia domowa AniTo najlepszy makowiec drożdżowy jaki jadłam w życiu:) Do tej pory z drożdżowych ciast wyjadałam tylko masę makową bo reszta była zbyt sucha… Ten makowiec
UgotujmyTo.plKiedy zobaczyłam ten jabłecznik na blogu u Ewy to przypomniały mi się czasy młodości, kiedy takie jabłeczniki kusiły z wystaw cukierni. Oczywiście dałam się skusić i
UgotujmyTo.plDziś mam dla Was elegancki tort kokosowo-malinowy, który jest połączeniem najdelikatniejszego sernika na zimno z klasycznym biszkoptem i galaretką. Najciekawszym jego elementem
Słodko-Słony Świat Ilonyminut do piekarnika nagrzanego do 200ºC. Podczas pieczenia przygotować masę. Masa daktylowa: 1.5 szklanki suszonych daktyli (bez pestek) 1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkę sok z połówki cytryny 125 ml wody Wszystkie składniki umieścić w rondlu, zagotować i gotować przez około 5 minut pod przykryciem aż do uzyskania owocowej pulpy. Następnie zmiksować blenderem na gładką masę. Jeszcze ciepły (lecz
Food Squaremąki pszennej, ja użyłam typ 500 15 dag masła 12 dag cukru pudru 1 jajo szczypta soli Karmel: 15 dag cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny 1/4 szklanki wody, ok. 60 ml Nadzienie: 35 dag orzechów włoskich, grubo krojone 150 ml śmietany kremówki 30-36 % 10 dag cukru łyżka masła łyżka miodu Do posmarowania glazura z : 1 żółtka
Apetyczna babeczkażółtego sera, 1/4 zielonego ogórka, 1/3 ugotowanego buraka, mała garść suszonej żurawiny, sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki musztardy, 1/2 łyżeczki cukru, kilka kropli soku z cytryny, 1 łyżeczka wody, 1/3 łyżeczki wyciśniętego czosnku, pieprz, sól morska. Przygotowanie: Rukolę układamy na talerzu, dodajemy pokrojoną marchewkę w długie wąskie słupki -specjalną obieraczką. Mieszamy. Układamy paski ugotowanego
Aga w kuchniburaka, 1 plasterek żółtego sera pleśniowego, 1/2 marchewki, 1 mała garść grzanek, sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki musztardy,, 1/2 łyżeczki cukru, kilka kropli soku z cytryny, 1 łyżeczka wody, 1/3 łyżeczki wyciśniętego czosnku, pieprz, sól. Przygotowanie: Układamy rukolę na talerzu. Mieszamy z marchewką, obraną specjalną obieraczką, która obiera w długie, wąski paski. Dodajemy pokrojonego
Aga w kuchni