ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:254/829)

CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI 107

szklanki mąki. Składniki na kruszonkę: 100 g masła, 1/2 szklanki cukru, szklanka mąki. Dodatkowo: około 35 dag truskawek. Przygotowanie: Przygotowuję kruszonkę: masło roztapiam. Mąkę mieszam z cukrem, następnie dodaję ciepłe masło i mieszam do momentu uzyskania kruszonki. Wkładam do lodówki. Ciasto: masło ucieram, następnie dodaję cukier i ucieram razem. Cały czas ucierając dodaję stopniowo(...)kolei: jajka, proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto wyrabiam do momentu uzyskania gładkiej masy. Gęstą masę przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Truskawki oczyszczam, myję i osuszam, kroję na połówki, wtykam w ciasto. Całość posypuję kruszonką. Piekę w 180 stopniach około 40 minut

JejKuchnia
Kremówki z owocami i nutą mięty 183

połączyły.  Rozkładamy ciasto biszkoptowe do 2 keksowych foremek.  Pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto stanie się lekko brązowe i sprężyste. krem: 2 budynie z białą czekoladą Delecta kostka niesolonego masła 1 litr mleka 4 gałązki świeżej mięty brzoskwinia ciasteczkowa kilka truskawek tabliczka gorzkiej czekolady min.80% kakao Przygotowanie: mleko gotujemy- odlewamy z litra 0,5 kubka do polewy(...)łyżkę masła, roztapiamy nad kąpielą wodną ciasto wyjmujemy z foremek, rozcinamy na dwie części, na jednym spodzie układamy pokrojoną w plasterki brzoskwinię, na drugim truskawki również pokrojone w plasterki, wykładamy krem, przykrywamy ciastem, oblewamy czekoladą

Luźna Kuchnia
Tort czekoladowy z truskawkami 124

Okazał się równie pyszny, lekki i wiosenny, a zarazem prosty i szybki do wykonania. Czekolada i truskawki pasują do siebie idealnie, a w towarzystwie bitej śmietany smakują jeszcze lepiej. Składniki: Ciasto czekoladowe • 3 jajka • 3/4 szklanki cukru • 1/3 szklanki kakao • 1 szklanka mąki pszennej • 1 cukier waniliowy • 1 płaska łyżeczka proszku(...)śmietany kremówki 30-36% • 2 łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa • 100 g masła • 2 łyżki cukru • 2 łyżki kakao • 2 łyżki mleka • 500 g truskawek • 1/2 łyżeczki wiórków kokosowych do ozdoby Wykonanie: Ciasto czekoladowe • Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać dalej, dodawać po jednym żółtku i na koniec kakao. • Wsypywać mąkę

To co kocham
Z mascarpone i truskawkami 182

Krem: 250g mascarpone 250 ml kremówki (30% , 32%) 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: truskawki czekolada mleczna Przygotowanie: Biszkopt: Białka z cukrem ubić na sztywno, dodać żółtka; zmiksować. Dodać proszek do pieczenia, mąkę, kakao i ocet wymieszać delikatnie za pomocą szpatułki do połączenia składników. Wylać ciasto na blachę wysmarowaną masłem i wysypaną kakaem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec(...)biszkopt ostygnie ułożyć na nim umyte i odszypułkowane truskawki, na truskawki wyłożyć krem. Mleczną czekoladę zetrzeć na tarce na małych oczkach i posypać krem. Ciasto pokroić w kostkę i na każdej kostce ułożyć całą umytą truskawkę. Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Tarta malinowo-rabarbarowa 71

której musicie pamiętać, to grubość ciasta, ciasto powinno być w miarę cienkie. Zbyt gruba warstwa kruchego ciasta będzie niesmaczna i mimo dobrego przepisu, twarda. I po trzecie, oczywiście pyszny wkład do tarty dziś są to mrożone maliny i rabarbar , ale możecie zastąpić je truskawkami, które pojawiły się już w sklepach. Cudownym zwieńczeniem naszej tarty jest lekka beza , którą kochamy wszyscy

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik biało-czekoladowy z truskawkami i bitą śmietaną 229

Sernik na kakaowych biszkoptach z 2 warstwami masy serowej. Jedna to masa serowa z czekoladą, drugą warstwę tworzy biała masa serowa. Wszystko przykryte warstwą konfitury, bitą śmietaną i świeżymi truskawkami. Składniki na tortownicę o średnicy 21cm: z przepisu ze strony Kwestia Smaku Spód: 200 g ciasteczek kakaowych z dziurką 1 łyżka kakao 50 g masła 50 g gorzkiej czekolady Ciasteczka(...)rozpuszczoną czekoladą. Masę czekoladową wyłożyć na ciasteczka. Na nią nałożyć warstwę białą, wyrównać powierzchnię. Ciasto włożyć do piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec przez 45 minut. Ostudzić, włożyć do lodówki na 1 h, aż masa zgęstnieje. Wierzch: około 200 g truskawek 200 ml śmietanki 30% (schłodzonej) 200 g konfitury truskawkowej Śmietanę 30% ubić. Schłodzony sernik posmarować warstwą

Moja Galeria Smaku
Ciasto z truskawkową pianką 71

łyżkach zimnej przegotowanej wody. Truskawki umyć, osuszyć, oderwać szypułki, włożyć do wysokiego naczynia, dodać cukier i zmiksować na gładkie puree. Napęczniałą żelatynę rozpuścić w kuchence mikrofalowej (300W, 10-15s, uważać, żeby nie przegrzać, zagotować). Rozpuszczoną, letnią żelatynę, wymieszać z puree truskawkowym. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Porcjami dodawać do zmiksowanych truskawek i delikatnie ale energicznie mieszać, aby nie powstały(...)truskawkowej (do tej części masy można dodać 5-6 truskawek pokrojonych w drobną kostkę) i rozsmarować. Przykryć drugim blatem. Umyć pozostałe truskawki, osuszyć, odciąć szypułki i przekroić każdą truskawkę na pół. Na biszkopt wylać pozostałą część masy, rozsmarować, a na wierzchu ułożyć połówki truskawek, delikatnie wciskając w masą. Następnie ciasto odstawić do lodówki. W tym czasie rozpuścić 2 galaretki truskawkowe

ememe kitchen
Tarta Truskawkowa Chmurka 79

momentu, aż ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, podsypując mąką, na grubość 4 mm, z ciasta wyciąć okręg(...)foremki. Górną warstwę papieru delikatnie oderwać, ciasto przenieść na formę papierem do góry, papier oderwać. Nakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Ciasto wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się

moj przepis na
Tarta Truskawkowa Chmurka 65

momentu, aż ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, podsypując mąką, na grubość 4 mm, z ciasta wyciąć okręg(...)foremki. Górną warstwę papieru delikatnie oderwać, ciasto przenieść na formę papierem do góry, papier oderwać. Nakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Ciasto wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się

moj przepis na
Tarta Truskawkowa Chmurka 79

rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru. Ciasto wyjąć, wystudzić na kratce. Truskawkowy budyń: 0,5 kg truskawek, opłukanych i odszypułkowanych 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Do wysokiego(...)całkowitego wystudzenia. Bita śmietana: 250 g śmietany 30% schłodzonej 1 łyżka cukru pudru 10-15 bezików kilka truskawek do dekoracji Śmietanę przelać do misy miksera, ubić na sztywno pod koniec dodając cukier. Śmietanę wyłożyć na zimny budyń, wyrównać, posypać bezami. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego! Tarta Truskawkowa Chmurka Tarta Truskawkowa Chmurka

moj przepis na
NALEŚNIKI ŚMIETANKOWE Z TRUSKAWKAMI 102

CIASTO: 200 g mąki pszennej 50 g budyniu śmietankowego w proszku 120 ml mleka 120 ml wody gazowanej 1 jajko 2 łyżki bezwonnego oleju lub roztopionego i przestudzonego masła szczypta soli NADZIENIE: 250g   białego sera(...)łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 żółtko (jeśli występuje alergia lub nietolerancja można pominąć) ½ łyżeczki soku z cytryny DODATKOWO:  Świeże truskawki 🍓 WYKONANIE: 1.Składniki na ciasto miksujemy.  2.Miskę przykrywamy i odstawiamy na 30 min. 3. Patelnię lekko smarujemy masłem lub olejem. Smażymy naleśniki z obu stron. 4. Twaróg ucieramy z cukrem

Marcepanowa kuchnia
Brzoskwiniowiec 198

niezawodną masą śmietanową, z mascarpone i kawałkami owoców. I brzoskwiniową galaretką. Mówię Wam, pycha! Biszkopt mięciutki, z mojego niezawodnego przepisu. Zamiast brzoskwiń można użyć innych owoców np. truskawek, jeżyn, jagód, poziomek, a ciasto będzie równie pyszne. Nam ostatnio bardzo posmakowała wersja z brzoskwiniami. I tę Wam polecam! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Placuszki rabarbarowo-truskawkowe. 149

plasterki. Białko ubijamy na sztywną pianę. Żółtko ubijamy z cukrem i solą, dodajemy na przemian mąkę (z proszkiem do pieczenia) i mleko do uzyskania gęstego, ale gładkiego ciasta. Teraz dodajemy rabarbar i truskawki, a na końcu pianę z białka. Delikatnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe placuszki odsączamy na ręczniku papierowym, a następnie oprószamy cukrem pudrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Pieczony jogurt z truskawkami i kruszonką 1387

Bardzo lubię jeść jogurty, ale również warto urozmaicić swoje w menu. Ostatnio upiekłam jogurt z truskawkami i mega smaczną kruszonką! Naprawdę warto spróbować. :) Składniki: Ciasto: 200g jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżki mąki kukurydzianej  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat śmietankowy truskawki Kruszonka: 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka oleju 2 łyżki mąki kukurydzianej(...)składników. Do masy dodajmy białka i dokładnie mieszamy szpatułką. W oddzielnym naczyniu wsypujemy cukier, mąkę i olej. Dokładnie mieszamy łyżką, aż ciasto będzie kruche. Do natłuszczonego naczynia lub blaszki przelewamy masę jogurtową. Na wierzch układamy dokładnie oczyszczone, pokrojone truskawki. Posypujemy kruszonką. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Ucierane z truskawkami i rabarbarem 94

Składniki(blaszka 23/33): ciasto : mąka pszenna 500 g, cukier 250 g, jajka 3 szt, maślanka 1 szklanka, olej 0,5 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, skórka starta z pomarańczy 1 łyżka, cukier waniliowy 16 g, kruszonka: mąka pszenna 10 łyżek, cukier 4 łyżki, masło 70 g, cukier waniliowy 16 g, dodatkowo: rabarbar 300, truskawki 300g, cukier waniliowy(...)składniki i dodać do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy do połączenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rabarbar myjemy i kroimy w kostkę,dodajemy truskawki oraz cukier waniliowy, mieszamy i wykładamy na ciasto. Składniki kruszonki łączymy opuszkami palców i posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy w 170 st.  C przez 1 h do suchego patyczka. Upieczone i ostygnięte ciasto posypujemy

kulinarne odsłony pati