Bułki nadziewane masłem, czosnkiem i ziołami 135upchał w kieszeni i potem demonstracyjnie ten wielki słój rzucił na tory krzycząc, że on pierdoli takie chujowe żarcie i sobie pizzę zamówi z kolegami z akademika na grubym cieście z serem podwójnym i dodatkami egzotycznymi jak owoce morza i oliwki. I peron cały pokrył się jedzeniem domowym i szkłem potłuczonym. Przyleciała obsługa dworca i sprzątaczki i SOK-iści(...)świeżych) masło granulowany czosnek, zioła prowansalskie (lub inne ulubione zioła lub przyprawy) Bułki nadziewane masłem, czosnkiem i ziołami – wykonanie: Mąkę, wodę, sól i drożdże łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto przez 15 minut. Po tym czasie będzie elastyczne i w ogóle nie powinno lepić się do dłoni. Wkładamy do miski, przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę
Marder&Marder Manufacture
Wiejskie ciasto twarogowe z kruszonką 154Przepyszne ciasto mam dziś na talerzu. Sypkie, mokre, aromatyczne z chrupiącą kruszonką. Zasmakuje każdemu i małemu i dorosłemu. Polecam gorąco do kawki czy herbaty. Ciasto z kruszonką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Domowy chleb 123mąkę, w letniej wodzie rozmieszać drożdże z cukrem i wlać na środek do mąki, odstawić na ok. 15 min. do wyrośnięcia. Następnie dodać sól i olej, dobrze wyrobić, aż ciasto będzie gładkie i jednolite. Odstawić na ok. 1 godz. Podzielić na 2 lub 3 części, uformować chleb na blaszce, lekko ponacinać na wierzchu i odstawić na ok 10 min. Wstawić
Wasze Przepisy