Ostatnie dwa dni były dziwne... z jednej strony emocjonujące z drugiej nerwowe. Wczoraj miałam możliwość wziąć udział w ciekawym projekcie ale o szczegółach będę mogła opowiedzieć Wam dopiero w marcu, potem Córciny brzuch zaniemógł i jechałam jak szybko mogłam po nią do szkoły. Dzisiaj zostałyśmy w domu lecząc rozstrój żołądka. Jutro rano kontrola u pediatry i konsultacja wyników badań
Dzieje kuchennej WiewióryMięso i ryba? Tak- pomieszanie smaków, które świetnie ze sobą się zgrywa. Prawda, że ciekawa propozycja? Może sami spróbujecie :) Składniki : 2 świeże pstrągi (wypatroszone ) 8 cienkich plastrów wędzonego boczku limonka 200 g masła świeżo mielony pieprz sól morska mielona kolendra Przygotowanie : Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Od środka nacieramy dokładnie pieprzem
Niezły MłynekEscobar, choć dopiero odkryte, szybko zyskało sympatię turystów z całego świata. To maleńkie państwo, oprócz pięknej architektury i malowniczych krajobrazów, ma ciekawą kuchnię. Jedną z najpopularniejszych potraw jest pieczony omlet z różnymi dodatkami. Escobraczycy jedzą go na śniadania lub kolacje. Oto przepis na pieczony omlet z warzywami prosto z San Escobar. Składniki 3 jajka 100 g zielonej fasolki szparagowej
My Chcemy Jeśćwiedzą, służący pomocą, zarażający pozytywną energia i uśmiechem. Spotkanie rozpoczęło się od omówienia trendów kulinarnych, które będą obowiązywały w 2017 roku. Niektóre mnie zaskoczyły, pozytywnie – rzecz jasna. Jestem ciekawa Waszego zdania – które z przedstawionych poniżej trendów najbardziej trafiają w Wasze gusta i kubki smakowe? Trendy kulinarne w 2017 roku: Na przebudzenie smaki świata Plancha, czyli grillowanie
Moja pasja smakuKOKOS płatki gryczane (kukurydza, gryka, cukier trzcinowy , glukoza kukurydziana , sól, błonnik owsiany) * kokos 10% * żurawina 7% (żurawina, cukier , olej słonecznikowy) Płatki gryczane wraz z kokosem i żurawiną tworzą ciekawą propozycję na śniadanie, ale także jako przekąskę pomiędzy posiłkami. Mimo obecnego cukru, nie jest on aż tak bardzo wyczuwalny i według wartości stanowi tylko
Zdrowie na języku :Pspontanicznie. Improwizowałam co w przypadku sałatek jest u mnie bardzo częste i przynosi zwykle dobre efekty. Ten eksperyment uważam za udany a sałatka bardzo smakowała moim gościom. Sałatka jest ciekawa - wyrazista w smaku, kwaskowa i chrupiąca. Składniki o różnych smakach, kształtach i teksturze fajnie do siebie pasują tworząc bardzo apetyczną całość. Też zróbcie sobie taką sałatkę ! ROZWIŃ I CZYTAJ
Smaczna PyzaCiasto upieczone z myślą o babci w dniu jej święta. Byłam ciekawa czy tym razem zasmakuje jej jakiś zdrowszy wypiek. Poprzednie próby kończyły się różnie, ale nie zniechęciło mnie to. Nie mając w zanadrzu żadnego przepisu ani pomysłu, kierując się wyłącznie własnym, ,,kuchennym" instynktem (hah, fajnie to brzmi!), zabrałam się za szukanie składników. Moją uwagę przykuły gruszki, później pomyślałam
Kuchnia Elliediecie? Sos ten dobrze sprawdza się jako dodatek do potraw mięsnych, choć zazwyczaj wykorzystywany jest jako uniwersalny sos sałatkowy . Ciemna barwa i gęsta konsystencja sprawiają, że jest on również ciekawą dekoracją wielu potraw. Sos balsamiczny – składniki ocet balsamiczny – 1 łyżka, oliwa extra vergine – 3 łyżki, miód lub syrop klonowy – 1 łyżeczka, sól – szczypta, pieprz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!opisać słowami. Deserów cukierni Czekolada Café nie można już nazwać zwyczajnie deserami... to dzieła sztuki, które dzięki malutkim szczególikom nie tylko zachwycają swoim zjawiskowym wyglądem, ale również ciekawym połączeniem smaków! Wystarczy spojrzeć na zdjęcia- każdy deser dopracowany do maksimum możliwości! Z nowymi doświadczeniami i mnóstwem inspiracji wracam na swoje Nastoletnie :). Bardzo dziękuję osobom
Nastoletnie WypiekanieWitaj w nowym poście kulinarnych inspiracji. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zaciekawi - napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli upichcisz coś z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage Lady Och Mistrzyni - będzie mi bardzo miło. Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany - 3 lata i 4 miesiące
lady-och-mistrzyni.blogspot.comCiekawa i szybka sałatka makaronowa z niewielką ilością składników, za to bardzo pożywna. Można ją również podawać na ciepło :) Składniki: 200 g makaronu 2 małe piersi z kurczaka 10 suszonych pomidorów z zalewy duża garść pestek słonecznika i dyni sól, pieprz, suszona papryka 2 łyżki oleju na dressing: 3 łyżki zalewy z pomidorów 2 łyżki ketchupu łyżka musztardy łyżka
wyzwania kuchennedłuższego czasu chodził za mną chleb, który chciałam upiec w swoim garnku żeliwnym Staub . Byłam bardzo ciekawa jak taki chleb smakuje i czy jest trudny w przygotowaniu. Sprawdziłam. Nie dość, że bezproblemowy w pieczeniu, to ten smak..... mmmmm, brak słów. Kiedy tylko wystygł, dziecko oczywiście zgarnęło piętkę i jemu brakło słów. Taki był pyszny! A jedliśmy go z kremowym
Blondynka Gotujekilku blogach kulinarnych widziałam kremową zupę z pieczonego kalafiora. Byłam ciekawa smaku. Zupa nie jest mdła, o ile dodamy dużo ziół, przypraw oraz sporo pieczonego czosnku. Zupę podałam najprościej jak się da, z domowymi grzankami :) Składniki: 1 kalafior 1 główka czosnku 1 seler mielony kminek, gałka muszkatołowa ostra i słodka papryka zioła do pizzy olej lub oliwa sól
Czerwień i błękitCiekawą alternatywą dla klasycznych chipsów z ziemniaków, które swoją drogą... Artykuł Chipsy z pietruszki pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEsurowych ziemniaków , z ziemniaków i surowych i ugotowanych . Teraz przyszła pora na przyrządzenie klusek tylko z ziemniaków ugotowanych. Robi się je na prawdę bardzo szybko, a są bardzo ciekawą alternatywą dla zwykłych ziemniaków. Jest to tez fajna propozycja dla osób, które nie lubią wyrzucać jedzenia a mają problem z ciągłym nadmiarem ugotowanych ziemniaków. Kluski śląskie równie dobrze smakują
Pobite gary Barbary