Sałatka z ciecierzycą 158oliwą, spróbujcie może i Wam przypadnie do gustu 🙂 Print Sałatka z ciecierzycą .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Prosta i szybka sałatka przygotowana z marchewki cukinii, papryki i ciecierzycy skąpana w sosie z oliwy z sokiem z pomarańczy. Course Sałatki Cuisine International Keyword sałatka, wegetariańskie Prep Time 10 minutes Servings 2 Author Anna Ingredients 2 sztuki(...)marchweki duże, pokrojone w cienkie słupki 1 szklanka cukinii pokrojonej w cienkie słupki 1/2 puszki ciecierzycy 1/2 sztuki papryki najlepiej czerwona pokrojona w cienkie słupki 2 łyzki kolendry posiekanej 2 łyżki nasion dyni 4 łyżki oliwy 5 łyżek soku z pomarańczy 1/2 łyżeczki soli pieprz 1 sztuka bagietka Instructions Wszystkie warzywa wcześniej pokrojone w cieniutkie słupki, umieścić w misce, dodać
SprawdzonaKuchnia.pl
Szakszuka z papryką i cukinią 175Szakszuka z papryką i cukinią – to jedno z naszych ulubionych śniadaniowych dań, chociaż czasami się zdarza, że serwujemy to danie również na obiad, np. z chrupiącym chlebem. Jeśli macie ochotę na danie z jajkami, to gorąco polecam wypróbować t The post Szakszuka z papryką i cukinią appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Bezglutenowe gofry z ciecierzycy i cukinii z twarożkiem, pomidorami i rzodkiewką – wytrawne gofry na śniadanie 145przygotowywac na miliony sposobó i dzieki temu nigdy się nie nudzą. Ja najbardziej lubię je na wytrawnie, w zdrowszych wersjach – tym razem przygotowałam bezglutenowe gofry z ciecierzycy i cukinii z twarożkiem, pomidorami i rzodkiewką – idealne na syte, Read More Artykuł Bezglutenowe gofry z ciecierzycy i cukinii z twarożkiem, pomidorami i rzodkiewką – wytrawne gofry na śniadanie pochodzi
Flymetothespoon
Schab faszerowany warzywami 201zwane danie jednogarnkowe - schab pieczony z warzywami. Duże danie dla całej rodziny - na co dzień i od święta. Składniki: ok 1,3 kg schabu bez kości, pół dużej cukinii, 3 duże pieczarki, średniej wielkości cebula, pół papryki żółtej, pół papryki czerwonej, kilka obranych ząbków czosnku, sól, pieprz majeranek Przygotowanie: Schab oczyszczamy z błon i nadmiaru tłuszczu. Nacinamy(...)końca na plastry około 2 cm. Dokładnie solimy i pieprzymy, również w nacięciach. Pieczarki, cebulę, cukinię, paprykę kroimy w plastry - około 1 cm grubości, czosnek jeśli są większe ząbki kroimy na pół. Do nacięć wkładamy warzywa - tak jak na zdjęciu. Całość posypujemy majerankiem. Wszystkie warzywa mogą nam się nie zmieścić do schabu - wtedy wkładamy je razem z mięsem
Lena Gotuje
Wiosenne pęczotto z zielonymi szparagami i cukinią 223czerwiec to czas truskawek, rabarbaru i zielonych szparagów. Stąd szybkie, proste, ale pełne smaku wiosenno-letnie pęczotto z zielonymi szparagami i młodą cukinią. Cudownie kremowe, sycące, a za sprawą cytrusów rześkie i odświeżające. Mówię … Artykuł Wiosenne pęczotto z zielonymi szparagami i cukinią pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.me
Carbonara z cukinii 146Jakiś czas temu pokazałam wam spaghetti z cukinii, jako alternatywę dla osób które są na diecie lub nie mogą jest makaronu. Tym razem przygotowałam inną wersję popularnego, włoskiego makaronu mianowicie carbonarę i również z cukinii. Do sosu użyłam serka mascarpone. Powstał pyszny i ekspresowy obiad, oczywiście dla tych co lubią warzywa. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
CALZONE 173żółtka 3 łyżki gęstej śmietany 18% łyżeczka cukru pudru łyżeczka soli SKŁADNIKI NA FARSZ: 1 mała czerwona papryka 150 g dobrej wędliny lub kiełbasy 2 ząbki czosnku 1 nieduża cukinia 140 g tartego żółtego sera 2 nieduże pomidory 1 średnia cebula 4 łyżki oliwy sól, pieprz, oregano, słodka i ostra papryka kilka porwanych na mniejsze kawałki listków świeżej bazylii Dodatkowo(...)lodówki na 35 minut. W tym czasie przygotowuję farsz. Na oliwie przesmażam posiekane w drobną kostkę warzywa: paprykę, czosnek, posiekaną wędlinę oraz cebulę. Gdy cebula zmięknie dodaję drobno pokrojoną cukinię i pomidory, przyprawiam. Smażę kilka minut, po czym wyłączam gaz, dodaję tarty ser i posiekaną bazylię, mieszam, ewentualnie ponownie doprawiam do smaku. Farsz odstawiam na bok, w międzyczasie przygotowuję calzone
Zasmakuj Kuchni
Swojski garnek czyli pyszne danie jednogarnkowe 310mąki do obtoczenia mięsa 3 łyżki kaszy manny przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany ok 4-5 ziemniaków 1 duża cebula pół cukinii 1 marchew 1 czerwona papryka 1 łyżka suszonych ziół typu prowansalskie, bazylia, oregano itp 3/4 szklanki bulionu lub wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia *** Do mielonego(...)niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron na rumiano *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Cebulę kroimy w grubą kosteczkę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy obrane i pokrojone w ćwiartki ziemniaki i cukinie. Wszystko smażymy do zrumienienia ziemniaków *** *** Marchew obieramy i kroimy w krążki. Paprykę kroimy w dużą kostkę. Pokrojone warzywa dokładamy na patelnie *** *** Dodajemy podsmażone wcześniej klopsiki, mieszamy i całość jeszcze przez
Blog z Apetytem
Grillowany bakłażan i cukinia z mozzarellą 162Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Więc sezon na grilla jest oficjalnie otwarty. Rozpoczniemy tę serię z przepisem na grillowany bakłażan i cukinię. Sprawdź nasz przepis! The post Grillowany bakłażan i cukinia z mozzarellą appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkey
Zapiekany omlet z nowalijkami 221Zamknęłam pewnego poranka słodkie, młode warzywka w omlecie i zapiekłam, a potem pozostało mi się już tylko rozkoszować delikatnością smaków wiosny w wytrawnej, śniadaniowej odsłonie :) Podsmażone na maśle marchewki, cukinia, buraczki z botwiny i dymka zapieczone w lekkim, jak chmurka omlecie, to moja propozycja na pyszne wiosenne śniadanie. Słodycz warzyw, deliknta odstrość curry, która uwydatnia smaki jeszcze mocniej i lekka(...)łyżeczki granulowanego czosnku sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka masła Sposób przyrządzenia: 1. Warzywa umyj i obierz, jeśli potrzeba. 2. Pokrój warzywa: marchew na grube plastry pod skosem, cukinię i dymkę w półplasterki, buraczki w platerki lub wzdłóż na połówki. 3. Podsmaż warzywa na maśle do miękkości (połówki buraczków podgotuj) i dopraw odrobiną soli. 4. Naczynie do zapiekania natłuść
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bezglutenowy piernik z cukinią (low carb) 264łyżka przyprawy do piernika, 8 – 9 łyżek oleju, 60 g ksylitolu lub dowolnego słodzidła, 2 duże jajka, 1 łyżka octu, 250 g startej na dużych oczkach obranej cukinii, Polewa: 100 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej z solidną łyżką masła Wykonanie: Cukinię obieram i ścieram na tarce na dużych oczkach. Wszystkie suche składniki łączę ze sobą. Jajka mieszam z ksylitolem
Saganek
Surówka z kapusty / Cabbage salad 115mną koleżanka i od tamtej pory raz na jakiś czas robię sobie tę bombę witaminową – jest pyszna, jest prosta, jest szybka! Jest też bardzo “elsatyczna” – cukinię można zastąpić papryką lub ogórkiem, zamiast słonecznika może być dynia, wariacji nt. tej sałatki może być mnóstwo. Zabierajmy się więc do pracy! This salad should be called “health itself(...)cabbage (approx. 1kg) handful of dried cranberries 1 medium zucchini/cucumber/bell pepper handful od sunflower/pumpkin seeds cheese olive oil, lemon juice salt, sugar, pepper, dill Zalej żurawinę wrzątkiem, kapustę poszatkuj, cukinię przekrój wzdłuż na pół i jeszcze raz każdą połówkę na pół i potem na dość cienkie plasterki. Pestki słonecznika upraż na patelni, pilnuj ich, żeby się nie spaliły. Zdejmij
Martyna Cooks
Warzywa na grilla 208warzywa nadal były chrupiące i zachowały swoją elastyczność. Polecamy Wam nasze inne przepisy na warzywa z grilla oraz inne przepisy na dania z warzywami . Składniki: 2 papryki czerwone 1 cukinia 1 papryka żółta 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki ziół prowansalskich 80 ml oliwy Sól 500 g pieczarek Sposób przygotowania: Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą(...)kostkę. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w krążki, a cebulę obieramy i kroimy w plastry. Pieczarki dokładnie myjemy lub obieramy i kroimy na pół. Następnie wszystkie warzywa wrzucamy do miski. Do miski dodajemy również przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę z oliwek i doprawiamy solą oraz ziołami prowansalskimi. Wszystko dokładnie mieszamy, aby przyprawami pokryć wszystkie warzywa. Następnie gotowe warzywa układamy blaszce
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne