Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuSezon truskawkowy w pełni także kolejna moja propozycja szybkiego ciasta. Jest pyszne! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon truskawkowy w pełni także kolejna moja propozycja szybkiego ciasta. Jest pyszne! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon truskawkowy w pełni także zapraszam na cytrynowe ciasto z kremem i galaretką truskawkową :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon truskawkowy w pełni także zapraszam na cytrynowe ciasto z kremem i galaretką truskawkową :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldCisza, spokój, książka, aromatyczne ciasto i dobra herbata to mój niezawodny przepis na relaks. Latem, dochodzi balkon, wirujący w powietrzu zapach świeżej melisy, ciepłe promienie słońca
Fitsweet.megoście zdążają w naszą stronę a nie mamy nic aby ich ugościć więc robimy ciasto z patelni. Ja tutaj użyłam jabłek ale można użyć gruszek, sharona, truskawek czy innych mało sokowych owoców. Ciasto jest puszyste, pachnące, idealne aby ugościć znajomych i samemu skosztować. Polecam gorąco. Ciasto z patelni. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczasu aż cały cukier się rozpuści. Co jakiś czas wstrząsamy słojem. 3. Zlewamy sok z truskawek i cukru i mieszamy go z odlaną i odstawioną wódką. Truskawki możemy użyć do ciasta lub mufinek (tutaj przepis) a nalewkę odstawiamy na jeszcze dwa tygodnie. 4. Gotową nalewkę przecedzamy i zlewamy w butelki. Nalewka jest gotowa od razu do picia, ale głębi smaku
dobra gospodyni dom wesołym czyniZwykłe ucierane ciasto, które w połączeniu z masą twarogową i owocami tworzy już nieco ciekawszą propozycję. Owoce umyć i oszuszyć. Najpierw przygotowujemy masę na ciasto. Białka
Bulliojuż ostatnie ciasto z wykorzystaniem świeżych truskawek (chyba). Deser jest jednym z moich ulubionych i robię go już od kilku lat w sezonie truskawkowym. Oczywiście można wykorzystać mrożone truskawki i smakuje tak samo bajecznie. Polecam wypróbować. Mus truskawkowy: 750 g truskawek* galaretka truskawkowa sok z połowy cytryny 1/2 lub 3/4 szklanki cukru (wszystko zależy czy truskawki są kwaśne
Anielskie wypiekiCiasto, w którym smak truskawek idealnie komponuje się z masą z homogenizowanych serków, biszkoptem nasączonym kawą i migdałowym likierem tworząc prawdziwą rozkosz do małej czarnej. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa waniliowa: 360g serka homogenizowanego waniliowego 125g masła 3 żółtka
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki: 1/2 kg mąki 1/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 2 jaja 1/3 szklanki oleju szczypta soli 4 dkg drożdży + 2 łyżki cukru + 2 łyżki mąki
czarrna od kuchniSuper dodatek do naleśników, placków, gofrów, ciast, lodów, owsianki ... Składniki: 600 g truskawek, 3/4 szklanki cukru, sok z połowy cytryny, 1/4 szklanki zimnej wody, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek. Kroimy na pół lub większe na 3 części. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie podgrzewamy i dodajemy sok z cytryny. Gdy zacznie lekko bulgotać
Lena Gotujeśmietany i tapioki. Restauracja Ume no Hana. Kioto – deser cukrowy z wizerunkiem złotej świątyni (dziedzictwo UNESCO ) z dodatkiem jadalnego złota. Ogród herbaciany w Kinkakuji. Tokio – ciasto przełożone kremem i truskawkami z herbatą Sencha. Fukuoka – piekarnia z bułeczkami niedaleko parku Ohori. Znany i lubiany deser także w Polsce, prawda? Fukuoka – wata cukrowa, smak dzieciństwa. Totti Candy Factory na dworcu
Kuchcik gotujeTruskawki pomału już znikają z krzaczków..i trza korzystać jeszcze póki można.Taki deser można zrobić z dowolnymi owocami lub i z owocami i dodatkowo z
Moje domowe kucharzenieblogu znajdziecie jeszcze inne ciasta z rabarbarem: Ciasto ucierane z rabarbarem Ciasto rabarbarowe z brzoskwiniami Ciasto z rabarbarem i kruszonką Maślane ciasto z rabarbarem Sernik z rabarbarem Ciasto z rabarbarem i truskawkami Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u KrysiPOMARAŃCZOWA IMBIR+SER FETA OGÓREK ZIELONY+RABARBAR+POMARAŃCZ KURCZAK+ESTRAGON+CEBULA BURAK+KOKOS+CURRY+MUSZTARDA+CHILLI+ZIEMNIAK WANILIA+LIMONKA+CYNAMON JAJKO+CYTRYNA+KOPEREK CYNAMON+TYMIANEK+KURCZAK W CIEŚCIE OGÓREK+RÓŻA POMIDOR+TRUSKAWKA+AWOKADO+MOZZARELLA KUMIN+MIĘTA WIEPRZOWINA+CZOSNEK+CYNAMON+ANYŻ+MIÓD ORZECHY+SZPARAGI PROSTUCCIO+MELON SZAFRAN+BIAŁA CZEKOLADA Miłego eksperymentowania i Wasze ciekawe połączenia mile widziane w komentarzach
Kuchnia PROzdrowotnamasę (około 5 minut). Dodajemy jogurt, olej, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól. Miksujemy na małych obrotach lub delikatnie mieszamy łyżką. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki i lekko mieszamy. Ciastem wypełniamy foremki na babeczki (około 12 szt.), wyłożone papilotkami. Górę babeczek dekorujemy pozostałymi owocami (np. wiśniami, rabarbarem borówkami). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury
Moja Mama Gotujeprzepłukaną i odsączoną fasolę, jajko, pokrojonego banana, karob, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie blendujemy. Gotową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Następnie na wierzch układamy truskawki lekko je wpychając. Ciasto pieczemy przez 40-4 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiestazawsze mam czas na przygotowanie ich w tradycyjny sposób, więc zamiast smażenia wybieram gotowe zagęszczacze. Wykorzystuję je nie tylko do słodkich obiadów, ale także do kremów i ciast. Składniki: 2 kg truskawek 2 opakowania konfitur-fix 1 kg cukru 1 cytryna Sposób przygotowania: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, a także nadpsute owoce. Kroimy na mniejsze kawałki lub rozbijamy je tłuczkiem
Kuchnia w czekoladziewchodzą różne dodatki. Ale czy nie lepiej zrobić go tylko z dodatkiem cukru? Cukier świetnie konserwuje a przy tym mamy całkowicie naturalny dżem który wspaniale podkreśli smak ciast, naleśników czy deserów. Truskawki na dżem nie muszą być piękne - lepiej by były bardzo dojrzałe i najlepiej z własnego ogórka. Różnica w zapachu i smaku jest ogromna zwłaszcza jeżeli nie podlewamy
Poezja Smaków - blog kulinarnyPyszny, kremowy sernik bez pieczenia! W sam raz na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty na włączanie piekarnika :) Deser jest bogaty w białko, nie tylko ze
Chocolate Muffin BlogWspaniałe kruchutkie ciasto z kwaśnym rabarbarem i słodkim dżemem truskawkowym oraz bezą - niebo w gębie dosłownie! Polecam serdecznie! Składniki: Kruche ciasto: 3 szklanki mąki 5
Kuchnia domowa Anicukier puder, sól i wymieszać. Białka ubić na pianę i delikatnie wymieszać z kaszą. Truskawki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i kłaść łyżką porcje ciasta a na nie nakładać kawałki truskawek. Smażyć z obu stron na złoto. Podawać ciepłe, posypane cukrem pudrem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatruskawkami umieść w malakserze z ostrzem, siekaj tak długo, aż powstanie gładka masa. Dodaj truskawki, dokładnie wszystko wymieszaj. Przełóż do foremek na muffiny i napełnij je ciastem. Z wierzchu ułóż kilka kawałków truskawek. Piecz ok. 20-25 minut
Corner With RecipesPrzeglądając moje zdjęcia znalazłam niepublikowane zdjęcie cudnego tortu wykonanego na pierwsze urodzinki mojej córeczki. Przepis od niezawodnej Asi z Kwestii Smaku. Gorąco polecam :) a
Moja Galeria SmakuSkładniki: 1 opakowanie budyniu (możemy wybrać nasz ulubiony) 0,4 l mleka Milka łyżeczek musli/ można użyć również ciasteczek BelVita musli z owocami 1 łyżeczka masła
The Sweet DamselPrzepyszny krem do deserów i ciast Składniki - 1 szklanka truskawek - sok z 1/2 cytryny - 2 żółtka - 1/ 2 szkl cukru pudru - 3 łyżki masła - szczypta barwnika czerwonego Sposób przygotowania 1. - Truskawki zmiksować blenderem dodać sok z cytryny - Do rondla dać żółtka cukier i zmiksowane truskawki - Gotować na wolnym ogniu cały czas mieszać prawie do zagotowania - Dodać
W królestwie smaków Beatysię trafi innego. Byle było świeże i zielone. Naleśniki szpinakowe są kolejną potrawą, którą udowadniam domownikom, a konkretnie mężowi, że szpinak wcale nie jest paskudny. Ciasto ze szpinakiem i truskawkami bardzo mu smakowało i naleśniki w rankingu plasują się zaraz za nim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPuszyste, wilgotne ciacho z dodatkiem orzechów włoskich i ulubionych owoców. Idealne do kawy, na imieniny lub jeśli mamy ochotę na coś słodkiego. SKŁADNIKI: (na tortownicę o
Pyry na GazOstatnia niedziela upłynęła mi na pieczeniu ciast. Planowałam poprzestać na trzech, ale z rozpędu zrobiłam nadprogramowo biszkopt z porzeczkami i kremem bananowym. Początkowo ciasto miało mieć smak truskawkowy, ale o efekcie końcowym ostatecznie zdecydowała zawartość szafek kuchennych. I dobrze się stało, bo połączenie smaków okazało się strzałem w dziesiątkę :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski EdytyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ta tarta na pewno przypadnie Wam do gustu. Delikatny krem i świeże owoce dodają jej lekkości. Świetne ciacho na letnie …
My Blueberry Cornerciasto z malinami i budyniową pianką Rewelacyjne ciasto, do którego przygotowania warto wykorzystać świeże owoce - w tym przypadku są to maliny, robiłam jednak wersję z jagodami i truskawkami - i wszystkie były przepyszne! Ciasto krówka Najsłodsze ciasto na świecie! Ciasto warte grzechu! Krówka w wersji z ciastem biszkoptowym, krakersami i mnóstwem kajmaku. Już masz ochotę je zrobić?! ;) Ciasto czekoladowe z wiśniami
Moje Qulinariagram twarogu łączymy ze startym melonem i ucieramy ze szczyptą cukru waniliowego. Po wyjęciu ciastka smarujemy je z góry serkiem z melonem i układamy na górę truskawkę. Podajemy na ciepło. Ciasto z zewnątrz powinno być chrupiące z miękkim i delikatnym środkiem. Smacznego
BaRepaszaczęło się od owsianki. Wstałam rano i zapałałam ochotą na banana. Hmm, trochę to zabrzmiało. Owsianka, banan i... no właśnie. Gruszka zjedzona. Jabłko dla Gizmola. Truskawki wylądowały wczoraj w cieście. Otworzyłam ponownie lodówkę. I... uśmiechało się do mnie. Wołało. Zjedz mnie! Masło orzechowe. Taaak! Dopełniło pustą fałdkę w mych bioderkach. A później się doczytałam
bastalenaFruit basket - Gift Idea. Koszyk-ciasto Foremka 25X12 cm Składniki. 7białek 1 żółtko 1/2 szkl. cukru 1 laska wanilii 1 szklanka mąki 1,5 łyżeczki proszku
Kulinarny karnet ChristopheraWielkanoc, tym bardziej, że śniadanie Wielkanocne jest u mojej siostry, więc zabieram ze sobą część potraw przygotowanych z tej okazji. Polecam inne moje mini ciasta: Sernikowe tartaletki z malinami Mini serniczek z truskawkami i jagodami (light) Serniczki z jagodami w cieście francuskim Sernikowe tartaletki z żurawiną tartaletki z kremem kokosowym Kiedy Joanna wstawiła na FB-ku zdjęcie sernika o lekko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępączki, ale czy zawsze musi być odpowiednia pora, a może warto spełniać zachcianki swoje i swoich bliskich bez odpowiedniej pory. Tak tez było tym razem, kupiłam pyszne truskawki i postanowiłam zamiast ciasta greckie pączki z musem truskawkowym. Nazywają się papanasi, są z sera i składają się z pączka z dziurką, śmietany i czapeczki. A jeśli dodamy do tego pyszny
Bernika - moj kulinarny pamietnikmusi być bazyliowy! Uwielbiam te pozornie naruszające zasady kulinarne rewolucje, przewrotności, eksperymenty, które z czasem stają się powszechnie panującą klasyką. Brownie z buraków czy cukinii, ciasto czekoladowe z bakłażanem (klik) , karmel z solą morską, truskawki z pieprzem...Chyba nikogo już dziś nie dziwią. Klasycznie uwielbiane przez większość. Kolejnym kandydatem jest biszkopt bazyliowy. Wszystko w nim jest cudowne. Począwszy od cukru(...)bazyliowego , jaki najpierw trzeba zrobić, po piękny seledynowy kolor i wyjątkowy, niezwykły smak. Jeśli dodacie bitą śmietanę i soczyste, słodkie truskawki (moje moczyły się wcześniej w syropie z dzikiego bzu), otrzymacie najpyszniejsze ciasto, nie tylko na niedzielę. Piszę to z pełną odpowiedzialnością, mając świadomość, że wcześniej w podobny sposób nie raz zachwycałam się bezami, brownie i wszystkim co kawowe
KUCHARNIAUwielbiam rabarbar, uwielbiam truskawki, zresztą chyba wszyscy lubią truskawki, z rabarbarem bywa różnie. Połączyłam owoc z warzywem i upiekłam tartę, taką rystykalną, która uda się każdemu. Przecież nie ma nic trudnego w tym aby rozwałkować ciasto na placek a potem nałożyć farsz i zawinąć brzegi.. No to jak zachęciłam do jej zrobienia? Wiejska tarta z owocami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekonfitury; ok.40 dag truskawek 3-4 łyżki cukru 1 łyżka cukru żelującego olej do smażenia Przygotowanie; Wszystkie składniki ciasta dokładnie ze sobą wymieszać. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, wtedy dosypujemy jeszcze odrobinę mąki. Truskawki obrac, umyć a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Wyłożyć na patelnie, wsypać cukier i smażyć około 15 minut, aż puszczą sok i lekko się rozpadną
Radość kipiąca uśmiechem.dosyć luzne, nie będzie zachowywało kształtu, ale tak powinno być :) ). Przygotujcie formę , wyłóżcie ją papierem do pieczenia. Ciasto "wlejcie" (tak, tak, będzie dosyć luźne) do formy, nakryjcie ściereczką i odstawcie do wyrośnięcia na jeszcze 1-1,5 godz. W czasie oczekiwania umyjcie truskawki. Przygotujcie kruszonkę (wszystkie składniki na kruszonkę połączcie, formując przy(...)okazji niewielkie "grudki"). Zróbcie masę serową: twaróg rozgniećcie widelcem zmieszajcie z żółtkiem, cukrem i ekstraktem z wanilii. Nagrzejcie piekarnik do 175 st bez termoobiegu. Na wyrośnięte ciasto nałóżcie w przypadkowych miejscach masę serową, truskawki i posypcie wszystko kruszonką. Pieczcie około 20-25 minut- do suchego patyczka
