Ciasto ,,Makowa Panienka", to właśnie te które zagości w tym roku na moim stole świątecznym. Miękkie, wilgotne blaty ciasto biszkoptowego z makiem, kokosem i mączką migdałową
Kuchnia ŁukaszaTrudno skojarzyć święta bez smaku i zapachu pierniczków. Są uwielbiane przez każdego, nikt, po prostu nikt nie może im się oprzeć. Sam bardzo lubię pierniczki
Kuchnia ŁukaszaWegańskie batoniki proteinowe, w tym jednej wegetariański, stworzony z białka serwatkowego. Warianty smakowe są bardzo ciekawe i zachęcają do spróbowania. Jesteście ciekawi jak wypadły? Poniżej możecie się o tym dowiedzieć. Więcej o Pulsin TUTAJ . SYROP KLONOWY I BIAŁKO MLEKA orzeszki ziemne (23%) * słód ryżu brązowego * izolat białka mleka (14,5%) * błonnik z cykorii * białko grochu * naturalny syrop
Zdrowie na języku :PNastały czasy że jajko to już nie jajko lecz towar o przeróżnej rozpiętości cenowej. Dawniej na straganach miejskiego targowiska wystarczyło powiedzieć duże albo małe :). Obecnie rozmiary
Kuchnia PROzdrowotnaDziś małe wyzwanie :) ciastka bez jajek i bez glutenu. Użyjemy masła bez laktozy dzięki czemu możemy te ciastka zaoferować również tym którzy nie tolerują laktozy
Kuchnia PROzdrowotnaDziś spotka się ogień z wodą czyli stworzymy coś pysznego w towarzystwie zabójców raka. Ten banalnie prosty deser w formie musu świetnie odżywia mózg dzięki zawartości
Kuchnia PROzdrowotnaNa święta zawsze musi być ,,coś" z makiem, czy to makowiec, czy to seromak , czy to proste drożdżówki. Podstawą do tych wypieków jest masa makowa, można
Kuchnia ŁukaszaBURAKA woda * jabłko (26%) * śliwka (13%) * fruktoza * burak (4%) Napój faktycznie ma w środku puree, gdyż czuć to bardzo dobrze w konsystencji, która jest nieco gęstsza od normalnych płynów. Ciekawym dodatkiem jest burak. Co prawda nie ma go tu wiele, nie czuć go, ale mimo to miło spotkać warzywo w owocowym soku. W smaku przeważa smak jabłka i śliwki(...)syrop ryżowy odwodniony, błonnik akacjowy * syrop ryżowy odwodniony * sproszkowany olej rybi dezodoryzowany 3,5% * alga Lithothamnion calcareum (1%) * Bifidobacterium lactis (0,03%) * naturalny aromat wanilii * Tego produktu byłam najbardziej ciekawa. Jest to sproszkowane mleko migdałowe typu instant, które wystarczy wymieszać z ciepłą lub zimną wodą, aby uzyskać pyszny, naturalny napój roślinny. Smakuje bardzo dobrze - wyraźnie czuć migdały oraz delikatną
Zdrowie na języku :PBiedronka, lidl, netto, tesco czy polomarket to miejsca gdzie dziś kupuje ponad 50% ludzi w Polsce, rzeczywistość jest diametralnie inna niż powiedzmy 20 lat temu gdzie
Kuchnia PROzdrowotnawolicie tak jak ja dodawać śmietanę w postaci kleksa bezpośrednio na talerz). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mam za sobą kilka przeczytanych książek Marii Ulatowskiej i byłam bardzo ciekawa, co wyjdzie spod pióra tej autorki i Jacka Skowrońskiego. "Pokój dla artysty" stał się dość ciekawym połączeniem powieści obyczajowej charakterystycznej dla Marii Ulatowskiej i kryminału właściwego dla Jacka
Weekendy w domu i ogrodzieNie zawsze ser musi być dodatkiem!, popularny camembert dostępny niemal wszędzie to doskonały materiał na obiadowego burgera. Obowiązkowo z ziołami i warzywami. W tym wypadku listki
Kuchnia PROzdrowotnaSolony karmel, to ostatnio jeden z moich ulubionych dodatków! Dodaję go prawie wszędzie, czy to do ciasta , dziecięcego jedzenia w słoiczku (tak, tak... 16 letni chłopak
Kuchnia Łukaszapołączone z prezentacją nowej książki Kuchnia Polska wg Karola Okras, którą można zdobyć zbierając naklejki za zakupy w sklepach Lidl . W czasie warsztatów poznałam tajniki wędzenia, wiele ciekawych historii na temat kuchni polskiej, a także spróbowałam pysznych polskich tatarów, wędlin i innych smakowitych dań, które nawiązują do historii kuchni polskiej. Karol Okrasa przygotowałam dla uczestników warsztatów pyszną, wędzoną(...)zaskoczeniem smakowym była wędzona śmietana, która idealnie komponowała się z tatarem z sandacza. Wszystkie przepisy są dostępne w nowej książce - Kuchnia Polska wg Karola Okrasy. Książka jest pełna ciekawych przepisów, które na pewno przydadzą się przed świętami
Kuchnia Bon AppetitDziś podsunę Wam pomysł na domowe kostki rosołowe, które skutecznie zastąpią te chemiczne ze sklepu. Znane wszystkim kostki rosołowe ze sklepu to koncentrat tłuszczów drobiowych lub
Kuchnia PROzdrowotna