ciasto - 164325 przepisów (strona:4694/10955)

Bambusowe naleśniki lub gofry (Keto, Paleo, LowCarb, bez glutenu, bez nabiału) 127

fosforanów w przypadku gofrów (opcjonalnie)) 15 g masło klarowane (lub olej kokosowy do smażenia a w przypadku gofrów olej MCT lub olej z awokado) Wszystkie składniki oprócz tłuszczu zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na naleśniki. Wylać ciasto na rozgrzaną patelnię wysmarowaną tłuszczem i smażyć z obu stron na rumiano. W przypadku gofrów tłuszcz należy zblendować z pozostałymi składnikami

Modern Cave Girl
Gruszkowy dżem z brzoskwiniami i jeżynami 112

tego połączenia po prostu trzeba spróbować! Dżem możesz użyć do naleśników, gofrów, jako dodatek do twarożku na słodko lub do przygotowania wypieków. Polecam przygotować muffinki z dżemem lub kruche ciasto z jabłkami i dżemem . Jak zrobić dżem z Żelfixem 3:1? Aby przygotować dżem z Żelfixem, na początek przygotuj owoce i umieść je w garnku. Ja użyłam: gruszki brzoskwinie jeżyny(...)wysokości słoików). Możesz również zapasteryzować je w piekarniku. Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Gruszkowy dżem z brzoskwiniami i jeżynami Cytrynowe ciasto z kisielem na gofrach PYSZNE desery i ciasta z kajmakiem Jaki obiad zrobić we wrześniu? 20 PRZEPISÓW Domowe mieszanki przypraw – laurowa, cytrynowa, BBQ 25 pomysłów na drugie śniadanie

Via Gusto
Sałatka w babeczkach 95

przygotowania babeczek będą Ci potrzebne: 250g mąki owsianej + trochę do podsypania, 100g masła, 3 łyżki jogurtu greckiego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli. 1. Wszystkie składniki ciasta wrzuć do malaksera i zblenduj na jednolite ciasto (w razie potrzeby dodaj trochę mąki). 2. Wylep ciastem foremki do babeczek, nakłuj widelcem ich spody i odłóż do lodówki

Z notatnika dietetyka
Rogaliki z 3 składników 77

rozpływające się w ustach rogaliki, które przygotujecie z 3 prostych składników! Składniki 250 g masła 3 szkl. mąki pszennej 1 szklanka kwaśniej śmietany 18% Przygotowanie Składniki połączyć i zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, każdą rozwałkować na okrąglo, pokroić na 6 lub 8 trójkątów, dać powidło lub nutellę, zwinąć rożki i do piekarnika na około 25 minut 180 stopni. Smacznego

Wasze Przepisy
Bułka z masłem, czyli domowe bułeczki na drożdżach 101

soli * 65 g masła * 280ml ciepłej wody Zaczynamy od przesiania mąki oraz połączenia jej z suchym składnikami, czyli cukrem, solą i drożdżami. Najlepiej pracujemy w misce robota, całe wyrabianie ciasta może on załatwić. Następnie topimy masło i łączymy z wodą,  po czym powoli dodajemy uzyskany płyn do mąki  i wyrabiamy końcówką do ciasta około 8 minut. Pilnujemy(...)nigdzie nie było suchych miejsc  w masie  ciasta. Wyrobione kształtujemy w kulę i pod przykryciem pozostawiamy na około pół godziny.  Teraz przykrywamy do wyrastania. Po tym czasie dzielimy na 8 równych części.  Z każdej formujemy bułkę. Najlepiej tak ją składać jakby to był nadziewany pączek, składając kilkakrotnie do spodu, równocześnie dbając  o okrągłość, ale odkładają

I tu będę miała takie te
Malinowa chmurka ciasto bez pieczenia + film 94

Znane i popularne ciasto na które zawsze miałam ochotę jednak nigdy nie było mi dane wykonać tego cuda. swoje ciasto robiłam w tortownicy o średnicy 20 cm. Proponuję na początku przeczytać przepis i zaplanować pracę nad tym ciastem, wtedy wykona się je w kilka minut. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Banoffee na ciasteczkowym spodzie 137

Ciasto było przeze mnie przygotowane już parę razy, ale nigdy nie było okazji, aby go dla Was wrzucić ze zdjęciem… zawsze znikało w mgnieniu oka! Kolejne proste, ale efektywne połączenie – kruchy ciasteczkowy spód z dodatkiem kakao, świeże banany, masa kajmakowa i krem śmietankowy z dodatkiem wanilii i wiórków kokosowych. Banoffee na ciasteczkowym spodzie -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty

AleTorcik
Banoffee na ciasteczkowym spodzie 137

Ciasto było przeze mnie przygotowane już parę razy, ale nigdy nie było okazji, aby go dla Was wrzucić ze zdjęciem… zawsze znikało w mgnieniu oka! Kolejne proste, ale efektywne połączenie – kruchy ciasteczkowy spód z dodatkiem kakao, świeże banany, masa kajmakowa i krem śmietankowy z dodatkiem wanilii i wiórków kokosowych. Banoffee na ciasteczkowym spodzie -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty

AleTorcik
„Sernik” z wiśniami (bez glutenu, wegańskie) 107

zblenduj na gładką masę. 6) Masę wylej na czekoladowy spód i wstaw do lodówki aż góra zgęstnieje. 7) Na koniec śmietankę kokosową wymieszaj z ksylitolem i pokryj nią górę ciasta a następnie udekoruj według upodobań

Candy Pandas
Korzenny, delikatny piernik bez cukru 105

przed dwoma dniami. Aromatyczny, orzechowy, delikatnie wilgotny,   bez miodu, a w 100 % piernikowy. Wersja dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie jesieni  bez kawałka korzennego ciasta.  Do zestawu dołączcie tylko ciepłą kawę i zadumę czy tydzień temu, o tej samej porze dnia, nie było jakoś jaśniej.  Prawdopodobnie było. Moja dzisiejsza propozycja to kolejne ciasto(...)pieczenia i posiekane dość drobno orzechy. Gotową masę ( powinna być dość gęsta ) przelewamy  do formy keksowej - u mnie silikonowa,  więc nie wymagała wyłożenia papierem do pieczenia. Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy  około 45 - 50 minut w 170 stopniach. Przed wyłączeniem piekarnika, sprawdźcie patyczkiem czy piernik jest w środku suchy. Jeśli tak, wyłączamy grzanie,  zostawiamy wypiek

Kronika Piekarnika
Proste rogaliki drożdżowe z marmoladą 98

Zapraszam na nowy przepis - pyszne i proste rogaliki drożdżowe z marmoladą , które można nadziać czym się chce. Ciasto drożdżowe jest delikatne i bardzo miękkie dzięki dużej ilości masła i śmietany , dlatego rogaliki znikają błyskawicznie. Jednak należy mieć na uwadze, że jak każdy wypiek drożdżowy, na drugi drugi dzień rogaliki będą już nieco twardsze, ale nadal pyszne

Kawa z mlekiem
Proziaki z piekarnika 83

szkl. mąki 200 g kefiru lub jogurtu naturalnego 1 jajko 1,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki sody Przygotowanie Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Wałkujemy podsypując mąką na grubość 1 cm, wykawamy krążki lub kroimy w kwadraty. Przekładamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 min. w 180* C. Autor przepisu: Agnieszka Artykuł

Wasze Przepisy
Desery inspirowane japońskimi smakami, co dobrego można zjeść w restauracji sushi? 95

przygotowywanych z cytrusów . Owoc ten posiada nieco cierpki kwaśny smak z wyczuwalną kwiatową nutą, zatem przygotowany z niego deser stanowi świetną propozycję na upalne letnie dni. Japoński sernik imbirowy Ciastem uwielbianym przez wielu Polaków jest sernik. Zatem ciekawą propozycją dla miłośników tego deseru może być jego japońska wersja z dodatkiem imbiru. Puszysta konsystencja ciasta sprawia, że rozpływa się(...)niej małe kluseczki. Mochi często wypełnia się pastą z truskawek lub czerwonej fasoli . Przysmak ten jest szczególnie popularny w Japonii, a z jego przyrządzaniem wiąże się rytuał ubijania ciasta w moździerzu określanym usu. Natomiast sama ceremonia wyrabiania mochi nosi nazwę mochitsuki. W restauracjach sushi można zasmakować różnych słodkich specjałów nawiązujących swoją tradycją do Kraju Kwitnącej Wiśni. Ich niezwykłe walory smakowe

kruche babeczki
Sałatka z pieczarkami i jajkiem – prosta sałatka z dwóch składników 123

viagusto.pl/category/przepisy/rodzaj-dania/salatki/ Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Sałatka z pieczarkami i jajkiem – prosta sałatka z dwóch składników Jakie ciasto zrobić na koniec wakacji? Zobacz 15 przepisów! Sernik ze śliwkami z waniliową pianką Owsiane ciasta i ciasteczka – 10 PRZEPISÓW Najlepsza wuzetka – przepis na wuzetkę z porzeczkami Lekkie ciasta

Via Gusto
Lukier cytrynowy 100

Lukier cytrynowy jest najlepszym dodatkiem do ciast w każdej postaci. W Polsce jest bardzo popularny, ze względu na łatwość i szybkość przygotowania. Drożdżówka lub pączek oblany lukrem smakuje obłędnie. Dodatek białego barwnika powoduje, że nasz lukier nie tylko pięknie ożywia smak naszych łakoci, lecz również wygląda obłędnie. Zobacz również przepis na ciasto drożdżowe lub ciasto ucierane z kakaowym wzorem . Print

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania