08.06.2022 Magda Przepyszny smak młodej botwiny zamknięty w formie tarty? Czemu nie, efekt jest przepyszny. Tym razem słodki smak botwiny przełamałam odrobiną cierpkiego, lekko pikantnego kremowego serka koziego. Do tego duuużo świeżych ziół – botwina kocha koperek i szczypiorek. Składniki (na tarte o średnicy około 31cm): opakowanie gotowego ciasta francuskiego duży pęczek botwiny, z buraczkami opakowanie serka wiejskiego 100g kremowego serka koziego 5 łyżek kwaśnej śmietany 12% 2 jajka 2 średnie cze... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.