cynamon - 3631 przepisów (strona:124/243)

Muffiny dyniowe z jabłkiem 253

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Muffiny z dodatkiem dyniowego puree, jabłka i cynamonu. Są przepyszne, wilgotne i mięciutkie w środku. Idealne dla dzieci na podwieczorek lub jako drugie śniadanie do szkoły. Bardzo szybkie do zrobienia. Wystarczy wcześniej upiec dynię. Zachęcam do spróbowania u siebie w domku Post Muffiny dyniowe z jabłkiem

Marta Gotuje
Biszkoptowe ciasto z jabłkami 269

wykładamy na tortownice (24 cm) wysmarowaną masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 ° C przez 35-40 minut. Przed podaniem ciasto posypujemy cukrem pudrem i cynamonem

Przysmaki Karolki
Jesienny sernik dyniowy 247

troszkę nie zmodyfikowała :) Kto jeszcze nie próbował sernika dyniowego, tego serdecznie zachęcam ! Sernik dyniowy Składniki: Spód 120 g herbatników pełnoziarnistych 60 g rozpuszczonego masła 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka cynamonu Masa serowa 400 g mielonego twarogu 250  g  pieczonej dyni 100 brązowego cukru 2 łyżeczki  domowego cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka  przyprawy do ciasta dyniowego

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami 207

obficie posypać cukrem pudrem. Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Składniki:  1 szklanka mąki szczypta soli 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 80 g posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 jajko 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka olejku pomarańczowego 2 łyżki gęstego jogurtu 3/4 szklanki  pieczonej dyni 4 suszone figi

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowy wieniec cynamonowy (Estoński kringel) 219

łyżka cukru 300 g maki pszennej 550 30 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki soli 1 żółtko Farsz 50 g roztopionego masła 4 łyżki brązowego cukru 3 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Drożdże mieszamy z cukrem i mlekiem, odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Do miski przesiewamy mąkę, dosypujemy sól. Do drożdżowego zaczynu dodajemy żółtko

Kulinarne przygody Gatity
Domowa przyprawa do piernika 240

dodają lub ujmując ilości poszczególnych przypraw. Zachęcam do przygotowania takiej mieszanki przypraw korzennych w zaciszu własnej kuchni ! Domowa przyprawa do piernika Składniki: 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego lub 1 łyżeczka ziarenek  1/2 łyżeczki mielonego kardamonu lub 1 łyżeczka ziarenek 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonych

Kulinarne przygody Gatity
Zielone pierniczki choinki 277

miodu 120 g masła 400 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka kakao 2 łyżki  domowej przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki  mielonej skórki pomarańczowej Lukier królewski 1 białko 1 szklanka cukru pudru zielony barwnik spożywczy w proszku cukrowe gwiazdki Wykonanie: Miód i masło podgrzewamy w rondelku na malutkim

Kulinarne przygody Gatity
Lukrowane pierniczki 260

miodu 120 g masła 400 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka kakao 2 łyżki  domowej przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki   mielonej skórki pomarańczowej Lukier królewski 1 białko  1 szklanka cukru pudru kolorowy maczek po posypania Wykonanie: Miód i masło podgrzewamy w rondelku na malutkim ogniu

Kulinarne przygody Gatity
Aromatyczny krem z dyni na słodko 222

drobnych oczkach dyni 100 g (przed ugotowaniem) kaszy jaglanej, ugotowanej wg przepisu na opakowaniu jedna marchewka, starta na drobnych oczkach litr tłustego mleka 3 łyżki miodu pół łyżeczki cynamonu szczypta gałki muszkatołowej szczypta kardamonu Przygotowanie: Dynię i marchewkę gotowałam do miękkości na mleku (około 15-20 minut). Dodałam ugotowaną kaszę jaglaną i przyprawy, gotowałam jeszcze przez chwilę. Całość wystudziłam

Kulinarny Pamiętnik
Pełnoziarniste babeczki z jabłkami i orzechami laskowymi 487

Smętnie spoglądające na mnie jabłka, desperacko dopraszające się o zużycie stały się główną inspiracją dla dzisiejszych babeczek. Mocno dojrzałe owoce w połączeniu ze słuszną ilością cynamonu i kawałkami orzechów to idealny przepis na zdrowe (tak przynajmniej możemy sobie wmawiać ;) i pyszne muffinki. Składniki: 1,5 szklanki mąki żytniej szklanka brązowego cukru pół szklanki oliwy z oliwek pół szklanki mleka jajko

sama złodycz
TARTA Z RABARBAREM I BUDYNIEM ORAZ KRUSZONKĄ Z PŁATKÓW OWSIANYCH – 1 zł 378

czyli o 0,5 szklanki mniej, gdyż standardowo budyń jest na 2 szklanki, czyli 0,5 litra mleka). Lekko schładzamy budyń. 5. KRUSZONKA (2 min): płatki owsiane, cukier i cynamon wsypujemy do miseczki, dodajemy pokrojone masło lub margarynę i ucieramy w palcach aż do uzyskania konsystencji kruszonki (wilgotny piasek). 6. PRZERWA: robimy sobie 15 min przerwy, ponieważ ciasto jeszcze się

Nerds Kitchen
CIASTO MARCHEWKOWE – 0,50 zł 7362

orzechy (w przepisie są orzeszki ziemne, które wg nas pasują najlepiej, na zdjęciu użyliśmy laskowych, ponieważ tylko te mieliśmy pod ręką :)) i delikatnie mieszamy. 7. MĄKA, SODA, PROSZEK, SÓL, CYNAMON (1 min): przesiewamy je przez sitko (nie jest to niezbędne, ale dzięki temu nie będzie grudek) do masy, delikatnie mieszamy całość. W tym momencie ciasto nie wygląda zachęcająco (skojarzenie sami

Nerds Kitchen
Jogurt naturalny z musli i owocami - Dieta 3D Chilli 228

Składniki: 1 jogurt naturalny gęsty dżem (ja użyłam truskawkowego) musli rodzynki szczypta cynamonu mandarynki suszona żurawina Wszystkie składniki nakładamy łyżeczką do szklanki. Rodzynki mieszamy z musli. "Kolorowe" warstwy powinien dzielić jogurt, ponieważ ma najgęstszą konsystencję, dzięki czemu utrzyma resztę składników na swoim miejscu. Oczywiście można użyć również innych składników - polecam banany (świeże i suszone), konfiturę śliwkową albo owoce w zalewie

My Culinary Art
Rabarbar pod kruszonką 201

rabarbarem: 4 gałązki rabarbaru 50g brązowego cukru 1 łyżka masła 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Na kruszonkę 150g mąki 110g masła 100g wiórek kokosowych 3 łyżki cukru brązowego ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki cukru waniliowego Gałązki rabarbaru obieramy oraz kroimy na kawałki długości około 1 cm. W garnuszku umieszczamy rabarbar, cukier oaz masło i lekko podgrzewamy wszystkie składniki około 5 minut. W misce

Kolizje Smaków
Ciasto drożdżowe z śliwkami 264

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto drożdżowe z śliwkami z dodatkiem cynamonu i kruszonki. Miękkie, delikatne i wilgotne w środku. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe z szklanką mleka. Z podanych proporcji wychodzi duża blacha ciasta.Przepis pochodzi z książki „Ewa gotuje”. Post Ciasto drożdżowe z śliwkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje