cukier - 7600 przepisów (strona:326/507)

Daucus carota 133

przedstawić wam zastosowanie marchwi w zupełnie innym kontekście niż zastosowanie kuchenne kuchenne. Witaminy  Korzeń marchwi poza karotenoidami (czyli prowitaminą A), alfa, beta, gamma, zawiera dodatkowo 4-10 proc. Cukrów (m.in. glukozę i sacharozę), białko, olejek lotny, witaminy B1, B2, B6 i C, E, H, K, PP a także minerały takie jak: wapń, żelazo, miedź, fosfor i pektyny. Jest niskokaloryczna

NaKońcuJęzyka
Koktajl bananowy 153

banana pół szklanki mleka pól szklanki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżka otrębów żytnich 1 łyżka wiórek kokosowych Wszystko razem blender-ujemy...jeśli lubimy na słodko to dodajemy cukier waniliowy

NaKońcuJęzyka
Banany 159

Pomagają przezwyciężyć depresję dzięki wysokiej zawartości tryptofanu, który przekształca się w serotoninę, która odpowiedzialna jest za dobry nastrój. Pomagają w uczeniu się Chronią przed przewlekłymi chorobami Pomagają ustabilizować poziom cukru we krwi dzięki Witaminie B W upalne dni czy podczas gorączki pomagają obniżyć temperaturę ciała Dzięki witaminie z rodziny B, potasowi oraz magnezowi banany są bardzo korzystne dla palaczy, gdyż

NaKońcuJęzyka
Czekoladowy Omlet z truskawkami... 215

dodatkowo bezglutenowe i dosłownie z zegarkiem w ręku w 10 min.   Składniki: 1 porcja 2 jajka 2 łyżki maki gryczanej 2 łyżki kakao 4 łyżki mleka 2 łyżki cukru mały pojemnik jogurtu naturalnego lub swój ulubiony smak truskawki ilość dowolna ;)    Wszystkie składniki na omlet przekładamy do miski, miksujemy do idealnego połączenia sie składników i smażymy

NaKońcuJęzyka
85. Wytrawna tarta, czyli por, boczek, cebula na półkruchym cieście. 263

zapraszamy Was na naszą - z boczkiem i porem.  Składniki na półkruche ciasto ok. 250 g mąki ok. 130 g masła (zimnego) odrobina soli (szczypta lub dwie) pół łyżeczki cukru łyżka śmietany 18% * 1 żółtko Przygotowanie Masło kroimy nożem na małe kawałki, wrzucamy do miski, przesiewamy mąkę do tej samej miski i "dziabiemy" dalej masło z mąką. Dodajemy pozostałe składniki

Symfonia Smaków
Ciasto z bakaliami 194

gotowe. 2 szkl. mąki  1 szkl.cukru pudru  1 szkl. oleju  1 szkl.kwaśnej śmietany  4 jaja  1,5 łyżeczki  proszku do pieczenia  cukier waniliowy  mieszanka studencka  Helio Do miski przełożyć składniki mokre, dodać składniki suche i mieszankę studencką.Wymieszać wszystko  łyżką.[ ja wykorzystałam miskę Tuperware ] .Wyłożyć ciasto do foremki

Moje domowe kucharzenie
Tarta bolognese 232

zajmie to bardzo dużo czasu. Danie smakuje trochę jak pizza, trochę jak lasagne a trochę jak... przygotujcie i sami oceńcie! ;) Składniki na spód: 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 4 łyżki wody 100 g zimnego masła Składniki na nadzienie: 300 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii

My Culinary Art
Ciasteczka owsiane z amarantusem 214

zatem na mój pierwszy eksperyment w postaci pysznych ciasteczek. Ciasteczka owsiane z amarantusem Składniki: 2/3 szklanki amarantusa 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 1 jajko 4 łyżki miodu 1 łyżka cukru waniliowego ¼ szklanki suszonych wiśni , żurawiny lub rodzynek 3 łyżki pestek słonecznika ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia 60 g czekolady gorzkiej 1 banan Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Płatki

Mania Gotowania
CHOW MEIN Z WIEPRZOWINĄ – 5,20 zł 428

odstawiamy na ok. 4 min do napęcznienia. Po tym czasie odsączamy go z wody. 6. PRZYPRAWY (5 min): do miseczki po marynowaniu mięsa dodajemy pozostałe przyprawy (chili, kolendrę, imbir), cukier lub miód oraz sok z cytryny lub limonki. Jeśli lubicie bardziej kwaśne, dodajcie z całej cytryny lub dwóch limonek. Mieszamy i wlewamy do woka. Doprawiamy jeszcze nieco solą, mieszamy wszystko

Nerds Kitchen
Fish Burger 182

Składniki: bułka żytnia filet z ryby (ok. 100 g, np. sola, mintaj, tu: miruna) surówka z kiszonej kapusty (kiszona kapusta + marchewka + jabłko + trochę cebulki, cukru, oleju) sałata sos czosnkowy (tu: Heinz z plastikowej butelki - łyżeczka od herbaty) panierka: bułka tarta (1,5 łyżki), otręby pszenne (1 łyżka), jajko, trochę mąki Przygotowanie: 1. Filet obtaczamy cienko w mące, następnie w jajku

Malowane smakiem
Kluski na parze - pampuchy z dżemem (w parowarze) 196

ciasto (na 6 sztuk - 2 porcje) : 1,5 szklanki mąki pszennej (jakieś 16 łyżek) 1 łyżeczka drożdży instant 1 jajko 1 łyżka stopionego masła szczypta soli 2 łyżeczki cukru ok. 0,5 szklanki mleka Nadzienie: 6 łyżeczek dżemu (w moim przypadku: owoce leśne niskosłodzony) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy, mleko dodajemy na końcu w takiej ilości, żeby ciasto miało

Malowane smakiem
Kotlety z ciecierzycy (ciecierzycowe kotlety) 207

Kalorie: 1 porcja (kotlety bez surówki): ok. 450 kcal (bez oleju: ok. 360) Dodatkowo: Surówka na zdjęciu: 100 g białej kapusty, trochę marchewki, pół małego ogórka kiszonego, 1/3 łyżeczki cukru i pół łyżeczki musztardy.     Smacznego

Malowane smakiem
Gruszka z czekoladą 199

wypiekach, dziś postanowiliśmy je ugotować. Gruszki  obieramy i gotujemy w  1,5  l wody (tę czynność ułatwia nam miarka wewnątrz garnka)  z 3 łyżkami cukru (zależy od ilości owoców my gotowaliśmy dwie gruszki )  przez około 5 minut. Następnie owoc polewamy rozpuszczoną czekoladą i dekorujemy listkiem mięty. My nasze gruszki gotowaliśmy w małym garnuszku

cookpl
PYSZNE CIASTECZKA JAGLANE, BEZ CUKRU, BEZ LAKTOZY, BEZ GLUTENU 239

Pyszne i zarazem super zdrowe, bardzo smakowały moim dzieciom,a to najważniejsze. Idealne na drugie śniadanie do szkoły. To zdrowy i pożywny posiłek. Dodatkowo ciasteczka są bez cukru, bez laktozy, bez glutenu a także bez jajek... Ale to wcale nie przeszkadza, a dla niektórych to wręcz zaleta. Polecam bardzo gorąco, są wyśmienite również dla dorosłych... :-) Przepis znaleziony tutaj ( klik ), tylko

Smaczne Zdrowe
Weekend u Mamy: Krem z dyni z prażonymi pestkami 194

zeszklenia, uważając, żeby nie przypalić czosnku. 2. Dynię obieramy, kroimy w kostkę, nasiona wyrzucamy. Wkładamy ją do garnka, wlewamy bulion, dodajemy sól, pieprz (większą szczyptę), kurkumę, imbir i cukier. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Zupę zdejmujemy z ognia, miksujemy na gładką masę i dodajemy kilka łyżek śmietany (wedle uznania). 3. Patelnię mocno rozgrzewamy (bez tłuszczu!). Nasiona

My Culinary Art