Czasami potrzebujemy migdałów bez skórki, możemy je kupić w sklepie w postaci płatków migdałowych, ale takie płatki kosztują bardzo drogo ( na Litwie za 30 g płatków migdałowych trzeba zapłacić 0,80 euro, czyli ok. 3,50 zł). Więc poco mamy przepłacać? Przecież obranie migdałów z brązowej skórki, to dosłownie 2-3 minuty pracy, a zaoszczędzimy na tym trochę kasy. Tak obrane migdały idealnie pasują do dekoracji ciast, do zmielenia na mączkę migdałową, którą potem możemy użyć do makaroników lub cia... czytaj dalej...
Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.