ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:276/728)

Ekologiczna żywność dla dzieci od Sesam Strasse :) 161

Sesam Strasse to niemiecka marka zajmująca się produkcją żywności dla dzieci. Produkty są oznaczone certyfikatem ekologiczności, a więc w pełni są organiczne, bio.  Marka oferuje wiele ciekawych artykułów spożywczych skierowanych w stronę najmłodszych. Są to musy owocowe i warzywne, batoniki, herbatki, a także makarony. W żadnym z tych produktów nie znajdziesz rafinowanego cukru, chemicznych dodatków, konserwantów. Oprócz zdrowego

Zdrowie na języku :P
Prezenty dla kochających gotować - moje top 10 148

Pawlikowskiej w całości poświęcona kaszy jaglanej. Jest to nowa pozycja, wydana w tym roku. W domu bardzo często jemy tę kaszę, przygotowujemy ją głównie na słodko i jestem bardzo ciekawa nowych przepisów, bardziej słonych lub wytrawnych. Książka dostępna jest tu KLIK , cena 48zł. 4. Patelnia do naleśników Patelnia zawsze się przyda, a jeszcze z przeznaczeniem na naleśniki to już

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Fit wigilia- odchudzamy potrawy wigilijne 240

Tradycyjna kuchnia polska, szczególnie ta świąteczna jest obfita, pyszna, ale niestety również tłusta. Czy istnieją sposoby, aby odchudzić nieco dania wigilijne? Oto kilka ciekawych propozycji:) 1. Pierogi i uszka Najbardziej kaloryczne jest ciasto (z mąki pszennej), dlatego warto ją zastąpić np. mąką orkiszową lub razową. Sam farsz z grzybów i kapusty może być lżejszy, jeżeli smażenie zastąpimy duszeniem

Tradycyjna Kuchnia
Co Lila jadła w środę? 30 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 148

Witaj w nowym poście kulinarnych inspiracji. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zaciekawi - napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli upichcisz coś z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage  Lady Och Mistrzyni  - będzie mi bardzo miło. Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany -  3 lata.  Jeśli jesteś

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Staropolska ściągawka wigilijna 173

jest ulubionym przysmakiem przyrządzanym w święta w każdej polskiej rodzinie lub co jest chlubą polskiej kuchni? A co należy do żelaznego menu młodych ludzi? Zapraszam Was do ciekawej, nieco zabawnie brzmiącej dziś lektury kilku wigilijnych definicji, zaczerpniętych z Leksykonu Sztuki Kulinarnej (1983) Barszcz - zupa sporządzana na wywarze z buraków i często kości, zakwaszana kwasem burakowy; b. może być

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi z kapustą i grzybami. Pierogi świąteczne. 233

inspiracji. Jeśli tak jak ja cenicie kuchnię Nigelli Lawson, albo szukacie wspaniałego prezentu dla bliskiej osoby polecam Wam zajrzeć do księgarni internetowej BookMaster, gdzie znajdziecie tą i wiele innych ciekawych książek. Ach rozpisałam się, to dlatego że tak lubię książki kucharskie Teraz zapraszam Was na mój przepis na świąteczne pierogi z kapustą i grzybami. Składniki: Farsz: 1 kg kiszonej

Słodkie okruszki
Ciasto pietruszkowe 177

ciasto pietruszkowe natknełam się przeglądając jakąś gazetę i pomyślała, że to świetny pomysł i przecież nie może się nie udać skoro marchewkowe się zawsze udaje. Ciekawa tylko byłam jego smaku. To ciasto może być świetną alternatywą dla piernika czy keksu. Jeśli chcecie zaskoczyć bliskich upieczcie je koniecznie. Jest wilgotne z wyczuwalnym smakiem pietruszki i orzechową posypką, po prostu pyszne

Cynamonowe szczęście
Świąteczne pierogi z wędzoną kiełbasą 161

ręce i pasztecikiem (koniecznie mięsnym w drugiej. Nadzienie zrobione z wędzonej kiełbasy i suszonych śliwek wyszło przepyszne. Jest bardzo aromatyczne i zadowoli nawet najbardziej wybredne kubki smakowe. Jest to ciekawa alternatywa dla osób, które chcą trochę odbiec od tradycyjnych przepisów i zaserwować nieco odmienne menu (oczywiście w granicach rozsądku). Składniki:  ciasto: 6 dag drożdży 6 łyżek mleka

Pobite gary Barbary
Tarta piernikowa z powidłami śliwkowymi 135

Nietypowa i oryginalna, ciekawa w smaku tarta z powidłami na piernikowym spodzie. Ma smak piernika przekładanego powidłami, z tą różnicą, że w tej wersji mamy kruche ciasto:).  Ciasto: 2 i 1/4 szklanki mąki 6 łyżek płynnego miodu 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki masła 1 jajko L 1 łyżka przyprawy do piernika Dodatkowo: 350g powideł

Szefowa kuchni
Recenzja książki "Kuchnia grecka" George'a Calombarisa + Linkowe Party 192

Wyjątkowo w poniedziałek zapraszam Was na Linkowe Party. Dajcie się poznać innym i zyskajcie link prowadzący do Waszej strony. Wstawiajcie linki do artykułów - zarówno przepisów, jak i innych ciekawych postów. Wystarczy nacisnąć button"Add your link". W polu "name" wpisujemy tytuł posta, a nie swoje imię. document.write

Chilli Czosnek i Oliwa
Konkurs z kryminałem. Wyniki 112

Już są wyniki! Tak, już zdecydowałam do kogo trafią kulinarne kryminały i będą, mam nadzieję, ciekawą lekturą na zimowe wieczory. Miałam je ogłosić wczoraj, ale wybaczcie, nie wyrobiłam się. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
7 pysznych sposobów na śledzie 1121

Śledzie w śmietanie i z chrzanem - bardzo lubię te śledzie ze względu na ostry, chrzanowy smak. Drobno pokrojone jabłko i drobno posiekana cebulka nadają fajnej chrupkości, mają bardzo ciekawą teksturę. Jeśli macie na nie ochotę to zapraszam tu KLIK 4. Śledzie z rodzynkami - to śledzie dla miłośników słodkości. Z gałką muszkatołową i miodem. Są delikatnie słodkie, ale zachowują również

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pieczarki faszerowane 222

Prosta przekąska, doskonałe danie na przyjęcie, ciekawa opcja na kolecję. Faszerowane pieczarki. 4 duże pieczarki 1 szalotka 1 ząbek czosnku Granat 1 puszka pomidorów Kapary Pieprz w zalewie Szczypiorek Słodka papryka Kmin rzymski Kurkuma Sól Pieprz Od pieczarek odcinamy ogonki i kroimy w drobną kostkę. Podobnie robimy z szalotką i cukinią. Podsmażamy na patelni do zrumienienia. Dodajemy pomidory

MarcinChef
Buraki 159

domu czuć już zapach Świąt Bożego Narodzenia, to postanowiłam że tym razem w burakach muszą pojawić się jakiś element świąteczny- wybór padł na orzechy. Myślę, że jest to bardzo ciekawa propozycja na świąteczny stół, jako dodatek do obiadu. Polecam, bo te buraczki są na prawdę przepyszne. Składniki: 1 kg buraków 75 dag orzechów włoskich pęczek pietruszki 1/2 łyżeczki mielonej

Pobite gary Barbary
Strączki 203

Wydawnictwo Samo Sedno rozpędziło się kulinarnie! Po doskonałych Retrowarzywach i Kipiącej kaszy dostajemy do rąk kolejną ciekawą książkę kucharską: Strączki . Jej autorką jest Marysia Banach, uhonorowana tytułem BlogerChefa autorka bloga Gruszka z fartuszka . To idealna książka na zimę – skarbnica pomysłów na smaczne i odżywcze dania, kiedy nie ma już świeżych warzyw, a my mamy mało energii i najchętniej

GRUBY WAŁEK