ciasto - 164325 przepisów (strona:3355/10955)

Ciasto Kinder Bueno + film 390

Smakowite ciasto kinder bueno z pysznym kakaowym biszkoptem będzie zachwycać się podniebienia wszystkim smakoszom słodkości. Jest łatwe i szybkie w wykonaniu idealne do kawy. Oryginalny i smaczny krem z ciasta można wykorzystać również do innych wypieków.  składniki na tortownicę 23 cm                             biszkopt(...)cukier. Następnie dodajemy żółtka i wszystko łączymy mikserem na małych obrotach. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz kakao i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 25 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy margarynę

Smakowite Dania
Truskawkowe orzeźwienie 173

Ciasto idealne na ciepłe wiosenne i letnie dni. Mocno truskawkowe z orzeźwiającą galaretką o smaku kiwi. Foremka 24x29 cm Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Kilka kropel aromatu waniliowego Masa: 100 g margaryny 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka wody 2 łyżeczki żelatyny(...)dodajemy do nich truskawki i żelatynę. Czekamy aż delikatnie masa stężeje i przelewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Resztę truskawek kroimy w plasterki, układamy na wierzchu ciasta. Całość zalewamy przestudzoną galaretką kiwi (rozrobioną w 1,5 szklanki wody). Ciasto chłodzimy w lodówce. Najlepiej całą

VioletoweKucharzenie
Pizza 230

Ciasto:     Mąka pszenna - 500 g (3 szkl.)     Mleko ciepłe - 1 szkl.     Olej - 3 łyżki (duże)     Drożdże - 50 g (1/2 kostki)     Żółtka - 1 szt.     Cukier - 5 g (1 łyżeczka)     Sól - szczypta Dodatki np:     kawałki ugotowanego kurczaka(...)Kukurydza - 100 g     marchew gotowana     Ser żółty - 200 g sól,pieprz do smaku Wykonanie     Wszystkie składniki na ciasto wyrobić mikserem i gotowe odstawić na 2 godziny do lodówki......Po tym czasie podzielić na dwie-trzy  części .Każdą część  rozwałkować na grubość około 6-8 milimetrów .Na gołe ciasto poukładać

w mojej kuchni
Quiche ze szparagami i kabanosem 197

mnajbardziej lubimy.  W wersji z wyrazistymi szparagami, słodkawym groszkiem i mięsnymi kabanosami stanowi pyszną propozycje obiadową lub kolacyjną. Smakuje zarówna na ciepło jak i na zimno.   SKŁADNIKI: Ciasto: 100g masła 200g mąki pszennej żółtko 2 łyżki słodkiej śmietanki sól Nadzienie: pół pęczka białych lub zielonych szparagów ¾ szklanki groszku świeżego lub mrożonego cienkie kabanosy   150ml słodkiej śmietanki(...)jajka sól biały pieprzem ząbek czosnku 50g twardego sera gałka muszkatołowa WYKONANIE: Ciasto: Mąkę i sól wsypujemy do miski. Dodajemy masło pokrojone w kostkę. Ucieramy palcami do uzyskania konsystencji kruszonki. Dodajemy koperek i wodę i ugniatamy aż powstanie jednolita kula. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 30 minut do lodówki.  Ciasto rozwałkowujemy i nawijamy na wałek

Pyry na Gaz
Rustykalna tarta orzechowo - rabarbarowa 249

Rustykalna tarta rabarbarowa to idealna propozycja na majówkę. Wiadomo, majówka nie może się obejść bez domowego ciasta. Pokrojona w kwadraty ładnie zachowuje kształt i jest łatwa do transportu. Tartę wzbogaciłam  orzechową warstwą, która idealnie współgra smakowo z kwaskowatym rabarbarem. Orzechy możesz dobrać dowolnie i zrobić z samych laskowych lub np. wymieszać z orzeszkami pistacjowymi. Łodygi rabarbaru ułożone w całości(...)uformować kulę i odłożyć na 30 minut do lodówki mielone podprażone orzechy laskowe, roztopione masło, cukier i jajko przy pomocy miksera wyrobić na jednolitą masę. Powinna dać się rozsmarować ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia. Równomiernie rozsmarować pastę orzechową, następnie rozłożyć przycięte na jednakową długość łodygi rabarbaru, pozostawiając kilkucentymetrowy zapas ciasta do założenia. Cienkie łodygi połóż w całości, grubsze natomiast

