Truskawki 169najlepszych truskawkowych przepisów. Truskawki są pyszne, korzystajmy z sezonu, bo tak krótko trwa! Truskawki świetnie smakują nie tylko w daniach na słodko, przekonajcie się sami! Ciasto owsiane z truskawkami Ciasto z truskawkami Crumble z truskawkami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą
Moja smaczna kuchnia
Muffiny z rabarbarem 184sodą,szczyptę soli,lekko przemieszać po czym wlać olej i dodać jogurt. Dokładnie wymieszać i wsypać pokrojony rabarbar. Papilotki umieścić w specjalnej formie do wypieku muffinek ,każdą napełnić ciastem zostawiając od góry 1 cm. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 20-25 minut. Przestudzone muffiny oprószyć cukrem pudrem
Kolorowa kuchnia Elki
Delikatne placuszki twarogowe 204klarowane do smażenia Twaróg przepuszczamy dwukrotnie przez praskę do ziemniaków lub mielimy w maszynce. Do miski z serem dodajemy pozostałe składniki. Za pomocą blendera miksujemy wszystko do momentu uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Na patelni o nieprzywierającej powłoce (u mnie taka do naleśników) rozgrzewamy na średnim ogniu niewielką ilość klarowanego masła. Wylewamy po 1 łyżce ciasta na 1 placek. Smażymy
Smaki Na Talerzu
Pęczotto w meksykańskim stylu 159Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Pęczotto w meksykańskim stylu By Piotr 23 maja 2018 Pęczotto w meksykańskim stylu, czyli mega prosty
Pogotujmy.pl
Kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym 228owoców, ani kwiatów nie spożywać na surowo. Lekka obróbka termiczna sprawia, że substancje, które mogłyby nam zaszkodzić są unicestwiane. Do przepysznych słodkich i aromatycznych kwiatów w chrupiącym cieście naleśnikowym posypanym obficie cukrem pudrem idealnie pasuje dla zdrowotności kieliszek Pravdy Caramel . Jest to wódka o przepysznym deserowym smaku. Wyczuwa się w nim doskonale przygotowany karmel. Dlatego postanowiłam skomponować jej smak(...)czarnego bzu Ponadto: olej roślinny do smażenia cukier puder do oprószenia Wszystkie składniki oprócz baldachów dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kwiatów nie myjemy, wkładamy je do ciasta, następnie na patelnię. Smażymy do zezłocenia. Podajemy gorące, obsypane cukrem pudrem. Ogonki należy odciąć, na przykład nożyczkami, ponieważ są gorzkie. Wioleta Gargula
MamaOskarka
Rogale 193minut w ciepłe miejsce. Pozostałe składniki -oprócz dżemu i białek z jaj- umieszczamy w misce, gdzie dodajemy wyrośnięty zaczyn i mieszamy łyżką lub mikserem z hakami do ciasta, aż do połączenia... Po dokładnym wymieszaniu mechanicznym, ciasto wyrabiamy ręcznie. Potem dzielimy na części, wałkujemy i kroimy na "trójkąty", które smarujemy dżemem i zwijamy. -- -- Następnie zwinięte rogale smarujemy białkiem i posypujemy
chleba naszego
Zazie Bistro - francuska kuchnia w Krakowie 194idealnie do siebie pasuje. Sałatka jest idealnie przyprawiona, a kałamarnica zrobiona w punkt. To danie doskonałe, a to dopiero początek... kozi ser z konfiturą z cebuli, zapiekany w cieście filo, podawany z sałatka z gruszka i orzechami laskowymi (21 zł). Danie pięknie się prezentuje i doskonale smakuje sałatka z krewetkami, pomidorowym pistou i camembertem w cieście filo z prażonym słonecznikiem
Kulinarne przygody Gatity
drożdżowe rogaliki 208Cześć :D Niedziela bez czegoś słodkiego? Nie raczej nie...musi być słodkie tak samo jak rosół :D Coś innego niż tradycyjne ciasto, placek - rogaliki. Zawsze jakaś odmiana mile widziana :D Nie będę się dziś mocno rozpisywać, bo na podwórku czekają moje psiaki. Wypadałoby troszkę poganiać z nimi. Koty pospały się w domu i na jakąkolwiek reakcję z ich strony mogę(...)przesianej mąki. Roztopiłam masło i przestudzone wlałam do miski. Dodałam odrobinę soli. Wszystko zagniotłam na gładką masę, przykryłam ściereczką i wstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto ładnie wyrosło. Wyrobiłam raz jeszcze i podzieliłam na 4 części. Z każdej formowałam kółko jak na pizzę i dzieliłam na 8 części. Nakładałam powidła i zawijałam w rogaliki. Piekłam
Pieprzyć z Fantazją
Piętrowy tort komunijny 231sito. Dodajemy do masy jajecznej i delikatnie, najlepiej przy pomocy szpatułki mieszamy, do połączenia się składników. Dno tortownicy o wymiarach 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Wstawiamy piekarnika nagrzanego do 170-180'C i pieczemy przez 35-40 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około(...)sito. Dodajemy do masy jajecznej i delikatnie, najlepiej przy pomocy szpatułki mieszamy, do połączenia się składników. Dno tortownicy o wymiarach 16 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Wstawiamy piekarnika nagrzanego do 170-180'C i pieczemy przez 35-40 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około
Wędrówki po kuchni
Kruche ciasteczka z morelową konfiturą (Biscotti con confettura di albicocche) 202sale 5 cucchiai di confettura di albicocche PRZYGOTOWANIE W mikserze miksujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, cukier puder i zimne masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę kruszonki, dodajemy 3 ugotowane żółtka, otart ą skórkę z cytryny oraz szczyptę soli. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą, schładzamy
La grande e la piccola cuoca
Babeczki Bananoffee 259Suche składniki mieszamy razem w misce. Banany rozgniatamy widelcem lub miksujemy w blenderze. Dodajemy do suchej masy razem z jajkiem, olejem, mlekiem i masłem orzechowym i dokładnie mieszamy. Nakłdamy ciasto do blaszki wyłożonej papierowymi papilotkami. Muffinki pieczemy około 25 – 30 min w temperaturze 200 stopni. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy napewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka(...)szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Czas kiedy babeczki są w piecu, możemy wykorzystać na przygotowanie karmelu . Upieczone babeczki odstawiamy do przestudzenia na kratkę lub jeśli nie mamy kratkę, ustawiamy na talerzu do góry nogami. W misie miksera ubijamy na sztywną masę śmietanę kremówkę, mascarpone i zmiksowanego banana (nie można pognieść
Ciastkozercy
Wytrawne gofry tuńczykowe 228podobny pomysł już jest :D Tym sposobem odpadły mi m.in. eklerki, z tuńczykiem i warzywami, bo zobaczyłam, że ktoś wstawił tort ptysiowy :P Całkiem fajny zresztą. No ale tu ciasto zaparzane i tu... no nie, stwierdziłam, że muszę główkować dalej :D Czas konkursu nieubłaganie się kończy, trzeba więc było działać. Padło właśnie na takie śniadaniowe gofry tuńczykowe z dodatkami(...)sobie zbyt wiele sosu. Doprawiamy do smaku i dodajemy proszek do pieczenia lub sodę. Mieszamy całość dosłownie kilka sekund. Płytki gofrownicy smarujemy odrobiną oleju i mocno rozgrzewamy. Nakładamy ciasto i pieczemy ok 6 minut, tak by gofry miały ładny jasnobrązowy kolor i chrupiący wierzch. W tym czasie przygotowujemy dodatki. U mnie była to sałata, pomidor, ser żółty oraz sadzone jajka
Kuchnia w czekoladzie
Omlet a'la brownie z pierwszymi truskawkami 233się z Wami przepisem na jeden z moich ulubionych omletów. Może nie wygląda jak dzieło kulinarnej sztuki, ale ja osobiście uważam, że ta jego estetyczna niesforność dodaje mu uroku! Ciasto jest bardzo wilgotne i przypomina smak mega czekoladowego brownie. Jogurt naturalny, banan i pierwsze truskawki to w tym przypadku połączenie obowiązkowe! Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka(...)banan, truskawki, musli Płatki owsiane zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dosypujemy odżywkę białkową, mąkę, kakao i słodzidło. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy do uzyskania gęstego ciasta. W razie potrzeby podlewamy odrobiną mleka. Omlet smażymy z dwóch stron na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! 🍓 ✩✩✩ Instagram | Facebook
Kuchnia Ellie
Krążki kalmarów cieście 308Zrobienie takich kalmarów w cieście w domowych warunkach jest naprawdę proste. Wystarczy kilka składników i spora ilość oleju aby mogły się one usmażyć w głębokim tłuszczu. Sam proces ich przygotowania jest już dość krótki. Jakie sosy podać do kalmarów? Możecie podać je ze słodkim sosem chilli lub sosem aioli z czosnkiem. Te sosy według mnie najbardziej pasują do tych smażonych(...)mąka powinna całkowicie pokryć krążki. Krążki kalmarów wrzuć na gorący olej i smaż 1-2 minuty aż do zrumienienia. Podawaj od razu z wybranymi sosami. SMACZNEGO! Artykuł Krążki kalmarów cieście pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pl
Placuszki z młodej kapusty 150mały pęczek koperku * sól * pieprz * olej do smażenia Przygotowanie: Kapustę myjemy pod bieżącą wodą. Drobno kroimy i odstawiamy. Do osobnej miski dodajemy jajka, mąki śmietanę - mieszamy. Ciasto doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ser i koperek i ponownie mieszamy. Tak przygotowane ciasto łączymy z kapustą. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu przez
Kulinarne przygody