ciasto - 164325 przepisów (strona:4726/10955)

Drożdżówki z owocami 200

zawijamy w folie spożywczą i zostawiamy do wyrośnięcia, u mnie trwało to 40 min (zostawiam w piekarniku nastawionym na 35 stopni). Po tym czasie formuje rulon (nie wyrabiam ponownie ciasta) dziele na 12-15 części i robie kulki zlepiając do dołu. Zostawiamy na blaszcze z papierem jakieś 30 min. W bułkach zrobić wgłębienia szklanką nakładamy co chcemy smarujemy rozkłóconym jajkiem

Wasze Przepisy
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem i truskawkami 164

wsypujemy do miski i wyrabiamy rozcierając palcami, do momentu otrzymania efektu piasku z grudkami. Bułeczki: Mąkę pszenną mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy mleko, masło, cukier i jedno jajko. Wyrabiamy ciasto, aż stanie się elastyczne. Wkładamy ciasto do oprószonej mąką miski, odstawiamy przykryte ściereczką, do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto chwilę zagniatamy, dzielimy na 12-13 równych części

NiePieprz.pl
Owoce liofilizowane – Zdrowo Posypane 103

się rozwodzić długo nad smakiem, bo są to po prostu pyszne naturalne owoce w bardzo ciekawej formie. Zarówno pyłek jak i grysik świetnie nadadzą się do deserów, owsianek, jogurtów, ciast itd. możliwości jest mnóstwo. Ostatnio pyłek truskawkowy dodałyśmy do kawy latte i to było GENIALNE. Oczywiście mamy aktualnie lato i wokół nas jest mnóstwo świeżych owoców, ale te produkty

Candy Pandas
Grillowana cukinia (keto, wegańskie) 123

orzechowe, bez mąki Ciasteczka orzechowe Keto batony snikers Pudding chia orzechowy Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Zobacz więcej przepisów na keto słodycze Przepisy sezonowe Frittata ze szpinakiem Ciasto z rabarbarem Stir fry ze szparagami i tofu Jajecznica ze szparagami Sałatka grecka Koktajl truskawkowy Gzik z rzodkiewką Szakszuka z bobem Krem ze szparagów Zobacz więcej przepisów sezonowych w czerwcu(...)Najnowsze przepisy Grillowana cukinia (keto, wegańskie) Sos kurkowy na serku śmietankowym (keto, low carb) Beza – przepis na blaty do tortu warstwowego Czekoladowe ciasto bananowe Placki z cukinii z mąką z pestek dyni (keto, bezglutenowe) Rabarbar pod kruszonką Keto mus czekoladowy na białkach (low carb, bez laktozy) Sałata rzymska smażona na maśle z czosnkiem (keto, wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia

WegePrzepis
Knedle z malinami i kozim serem 141

Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Po wystudzeniu przeciśnij przez praskę (jeszcze lepiej gdy ziemniaki ugotujesz dzień wcześniej). Dodaj jajko i obie mąki. Wymieszaj i zagnieć krótko ciasto na blacie. Ser pokrój w małą kosteczkę. Z ciasta odcinaj niewielkie kawałki, wielkości niedużej limonki i rób płaskie placuszki. Na środek połóż 2 kawałeczki sera i kilka małych malin. Zlep(...)ciasto tak, aby jak najlepiej schować nadzienie w środku. Po ulepieniu wszystkich knedli, wrzucaj je na wrzącą wodę. Gotuj około 2-3 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem kokosowym

Delicious Place
Bezglutenowe i wegańskie ciasto marchewkowo-bananowe 117

ciasto marchewkowe można uznać za zdrowe? W końcu zawiera warzywa, więc i witaminy. A jak do tego dodamy jeszcze banany, to mamy ciasto marchewkowo-bananowe z jeszcze większą porcją witamin. Nie ma to jak znaleźć dobre wytłumaczenie dla słodkich grzeszków. Oczywiście jeśli takie wytłumaczenie musimy znaleźć, bo w sumie po co się tłumaczyć z takiej […] The post Bezglutenowe(...)wegańskie ciasto marchewkowo-bananowe appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Domowa wiśniówka 114

czasie wlać zawartość małych słoików z powrotem do dużego słoja z wiśniami, które puściły sok. Wymieszać. Rozlać do butelek. Smocze porady: Wiśnie można potem użyć jako dodatek do ciast i deserów. https://www.bardzogrubysmok.pl/domowa-wisniowka/ Wiśnie wsypane do słoika Zalanie owoców spirytusem i wodą Wiśnie puszczające sok po zasyoaniu cukrem Artykuł Domowa wiśniówka pochodzi z serwisu Bardzo Gruby Smok

Bardzo Gruby Smok
Makaron! 10 faktów, o których nie mieliście pojęcia! 94

lekki opór zębom w czasie gryzienia. Przegotowany na miękko makaron szybciej się trawi, więc jeśli chcesz dłużej czuć się najedzonym zrób go al dente. Zanim wynaleziono maszyny do wyrabiania ciasta na makaron, formowane je… nogami Ciasto na makaron jest dość twarde. Żeby je dobrze ugnieść nie wystarczyła praca rąk. Stąd najważniejszą fazą ugniatania było chodzenie po cieście makaronowym. Ludzie pracowali

Fleksitarianizm.pl
Sos kurkowy na serku śmietankowym (keto, low carb) 158

orzechowe, bez mąki Ciasteczka orzechowe Keto batony snikers Pudding chia orzechowy Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Zobacz więcej przepisów na keto słodycze Przepisy sezonowe Frittata ze szpinakiem Ciasto z rabarbarem Stir fry ze szparagami i tofu Jajecznica ze szparagami Sałatka grecka Koktajl truskawkowy Gzik z rzodkiewką Szakszuka z bobem Krem ze szparagów Zobacz więcej przepisów sezonowych w czerwcu(...)Najnowsze przepisy Sos kurkowy na serku śmietankowym (keto, low carb) Beza – przepis na blaty do tortu warstwowego Czekoladowe ciasto bananowe Placki z cukinii z mąką z pestek dyni (keto, bezglutenowe) Rabarbar pod kruszonką Keto mus czekoladowy na białkach (low carb, bez laktozy) Sałata rzymska smażona na maśle z czosnkiem (keto, wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia z kaszy manny Sernik

WegePrzepis
Kluski leniwe 125

miski włożyć twaróg , jajka oraz 1/4 łyżeczkę soli. Za pomocą widelca najpierw rozgnieść ser, a następnie dobrze wymieszać całość. Kolejno, stopniowo dodać przesianą przez sitko mąkę i zarobić ciasto. Ciasto przełożyć na stolnicę lekko podsypaną mąką, wyrabiać jeszcze przez kilka sekund, po czym podzielić na cztery części. Z każdej z części uformować długi wałek o średnicy 3-ch centymetrów, który(...)całej długości lekko spłaszczyć bokiem noża. Tak przygotowane ciasto kroić na ukośne kawałki o długości 3,5-4 centymetra każdy. Do dużego garnka wlać wodę, dodać 1 łyżeczkę soli i zagotować. Wody w garnku powinno być dość sporo, po to aby kluski mogły w niej swobodnie pływać i nie sklejać się. Na gotującą się wodę ostrożnie włożyć leniwe. Zmniejszyć ogień

MeCooks
Podpłomyki z botwinką 131

Oraz: kilka listków botwinki lub/i szczawiku natka pietruszki olej z pestek dyni Mąkę wymieszaj z solą i proszkiem do pieczenia. Dodaj olej i wlej wodę. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Przykryj ciasto miseczką na 20 minut. Buraczki i łodygi botwinki pokrój w drobną kostkę. Liście botwinki posiekaj. Kozią roladkę pokrój w plasterki. Na patelni rozpuść masło. Wrzuć cebulę posiekaną(...)wlej śmietankę. Dopraw solą i pieprzem. Po 2 minutach gotowania wrzuć połowę koziej roladki pokrojonej w plasterki. Duś jeszcze minutę aż ser trochę się rozpuści. Zestaw z ognia. Ciasto na podpłomyki podziel na 3 kawałki. Każdy rozwałkuj na okrąg o średnicy ok. 20 cm i smaż na suchej mocno rozgrzanej patelni po 1-2 minuty z obu stron. Na podpłomyki

Delicious Place
Klasyczne Banoffee 118

moim wydaniu troszkę przełamanym posmakiem słonego karmelu ). I bohater tego klasyka - miękki, mocno wyczuwalny banan, wtopiony w karmel i wyłożony na maślano - ciasteczkowy spód. Na pozór delikatne, kremowe ciasto tortowe, ale nic bardziej mylnego.  To dość syty i kaloryczny słodziak. Nie zniechęcam, wręcz przeciwnie - jest grzechu warty. Obłędnie pyszny. Dziś zatem grzeszna propozycja w "Kronice". Prosta, błyskawiczna, na wyjątkowe(...)Dodajemy mascarpone, śmietan - fix  i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Krem wykładamy na banany, wyrównujemy. Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach  i wiórkami posypujemy powierzchnię ciasta. Tych kilka czynności wystarczy, by naprawdę zniewalające  w smaku ciasto było gotowe do chłodzenia,  a po kilku godzinach do wzbudzania  wyrzutów sumienia, słodkich wyjątkowo

Kronika Piekarnika
Owsiane ciastka lawendowe 119

godzinę, żeby słodzik przeszedł aromatem lawendy. 2. Miękkie masło wymieszaj z lawendowym ksylitolem i zmiksuj na puszystą masę. 3. Dodawaj po jednym żółtku, a następnie stopniową mąkę i wyrób ciasto. 4. Gotowe ciasto włóż na 15 minut do lodówki, po czym rozwałkuj na grubość ok. 0,5cm, posyp resztą kwiatów lawendy i wciśnij je wałkiem w ciasto. 5. Wytnij foremką

Z notatnika dietetyka
Babka kawowa. 127

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka i zmiksować.  Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wlać kawę.  Zmiksować do połączenia składników.  Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 55-60 minut.  Wystudzone ciasto udekorować polewą. Śmietankę podgrzać, dodać czekoladę(...)połamaną na kawałki i mieszać,  aż czekolada się rozpuści. Połowę polewy wylać na ciasto.  Do reszty polewy dodać 1/2 łyżeczki kawy i 2 łyżeczki śmietanki.  Podgrzać i mieszać, aż kawa się rozpuści.  Chwilę to potrwa, trzeba cierpliwie mieszać.  Gdyby było za gęste, to można dodać jeszcze łyżeczkę śmietanki

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania