cukinia - 19036 przepisów (strona:2/1270)

Cukinia w panko i pecorino 108

Chrupiące plastry cukinii w panko i pecorino , to danie które nigdy nie zawodzi swoim smakiem. Smażoną na oleju, panierowaną w panko i pecorino cukinię podaję z dodatkiem szybkiego sosu pomidorowego . Całość smakuje obłędnie. Panko , czyli japońska bułka tarta, którą robi się z gotowanego na parze pieczywa bez skórki. Kolejno, pieczywo rozdrabniane jest na płatki i suszone. Jest to zdecydowana różnica(...)które jest drobno mielone bądź tarte. Dzięki dużym płatkom panko jest chrupiące , stąd też świetnie sprawdza się w panierkach. Panierka z panko i pecorino jest idealnym uzupełnieniem łagodnego smaku cukinii. Pecorino to włoski ser wytwarzany z mleka owczego, który w smaku jest lekko pikantny. Ma on jaśniejszy kolor i bardziej kremową konsystencję, aniżeli parmesan, głównie dlatego, iż parmezan dojrzewa nieco

MeCooks
Cukinia nadziewana kaszą pęczak 173

Lubię czasem na obiad podać danie wegetariańskie. Zazwyczaj cukinię nadziewam mięsem mielonym z dodatkiem ryżu, jednak tym razem zrobiłam inaczej. Dziś na obiad przedstawia się cukinia nadziewana kaszą. Jest lekka w smaku, bardzo zdrowa, nada się jako posiłek dla osoby na diecie o niskim indeksie glikemicznym. Ja zjadłam 1 połówkę a mój małżonek 3 :-p . Cukinia faszerowana może również być(...)daniem, gdy spodziewamy się gości, wystarczy każdą połówkę przeciąć na pół i już mamy idealną porcję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia nadziewana kaszą – Składniki 2 średnie bądź duże cukinie 100 g ugotowanej kaszy pęczak 500 g pieczarek 1 duża cebula 10 sztuk pomidorków koktajlowych 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz zioła prowansalskie pęczek szczypiorku oliwa z oliwek olej (adsbygoogle = window.adsbygoogle

To Musisz Wiedzieć
Zapiekanki z cukinią i boczkiem 24

Zapiekanka z cukinią i boczkiem to oryginalna wersja klasycznego, uwielbianego przez wielu dania, często określanego mianem polskiego fast foodu . Tradycyjna zapiekanka to bagietka z farszem pieczarkowym , cebulą i żółtym serem , często wzbogacona o szynkę , świeże warzywa lub dodatki ze słoika oraz obowiązkowy sos – ketchup lub majonez . W sezonie na cukinię warto sięgnąć po ciekawszą wersję tego dania i zastąpić klasyczny(...)farsz pieczarkowy aromatycznym farszem z cukinii . Farsz do zapiekanki z cukinii przygotowuję z tartej cukinii podsmażonej na oliwie z czosnkiem i oregano. Doprawiam go solą oraz pieprzem. Po lekkim przestudzeniu do farszu dodaję starty żółty ser, który nadaje zapiekance wyjątkowej, ciągnącej się konsystencji. Gotowym farszem z cukinii wykładam połówki bagietek, a na ich wierzchu układam kawałki boczku , które podczas pieczenia

MeCooks
Zapiekanki z cukinią i boczkiem 30

Zapiekanka z cukinią i boczkiem to oryginalna wersja klasycznego, uwielbianego przez wielu dania, często określanego mianem polskiego fast foodu . Tradycyjna zapiekanka to bagietka z farszem pieczarkowym , cebulą i żółtym serem , często wzbogacona o szynkę , świeże warzywa lub dodatki ze słoika oraz obowiązkowy sos – ketchup lub majonez . W sezonie na cukinię warto sięgnąć po ciekawszą wersję tego dania i zastąpić klasyczny(...)farsz pieczarkowy aromatycznym farszem z cukinii . Farsz do zapiekanki z cukinii przygotowuję z tartej cukinii podsmażonej na oliwie z czosnkiem i oregano. Doprawiam go solą oraz pieprzem. Po lekkim przestudzeniu do farszu dodaję starty żółty ser, który nadaje zapiekance wyjątkowej, ciągnącej się konsystencji. Gotowym farszem z cukinii wykładam połówki bagietek, a na ich wierzchu układam kawałki boczku , które podczas pieczenia

