ciasto - 164325 przepisów (strona:6411/10955)

Kluski śląskie z selera w sosie grochowym 160

marchewki 200 g boczku wędzonego 2 łyżki oleju sól, pieprz Przygotowanie Seler obieramy, kroimy na mniejsze kawałki gotujemy ,robimy  puree (najlepiej przepuścić przez maszynkę do mielenia) ,dodajemy mąkę. Ciasto wyrabiamy i studzimy. Z ciasta formujemy niewielkie kulki ,w każdej palcem robimy dołek. Wrzucamy na osolony wrzątek ,gotujemy 5-7 min od wypłynięcia na powierzchnię. Groch moczymy przez

R'n'G Kitchen
Kopytka z grzybami i szpinakiem czyli…znowu resztki! 244

mnie brązowe pieczarki i shiitake 100 g szpinaku 2 dymki 4 łyżki masła sól i pieprz do smaku 1 łyżka świeżego tymianku   Ziemniaki, jajko i mąkę zagnieć na ciasto w miarę luźne. Podziel ciasto na porcję, uformuj ruloniki i pokrój na kawałeczki, małe duże, jakie wolisz! Zagotuj wodę z solą i wrzucaj kopytka na wrzątek. Kiedy wypłyną wyławiaj cedzakiem

codojedzenia
Jak przygotować grilla 241

Jak przygotować grilla - to pytanie najczęściej pada przed długim majowym weekendem, a ten zbliża się wielkimi krokami.  Zanim jednak zostaniemy mistrzami grillowania, warto przypomnieć sobie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pizzerinki na ziemniacznym spodzie 212

łyżki mąki sól ,pieprz kawałek papryki cebula kawałek kiełbasy lub jakiejś wędliny ser żółty lub mozzarella Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez o praskę, dodać jajko , mąkę , sól i pieprz . Zagnieść ciasto .Z ciasta uformować małe okrągłe placuszki, układać na blaszce wyłożonej papierem.Na placuszki układać posiekaną cebulę, paprykę i kiełbasę.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut.Pod koniec pieczenia placuszki

Moje domowe kucharzenie
Koktajl owocowy ze szpinakiem i chia +filmik 297

Gdy już wiosna zagości się na dobre, na moim stole królują koktajle i soki . Niemalże każdego dnia moja rodzina raczy się tą pysznością . Koktajle można tworzyć

Kawa z mlekiem
Piersi z kurczaka w prosciutto z mozzarellą i pomidorkami 451

Piersi z kurczaka z rozmarynem, owinięte w szynkę prosciutto i zrumienione na patelni, następnie upieczone z mozzarellą oraz pomidorkami truskawkowymi. Niby nic nadzwyczajnego, ale to bardzo

Oryginalny smak
Tarta z tuńczykiem, bakłażanem i pomidorami 242

tuńczykiem, bakłażanem, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, mozzarellą. Do tego sos pomidorowy z dodatkiem ajwaru. Tarta pyszna, nam smakowałam bardzo, mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu :-) Składniki na ciasto: 230 g mąki pszennej 150 g masła jajko 2 - 3 łyżki zimniej wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki oregano lub bazylii 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło, siekamy nożem, dodajemy(...)resztę składników i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy go, wykładamy nim formę to tarty (u mnie średnica 26 cm), spód nakłuwamy widelcem. Wkładamy do lodówki na około 20--30 minut. Po tym czasie podpiekamy w 190 stopniach około 20 minut. Składniki farsz: 2 puszki tuńczyka 1 mniejszy bakłażan pomidorki koktajlowe kilka oliwek u mnie czarne 1 cebula 2-3 ząbki czosnku

kruche babeczki
Kruche ciastka 214

moje dzisiejsze ciasteczka. Częstuję ich ukochanych, razem cieszymy się weekendem. Inne wersje? proszę bardzo: dodajcie dowolne bakalie, tarte orzechy, mak, 2 łyżki kakao, wiórki kokosowe, rozmaite aromaty zapachowe do ciast, cynamon lub przyprawę do piernika albo grzańca, bawcie się, wycinajcie kształty i pieczcie ciasteczka, którym nikt się nie oprze Smacznego Składniki: 300 g mąki tortowej typ 450 150 g miękkiego(...)dodaj jajko. Do mąki dodaj cukier i proszek do pieczenia, wymieszaj łyżką. Następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę do masy jajecznej z masłem. Mieszaj początkowo jeszcze mikserem, następnie ręką wyrób ciasto. Włóż na około 8 minut do zamrażarki. Potem wyjmij i odrywaj kulki, które wałkuj i lekko spłaszczaj. Za pomocą widelca nadaj im wzorzysty kształt. Rozkładaj na papierze do pieczenia zachowując

Zasmakuj Kuchni
Chleb z chrupiącą skórką 168

łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego 1,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru  Składniki na pomadę : 100 ml wody czubata łyżeczka mąki szczypta soli Przygotowanie: Ze składników dobrze wyrobić ciasto aby było gładkie i sprężyste. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie podzielić ciasto na pół i uformować dwa chlebki. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia

W garach u Gosi
Grillowane gruszki z orzechami i migdałami 208

Grillowane gruszki z orzechami i migdałami to świetny pomysł na deser lub drugie śniadanie dla dzieci i dorosłych.  Możemy je upiec na ruszcie podczas 

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mięciutkie biszkoptowe ciasteczka z marmoladą. 192

szczyptą soli. Żółtka ubić z cukrem, dodać przesiane mąki. Zmiksować, dodać 2-3 łyżki piany z białek. Ponownie zmiksować. Dodać resztę piany i wymieszać łyżką do połączenia składników. Gotowe ciasto wylać na blaszkę od piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni - 20 minut. Kiedy ciasto lekko przestygnie ściągnąć z blaszki. Wierzchnią stroną ułożyć na ściereczce

Agusiowe smakołyki
Domowe kopytka. 175

łyżeczki soli około 10 dag mąki pszennej Przygotowanie; Ziemniaki musza być gładkie, nie mogą mieć żadnych grudek. Wykładamy je na stolnice, wbijamy jajko, dodajemy sól i wsypujemy mąkę. Zagniatamy ciasto, jeśli ciągle będzie się przyklejać do dłoni dosypujemy jeszcze mąki. Jednak im mniej mąki tym kopytka będą delikatniejsze. Ciasto dzielimy na porcje, każdą rolujemy w wałek grubości kciuka. Ostrym nożem

Radość kipiąca uśmiechem.
Camembert w panierce z płatków kukurydzianych 257

Płatki kukurydziane umieszczamy w foliowym woreczkiem i rozbijamy tłuczkiem na sypko *** *** Płatki przesypujemy do miseczki. W drugiej miseczce mieszamy jajko z mlekiem i mąką *** *** Trójkąciki serka obtaczamy najpierw w cieście a następnie w płatkach kukurydzianych *** *** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor *** *** Smacznego *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE(...)NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Camembert w panierce z płatków kukurydzianych pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Serniko makowiec. Wegański jagielniczek, wersja 2 234

Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 minut. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystkie składniki zblendowałam na gładko. Czekoladę przełożyła na ciasto i gotowe:) Ciasto najlepiej smakuje po wstawieniu do lodówki ale nie zawsze się to udaje

nietadieta
Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? 563

Dawno, dawno temu… Sama szukałam odpowiedzi na pytanie jak zrobić idealne ciasto na pierogi. W moim domu rodzinnym jedyne robione to było po prostu mąka i woda. Zimna. Po wielu latach wodę zimną zastąpiła ciepła, a jeszcze później… Artykuł Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? pochodzi z serwisu Kolorowy

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania