ciasto - 164325 przepisów (strona:4729/10955)

PIERNIK Z PIANKĄ 127

ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika. Za pomocą różdżki lub łyżki delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia zaś boki smarujemy masłem. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa serowa(...)Następnie małą strużką wlewać wystudzoną lecz całkowicie płynną lub lekko gęstą galaretkę wiśniową, cały czas ubijając, aby nie zrobiły się rudki.  Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Do tortownicy o wymiarach biszkoptu na spód kładziemy 1 blat biszkoptu. Na biszkopt wykładamy całą masę serową i wstawimy do lodówki

Ciastka - domowe słodkości
Placki z cukinii z mąką z pestek dyni (keto, bezglutenowe) 140

cukinii dodajemy  mąkę z pestek dyni ,  jajka  oraz  pieprz  i dokładnie mieszamy.  Na rozgrzany  olej  nakładamy łyżką cienkie porcje ciasta i smażymy dopóki delikatnie się nie zarumienią. Placki z cukinii z mąką z pestek dyni świetnie smakują w towarzystwie  sosów  lub  sałatek . Wartości odżywcze w całości(...)orzechowe, bez mąki Ciasteczka orzechowe Keto batony snikers Pudding chia orzechowy Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Zobacz więcej przepisów na keto słodycze Przepisy sezonowe Frittata ze szpinakiem Ciasto z rabarbarem Stir fry ze szparagami i tofu Jajecznica ze szparagami Sałatka grecka Koktajl truskawkowy Gzik z rzodkiewką Szakszuka z bobem Krem ze szparagów Zobacz więcej przepisów sezonowych w czerwcu

WegePrzepis
Tarta z botwiną i kozim serem 143

botwiny przełamałam odrobiną cierpkiego, lekko pikantnego kremowego serka koziego. Do tego duuużo świeżych ziół – botwina kocha koperek i szczypiorek. Składniki (na tarte o średnicy około 31cm): opakowanie gotowego ciasta francuskiego duży pęczek botwiny, z buraczkami opakowanie serka wiejskiego 100g kremowego serka koziego 5 łyżek kwaśnej śmietany 12% 2 jajka 2 średnie czerwone cebule po czubatej łyżce siekanego szczypiorku(...)dużej misce rozkłócamy jajka, dodajemy od nich śmietanę, serek wiejski, posiekane zioła, sól, pieprze i gałkę muszkatołową. Mieszamy wszystko do połączenia.   Nastawiamy piekarnik na 200°. Gotowym ciastem francuskim wyklejamy formę do tarty – duży arkusz pokrywa około 2/3 blachy, resztę wyklejam kawałkiem po odcięciu nadmiaru ciasta z boków.   Na dno tarty wykładamy połowę farszu z pateln – rozkładamy

Smaczna Strona
pyszne naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym... 113

łyżki, sok z cytryny 2 łyżeczki Do pojemnika wsypać mąkę, budyń, cukier, sól, jajka, olej rzepakowy, mleko, wodę gazowaną i mikserem na najwyższych obrotach utrzeć na nie za gęste ciasto, odstawić na 45 minut. Patelnię naleśnikarkę 22 cm posmarować raz olejem i rozgrzać, do patelni wlać porcję ciasta, poruszać patelnią aby ciasto się rozlało na całej powierzchni. Smażyć na złocisto

W Mojej Kuchni Lubię
Budyniowiec z galaretką i truskawkami - Proste ciasto bez pieczenia 151

ubijanie trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią konsystencję. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie warstwę herbatników. Przekładamy krem budyniowy i wyrównujemy. Przykrywamy warstwą herbatników. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.  Na ciasto wykładamy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki. Całość zalewamy galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Smacznego! Zapraszam

Kulinarne przygody
Bułka codzienna 279

uzyskacie około 8 bułeczek. Bułka codzienna – jak przygotować Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy drożdże, sól i cukier. Całość mieszamy i dodajemy wodę oraz olej. Przy pomocy dłoni wyrabiamy ciasto. Powinno być dość elastyczne. Formujemy kulę i przekładamy do miski oprószonej mąką. Zostawiamy tam ciasto na około 40 minut, w tym czasie powinno podwoić swoją objętość. Następnie dzielimy ciasto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babeczki migdałowe z truskawkami i kruszonką 110

Polecam! Wpis powstał przy współpracy z marką Polskie Młyny, producenta m.in Mąki Szymanowskiej. W przepisie użyłam Mąki Szymanowskiej Tortowej typ 450, która gwarantuje idealną puszystość wypieków takich jak biszkopty, ciasta ucierane, babki czy właśnie babeczki/muffinki. Po ten produkt i po wiele innych zapraszam do sklepu Polskie Młyny w serwisie Allegro:  https://allegro.pl/oferta/polskie-mlyny-maka-szymanowska-tortowa-typ-450-10569265536   Składniki na 12 sztuk(...)migdałowy i zmiksować. Dodawać suche składniki na zmianę z jogurtem w 3 turach, mieszając szpatułką do połączenia po każdym dodaniu.  Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Każdą papilotkę wypełnić ciastem do około 3/4 jej wysokości, następnie w ciasto powciskać kawałki truskawek i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 160-170°C przez około 25 minut, do suchego patyczka. Upieczone babeczki wyjąć

Opowieści z piekarnika
SERNIK URODZINOWY🐼 (gotowany, bez pieczenia) 149

Nasze urodzinowe ciasto wygląda tak! I chyba nikogo nie dziwi, że jest to sernik 😋 Przy takim ciachu człowiekowi nawet nie smutno, że coraz więcej lat na liczniku 😅Bardzo dziękujemy za wszystkie życzenia ❤️ Składniki (24cmx24cm): -1kg sera sernikowego (gęsty i zwarty np. Piątnica czy Wieluń*) -4 średnie jajka -30g proszku budyniowego śmietankowego (1 opakowanie) -120g ksylitolu -opakowanie herbatników

Candy Pandas
Letni, owocowy tort z borówkami 102

masy kojarzy się bez wątpienia z lodami jagodowymi. Dziś w Kronice przyjemnie delikatny torcik, letni, owocowy deser. Poczęstunek z soczystymi borówkami, które nęcąco   prezentują się w przekroju ciasta, włożone w masę o lawendowym kolorze. Torcik jest prosty w wykonaniu,  puszysty biszkopt piecze się błyskawicznie, masa borówkowa jest wyjątkowo lekka i stabilna zarazem. Proponuję jednakże wykonanie masy rozłożyć(...)kiści. Przed składaniem torcika przygotowujemy poncz z podanych składników. Masa jest wystarczająco słodka, więc ponczu nie dosładzamy. Pozostałe 50 gram białej czekolady rozpuszczamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Składanie ciasta: Na dnie keksówki układamy jedną z trzech części pokrojonego biszkopta,  ponczujemy obficie całą powierzchnię. Smarujemy cienką warstwą rozpuszczonej białej czekolady,   wykładamy 1/3 masy borówkowej.  Przykładamy drugim

Kronika Piekarnika
Jabcuk 124

Ostatnie danie z tej serii. Tym razem z jabłkami, a konkretnie z jabłkami ziemnymi, czy erdepl jak to się mówi w Jidysz. Nazwa wzięła się od polskiego Jabczuk, czyli ciasta z jabłkami, nie mylić z jabcokiem :) Obecnie receptura wygląda nieco inaczej, ale oryginalnie była właśnie taka.  Akurat była dobra okazja, bo pojechałem do firmy, więc wziąłem ze sobą. Składniki(...)mąka - podziemne jabłka (ziemniaki) - olej - drożdże w proszku Wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy. Mieszamy mąkę, drożdże, trochę oleju i tyle wody, żeby powstało nam zwarte, lekkie ciasto, które następnie wkładamy do foremki i czekamy aż urośnie. Ziemniaki moczymy w oleju i układamy na ciasto. Wkładamy je do nagrzanego do poziomu 180 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy jakieś 40 minut

Kryzysowa Książka Kucharska
Szybkie bułeczki bez drożdży z serem z wiaderka 157

łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli przygotowanie W jednej misce wymieszaj suche składniki, a w drugiej mokre. Następnie mokre składniki wlej do suchych i całość wymieszaj na gładkie ciasto. Z ciasta uformuj gniazdka – najlepiej za pomocą szprycy, albo po prostu łyżką. Gniazdka formuj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Gniazdka włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza(...)Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Szybkie bułeczki bez drożdży z serem z wiaderka Świeża surówka z rzodkiewką i surowym brokułem Przepis na krążki cebulowe w cieście piwnym Okna aluminiowe, plastikowe i drewniane – popularne modele Sernik karmelowy na zimno – prosty przepis na sernik bez pieczenia

Via Gusto
Babeczki kakaowe z kawą 108

idealne dla początkujących, to świetny deser, kiedy nie macie dużo czasu na pieczenie. Niezależnie czy lubicie kawę , czy nie, takie muffinki z kawą powinny Wam posmakować. Kawa dodana do ciasta nie nadaje babeczkom wyrazistego, dominującego smaku kawowego. Jej dodatek w wypiekach z kakao powoduje, że zyskują one głębszy, intensywnie czekoladowy smak.  Babeczki kakaowe z kawą mogą być wzbogacone(...)naczyniu połączyć trzepaczką olej z cukrem, dodać jajka, wystudzoną kawę i mleko. Wsypać mąkę i szybko wymieszać (mieszać tylko do połączenia składników, nie dłużej, inaczej muffinki wyjdą suche). Porcję ciasta nałożyć do foremek do muffinek (w sumie ciasto ma zajmować do 3/4 wysokości foremki).  Piec w temp. 180 stopni ok. 20-25 minut.  Wpis sponsorowany. Chcesz być

Lekcje w kuchni
Tort z owocami i białą czekoladą 147

dodawać na raz, a w czterech lub pięciu turach. Okrągłą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, papier powinien nieco wystawać ponad formę. Do tak przygotowanej formy wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza i kiedy gorący wstawić formę z ciastem. Biszkopt piec przez około 45 minut bądź do tak zwanego suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika(...)pieczenia biszkopt nam się nie wylał. Do upieczenia biszkoptu użyć można także metalowego rantu. Wszystkie składniki użyte do przygotowania biszkoptu powinny być w temperaturze pokojowej. Kwiaty jadalne , którymi udekorowałam ciasto to gomfrena kulista . Przygotowanie tortu warto jest rozłożyć sobie w czasie. W pierwszym dniu dobrze jest upiec biszkopt. W drugim dniu przygotować można krem z owocami, a w trzecim krem

MeCooks

Proponowane wyszukiwania