również czyścimy i kroimy w dowolny dla siebie sposób ja akurat kroiłam w piórka gdyż pieczarki podczas smażenia się kurczą. Smażymy kurczaka z dowolnymi przyprawami ja zazwyczaj dodaję troszkę Curry i po troszkę wszystkiego co mam pod ręką. Pieczarki smażę na maśle i troszkę dodaję magi. Po usmażeniu kurczaka i pieczarki odcedzam w wody, która powstała podczas podgrzewania
Tanio smacznie i prostoaromatyczny, krem rozgrzewający i słoneczny. Składniki mała dynia np. Hokkaido 1 batat półtorej cebuli czerwonej 4 ząbki czosnku pół szklanki mleka kokosowego 3 cm świeżego kłącza imbiru 1 łyżeczka curry pół łyżeczki kurkumy olej kokosowy do smażenia sól himalajska różowa szczypta cynamonu pestki dyni ,migdały oraz suszone figi Symbio Dynię pokrój w kostkę, posól ,upiecz w 180 stopniach
Z Kuchni Do Kuchnipomidorowej pół puszki cieciorki pół puszki mleka kokosowego półtorej czerwonej cebuli 3 marchewki szczypta cynamonu listki bazylii 2 cm świeżego kłącza imbiru 3 ząbki czosnku łyżeczka kurkumy pół łyżeczki curry pół łyżeczki nasion kopru włoskiego- lepiej zmielić lub utrzeć w mozdzierzu ekologiczny olej kokosowy virgin do smażenia Symbio szczypta gałki muszkatołowej sok z połowy cytryny sól himalajska do smaku
Z Kuchni Do Kuchniinternecie wielu ludzi niesamowicie ją zachwala jednak ja sama miałam dylemat czy ją tu wstawiać. Dla mnie smak jest bardzo mdły... Widziała bym w niej wyraziste przyprawy typu curry. Decyzja należy do Ciebie czytelniku spróbujesz tego 3 składnikowego wynalazku? Czytaj więcej
Pychotkaaaduże marchewki kawałek dyni kawałek selera 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku szklanka ugotowanej czarnej fasoli Skworcu szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 daktyle natka pietruszki pół łyżeczki curry suszony koperek kawałek pora szczypta majeranku sól himalajska do smaku oliwa z ostropestu lub oliwa z oliwek Fasolkę zalej zimna wodą i zostaw na noc do namoczenia.Na drugi dzień wypłucz
Z Kuchni Do Kuchniwinem Porto Piernikowe ciastko z płynnym wnętrzem Karp z musem chrzanowym i prażonymi migdałami Odwrócony piernik z żurawiną i gruszkami Świąteczne choinki bezowe Śledzie wigilijne Obłędne Śledzie w sosie curry Piernikowe ciasteczka z białą czekoladą wg. Marthy Stewart Świąteczny kapuśniak z grochem i grzybami mojej mamy Pierogi ze szpinakiem, grzybami i serem cheddar
karmelowymała dynia hokkaido (u mnie ok. pół kilograma) - 70 dag ziemniaków - duża cebula - 20 dag boczku/baleronu/kiełbasy (u mnie domowa kiełbasa z indyka) - 1/2 łyżeczki gaaram masala - 1/2 łyżeczki curry - 1 łyżka miodu - sól i pieprz do smaku - 3 łyżki oleju lub masła klarowanego Ziemniaki ugotuj w mundurkach, zostaw do ostygnięcia. Cebulę pokrój w plastry, posól i zeszklij na patelni
Smakuje zdrowominut, aż mięso nabierze jednolitego brązowego koloru. Podajemy z ryżem lub noodlami z warzywami. Ma być kolorowo? Wystarczy dodać do wody, w której gotujemy ryż łyżeczkę kurkumy lub curry
Gotuj z Rumcajsembiałka, kwasu foliowego, potasu. Nie jest nam więc potrzebne mięso :-) SKŁADNIKI: - 200 gr. zielonej soczewicy - 3 jajka - 3 marchewki - 2 pietruszki - natka pietruszki - 1 bułka grahamka - sól, kminek, chilli, curry - uccho- przyprawa gruzińska - 1 łyżka margaryny do wysmarowania blachy Soczewicę gotuję zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Marchewkę i pietruszkę ścieram na tarce, dodaję posiekaną natkę, wbijam jajka. Łączę
Wielopokoleniowoszklanki pasty z tamaryndy (koncentratu) 3 łyżki nasion żółtej gorczycy 3 łyżki miałkiej soli 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu (w całości) 1 łyżeczka goździków (w całości) 1/2 łyżeczki curry w proszku 5 strąków kardamonu (rozbitych) 4 świeże chili (posiekane) 2 ząbki czosnku (rozbite) 1 anchois (posiekane, w wersji wegańskiej pominąć) 1 żółta cebula (drobno poszatkowana) 1/2 szklanki cukru 1 laska
Jem więc Jesteminne cuda. Ten burger jest nadziany zdrowiem. Składniki 150 g mielonego mięsa z indyka zagrodowego cukinia baby kawałek dyni czerwona cebula solidna łyżeczka suszonego koperku szczypta kurkumy i curry 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki mielonego siemienia lnianego pół łyżeczki mielonej kolendry sól himalajska do smaku natka pietruszki, posiekana drobniutko pół łyżeczki octu balsamicznego Do serwowania rukola czerwona cebula burak upieczony
Z Kuchni Do Kuchni