ciasto - 164325 przepisów (strona:6399/10955)

Czeskie knedliki. 229

ciepłego mleka. Zostawić na 10-15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i zaczyn drożdżowy. Następnie wlać resztę mleka i wbić jajko. Wyrobić gładkie ciasto. Zostawić na około godzinę do wyrośnięcia. Następnie przełożyć ciasto na stolnicę podsypaną mąką. Chwilę zagnieść. Podzielić na 4 części i uformować podłużne bagietki. Przykryć ściereczką. W dużym garnku zagotować wodę

Agusiowe smakołyki
Ciasto z truskawkami i rabarbarem i serkami – bardzo szybko się je robi wszystko w jednym garnku robimy 289

składniki 1 i 1/2 szklanka mąki tortowej 300 g serka waniliowego lub bieluch 7o g cukru 3 duże jajka 1/2 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do

Moje Wyroby
Kuchcik - niezastąpiony kuchenny pomocnik 184

Kuchcik firmy Tupperware to wyjątkowe urządzenie, które służy do ubijania białka jajek, śmietany, przygotowania majonezu, mieszania różnego rodzaju deserów. Przekonaj się, że ubicie piany z czterech

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciastka krakowskie 322

mąki 1 szklanka cukru skórka otarta z jednej cytryny 200 g powideł śliwkowych Przygotowanie: Mąkę, 450 g cukru, skórkę z cytryny i margarynę zagniatamy razem rękoma. Z ciasta tworzymy 2 – 3 wałki o średnicy około 5 cm, brzegi obtaczamy w pozostałym cukrze, wkładamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone wałki kroimy w krążki o grubość 0,5 cm, układamy płasko(...)blasze wyłożonej papierem. Na środek każdego krążka, nakładamy po pół łyżeczki powideł. Ciasto w trakcie pieczenia trochę się rozleje, więc nie układajcie zbyt blisko siebie. Ciasteczka pieczemy w 180ºC przez około 25 – 30 minut. Wyjmujemy zarumienione, gorące będą miękkie, ale kiedy ostygną to stwardnieją. Artykuł Ciastka krakowskie pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia
Tarta z szparagami 194

Dzięki firmie Trnd i Zott miałam okazję spróbować serów wytwarzanych z mleka pochodzącego od krów karmionych paszą wolną od genetycznie modyfikowanych organizmów i pochodzących z Europy. Składniki: - 1 op. ciasta francuskiego - 1 ser zotarella 125g - 500 g szparagów zielonych - 3 jajka  - 2 łyżki śmietany 18 %  - szczypiorek - sól - pieprz Przygotowanie: Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki i gotujemy. Ciasto francuskie wykładamy

Kulinarne życie
NALEŚNIKI Z TWAROGIEM ZAPIEKANE W SOSIE BUDYNIOWYM 202

mleka * 2 łyżki oleju * 1 jajko * półtora szklanki mąki pszennej * solidna szczypta soli Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, dokładnie wymieszać mikserem. Odstawić na około 10-15 minut, by ciasto "odpoczęło". Patelnię nagrzać. Chochlą wylewać porcje ciasta na całą powierzchnię patelni. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron(naleśniki smażę na suchej patelni). Składniki na twaróg: * 500 g twarogu

Zrób to smacznie
Muffiny czekoladowe z konfiturą malinową 201

olej), natomiast w drugiej suche składniki ( proszek i sodę, mąkę, cukier oraz sól). Następnie do mokrych składników wsypać suche i wymieszać. Do foremek* na muffinki wykładamy najpier jedną łyżkę ciasta póżniej łyżeczkę konfitury malinowej i na nią kolejną warstwę ciasta .Piec w piekarniku nagrzanego do 200 stopni C i piec ok. 20- 30 minut. *wskazówka W tym przepisie użyłam większych

I LOVE LIFE
CIASTO NA EKLERKI 124

Chrupiące, lekkie ciasto na eklerki – wprost idealne, by wypełnić je kremem – słodkim z owocami, lub wytrawnym. Składniki (na ok 20 eklerek „na jeden kęs” – mniejsze na zdjęciach): 125g masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 3 jajka szczypta soli w garnku zagotuj wodę z masłem i szczyptą soli dodaj mąkę i ubijaj [...] Artykuł CIASTO

SandraFrej.com
Tarta Bez pieczenia z Maskarpone i owocami 256

Uwielbiam ciasta bez pieczenia , zwłaszcza te pełne smaku , owoców .  Dziś postawiłam na tartę na ciasteczkowym spodzie z serkiem Maskarpone , Śmietaną kremówką oraz owocami. Polecam bo smakuje rewelacyjnie .  Forma na tartę ma średnicy ok 25 cm.  Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło :) SKŁADNIKI :   Tarta na średnicę

Gotowanie Patki
Placuszki z serkiem ricotta i borówkami 245

Pyszne, delikatne w smaku i rozpływające się w ustach placuszki z serkiem ricotta i borówkami to idealna propozycja na leniwe weekendowe śniadanie. Placuszki przygotujemy w kilka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sok owocowy z ananasem z wyciskarki wolnoobrotowej + filmik 253

Bardzo lubię wyciskane soki , są zdrowe i pyszne , owocowe lubię najbardziej, ale warzywne też bardzo mi smakują.  Dziś proponuję jeden z moich ulubionych wyciskanych soków

Kawa z mlekiem
Makaron z kurczakiem, groszkiem cukrowym i warzywami w sosie Teriyaki 305

Czas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 20 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Makaron z kurczakiem, groszkiem cukrowym i warzywami w sosie Teriyaki By Piotr

Pogotujmy.pl
Naleśniki pełnoziarniste z pieczarkami, fetą i szpinakiem 196

obiad lub romantyczną kolację. Uderzająca prostota i doskonały smak. Idealne dla osób, które nie mają zbyt dużej ilości czasu. Naleśniki pełnoziarniste z pieczarkami, fetą i szpinakiem (4 naleśniki): Ciasto naleśnikowe (4 sztuki): jajko szklanka mąki pełnoziarnistej szklanka wody szczypta soli Farsz do naleśników (ilość według uznania): pieczarki ser feta duża ilość świeżego szpinaku (użyłam baby) Wymieszać wszystkie składniki na ciasto

Karola gotuje
Babeczki karmelowo-orzechowe z czekoladą 204

skondensowanego 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany 30% 1/2 szkl orzechów Przygotowanie: babeczki: Mąkę,cukier,żółtka, kakao oraz posiekaną zimną margarynę Palma i szczyptę soli zagniatamy szybko na ciasto i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy wycinamy kółka i wyklejamy nimi foremki do babeczek wysmarowane margaryną i posypane bułka tartą. Ciasto przykrywamy kawałkami papieru do pieczenia, obciążamy

Bon appetit mon amie
Tort czekoladowa rozkosz 194

bardzo WAŻNE) cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając. Do jednolitej piany z cukrem dodajemy po jednym żółtku, za każdym razem dobrze ubijając. Na samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i czekoladą. Mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania