ciasto - 162907 przepisów (strona:2733/10861)

Wyjątkowo czekoladowe ciastka brownie 54

cukier ucieram, a następnie dodaję rozpuszczoną czekoladę z masłem i ponownie miksuję. Do masy dodaję mąkę, proszek do pieczenia, orzeszki i czekoladowe kropelki i całość mieszam łopatką. Gotowe ciasto wstawiam do lodówki na 40 minut. Kiedy ciasto jest schłodzone, wykładam po łyżce ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie dociskam. Między ciastkami zostawiam spory odstęp, ponieważ się „rozejdą

Słodki sentyment
Sernik rabarbarowy 64

śmietankę i dodaję do niej serki homogenizowane i wystygniętą galaretkę. Całość dokładnie mieszam lub delikatnie miksuję. Masę serową wykładam na spód ciasteczkowy i posypuję od razu prażonymi płatkami migdałów. Ciasto wstawiam do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin. Na koniec przygotowuję górę ciasta. Składniki na górną warstwę ciasta: 1 galaretka rabarbarowa 350 ml wody 250 g rabarbaru Przygotowanie: Galaretkę rozrabiam

Słodki sentyment
Chleb twarogowy 190

łyżeczka soli Przygotowanie 1. Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy rozdrobniony twaróg oraz sól. 2. W letniej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Dodajemy do reszty składników i wyrabiamy jednolite ciasto za pomocą dłoni lub robota. 3. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Przykrywamy ściereczką i wstawiamy do lodówki na całą noc. 4. Rano ciasto wyjmujemy

Alle Dobre!
Ciasto budyniowo-kawowe 66

Ciasto kawowo-budyniowe to przepyszne ciasto na różne okazje lub do kawy, taki kawowy budyniowiec. Artykuł Ciasto budyniowo-kawowe pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
przepis na polewę czekoladową 50

kawałki czekoladę. Odstawiamy na ok. 1 min. i następnie mieszamy, aż czekolada całkowicie się rozpuści i połączy ze śmietanką. Gotową polewą odstawiamy na chwilkę aby delikatnie przestygła i polewamy ciasta

Domowy Smak Jedzenia
Francuskie z jabłkami i cynamonem 68

Przepis na dwa duże ciastka w kształcie ślimaczków to Pyszny deser dla wszystkich miłośników jabłkowych słodkości z nutą cynamonu. Z jednej porcji ciasta francuskiego wychodzą dwa duże ciacha. Przepis można modyfikować i zrobić np. cztery mniejsze ciasteczka. Składniki/2 porcje: – 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego  Nadzienie – 1-2 duże jabłka – 1/2 łyżeczki cynamonu – 1 łyżeczka cukru – mleko do posmarowania(...)Przygotowanie: Jabłko myjemy, obieramy, wydrążamy miąższ i kroimy w plastry. Gotowe ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na pół wzdłuż dłuższego boku. Wzdłuż długich prostokątów układamy pionowo plastry jabłek i posypujemy jabłka cynamonem. Zwijamy w duży ślimak. To samo robimy z drugim kawałkiem ciasta francuskiego. Do środka ciastka wsypujemy cukier. Wierzch ciasta oraz boki smarujemy delikatnie mlekiem. Wkładamy na blaszkę

I LOVE LIFE
Strucla jabłkowa 74

być szarlotka. Miały być naleśniki z jabłkami. Jednak padło na struclę. Bo to i trochę postoi, nada się do kawy i nie jest zbyt słodkie. No i podstawa: Uwielbiam ciasta z jabłkami! Po prostu musiałem. Łatwo, szybko i smacznie. Polecam, Arek Gie Składniki:         1 kg jabłek szara reneta 2 garści rodzynków 2 łyżki agaru (opcjonalnie(...)galaretka cytrynowa) 2 łyżki miodu 1 łyżka masła 1 łyżka cynamonu (jak ktoś lubi to więcej) 1/4 łyżeczki mielonych goździków         Ciasto:         400 g mąki tortowej 50 g drożdży 1 jajko 3 żółtka jaj 100 g cukru 150 g masła 4 łyżki śmietany 18%         Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Ślimaczki z ciasta francuskiego z boczkiem 63

Ślimaczki z ciasta francuskiego to zawsze doskonała opcja na pyszny poczęstunek. Z czym by ich nie podać, zawsze smakują wyśmienicie. U mnie tym razem serek śmietankowy, boczek, cebula oraz ser. Podałam je na ciepło i smakowały wyśmienicie. Na zimno też były ok, choć słony smak boczku stał się jeszcze intensywniejszy. 1 op. ciasta francuskiego 150-200 g boczku w cienkich(...)mnie surowy) 1/2 cebuli 125 g serka śmietankowego (u mnie Twój Smak) zioła prowansalskie czosnek granulowany 150-200 g tartej mozzarelli Boczek kroimy w kostkę. Cebulę siekamy jak najdrobniej. Ciasto francuskie rozwijamy. Smarujemy je serkiem śmietankowym. Oprószamy ziołami prowansalskimi i granulowanym czosnkiem. Na całej powierzchni ciasta rozprowadzamy boczek, cebulę oraz tarty ser. Rolujemy dość ściśle w roladę. Kroimy ostrym nożem

Smaki Na Talerzu
PRZEKĄSKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KONFITOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ, SERKIEM KOZIM I TYMIANKIEM 58

powiecie na przekąski z ciasta francuskiego z konfitowaną czerwoną cebulą, kozią roladką pleśniową, miodem, kuminem i tymiankiem? Ta słodko-słona przepyszna przekąska jest idealna na wieczór sylwestrowy. Życzę Wam szampańskiej zabawy i pięknego Nowego Roku, spełnienia wszelkich marzeń! Przygotowanie : 30 min. Pieczenie : 1 godz. Na około 20  przekąsek : ● 1 opakowanie ciasta francuskiego ● 2 duże czerwone cebule ● 5 gałązek świeżego(...)minut, mieszając.  Dodaj cukier, krem balsamiczny, sól i pieprz. Przykryj i konfituj na małym ogniu przez około 20 minut, często mieszając. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 °C. Rozwiń ciasto, przy pomocy obręczy do formowania potraw lub szklanki wycinaj kółka o średnicy około 5,5 cm, układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwaj widelcem. Roladkę kozią pokrój

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Piernik ekspresowy 70

sodą oczyszczoną, kakao i przyprawą do piernika. Następnie połączyć zawartość misek i wymieszać do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach około 21 x 31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 30 minut. Polewa czekoladowa: Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni i posiekać. W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę (nie wolno(...)zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Następnie polać ciasto i posypać uprażonymi orzechami włoskimi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Piernik na Guinnessie → Piernik z suszonymi śliwkami → Piernikowe serduszka nadziewane marcepanem → Kostka piernikowa z marcepanem i powidłami → Korzenne ciasto dyniowe Artykuł Piernik ekspresowy pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Ciastka grzebyki z makiem 68

makiem jest bardzo prosty i szybki. Potrzebujesz zaledwie 4 składników, aby je zrobić. Polecam wypróbować i przekonać się jakie są przepyszne. CIASTKA GRZEBYKI Z MAKIEM PRZEPIS Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 300 g masy makowej żółtko do posmarowania ciastek cukier puder do posypania ciastek Przygotowanie 1. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i pociąć na paski o szerokości(...)każdym kawałku ciasta rozsmarować masę makową i zawinąć w rulon zaczynając od szerszej strony. Ułożyć łączeniem do spodu. 2. Następnie każdy rulon troszkę spłaszczyć i pociąć na ok. 5 cm kawałki. Na każdym kawałku zrobić kilka nacięć. 3. Tak przygotowane ciasteczka przełożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, posmarować żółtkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec

Alle Dobre!
Monastyrska izba, czyli drwa pod śniegiem lub wiśnie pod śniegiem 70

Monastyrska izba, czyli drwa pod śniegiem Monastyrska izba to wyjątkowe ciasto. Dość pracochłonne, ale efekt robi wrażenie pod każdym względem — smaku i wyglądu. To “śnieżne” ciasto to świetny wybór na Boże Narodzenie, na pewno przełamie tradycję makowców i serników i zachwyci naszych gości. Monastyrska izba, czyli drwa pod śniegiem to wykwintne, pyszne i pięknie prezentujące się ciasto, które kojarzy się

Korniszonki
Piernik 88

dużą ilością powideł śliwkowych, cynamonu oraz kakao jest niesamowicie aromatyczny. Domowy piernik udekorowany polewą czekoladową oraz ozdobiony posiekanymi orzechami, suszonymi owocami lub cukrowymi koralikami wygląda i smakuje obłędniej. To ciasto, które upieczesz w weekend i Święta Bożego Narodzenia. Zapraszam po przepis na piernik bez miksera oraz kilka porad. Piernik SKŁADNIKI: 350 g mąki pszennej 150 g cukru 3 jajka(...)oczyszczonej 10 g cukru z wanilią 1 płaska łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki kakao Porada. Możesz wymieszać jedną płaską łyżeczkę cynamonu z płaską łyżeczką przyprawy do piernika, co wzmocni smak ciasta. Krok 2. Dodaj powidła śliwkowe. Po wymieszaniu sypkich składników dodaję pełną szklankę powideł śliwkowych. Porada. Szklankę powideł śliwkowych możesz zastąpić dżemem z czarnej porzeczki. Krok 3. Dodaję mokre składniki. Następnie

Zasmakuj Kuchni
Piernik marchewkowy 61

u017cki przyprawy do piernika,\r","2 \u0142y\u017cki kakao,\r","\u0142y\u017ceczka proszku do pieczenia,\r","\u0142y\u017ceczka sody\r","s\u00f3l"],"name":"Piernik marchewkowy","recipeCategory":"Bo\u017ce Narodzenie, ciasta","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Marchewk\u0119 obra\u0107 i zetrze\u0107 na tarle o ma\u0142ych oczkach.\r","Jajka, olej i cukier zmiksowa\u0107 razem.\r","Doda\u0107 reszt(...)u0119 sk\u0142adnik\u00f3w i dobrze wymiesza\u0107\/wyrobi\u0107 na jednolit\u0105 mas\u0119.\r","Ciasto umie\u015bci\u0107 w brytfance nasmarowanej mas\u0142em i obsypanej bu\u0142k\u0105 tart\u0105.\r","Piec 1 godzin\u0119 w 180st."],"keywords":"Bo\u017ce Narodzenie,marchewka,piernik"} Drukuj Piernik marchewkowy Składniki: 2 duże marchewki, 2 szklanki mąki, 3/4 szklanki oleju, 1/2 szklanki

Bardzo Gruby Smok