OliveandThymePyszne,rozplywajace sie w ustach,dziecinnie latwe do zrobienia ciasto z owocami lata.Wykorzystalam tu morele,truskawki i jagody.Genialne smakuje takze z wisniami.Przepis bardzo stary, wlasciwie jest ze mna od zawsze.Cierpliwie czekal w kolejce,az doczekal sie przeniesienia z sekretnego kajecika do mojej internetowej ksiazki kucharskiej.Skladniki nadaja sie na duza blache (43x30 cm).Zawsze sie udaje ,pod warunkiem ,ze nie przeladujecie(...)prostu opadna na dno.Zachecam do wyprobowania,a nie zawiedzie Was na pewno. Skladniki na ciasto: 4 jajka maka-300 g ( 2 szklanki) cukier-230 g ( 1 szklanka) 250 g masla 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia Na nalozenie: ulubione owoce,u mnie 10 moreli,12 truskawek,garstka borowki amerykanskiej Wykonanie: Roztopic maslo w rondelku.Wystudzic. Jajka z cukrem ubic recznym mikserem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tego, ciasto wychodzi puszyste, równocześnie wilgotne, no, a przy okazji jest to zawsze genialna alternatywa dla osób nietolerujących jaj! P.S i nie bójcie się dodatku octu, smak i zapach całkowicie odparuje podczas pieczenia! Z resztą po szczegóły dodatku octu do wypieków odsyłam Was do Alicji z bloga Wegan nerd , autorki tego zaskakującego przepisu. średnica 23 cm: 250 g truskawek(...)dodać cukier i szczyptę soli. Wymieszać. Wlać olej, wymieszać tylko do połączenia się składników. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć truskawki, duże przekroić na pół i ułożyć na cieście. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Wyjąć z piekarnika zaraz po upieczeniu, a z formy dopiero po wystudzeniu. Smacznego! * składniki zmodyfikowałam pod siebie- wykorzystałam ocet
Kraina Miodem PłynącaPodczas wczorajszych generalnych porządków odkryłam w szafce foremki do pieczenia rurek. Pomyślałam zatem, że przygotuję je z kremem sezonowym na bazie sera i truskawek. Wyszło pysznie i chrupiąco. Składniki (na 30 małych rurek : Ciasto 500 g mąki orkiszowej typ 630 + mąka do posypania blatu 200 g zimnego masła szczypta soli 2 łyżeczki cukru z wanilią 270 g gęstej śmietany(...)łyżki wody Krem 300 g sera trzykrotnie zmielonego 250 g truskawek łyżeczka agaru 6 łyżek miodu cukier puder Składniki na ciasto wyrobić na gładką masę. Włożyć do torebki foliowej i odstawić na przynajmniej godzinę do lodówki. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą z nich rozwałkować na blacie podsypanym mąką na prostokąt o szerokości ok. 30 cm. Ciasto pokroić na paski
Weekendy w domu i ogrodziemąki 14 dkg masła 5 dkg cukru 1 jajko szczypta soli KREM: 2 puszki mleka kokosowego 2 łyżki cukru 1 listek agar-agar Truskawki wg. uznania:) Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto dokładnie takie jak na tartaletki ( klik ). Mocno schłodzone puszki mleka kokosowego (zazwyczaj robię z własnego mleka kokosowego, ale tym razem brakło czasy :( ), delikatnie otwieramy i ściągamy gęstą część zawartości(...)czasie uzyskuje konsystencję zbliżona do normalnej bitej śmietany. Dodaje agar i jeszcze przez chwilkę miksuję. Powstałą masę nakładam na podpieczony spód tarty i równomiernie rozprowadzam. Następnie układam truskawki i wstawiam do lodówki
Magiczna kuchnia Dariioraz przesianą mąkę. Dokładnie zmiksować na małych obrotach. 4. Ciasto przelać do wyścielonej papierem do pieczenia kwadratowej formy (lub tortownicy), rozłożyć przygotowane truskawki. (Ważne jest, aby truskawki ułożyć przekrojoną stroną do góry) 5. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika do "suchego patyczka". 6. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przed podaniem można posypać ciasto cukrem pudrem
A Ty Smakuj Mnietraci na swojej wspaniałości, ważne tylko by trzymać je np. pod ściereczką, czy folią. Można piec jako ciasto (ja upiekłam w mniejszych jednorazowych foremkach, by dać dziecku do szkoły), lub typowo jako drożdżówki jogurtowe z pysznym serem, a dodatek owoców np. jagód, truskawek to już kwestia indywidualna. Dodajemy to, co mamy pod ręką. Drożdżówka jogurtowa z serem, jagodami(...)mielony) 1 jajo łyżka skórki z otartej z pomarańczy 3 łyżki cukru Biały ser miksujemy z jajkiem, skórką pomarańczową i cukrem na gładką masę. Owoce myjemy. Truskawki kroimy na połówki. Układamy na ciasto najpierw owoce, następnie przykrywamy warstwą sera. Kruszonka: 100 g masła 100 g mąki pszennej 100 g cukru Zagniatamy i posypujemy ciasto na wierzchu. Drożdżówkę wstawiamy
Poezja Smaków - blog kulinarnyTarta z ciasta francuskiego z budyniem i owocami to bardzo proste rozwiązanie jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego. Deser który przygotujemy bez większego nakładu pracy w kilka chwil. Arkusz ciasta francuskiego 1budyń waniliowy z cukrem 500ml mleka 1łyżeczka mąki pszennej Truskawki i borówki około 500 gramów Dno i brzegi foremki do tarty wyłożyć ciastem francuskim, nakłuć po całej powierzchni widelcem(...)piekarnika nagrzanego 200 stopni i pieczemy aż będzie przyrumieniona około 30 minut ( na złoty kolor) Wystudzić. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. W międzyczasie ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu(do mieszanki budyniowej dodajemy jedną łyżeczkę mąki pszennej) lekko przestudzony wyłożyć na ciasto. Na wierzchu ułożyć owoce. Przed podaniem schłodzić w lodówce . Smacznego
Andzia Pichcibędzie zgubą podczas diety. Kokosowe ciasto świetnie smakuje z dodatkiem owoców. Myślę, że mango sprawdziło się tu doskonale. Ale możecie też kombinować z innymi owocami. Może truskawki ? PRZEPIS NA KOKOSOWE FIT CIASTO Z MANGO Składniki na kokosowe fit ciasto: 150 g mąki kokosowej ( polecam Look Food ) 50 g mąki pszennej 80 g wiórek kokosowych 70 ml oleju kokosowego - roztopionego
kolorowotorcikowoCześć mam dla Was propozycję na odświeżające ciasto truskawkowo - miętowe. Ciasto jest lekkie za sprawą jogurtu naturalnego i idealnie komponuje się z owocami. Składniki: 500 g truskawek 270 g mąki 2 jajka 6 łyżek cukru brązowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 130 g masła 300 g jogurtu naturalnego (ja użyłam typ grecki) 5-6 gałązek mięty cukier puder(...)wraz z proszkiem dodajemy po 1 łyżce do masła. Na końcu dodajemy miętę, gdy wszystkie składniki będą połączone, przelewamy ciasto na wysmarowaną wcześniej masłem i posypaną bułką tartą blachę (21 cm x 26 cm). Na powierzchni układamy przekrojone na pół truskawki, w niewielkich odstępach. Pieczemy 55 min w temperaturze 160 stopni. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy. Smacznego :) Mój przepisy
Panda i jej światwiem czemu ale jakoś wogóle mi nie podchodzą. Gdy zaczyna się sezon na truskawki, wszyscy dookoła zajadają się tym czerwonym owocem, każdy oprócz mnie. Uwielbiam za to truskawki w jogurtach, dżemach, ciastkach, ciastach, lodach. Wiem, że to nie logiczne i conajmniej dziwne, ale właśnie tak mam. Także gdy przychodzi pora, że w sklepach truskawki nas wręcz napadaja, ja przyrządzam sobie
W mojej holenderskiej kuchni