MeCooks
Zapiekana cukinia z mięsem mielonym 217

Zapiekana cukinia z mięsem mielonym to jest danie, które warto przygotować w lecie, wtedy kiedy możemy dostać świeże pomidory i cukinię. Danie to jest niezwykle lekkie, więc idealne na ciepłe, słoneczne dni. Możecie jest zjeść zarówno na obiad, jak i lekką, pożywną kolację. Jeśli lubicie jako dodatek do tego dania możecie wykorzystać ketchup. Nabierze ono zupełnie innego smaku. Aby danie(...)było jeszcze bardziej lżejsze do jego przygotowania wykorzystamy mięso mielone z indyka. Przeczytaj również: Omlet z pomidorami i cukinią Składniki 400g mięsa mielonego z indyka 3 cukinie odrobina oleju do smażenia mała cebula 6-8 pomidorków koktajlowych natka pietruszki sól pieprz odrobina oregano 100g tartego żółtego sera Zapiekana cukinia z mięsem mielonym – przepis Na rozgrzanym oleju szklimy drobno posiekaną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepisy na cukinię 234

Dania, potrawy i przetwory z cukinii Cukinia to bardzo wdzięczne i smaczne warzywo, które można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Jest tak uniwersalna i neutralna, że sprawdza się naprawdę w wielu potrawach. Faszerowana, w postaci placuszków, zapiekanki, surówki czy nawet dżemu, zawsze smakuje wyśmienicie. Cukinia może być zarówno dominującym składnikiem dania jak i smacznym dodatkiem do potrawy. W dzisiejszym wpisie(...)polecam Wam kilka ciekawych pomysłów na wykorzystanie cukinii. Aby zobaczyć cały przepis na wybrane danie należy kliknąć w napis „PRZEPIS TUTAJ” lub w zdjęcie potrawy. Zapraszam       CUKINIA FASZEROWANA PRZEPIS TUTAJ Cukinia faszerowana mięsem oraz ryżem i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera i sosu pomidorowego to ciekawy pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie

Blog z Apetytem
Ananas czy cukinia? CUKINIA ANANASOWA. 237

duchu. Tak było tym razem. Kiedy dojrzałam tytuł przepisu, przeczytałam go chyba ze sto razy, wiedziałam iż muszę go sprawdzić na własnych kubkach smakowych. Pewnie wielu się wydaje, że cukinia i ananas mają niewiele ze sobą wspólnego. Też tak sądziłam, zmieniłam zdanie po skosztowaniu poniższej wersji cukiniowego przetworu.. Jakbym podjadała ananasy z puszki w lekko korzennej zalewie! Poezja. ANANASOWA(...)CUKINIA (Janina i Andrzej Kaczorek, "Przetwory i nalewki" 8/2012, Warszawa 2012 z Biblioteczki Poradnika Domowego) 1 kg młodych cukinii (powinny być wąskie) 2 szklanki wody (dałam jedną) szklanka soku z ananasa (dałam dwie - soku z kartonika) 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 goździki mała laska cynamonu skórka i sok z 1 cytryny Cukinię obrałam, umyłam, odkroiłam końce

W kuchni Karmel-itki
Wypróbujcie frytki z cukinii z sosem tzatziki 127

Cukinie można przygotować na wiele sposobów, tym razem proponujemy bardzo prosty przepis, przy którym nie ma wiele pracy. Frytki (lub talarki) z cukinii nadają się świetnie na rodzinny obiad, ale także wtedy, gdy spodziewamy się w domu większej ilości gości, a mamy mało czasu na przygotowanie poczęstunku. Frytki wyśmienicie smakują polane sosem tzatziki z ogórkami i jogurtem. Drukuj Wypróbujcie frytki(...)cukinii z sosem tzatziki 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Fast Food Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 30 min. Kalorie 240 kcal Przedstawiamy frytki w nowej odmianie. Zrobione z cukinii, idealnie komponują się z sosem tzatziki. Idealne frytki dla warzywnych niejadków! Składniki: Na frytki z cukinii: 600 g cukinii (2 większe cukinie

ProstePesto.pl
Jak przygotować kwiaty cukinii? Kwiaty cukinii w cieście piwnym (krok po kroku) 230

zapewne również wielu z Was, swoje pierwsze kwiaty cukinii jadłam w czasie wakacji we Włoszech . Nie przypuszczałam, że uda mi się je dostać w Polsce, ale w zeszłym tygodniu kupiłam je na moim lokalnym bazarku! Najwidoczniej przysmak ten staje się u nas coraz bardziej popularny, a rolnicy zrozumieli, że opłaca im się zerwać kwiaty nim przemienią się w popularne warzywa(...)Jeżeli i Ty kupiłeś kwiaty cukinii, a teraz zastanawiasz się co z tym fantem zrobić, odpowiedź znajdziesz w dzisiejszym wpisie :) Oprócz garści informacji (jak przygotować, gdzie kupić, jak jeść?), znajdziesz tu także przepis krok po kroku na faszerowane kwiaty cukinii smażone w cieście piwnym - bardzo prostą i pyszną przekąskę. Zapraszam! Rodzaje kwiatów cukinii. Kwiat męski i żeński. Wyróżniamy dwa rodzaje

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizzerinki z cukinii 85

Łatwy w przygotowaniu przepis na letnią przekąskę z pieczarkami i mozzarellą, czyli bezglutenowe pizzerinki z cukinii z piekarnika. Idealny pomysł dla wszystkich, którzy szukają sprawdzonej alternatywy dla pizzerinek na bazie klasycznego ciasta oraz dla wielbicieli cukinii. Ten przepis ma wszystkie smaki, które lubisz w pizzerinkach, ale tym razem zapieczone na pożywnych plastrach cukinii. To najlepszy przepis na mini pizze(...)cukinii z kilku powodów! Po pierwsze: świetnie smakuje, po drugie: jest bardzo pożywny i po trzecie: jego przygotowanie zajmie Ci nie dłużej niż 30 minut! Przepis na mini pizze z cukinii , to kontynuacja naszego letniego krajobrazu pomysłów na dania z tym lubianym warzywem. Większość z nich, jak wegetariańska cukinia smażona w panierce , „mięsna” cukinia faszerowana kurczakiem oraz bezglutenowa

Kuchnia Na Wypasie
Zupa z cukinii z ziemniakami i marchewką 231

Lekka zupa letnia z tartej cukinii z ziemniakami i marchewką, to łatwy przepis na bezmięsny obiad z kilku prostych składników. Dziś ulubiona wersja tej pysznej zupy bez śmietany i bez miksowania warzyw. Jednak najbardziej zachęcającym atutem tego przepisu jest przede wszystkim bardzo proste i szybkie gotowanie, które nie zajmie dłużej niż 30 minut! Ponadto składniki możesz w bardzo łatwy sposób(...)własnych potrzeb oraz dodać dowolne warzywa sezonowe. Co więcej, zupa bardzo dobrze się przechowuje, dzięki czemu jest idealnym pomysłem na kilkudniowy obiad. Czy można zrobić dobrą zupę z cukinii? Zobacz ten przepis i przekonaj się sam! Aby ugotować zupę z cukinii z ziemniakami wystarczy podsmażone na maśle warzywa zalać bulionem oraz mlekiem z odpowiednią mieszanką ziół i przypraw, a następnie

Kuchnia Na Wypasie
Chrupiąca cukinia smażona w panierce 83

Poznaj smak chrupiącej na zewnątrz i miękkiej w środku cukinii smażonej na patelni w panierce. Świetnie sprawdzi się jako sezonowa przekąska lub jako danie na lekki obiad. Sprawdź jak przygotować cukinię do smażenia aby była chrupiąca. Cukinia obrodziła w tym roku w moim ogródku. Czas zatem na kolejny przepis z tym uniwersalnym warzywem, z którego można wyczarować mnóstwo dań. Robiłam(...)już np. cukinię faszerowaną mięsem mielonym i warzywami , pasztet z cukinii , frytki z cukinii pieczone w piekarniku lub zupę krem z cukinii z ziemniakami . Tym razem zapraszam na krążki cukinii smażonej w panierce, która przypomina mi kotlety schabowe 🙂 prosto, szybko i bez zbędnych składników smakuje dzieciom i dorosłym niezapomniany smak z dzieciństwa podaję z keczupem lub sosem na bazie jogurtu

Ania gotuje
Proste placki z cukinii 130

Placki z cukinii są proste, delikatne i aromatyczne. Cały sekret tkwi w tym, aby dobrze je przyprawić, ponieważ główny składnik czyli cukinia jest bardzo neutralna w smaku. Świetne jako dodatek do dań głównych np. gulaszu lub jako samodzielne danie np. z sosem pieczarkowym lub tzatzikami . Cukiniowe placki, warto najpierw podgotować lub posolić startą cukinię i cebulę, a następnie dokładnie odcisnąć(...)dobrym sposobem na podjadanie warzyw dla osób, które za nimi nie przepadają. Są uwielbiane zarówno przez dorosłych jak i dzieci. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Proste placki z cukinii 5 z 1 głos Autor: przepisy użytkowników Danie: Placki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Wykonanie 15 min. Kalorie 265 kcal Placki z cukinii są proste, delikatne

ProstePesto.pl
Placki z cukinii Ewy Wachowicz 98

Jeśli brakuje ci pomysłu na obiad, placki z cukinii Ewy Wachowicz będą idealnym rozwiązaniem. W krótkim czasie przygotujesz pyszne danie, którym bez wątpienia będzie zajadać się cała rodzina. Najczęściej staram się przygotować większą porcję, bo zawsze znajdą się chętnie na dokładkę. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js(...)channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=3372&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Co wyróżnia placki z cukinii Ewy Wachowicz? Testowałam już wiele przepisów na placki z cukinii i te zdecydowanie plasują się w ścisłej czołówce. Dzięki dodatkowi cebuli, czosnki i koperku nie są mdłe i zyskują bardzo ciekawy posmak. Co bardzo ważne

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania