ciasto - 164325 przepisów (strona:6587/10955)

Sałatka z dużą garścią szczypiorku 415

Składniki: 100 dag drobnego makaronu 4 jajka 1 mała puszka kukurydzy duża garść posiekanego szczypiorku 150 dag sera żółtego mały słoiczek majonezu 4 łyżki keczupu pikantnego

kgwjanczewo
Fit brownie z batatów 257

brownie to idealne ciasto dla maniaków słodkości. Fantastycznie wilgotne w środku, mocno czekoladowe, a przy okazji w wersji fit. Bez grama białego cukru, a wszystko za sprawą słodkiego ziemniaka, daktyli i kilku innych zdrowych produktów. Z pewnością zaskoczy nie jednego z naszych gości, a my możemy delektować się bez większych wyrzutów sumienia. Przepis na fit brownie z batatów: Składniki(...)składniki na gładką masę, dodajemy orzeszki ziemne i mieszamy. Gotową masę wylewamy na blachę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut. Po upieczeniu ciasto odkładamy, aż ostygnie i na koniec dekorujemy cukrem pudrem i orzeszkami ziemnymi. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – proste babeczki czekoladowe .   Artykuł Fit brownie z batatów pochodzi z serwisu Blog

ale Pysznie
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy - prosty przepis. Dieta - szybka przemiana 228

mąki orkiszowej pełnoziarnistej 400 ml letniej wody 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżka miodu 1 op. drożdży instant ziarna sezamu Wykonanie: składniki umieścić w misie robota i hakiem zagnieść ciasto. Zagniatać około 8 minut, aż do pojawienia się glutenu foremkę wysmarować olejem i wysypać otrębami orkiszowymi. Wyłożyć ciasto do foremki, przykryć folią spożywczą (spodnią stronę folii również wysmarować olejem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Serowe mini pączusie 330

łyżka kwaśnej śmietany  olej do smażenia cukier puder do oprószenia Przygotowanie : Do miski przesiewamy mąkę, mieszamy z sodą i cukrem, dodajemy żółtka oraz twaróg, śmietanę i wódkę - wyrabiamy ciasto.  Ciasto wałkujemy na około 1 cm. Kieliszkiem wykrawamy pączusie. Smażymy po kilka chwil do zarumienienia na rozgrzanym głębokim oleju.Wyciągamy na papierowy ręcznik, przekładamy na paterę, oprószamy cukrem pudrem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Naleśniki szpinakowe na słodko. 209

language:EN-US;} Witajcie :D W dzisiejszej propozycji wykorzystanie szpinaku do dań na słodko. Piękne, zielone naleśniki zaskoczą niejedną osobę nie tylko wyglądem, lecz również smakiem!    Składniki: Ciasto: > 100g świeżego szpinaku -> 1,5-2 szklanki mleka -> 1 jajko -> 1-1.5 szklanki mąki pełnoziarnistej -> 1 łyżka oliwy -> Niewielka ilość soli -> 1 łyżeczka(...)granatu -> Migdały Wykonanie: Świeży szpinak należy dokładnie zblendować z mlekiem. Następnie dodajemy jajko, oliwę, sól z cukrem oraz ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy stopniowo dodając mąkę, aż uzyskamy konsystencję ciasta przypominającą gęstą śmietanę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy naleśniki z każdej strony po około 1-2 minuty. W tym czasie twarożek mieszamy z jogurtem greckim dodajemy 1 łyżeczkę miodu. Naleśniki smarujemy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Surówka z kiszonej kapusty 222

Prosta, znana i bardzo smaczna surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem startej marchewki i cebuli. Idealna do ryby Składniki: 600 g kiszonej kapusty 1 marchew 1

Oryginalny smak
biszkopt z mascarpone 208

Biszkopt przełożony kremem z mascarpone to ciasto, które można urozmaicać na różne sposoby, dowolnymi dodatkami. W tym wypadku jedna warstwa kremu wzbogacona jest domowym dżemem truskawkowym i to on nadaje temu ciastu charakteru. Jest lekkie i takie uniwersalne- na każdą okazję. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopty: 6 jajek  1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ROGALIKI NA MAŚLANCE 666

tego ciasta wychodzą niezwykle mięciutkie i puszyste rogaliki.     SKŁADNIKI 300 g mąki pszennej , 15 g drożdży świeżych, 100 ml ciepłej wody, 100 ml ciepłej maślanki, 2 łyżki oleju, 2 łyżki cukru, szczypta soli Dodatkowo: marmolada  do nadziewania, lukier, jajko do posmarowania WYKONANIE W ciepłej wodzie rozrabiamy drożdże z cukrem i łyżką mąki, przykrywamy ściereczką, odstawiamy(...)minut w ciepłe miejsce. W misce mieszamy mąkę, sól, dodajemy maślankę, olej i zaczyn, wyrabiamy ciasto aż zacznie odchodzić od rąk. Dzielimy na 2 części, formujemy kulki, każdą rozwałkowujemy na okrąg, który dzielimy na 8 trójkątów. Na szerszym brzegu kładziemy łyżeczkę nadzienia, zwijamy brzegi do środka, a następnie formujemy rogaliki. Przykrywamy ściereczką, odkładamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Następnie

słodki bratek
Babeczki maślano-cytrynowe z rodzynkami i miechunką Helio. 194

waniliowym. W drugiej misce ucieramy jajka z cukrem, masłem, sokiem z cytryny i skórką z cytryny. Następnie dodajemy do składników sypkich i chwilę mieszamy mikserem. Bakalie siekamy, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do 3/4 wysokości foremki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25/30 minut do suchego patyczka.Ostudzone babeczki można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Szybkie ciasteczka z serkiem homogenizowanym 394

najlepszą alternatywą dla sklepowych słodyczy. Składniki: 200 g masła 200 g. serka homogenizowanego (użyłam waniliowego) 200 g. mąki dżem ( u mnie powidła korzenne Stovit) Z podanych składników zagniatamy ciasto, jeśli klei się do rąk dosypujemy jeszcze trochę mąki. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, kroimy w kwadraciki ok 3x3cm (oczywiście możecie wyciąć dowolne inne kształty), na środku każdego kwadratu nakładamy powidła i składamy

Cynamonowe szczęście
Placuszki/naleśniki żołędziowe z miodem, cynamonem i konfiturą 241

masło/olej kokosowy do smażenia (nie używałam)  Żółtko zmiksować z mlekiem, miodem, a następnie z obiema mąkami i cynamonem. Białko ubić na sztywną pianę i powoli połączyć z ciastem. Dodać masło/olej kokosowy oraz szczyptę sody Całość ponownie delikatnie wymieszać i odstawić na około 2-3 minuty. (Masa będzie dość rzadka, ale taka powinna być.) Na patelni rozgrzać niewielką(...)ilość masła/oleju (*) i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta (1 łyżka stołowa na 1 placuszek)   lub wylewać więcej - na naleśniki. Obie wersje placków należy smażyć z obu stron - do lekkiego zarumienienia się i p odawać bezpośrednio po przygotowaniu - z ulubioną konfiturą. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Do smażenia bez tłuszczu powinna być patelnia dobrej jakości z nieprzywieralnym

Di gotuje
Tort cynamonowo-migdałowy 215

dodajemy do nich, zmniejszając obroty miksera do minimun, mąkę przesianą z cynamonem, proszkiem do pieczenia i migdałami. Dno tortownicy (22 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Pieczemy około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Biszkopt po wyjeciu z piekarnika upuszczamy na podłogę z wysokości około 60 cm. Przekrawamy na 3 blaty po całkowitym wystudzeniu

Smaki Na Talerzu
Scones z dżemem że Łooo! 221

szkl mleka Dżem Łowicz 100% Czarny Bez Do większej miski przesiać i wymieszać suche składniki. Dodać miękkie masło i jajka, wymieszać. Wlać tyle mleka aby dało się zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość ok 2 cm, szklanką wyciąć kółka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 15 minut w 200 stopniach. Przestudzić. Scones podawać z kremowym serkiem

Smakołyki Asi
Racuszki z gruszkami na jogurcie 185

smażenia Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt, jajka, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, wszystko dokładnie miksujemy. Gruszki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone racuszki układamy na talerzu i polewamy sosem czekoladowym

Bajeczna Kuchnia
Bułeczki drożdżowe z suszonymi pomidorami 244

Chyba coś ze mną nie tak, bo na blogu po raz kolejny pojawia się przepis ze świeżymi  drożdżami. Cóż zrobić spodobało mi się zagniatanie ciasta i pieczenie różnych bułeczek. Tym razem zrobiłam bułeczki śniadaniowe z mąki pełnoziarnistej z dodatkiem suszonych pomidorów. Nie powiem wam jak wyszły, bo najlepiej sami spróbujcie, nawet mój narzeczony poprosił mnie o upieczenie mu bułek(...)mieszamy. Następnie dodajemy wyrośnięte drożdże, 150ml letniej wody, łyżkę oliwy i drobno pokrojone suszone pomidory. Całość zagniatamy i odstawiamy na minimum godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki, układamy na blaszce zachowując odstępy. Mi wyszło 5 dużych bułek, ale można zrobić mniejsze bułeczki. Pieczemy  piekarniku góra dół w 190 stopniach przez 15 - 20 minut

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania