ciasto - 164325 przepisów (strona:5541/10955)

Sernik na zimno z polewą z masła orzechowego 195

zimnego miejsca. Ser miksujemy razem z cukrem pudrem. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do sera, ciągle miksując. Tak przygotowany ser wykładamy na nasz sucharkowy spód. Tym razem ciasto powinno na około 3-4 godziny wylądować w zamrażarce. Podpowiem Wam tylko, że obecnie na zewnątrz mróz jest tak przeszywający, że możecie spokojnie odstawić ciasto na balkon! :)  Masło orzechowe

MamaOskarka
LANE ZAWIJASKI 224

się stanie dodajemy cukier, miksujemy razem.  * Mąkę mieszamy z mlekiem, miksujemy, dodajemy żółtka,oraz alkohol mieszamy.  Następnie dodajemy białka, delikatnie mieszamy.  * W granuszku rozgrzewamy olej. Ciasto przekładamy do szprycy z dość dużą końcówką, wyciskamy ciasto na olej tworząc spirale. Smażymy na rumiano z obu stron. *Przestudzone posypujemy cukrem pudrem

Z Majeczką w kuchni
Tort mega cytrynowy 263

partiami cukier, zmiksować do gładkiej lśniącej masy, dodać żółtka, zmiksować, powoli  miksując na najniższych obrotach miksera wsypywać przesiane przez sitko mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wylać do wyłożonej papierem tortownicy-samo dno, boków niczym nie natłuszczać, piec 30 minut w temp 180*c. Wyjąć z piekarnika. Po wystudzeniu, całkiem zimny  przekroić wzdłuż dwa razy(...)otrzymać 3 krążki ciasta. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę i serek mascarpone połączyć ze sobą zmiksować na gęsty krem, dodać pod koniec zimny prosto z lodówki  kisiel cytrynowy, krótko razem zmiksować, tylko do połączenia. Składniki ponczu wymieszać ze sobą. Złożenie: Jeden krążek biszkoptu ułożyć na paterze nasączyć 1/3 ponczu,  wyłożyć 1/3 kremu, wyrównać, położyć drugi krążek biszkoptu i wyłożyć

Wanilia i Kardamon
BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI 232

Wszystko razem dokładnie miksujemy. Całość wylewamy do kwadratowej formy o wymiarach ok 20cm. Wierzch posypujemy płatkami startej czekolady. Pieczemy ok 30 minut w 180 o C. Studzimy w formie. Ciasto dekorujemy orzechami. Smacznego! Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która

Słodki Zakątek
Creme brulee 268

rozpuścił się i stworzył piękną skorupkę.     Polecam Ci także inne moje słodkie przepisy: – przepis na chałwę – ciastka brownie – truskawki z kruszonką – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – drożdżówki z truskawkami Artykuł Creme brulee pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
#5 Najlepszy murzynek 509

słyszę, że ktoś z domowników mówi "a zrobiłbyś jakieś ciasto..." to musi powstać murzynek albo sernik. Ten drugi już gościł na blogu, a teraz powitajcie murzynka! Składniki: kostka margaryny/masła (250g) 3 łyżki kakao 2 szklanki cukru aromat waniliowy 2 pełne szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jaja cukier puder do posypania lub tabliczka mlecznej czekolady Masło(...)masę kakaową i miksujemy. Dodajemy pojedynczo żółtka. Następnie dodajemy połowę białek i miksujemy tak długo, żeby cała masa się rozluźniła. Następnie dodajemy drugą połowę i miksujemy jeszcze około minuty. Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 180-185 stopni (w formie do keksa około 50 minut w moim przypadku). Całość posypujemy

Taste of imagination
Drożdżówka na słodki początek tygodnia (Pan brioche per un goloso inizio di settimana) 192

dodatkiem masła i cukru; odstawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy mąkę z ostudzonym mlekiem, dodajemy rozczyn z drożdży, roztrzepane jajko, 1 łyżkę oleju i 1/2 łyżeczki soli.  Ciasto w yrabiamy ok. 10 minut,  przykrywamy  ściereczką i odstawiamy w ciep ł e miejsce do wyrośnięcia na ok. 2 godziny. Form ę  o wymiarach(...)wykładamy papierem do pieczenia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie wyrabiamy, przekładamy do formy. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem z 1 łyżką mleka, przykrywamy  i odstawiamy w ciep ł e miejsce na ok. 30 minut. Przed pieczeniem wierzch drożdżówki oprószamy cukrem w granulkach. Pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.  **** PREPARAZIONE Fate sciogliere

La grande e la piccola cuoca
Pijany Jabłecznik 1180

Ciasto stanowi znakomite połączenie dojrzałych jabłek i niezwykle aromatycznego cynamonu, upojonych w aksamitnie lekkim smaku białego półwytrawnego wina. Jest fajną niespodzianką dla smakoszy klasycznego jabłecznika. Składniki: Biszkopt : 2 jajka ½ szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 słoik prażonych jabłek  (810g)  0,75 l wina białego półwytrawnego ½ szklanki cukru(...)żelatyny 3 łyżki mleka cynamon Dodatki dekoracyjne: złote perełki listki mięty Wykonanie: 1.  Biszkopt Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, a następnie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do okrągłej tortownicy o średnicy 27 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C około 20 minut. 2.  Masa jabłkowa Jabłka ze słoika przełożyć do garnka, dodać cukier

Szalona Kuchnia Eweliny
ciasteczka z amarantusem na jeden kęs 195

beczkach 2 czubate łyżki cukru białego 1 ½ szklanka papping amarantusa do podsypywania Wykonanie Roztopić masło ,do letniego dodać mąkę ,oraz ocet i wodę .Dokładnie widelcem wymieszać do połączenia składników(ciasto będzie dość luźne) i wstawić do lodówki na 45-50 minut. Zimne ciasto szybko rozwałkować ,posypać 1/3 amarantusa ,złożyć na pół ,posypać i ponownie rozwałkować . Powtórzyć czynność

w mojej kuchni
Creme brulee 255

rozpuścił się i stworzył piękną skorupkę.     Polecam Ci także inne moje słodkie przepisy: – przepis na chałwę – ciastka brownie – truskawki z kruszonką – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – drożdżówki z truskawkami Artykuł Creme brulee pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Szarlotka spania bez jajek 550

taka zwykła bo bez jajek. Zaskoczeni ? Musicie koniecznie wypróbować ten przepis bo jej pieczenie to taka sama przyjemność jak jedzenie :) Przepis wypróbowany kilkadziesiąt razy i za każdym razem ciasto wychodzi wspaniale :) Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 2 płaksie łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek cynamon 3/4 kostki masła Przygotowanie: Wymieszaj mąkę, cukier(...)wierzch zetrzyj równomiernie bardzo mocno schłodzone lub wręcz zmrożone masło- w czasie pieczenia musi ono równomiernie przesiąknąć przez wszystkie warstwy i razem z sokiem wydzielonym przez jabłka scalić ciasto. Piecz ok. 1 godzinę w temp. 180. Smacznego

Słodka Strefa
Babka keksowa na białkach 229

wymieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić z cukrem na sztywno.  Dodawać porcjami, na przemian mąkę i rozpuszczoną margarynę. Dodać olejek i bakalie. Połowę ciasta wyłożyć do foremki, przez sitko posypać cienko kakao. Pozostałe ciasto połączyć z budyniem, wyłożyć na wierzch. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Praktyczna pl
Migdałowe brownie (bez glutenu, bez laktozy) 204

przepis trafi idealnie w Wasz gust. Fun gorzkiej czekolady będzie w raju już po pierwszym kęsie. W smaku da się dodatkowo wyczuć delikatną nutę orzechową, w tym wypadku migdałową. Ciasto jest także bezglutenowe i bez laktozy. Składniki na niewielką keksówkę 8 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (ok. 45g stałego) 50g mąki migdałowej (ok. ½ szklanki) – można spróbować zastąpić mąką kokosową lub orzechową(...)jajkami na jasnożółty kolor. Dodać ostudzony olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Zmiksować. Mąkę migdałową wymieszać z kakao, stopniowo dodawać do masy jajecznej do połączenia składników i uzyskania jednolitego ciasta. Przełożyć do silikonowej formy lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni ok. 30 minut. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Malinowa chmurka na biszkopcie 339

Malinowa chmurka na biszkopcie, nie na kruchym, tak nam bardziej smakuje, jest leciutka i smaczna.  Ciasto ładnie si ę prezentuje, mo ż na go z powodzeniem zrobi ć przy r ó ż nych okazjach.      Biszkopt 7 jajek 7 ł y ż ek cukru(...)adamy drugi blat posmarowany drug ą po ł ow ą kremu Smarujemy go reszt ą kremu. Na wierzch k ł adziemy blat bezowy. Nie przykrywa ć ju ż gotowego ciasta, bo beza zmi ę knie i nie b ę dzie chrupi ą ca! Blaty najlepiej upiec dzie ń wcze ś niej. Malin nie trzeba rozmra ż a ć , galaretka szybciej

Takie tam pichcenie
babka "murzynkowa" na oleju kokosowym z polewą czekoladowo-dżemową... 196

wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, kakao, wbić jajka, wlać olej kokosowy, mleko, dodać dżem(użyłam swój domowy z ciemnych winogron) i mikserem połączyć dobrze składniki do ciasta wsypać 3/4 opakowania skórki kandyzowanej i krótko mikserem połączyć składniki forma silikonowa z kominkiem 24 cm, do formy dać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania