Polędwicę przygotujecie bardzo szybko. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w odpowiednie składniki. Nie odrwicie się od patelni za sprawą orientalnych smaków. Swoja cukinię pokroiłam specjalnym nożykiem, ale można też zrobić paski zwykłym nożem. 1 polędwica wieprzowa 200 g makaronu Soba 1 papryka czerwona 1 cukinia mała 1 cebula 1 garść grzybów mun krojonych 1/2 papryczki chili olej kokosowy(...)Makaron przygotowuję według instrukcji opakowania. Polędwicę oczyszczam z błonek. Kroję na małe paseczki. Posypuję pieprzem, solą. Cebulę i czosnek drobno kroję. Por kroję w krążki. Paprykę, chili w kostkę.Cukinię kroję za pomocą specjalnego noża spiralowego na nitki. Na patelni wok rozgrzewam olej kokosowy. Przesmażam cebulę, czosnek, dodaję por, paprykę, grzyby, na końcu dodaję cukinię. Odkładam na talerz
wesoła kuchniaCZARNY MAKARON Z ŁOSOSIEM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu barwionego sepią; 200 gramów łososia wędzonego na zimno; 1 zielona cukinia; żółta cukinia; pęczek koperku; oliwa; sól, pieprz; przepis na czarny makaron z łososiem i cukinią Artykuł Czarny makaron z łososiem i cukinią pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaRISOTTO Z CUKINIĄ SKŁADNIKI 100 gramów ryżu do risotto 100 gramów cukinii dymka lub szalotka kieliszek białego wytrawnego wina 1 litr domowego bulionu jarzynowego lub drobiowego suszone płatki chilli natka anyżu parmezan masło przepis na risotto z cukinią Artykuł Risotto z cukinią latem pachnące pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaROLADKI Z CUKINII Z GORGONZOLĄ SKŁADNIKI 2 większe cukinie o zbliżonej wielkości; 3 łyżki oliwy extra vergine; 1 zmiażdżony ząbek czosnku; około 200 gramów słodkiej, kremowej gorgonzoli; kilka suszonych pomidorów w oliwie; pęczek liści świeżej bazylii; sól, pieprz; przepis na roladki z cukinii z gorgonzolą Artykuł Roladki z cukinii z gorgonzolą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaKeto chleb z siemieniem lnianym Frittata ze szpinakiem Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Sos serowo-śmietanowy Keto bułki z siemieniem lnianym Puree z kalafiora Bułki bez drożdży Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Pizzerinki na serku wiejskim Boczniaki ala strogonow Keto panini Gnocci kalafiorowe Zobacz więcej keto przepisów Przepisy sezonowe Frittata ze szpinakiem Zupa dyniowa(...)wegańska) Kotlety z buraka (wegańskie) Quiche z kurkami i serem Krem z brokułów Flaki z koziej brody Pieczone placki z cukinii (keto) Chłodnik litewski z burakami Curry z cukinią Gnocci kalafiorowe Jajeczne placki z cukinii (keto) Sos kurkowy na serku śmietankowym Zobacz więcej przepisów sezonowych w październiku Artykuł Keto placki twarogowe wysokobiałkowe (bezglutenowe) pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisPrzepisy sezonowe Frittata ze szpinakiem Zupa dyniowa (wegańska) Kotlety z buraka (wegańskie) Quiche z kurkami i serem Krem z brokułów Flaki z koziej brody Pieczone placki z cukinii (keto) Chłodnik litewski z burakami Curry z cukinią Gnocci kalafiorowe Jajeczne placki z cukinii (keto) Sos kurkowy na serku śmietankowym Zobacz więcej przepisów sezonowych w październiku Najnowsze przepisy Ciasto bananowe z kruszonką(...)Chilli sin carne dyniowe (wegańskie) Ciasto lawendowo-cytrynowe Krem z cukinii (keto, low carb, wegański) Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą i orzechami laskowymi Panna cotta z agarem i pyłkiem owocowym Lasagne z warzywami Purée z dyni Fasolka szparagowa w cieście (frytki szparagowe) Artykuł Chilli sin carne dyniowe (wegańskie) pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisPrzepyszna przekąska z glillowanych pasków cykini wypłenionych humusem. Może użyć też dowolnej pasty warzywnej lub z tuńczykiem. Skałdniki: 1 cukinia humus: ciecierzyca 1 słoik cytryna 1/2 sztuka pieprz cayenne szczypta oliwa z oliwek 2 łyżki tahini pasta sezamowa 1 łyżka sól 1/2 łyżeczki np. himaljskiej ząbek czosnku 1/2 łyżeczki utartego kuminu natka kolendry 1 garść oliwa 1 łyżka ząbek(...)ciecieżycą wraz z wodą przełożyłam do malaksera, dodałam: oliwę, ząbek czosnku, sólso smaku, czosnek, sok z połówki cytryny i łyżkę tahiny. Zmiksowałam na krem. Doprawiłam kuminem. Cukinię (w zależności od wielkości potrzeba wyciąć 12 pasków) umyć i wytrzeć papierem. Odciąć końcówki. Pokroić wzdłuż na cienkie plastry ok. 2 mm. Posolić odstawić na kilka minut, aż zmiękną (cukinia puści
AZgotuj!tortilli (około 5-6 szt) mięso mielone lub wieprzowe z szynki (jeżeli kupimy piersi drobiowe to można zmielić) 1 cebulkę 1 ząbek czosnku 1 puszka kukurydzy 1 cukinia 1 papryka czerwona około 200 g sera żółtego zioła prowansalskie sól i pieprz do smaku olej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rożki zapiekane z tortilli sposób przygotowania Cebulkę należy pokroić(...)piórka, Czosnek siekamy na plasterki. Pozbawiamy paprykę gniazda i kroimy w kosteczkę. Cukinię kroimy na plasterki ,następnie na ćwiartki. Na większej patelni należy rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć cebulkę, lekko do zeszklenia. Potem dodajemy paprykę, mieszamy .Należy pilnować ,by cebula się nie przypaliła. Smażymy ok. 5 minut .Następnie dodajemy zmielone mięso. Należy tak długo smażyć i przewracać
Olcia gotuje!Leczo z cukinią to pyszne, kolorowe danie jednogarnkowe pełne warzyw, które idealnie sprawdzi się nie tylko w sezonie letnim, ale i jesiennym. Najczęściej przygotowuję go w większej ilości i zamykam w słoikach. A potem tylko otwieram słoik, podgrzewam i podaję z pieczywem. Jego przygotowanie jest naprawdę bardzo szybkie i proste, a smakuje rewelacyjnie. Leczo z cukinią - składniki(...)czerwone papryki * 3-4 cukinie * 500 g dobrej jakości kiełbasy typu wiejska, śląska * 1 większa cebula * 3 ząbki czosnku * około 600-700 ml passaty pomidorowej * do smaku sól, pieprz czarny mielony, papryka ostra mielona, papryka słodka mielona, oregano suszone, majeranek suszony (użyłam przypraw Skworcu ) * olej do smażenia Wykonanie: Do garnka wlać odrobinę oleju. Dodać obraną, pokrojoną w piórka cebulę
Zrób to smaczniesłono? Pizzerinki na serku wiejskim Fritatta ze szpinakiem (keto) Sos serowo-śmietanowy Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Tofu mielone Tortilla przepis na ciasto Boczniaki ala strogonow Sos tatarski Kalafior pieczony w panierce Kotlety jajeczne Zobacz więcej wegetariańskich przepisów Przepisy sezonowe Frittata(...)szpinakiem Zupa dyniowa (wegańska) Kotlety z buraka (wegańskie) Quiche z kurkami i serem Krem z brokułów Flaki z koziej brody Pieczone placki z cukinii (keto) Chłodnik litewski z burakami Curry z cukinią Gnocci kalafiorowe Jajeczne placki z cukinii (keto) Sos kurkowy na serku śmietankowym Zobacz więcej przepisów sezonowych w październiku Najnowsze przepisy Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą i orzechami laskowymi
WegePrzepisszybkie i pyszne dania z makaronem. Poniżej znajdziecie proste przepisy na pyszny makaron. Od makaronu z kurkami w sosie śmietanowym, po najlepsze tagliatelle z kurczakiem i cukinią, spaghetti Napoli, kurczaka smażonego z warzywami i makaronem. Aby zobaczyć przepis kliknij na obrazek lub w link nad nim! Dania z makaronem W tym poście: Makaron z kurkami w sosie śmietanowym(...)Makaron z pesto bazyliowym, burratą i pomidorkami koktajlowymi>>> Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry>>> Tortellini z brokułami w sosie curry>>> Spaghetti Napoli - klasyczny, prosty przepis>>> Kurczak smażony z warzywami i makaronem>>> Makaron z tuńczykiem i oliwkami>>> Pyszne łazanki z kiszoną
Moja Książka Kucharskasłono? Pizzerinki na serku wiejskim Fritatta ze szpinakiem (keto) Sos serowo-śmietanowy Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Tofu mielone Tortilla przepis na ciasto Boczniaki ala strogonow Sos tatarski Kalafior pieczony w panierce Kotlety jajeczne Zobacz więcej wegetariańskich przepisów Przepisy sezonowe Quiche(...)kurkami i serem Sos paprykowy z tofu Frittata ze szpinakiem Kotlety z buraka (wegańskie) Pieczone placki z cukinii (keto) Keto pad thai z tofu Curry z cukinią Chłodnik litewski z burakami Jajeczne placki z cukinii (keto) Sos kurkowy Gnocci kalafiorowe Sos kurkowy na serku śmietankowym Zobacz więcej przepisów sezonowych we wrześniu Najnowsze przepisy Panna cotta z agarem i pyłkiem owocowym
WegePrzepisrzepyszna zupa z cukinii z fetą i greckim jogurtem z cytrusowym aromatem. Składniki: 2 cukinie 1 kostka mrożonego szpinaku cebula 2 ząbki czosnku 1 kostka bulionowa warzywna (polecam ekologiczne) oliwa 2 łyżki 1/2 opakowania fety 2 łyżki greckiego jogurtu skórka z cytryny ok.1/2 łyżeczki sól i pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić, dodać czosnek(...)potem pokrojoną w kostkę (dość dużą) cukinię. Wlać wodę tylko do momentu aż przykryje cukinię. Dodać kostkę bulionu warzywnego. Gotować ok. 10 minut, następnie dodać szpinak i gotować dwie minuty. Zmiksować na krem z fetą i jogurtem. Potem dodać skórkę i już nie miksować. Podawać ze szczypiorkiem i pieprzem
AZgotuj!Sałatka sycylijska – do słoików Smaczna i kolorowa sałatka wielowarzywna w zalewie słodko-kwaśnej, to pyszny pomysł na zatrzymanie cząstki lata w słoiku. Polecam! Składniki: 1 kg cukinii 1 kg ogórków gruntowych 1 kg marchwi 1 kg cebuli 1kg czerwonej papryki (może także żółta) 1 pęczek selera naciowego 3 łyżki soli Zalewa: 2,5 szklanki octu(...)mielonego pieprzu 1 łyżka łyżki gorczycy 1 łyżka kolendry – całej *** Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Ogórki kroimy w niezbyt cienkie plasterki *** *** Selera naciowego kroimy w kostkę *** *** Cukinię kroimy w półplasterki *** *** Cebulę kroimy w piórka *** *** Paprykę kroimy w paseczki *** *** Wszystkie warzywa przekładamy do miski, solimy, mieszamy i odkładamy na około 2 godziny. W międzyczasie warzywa jeszcze dwa razy
Blog z ApetytemGulasz Warzywny Ratatouille to wiejskie, letnie danie, składające się z cukinii, bakłażana, papryki żółtej, papryki czerwonej, pomidorów, cebuli i oczywiście innych sezonowych warzyw, które można dodać, a także aromatycznych, śródziemnomorskich ziół i przypraw. Ratatouille, czyli Gulasz Warzywny pochodzi z Prowansji, regionu w południowo-wschodniej Francji. Nazwa Ratatouille to połączenie dwóch dwóch – rata -, które oznacza – Gulasz z całymi kawałkami(...)Francji z Kraju Basków i Katalonia, ponieważ podobne przepisy istniały tam już wcześniej. Natomiast inni badacze kulinarni, twierdzą, że danie istniało już w czasach Rzymskich, ale bez pomidora i cukinii, które jak wiadomo, dotarły do Europy, dużo później. Bez względu skąd pochodzi ten Gulasz Warzywny Ratatouille, warto go zrobić i oczywiście zjeść. Na zakończenie, zapraszam na warzywny Gulasz Ratatouille. Elementy
RafalCook