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Waniliowe ciasto z rabarbarem, wiśniami i kruszonką 203

Kocham rabarbar więc jak tylko zobaczyłam ciasto na MW [ klik ] postanowiłam że będzie moim kolejnym wypiekiem. Ciasto maślane pachnące wanilią, rabarbar i wiśnie w tle a do tego chrupiąca kruszonka, poezja smaku. Tak jak Dorota miałam wiśnie mrożone które wcześniej rozmroziłam. Zachęcam do upieczenia takiego rabarbarowego ciasta bo warto oj warto. Waniliowe ciasto z rabarbarem, wiśniami i kruszonką. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
KEY LIME PIE – THE SIMS 3 – tarta limonkowa z bezą 299

umiejętności pichcenia wpływa zarówno na jakość dań, jak i zagrożenie pożarem oraz zadowolenie potencjalnych gości. Jednym z dań z 3 zajmiemy się w tym wpisie. KEY LIME PIE, czyli ciasto limonkowe (z odmiany key lime, ale z tradycyjnych też może być), które w grze wymaga 7 poziomu umiejętności gotowania oraz posiadania jajka, limonki i 25$ w budżecie domowym(...)potrzebujecie tylko 1 poziomu skilla, nieco więcej składników i znacznie mniej hajsu aby raczyć się aromatycznym, słodko-kwaśnym ciastem. Mimo, iż przepis wygląda na długi i pracochłonny, to w praktyce robi się bardzo sprawnie – skoro Simy potrafią , to i Wy! *protip – mleko skondensowane/zagęszczone kupicie w tubkach lub puszkach – znajdują się w sklepach w dziale z mlekiem/nabiałem

Nerds Kitchen
Chaczapuri 417

Pyszny, mięciutki, zapiekany placek drożdżowy z mocno serowym nadzieniem przypominającym farsz do pierogów ruskich. Przepis znalazłam na stronie ' Moje Pyszności '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki ciepłego (NIE gorącego!) mleka 2 pełne szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki soli 1 łyżka roztopionego masła Składniki na farsz: 200 g obranych ziemniaków(...)mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut. Po tym czasie do zaczynu dodajemy resztę mąki wymieszanej z solą, roztopione masło i zagniatamy przez minimum 5 minut na jednolite ciasto. Przykrywamy wilgotną ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 60 minut. 2. W między czasie przygotowujemy farsz. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, a następnie ugniatamy

My Culinary Art
Słodkie Środy - Waniliowy sernik z nutą migdałową 225

zapraszamy na waniliowy sernik z nutą migdałową. Sernik został polany pyszną polewą czekoladową co w całości idealnie się skomponowało i podkreśliło jego smak. Sernik jest jednym z moich ulubionych ciast i z pewnością pojawi się na Naszym blogu niejednokrotnie w innych odsłonach. Waniliowy sernik z nutą migdałową  SKŁADNIKI: Ciasto : 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki cukru(...)laska wanilii 16 g cukru waniliowego 100 g masła  1 budyń waniliowy szczypta soli Polewa : 100 g gorzkiej czekolady 1 galaretka zielona 250 ml wrzącej wody PRZYGOTOWANIE : Przygotowujemy ciasto.  Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy żółtka, pokrojone masło, aromat migdałowy i zagniatamy szybko ciasto. Ciastem wykładamy tortownice (27 cm) wkładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
CIASTO KOKOSOWE Z KREMEM BANANOWYM 3700

Dziś mam dla Was kolejne fantastyczne ciasto! Ciasto, które ostatnio zrobiło furorę w moim domu i mama dodała go do listy tych swoich ulubionych ( zaraz po Cytrynowcu i Serowym Cappuccino ). Delikatny, puszysty biszkopt przełożony fantastycznym, bananowym kremem i obsypany prażonym kokosem. Smak przywodzi na myśl najlepsze egzotyczne wakacje! Ciasto jest tak delikatne i puszyste, że rozpływa się w ustach. Jest

Ostra na Słodko
Pizza ze smażoną papryką 171

Prosta i mocno paprykowa pizza. Sprawdzi się na ogromnego głoda. Można ją przygotować dzień wcześniej, ponieważ smakuje jeszcze lepiej drugiego dnia. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju 30 g świeżych drożdży 1 szklanka letniej wody Dodatkowo: 3 łyżki keczupu 2 łyżki oregano 10 plastrów wędliny 2 czerwone papryki(...)cebule 500 g pieczarek 300 g sera Olej do smażenia Do miski wsypujemy mąkę, cukier i sól. Dolewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, wlewamy do mąki. Zagniatamy ciasto tak aby miało jednolitą masę. Odstawiamy pod przykryciem na 60 minut (ciasto podwoi swoją objętość).  Po tym czasie rozwałkowujemy na stolnicy obsypanej mąką. Ciasto układamy w formie od piekarnika. Cebulę

VioletoweKucharzenie
Mini pizza 183

Wysypujemy mąkę na blat, stolnicę lub do miski. Dodajemy drożdże i mieszamy. Dalej dodajemy cukier i sól. Mieszamy i zaczynamy po mału dolewać ciepłą wodę. Wyrabiamy tak długo aż ciasto będzie miękkie i sprężyste. Teraz dodajemy oliwę. Ciasto zrobi się bardzo miękkie, ale wyrabiamy aż cała oliwa wejdzie w ciasto. Ciasto przekładamy do miski aby wyrosło około(...)łyżeczki cukru S&P Na pizze proponuję m.in.: Pomidorki koktajlowe Papryka Ser feta, mozarella,kozi Pomidory suszone Ananas (jeżeli ktoś lubi na słodko) Po 20 min. jak ciasto wyrośnie, odrywamy kawałek formujemy małą pizze, smarujemy sosem i obkładamy dodatkami według uznania. Pizze pieczemy 15min. w 180C. Mini pizze sprawdzają się rewelacyjnie na imprezach, na pikniku, czy na lunch

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ciasteczka 219

maty sylikonowej). Do dużej miski wkładamy miękkie masło i cukier. Ucieramy do lekkiej, puszystej masy. Dodajemy kakao i mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Miksujemy na mokry piasek. Następnie ciasto zagniatamy. Bierzemy kawałek ciasta i formujemy kulkę wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy na gruby placek. Układamy placki ciasta na blasze do pieczenia i pieczemy około 10 - 15min. Po wyjęciu(...)Przepis pochodzi z książki "Nigella świątecznie". Ciasteczka śmietankowe Potrzebujemy: 3 żółtka 4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. gęstej kwaśnej śmietany 1 kostka masła Wszystkie  składniki zagniatamy i chowamy ciasto na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie, ciasto wałkujemy i wycinamy ciasteczka. Piekarnik nagrzany na 175C i pieczemy około 7min, aż będą złote. Wyjmujemy i studzimy. Z białek które

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
ciasteczka owsiane z żurawiną 248

miksujemy, następnie dodajemy mąkę i ponownie miksujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki, wszystko mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Całość schładzamy w lodówce przez ok. 20 min. Z ciasta formujemy kuleczki, które lekko spłaszczamy i układamy w dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 10 -15 min. w piekarniku nagrzanym

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania