ciasto - 164325 przepisów (strona:6468/10955)

Przepis #95 FIT "Krówka" - bez glutenu 388

Witajcie,  przechodząc na dietę pewnie myślałaś, że musisz pożegnać się z kremowymi ciastami i innymi słodkimi wypiekami. Też tak kiedyś sądziłam, dlatego postanowiłam je "odchudzić" by ich zjedzenie nie miało ogromnego wpływu na zachowanie szczupłej sylwetki. Moja dzisiejsza propozycja to ciasto o przekornej nazwie "Krówka" bo smakiem trochę przypomina cukierki o tej nazwie. Deser jest bezglutenowy, bez białego cukru

Health-Fit-Life
Pierniczki wigilijne z cynamonem 278

niestety) płaska łyżeczka proszku do pieczenia po łyżce cynamonu i mielonego imbiru 100 g brązowego cukru   Przepis na pierniczki z cynamonem Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść z nich ciasto. Zawinąć je w folię i schować na 30 minut do zamrażarki. Po tym czasie rozwałkować ciasto, wyciąć kształty foremkami do pierniczków i upiec w piekarniku nagrzanym do 175ºC przez

Ugotowane pozamiatane
Pierniczki do Kalendarza Adwentowego (Biscotti natalizi per Calendario dell'Avvento) 244

polvere un pizzico di noce moscata un pizzico di chiodi di garofano PRZYGOTOWANIE Miękkie masło pokrojone w kostkę miksujemy z mąką, cukrem pudrem, sodą, przyprawami, miodem i jajkiem. Ciasto dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. pół centymetra. Wycinamy foremkami swoje ulubione kształty ciasteczek. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka

La grande e la piccola cuoca
Syrop imbirowy 235

Pewnie wszyscy słyszeliśmy o właściwościach zdrowotnych imbiru. Jest to naprawdę super korzeń mający w sobie wiele przydatnych organizmowi mikroelementów. Pomaga przemóc przeziębieniu, ponieważ ma działanie odkażające

Kuchnia Łukasza
Ciasteczka korzenne 194

ciasteczka korzenne bez nich nie wyobrażam sobie grudniowych zimnych dni. W domu czuć zapach zbliżających się Świąt, dzięki tym małym i smacznym ciasteczkom. Sposób przygotowania Wymieszaj składniki i zagnieć ciasto, włóż do lodówki na 10 minut. Przygotuj blachę do pieczenia przykrywając papierem. Podziel na mniejsze części, kawałek ciasta rozwałkuj i wytnij kształty za pomocą foremek. Ciasteczka ułóż na blaszce. Pieczemy

Kurnikowo
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler 362

Zakwas z buraków stanowi podstawę tradycyjnego, wigilijnego czerwonego barszczu z uszkami. Jeśli jednak nie chcemy kupować gotowego zakwasu, możemy bez problemu przygotować go w domowych warunkach

PysiaGotuje.pl
Kruche ciasteczka z dżemem 227

słoiczek dżemu u mnie porzeczkowy cukier puder do posypania ciasteczek 1. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone masło, cukier puder i wszystko siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Owijamy w folie aluminiową i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. 2. Po 30 minutach wyjmujemy, dzielimy na porcje. Każdą porcję ciasta musimy rozwałkować na grubość około

kruche babeczki
Ziemniaczane ciasteczka z powidłami śliwkowymi 211

pognieść. Do ziemniaków dodać posiekane zimne masło, cukier trzcinowy, jajko, mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier waniliowy, kardamon i skórkę startą z cytryny. Całość dobrze zagnieść na jednolite ciasto, po czym zawinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dwie blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Zimne ciasto rozwałkować

Passions hobbies life
Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i cebulą 169

oleju.  Jogurt połączyć z jajkiem, a następnie wymieszać z mąką, solą i proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszać cebulę oraz płatki kukurydziane tak, aby wszystkie były dokładnie pokryte ciastem. Na patelni rozgrzać olej i za pomocą łyżki wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu

Di gotuje
Brunkager, czyli brązowe ciasteczka pachnące świętami 185

cukier się rozpuści, dodać cynamon i goździki, słupki migdałowe i grubo posiekane pistacje. Wymieszać, odstawić do ostudzenia. Potaż rozpuścić w wodzie, dodać do masy. Na końcu dodać mąkę, wymieszać. Ciasto podzielić na pół, z każdej części uformować wałeczek o grubości 3,5-4 cm. Zawinąć je w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez noc. Następnego dnia pokroić ciasto na plasterki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rogaliki 222

razem, przykrywamy na 10 min. do wyrośnięcia. W  tym czasie do miski przesiewamy mąkę, dodajemy masło i sól- mieszamy. Potem do suchych produktów wlewamy wyrośnięty zaczyn i wyrabiamy ciasto,  które odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na 60 minut do wyrośnięcia. Potem lekko zagniatamy ciasto, dzielimy na części i wałkujemy. Rozwałkowane placki dzielimy na 8 części, smarujemy dżemem

chleba naszego
Muffinki czekoladowe z pomarańczą 191

większej misce wszystkie składniki suche, dodajemy roztrzepane widelcem jajka oraz resztę składników (bez skórki pomarańczowej), mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, można użyć silikonowych foremek. Nakładamy sporą łyżkę ciasta do ok. 3/4 wysokości papilotek lub silikonowych foremek, posypujemy skórką pomarańczową. Pieczemy ok. 20-25 min., można sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Czas pieczenia zależy też od piekarnika, temp. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Wigilijne pierogi wg przepisu Prababci Anastazji 203

bardzo dokładnie odciskamy. Obraną cebulę siekamy. Na rozgrzany w garnku olej wsypujemy cebulę i podsmażamy aż się zeszkli. Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Składniki na ciasto/ ok 40-50 pierogów woda - 1 szklanka olej - 4 łyżki mąka pszenna - 4 szklanki jajka - 2 sól - szczypta Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki, zagniatamy aż ciasto będzie gładkie.Odrywamy

Wylizany Rondel
Szpinakowe naleśniki 'choinki' na ciepło- z serem, wędliną i ketchupem 209

przelać do miski. Kolejno wlać wodę gazowaną oraz olej, wsypać mąkę, wbić jajka, dodać szczyptę soli i dokładnie wymieszać- najlepiej rózgą. Całość odstawić na 8-10 minut, aby ciasto lekko zgęstniało. Na rozgrzanej patelni wylać porcję ciasta, a kiedy zetnie się z wierzchniej strony- przewrócić na drugą. Na jedną połowę naleśnika ułożyć plasterki sera mozzarelli oraz wędliny, złożyć. Na powstałą

Kraina Miodem Płynąca
Kotlety z kaszy bulgur nadziewane szpinakiem i parmezanem 183

Pomysł na pyszny, zdrowy i bezmięsny obiad np. w piątek. Przecież nie zawsze musi być mięcho " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Kotlety

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania