darmowej gazecie mojego osiedla, która ukazuję się w nakładzie 30 tys. szt. można przeczytać wywiad ze mną :) To nowa rubryka w tej gazecie "Poznaj swojego sąsiada", mówi ona o ciekawych zainteresowaniach i hobby mieszkańców :) Na pierwszy ogień poszedłem ja :D Ursus ma ponad 55 tysięcy mieszkańców, więc miło, że o mnie napisano w pierwszej kolejności :) Redaktorka tej gazety
Parowar Facetakażdego roku, poszukuję przed Świetami Wielkanocnymi nowych, ciekawych przepisów na babki i mazurki. Tak trafiłam na przepis M.Łebkowskiego z "Przysmaków poskiego stołu". Babka w całości upieczona z orzechów laskowych z dodatkiem sporej ilości startej czekolady i niewiekim dodatkiem mączki ziemniaczanej. Pyszna, mięciutka, puchata i bardzo aromatyczna, ponieważ użyłam podprażonych orzechów. W oryginale występują orzechy włoskie i jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś mam dla Was coś wyjątkowego i niecodziennego, coś na specjalne okazje ;) Na tuńczyka polowałam długo i strasznie byłam ciekawa jak smakuje. Nie potrafię dobrać słów, ponieważ jest po prostu WSPANIAŁY :) Delikatne mięso, rozpływa się w ustach. Gdyby ktoś podał mi go pierwszy raz nie mówiąc że to ryba, mogłabym go pomylić z bardzo delikatnym, mięsem wieprzowym
Czerwona Porzeczkatamtych rejonów. Chcieliśmy oddać klimat tamtego rejonu. Tak więc dlatego pojawia się u nas ciecierzyca, soczewica i trochę innych dodatków. Jednak mając na uwadze, gdzie mieszkamy pomyśleliśmy, że ciekawym dodatkiem będzie klasyczna kasza gryczana, taki nasz lokalny akcent :) Podsumowując kofty wyszły wyśmienite i zapewne, jeśli zechcecie zrobić je w swoich domach, na pewno będziecie zadowoleni ze smaku tego dania
vegetaniejedna. Wprawdzie do świąt jeszcze trochę czasu ale ja już dzisiaj chcę Wam polecić babkę z dodatkiem masy krówkowej o smaku orzechowym Helio . Babka jest bardzo puszysta o ciekawym smaku. Można ją polać lukrem, oprószyć cukrem pudrem lub pozostawić bez niczego. Jeśli jest ładna forma do pieczenia to wygląda efektownie. Inspiracją był przepis stąd . Babka podana na talerzu Porcelana
Ala piecze i gotujeciemne, ascetyczne, ale też przeładowane akcesoriami. Zdecydować się nie mogę i dlatego na blogu jest trochę od sasa do lasa. Aż ciśnie się na usta, że kobieta zmienną jest :) Ciekawa jestem kto jest Waszym guru fotograficznym, bo u mnie to się zmienia jak w kalejdoskopie. Składniki 220g cukru ziarenka z 1 laski wanilii 250g masła 6 jajek M 200g
W kuchni wieczoremsię pozbyć. Zostańmy jednak przy kuchennym uniformie, bo jest przed 22:00. Jeśli kobieta miała styczność z potencjalnym samcem gatunku ludzkiego, to wie dobrze, że wymyślili sobie oni ciekawą kartę przetargową - gdy coś idzie nie po ich myśli starają się zagrać na emocjach swojej wybranki i uaktywnić strajk głodowy udekorowany miną męczennika. Biedny, pokrzywdzony ON tak się męczyć musi
Wypisz Wymalujselera znalazłam w świątecznym wydaniu angielskiej kulinarnej prasy. Ponieważ miałam akurat seler i zapotrzebowanie na bezmięsny obiad, to postanowiłam wykorzystać ten pomysł. Bałam się, że może zapiekanka być nieciekawa i postanowiłam dodać do niej warstwę szpinaku. A że selera też okazało się mało na moje naczynie to dodałam do niej również batatów. Takie połączenie okazało się niezwykle smaczne
UgotujmyTo.plmarshmallow to połączenie idealnie ze sobą komponujące. Babeczki ze ślicznymi kwiatuszkami tworzą przepyszne mini wypieki, którym nie sposób się oprzeć. Babeczki idealne na wiosenny lub letni deser, a także ciekawa propozycja na przyjęcia dla dziewczynek lub nawet Wielkanocny stół. Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows - S kładniki (ok. 1 4 babeczek): Ciasto: 3 jajka 150 g mąki 150 g masła
Słodka Stronamęża doskonale wiem, że niektórym owsianka może kojarzyć się z przykrym koszmarem dzieciństwa – bezsmakową, rozgotowaną papką. Jednak zapewniam Cię, że ta owsianka nie ma nic wspólnego z tamtymi niezbyt ciekawymi doznaniami smakowymi. Owoce oraz syrop klonowy nadają jej pysznego, słodkiego smaku (ale nie za słodkiego, czego o poranku bym nie zniosła), natomiast po zapieczeniu wierzch staje się cudownie zarumieniony
Roślinna - blog wegańskimakreli. Dziś wreszcie się doczekał:) Miała być tylko na kanapkach, ale gdy kroiłam jajka wpadłam na pomysł nadziania ich i tak powstała nie tylko pyszna kolacja, ale także ciekawa przekąska - idealna na nadchodzące Święta Wielkanocne oraz na wszelkie towarzyskie spotkania. SKŁADNIKI: (na 6 szt) 10 dag makreli (obranej, bez ości) 1 łyżka majonezu 1 łyżka ostrej musztardy 6 jajek
Kto ugości moich gości?nich zapomniałam. Przepis o ile pamiętam pochodził z bloga Kwestia Smaku, ale nie jestem w stanie dziś go Wam znaleźć, wybaczcie. Przepis jest szybki i bardzo smaczny, sprawdźcie, jestem ciekawa czy wam smakowały. Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki
Blondynka Gotujemoim blogu nazbierało się trochę ciast. Widząc wasze interesowanie zapraszam na kilka ciekawych przepisów Shrek Szarlotka wykwintna Ciasto Fiona Fale Dunaju
W kuchennym oknie Ewyinternetowej, restauracja została wyróżniona w przewodniku Magdy Gessler i Newsweek „101 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce”. Zdjęcie pochodzi ze strony: http://willaport.pl/atrakcje-w-hotelu/gastronomia-2/ Restauracja urządzona w bardzo ciekawym klimacie - ogromnym plusem są duże akwaria umieszczone w ścianach dzielących 2 sale. Serwowane są tu dania kuchni włoskiej. Wybraliśmy się do restauracji we czwórkę (a w zasadzie szóstkę, jeśli
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!