ciasto - 164325 przepisów (strona:5696/10955)

Mini torcik z mikrofalówki 258

truskawkowego Do dekoracji: Bita śmietana  Sos czekoladowy Kolorowa posypka Przepis: Składniki suche mieszamy ze sobą, następnie dodajemy składniki mokre i mieszamy aż powstanie masa (najlepiej bez grudek). Następnie ciasto umieszczamy w pojemniku plastikowym o średnicy ok. 10cm i wkładamy do mikrofalówki na 4 minuty. Po wyciągnięciu ciasta przekrawamy je na trzy części i nakładamy równomiernie nadzienie. Następnie

Emcia Pichci
Szarlotka z bitą śmietaną 231

nich cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Do masy dodajemy przesianą mąkę ziemniaczaną i pszenną - całość miksujemy na najniższych obrotach miksera lub łyżką. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy o średnicy 23 cm, której dno jest wyłożone papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 170C piekarniku przez ok. 20 minut. Po upieczeniu biszkopt zrzucamy z wysokości(...)wrzątku żelatynę. Całość jeszcze chwilę miksujemy. --- Na wystudzony biszkopt nakładamy mus jabłkowy i następnie bitą śmietanę. Wierzch szarlotki posypujemy mielonymi orzechami laskowymi i pozostawiamy w lodówce na minimum godzinę. Ciasto należy przechowywać w lodówce. insertCookd("4ebc12b6d091a61543084b0e07f33ade

Emcia Pichci
Pierogi z mięsem 406

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierogi z mięsem z najlepszym wg mnie ciastem z dodatkiem masła, które idealnie się rozwałkowuje, nie rozpada podczas gotowania i nie skleja. A co najważniejsze jest proste i szybkie w wykonaniu. Polecam je każdemu, kto wcześniej miał problemy z twardym, rozklejającym się ciastem. Do farszu możemy

Marta Gotuje
Orzeźwiający sernik z galaretką i owocami 268

Jest to super pomysł na stosunkowo niskokaloryczny deser. Ja zazwyczaj przygotowuję sobie galaretkę z ulubionymi owocami w plastikowych pojemnikach i zabieram na deser do pracy. Ostatnio szukałam pomysłów na ciasto z dodatkiem galaretki. Wszędzie jednak królują przepisy na serniki na zimno, za którymi osobiście nie przepadamy. W końcu wpadłam na pomysł ,aby masę z sernika na zimno zastąpić tradycyjną, pieczoną(...)cukrem. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeśli wierzch ciasta spiecze się zbyt mocno można temperaturę obniżyć do 160 stopni. Po upieczeniu ostudzić sernik w uchylonym piekarniku. W tym czasie przygotować galaretkę według przepisu. Przestudzić ją i włożyć do lodówki

Mania Gotowania
Babeczki ze śliwkami 189

cynamon, proszek, orzechy, sodę, cukier), w drugim mokre (jajka, olej, śmietanę). Łączymy wszystkie składniki za pomocą łyżki. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Blaszkę na babeczki wykładamy papilotkami, napełniamy je ciastem do 1/3 wysokości. Dodajemy po 1-2 śliwki. Nadzienie zalewamy ciastem . Pieczemy około 25 minut

Mania Gotowania
Muffinki z truskawkami i kruszonką 200

nieco zgęstnieć. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Łączymy ze sobą mokre i suche składniki, mieszamy krótko, tylko do połączenia się składników. zwilgotnienia składników     Foremki na babeczki wykładamy papilotkami, ciasto przekładamy do foremek, do połowy wysokości. Następnie nakładamy owoce i zakrywamy ciastem. Wierzch babeczek posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 170 stopni na funkcji termoobieg przez około 25 minut

Mania Gotowania
Babeczki waniliowe z borówkami i białą czekoladą 203

połączenia się składników.   Mikser przestawiamy na jak najniższe obroty i do masy maślano-jajecznej dodajemy na przemian suche składniki oraz śmietanę. Czekoladę siekamy na mniejsze kawałeczki. Do ciasta dodajemy borówki oraz czekoladę. Blaszkę na babeczki wykładamy papilotkami, napełniamy je ciastem do 4/5 wysokości.   Pieczemy około 20-25 minut

Mania Gotowania
Rafaello na krakersach 430

Ciasto kokosowe chodziło już za mną od dłuższego czasu Aż w końcu postanowiłam że zrobię, troszkę zapomniane przeze mnie Rafaello. Żeby nie było za słodko, robię je zawsze na krakersach. Połączenie słodkiej masy i lekko słonych krakersów daje niesamowicie pyszne połączenie! Składniki: 2 opakowania krakersów po 180g 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 cukry wanilinowe 2 żółtka(...)połączyć. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Blachę wykładamy papierem i wykładamy krakersami. 1/4 masy kokosowej smarujemy krakersy i tak 3 razy. Ostatnią część masy (najmniejszą) wykładamy na wierzch ciasta i dokładnie rozprowadzamy. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi lub prażonymi migdałami. *ja czasami do masy dolewam troszkę Malibu

Olikowa kuchnia
Kruche ciasteczka kokosowe 211

wiórków kokosowych - 120 g masła - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka esencji waniliowej - 1 duże jajko Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni C. Blaszkę wykładamy papierem. W misce zagniatamy kruche ciasto z w/w składników.  Ciasto rozwałkuj i wycinaj ciasteczka. Ciasteczka pieczemy 12-15 minut, aż nabiorą jasnej, złocistobrązowej barwy. Studzimy do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! Pozdrawiam Was cieplutko! Zapraszam

SMYKWKUCHNI
Podwójny sernik waniliowo - dyniowy 193

Składniki na kruche ciasto:  300 g maki 2 małe jajka 180 g masła- zimne 100 g cukru sól Zagniatamy ciasto, dość szybko aby nie ogrzewać niepotrzebnie dłońmi. Wykładamy dno tortownicy podpiekamy 5 minut w piekarniku przed wylaniem masy serowej. Składniki na masę serową:  1 kg twarogu zmielonego dwukrotnie 125 g masła 250 g cukru (zmielić na cukier puder

SMYKWKUCHNI
BUŁKI DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ I DŻEMEM 264

miski, zrobić zagłębienie, wsypać pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru i niewielką ilość mleka. Wymieszać z odrobiną mąki, na gęstą papkę. Oprószyć rozczyn mąką i odstawić na 10 minut.  Wyrabiamy ciasto, dodajemy do miski mleko i zaczynamy wyrabiać. W miseczce ucieramy jajka z cukrem, dodajemy do masy ciągle wyrabiając, na samym końcu tłuszcz (masło rozpuszczamy w rondelku).  Ciasto drożdżowe

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka z czekoladą 395

misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia 3. W drugiej misce utrzyj masło z cukrem i esencją waniliową 4. Zmniejszamy obroty i dodajemy sypkie produkty, aż do uzyskania miękkiego ciasta, dodajemy czekoladę. 5. Ugniatamy porcje po dwie łyżki ciasta w kulkę i lekko spłaszczamy w dłoni. Układamy na blaszce.  6. Pieczemy ciasteczka 10-15minut. 7. Wyjmujemy i odstawiamy

SMYKWKUCHNI
Kostka cappuccino 372

Moje imieninowe ciasto. Pyszne, lekkie. Nie za słodkie i z aromatem kawy. Jeśli kogoś przekonałam do tych smaków, to zapraszam. Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia * 3/4 szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty(...)przestudzić i po troszkę dolewać do ubijanej kremówki. Na połowę nasączonego biszkoptu wylać masę budyniową, przykryć ją drugim biszkoptem, nasączyć. Przygotowaną masę z kremówek wylać na drugi biszkopt. Schłodzić. Ciasto można posypać wiórkami czekolady

Magiczne Życie Marty
Sernik na zimno z mascarpone 452

prosty. Tylko pięć składników i brak potrzeby włączania piekarnika są niewątpliwą zaletą tego serniczka. Maliny i biała czekolada to połączenie znane i lubiane, do którego chyba nie trzeba przekonywać. Ciasto jest słodkie, puszyste jak chmurka i pyszne – aż trudno uwierzyć, że tak banalne składniki mogą się połączyć w taką całość. Gdy tylko zjedliśmy ciasto, przygotowałam analogiczną wersję jagodową

Poezja smaku
Tort egipski 11277

addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Blat białkowo-orzechowy: Trzy białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier cały czas miksując. Wyłączamy mikser, wsypujemy powoli mąkę i orzechy, a następnie delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm (papier warto dodatkowo cienko posmarować masłem lub olejem). Pieczemy 15 minut w temperaturze 170ºC z termoobiegiem(...)trzy). Każdy blat musimy przygotować jeden po drugim, gdyż ubite białka trzeba od razu wstawiać do pieca. Gotowe blaty powinny być miękkie – nie przypominają chrupiącej bezy, a raczej ciasto na roladę. Masa budyniowa: W rondelku miksujemy: żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę i trochę mleka. Gdy się zmiksuje dolewamy resztę mleka. Stawiamy na ogień i gotujemy, aż budyń zgęstnieje

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania