truskawkowy ruszył pełną parą, bo co widzę smaczne przepisy to królują te owoce. Ja dziś znalazłam w swojej lodówce poza światełkiem, trochę truskawek, co się ostały po ostatnim koktajlu. By nie narażać już swojej wagi na duże ciasta, zrobiłam 2 porcję mini tarty z budyniem, co zjedliśmy z lubym na deser. Słodkie mini lato w foremce! Miłego wszystkim! Składniki(...)lodówki na 30 min. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, ciasto nakłuć widelcem i piec ok 20 min. W tym czasie przygotować budyń (robiłam z torebki). Wyjąc ciasto z piekarnika, nanieść gotowy budyń, przyozdobić truskawkami, i odłożyć do ostygnięcia. Smacznego
pink envelopesezon truskawkowy rozpoczął się u mnie pełną parą! Ciasta … naleśniki … zapiekanki … koktajle i …. i tarty ! Tak – tarty! Dziś mam dla Was przepis na zwykłą , klasyczną i zarazem bardzo smaczną tartę z truskawkami. Robi się ją błyskawicznie i błyskawicznie znika! Jest świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości! Polecam! SKŁADNIKI : ( Blacha 20 x 24 cm ) * mąka(...)proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. Dodajemy zwykły cukier , miękką margarynę i gęstą śmietanę. Wszystko dokładnie razem wyrabiamy , a następnie rozwałkowujemy. Przygotowanym ciastem wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy oczyszczone i pokrojone truskawki. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnik na ok. 35-540 min. Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodkoszczyptę soli. Ciasto dzielimy na pół i wykładamy na blaszkę o wymiarach 25X30 cm, lekko wysmarowaną masłem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C i pieczemy około 20-30 min. Czas pieczenia podany jest orientacyjnie i może być inny dla każdego piekarnika. W czasie pieczenia nie zaglądamy do ciasta bo „góry” nam opadną. Ciasta studzimy. Ja piekłam ciasta oddzielnie(...)sekund, na najniższą moc wtedy łatwiej się rozpuści. Truskawki mrożone rozmrażamy i miksujemy na mus. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, a pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier puder na przemian z serkiem mascarpone. Na koniec wlewamy zmiksowane truskawki i rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy jeszcze chwilę do czasu połączenia się składników. Ciasta przekładamy kremem truskawkowym, wierzch możemy udekorować cukrem pudrem
To co lubię - gotuję i polecamPolecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „pieczenie jest proste”). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciastka Owsiane z Truskawkami w Kształcie Serduszek Składniki: Ciasto: 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 140g miękkiego masła 120g płatków owsianych górskich 80g ciemnego cukru dark muscovado (można użyć białego) Krem: 120g gotowego ser na sernik (zmielonego(...)twarogu) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 170ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany Dodatkowo: około 300g truskawek, umytych i przepołowionych 1 galaretka truskawkowa posiekane pistacje do ozdoby Ciasto: 1. Do blendera przekładamy płatki owsiane i krótko miksujemy, żeby tylko troszkę rozdrobnić płatki ( patrz FILM ). 2. Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto
Mała CukierenkaTWAROGOWE KNEDLE Z TRUSKAWKAMI. (przepis od Babci.) 200g twarogu (u mnie półtłusty) 100g mąki krupczatki 100g mąki pszennej 1 żółtko 1/2 szklanki mleka truskawki Twaróg rozgniatam widelcem, dodaję mąkę, żółtko, a mleka tyle, aby po zagnieceniu ciasta, powstała zwarta masa i składniki(...)dobrze się połączyły. Ciasto rozwałkowałam na grubość ok 0,5 - 1 cm, podsypując mąką, aby się nie kleiło do stolnicy i wałka. Wycięłam kwadraty, na każdym ułożyłam truskawki i zawinęłam je w ciasto, formując knedle. Zagotowałam w garnku wodę z dodatkiem soli i łyżką oliwy. Na wrzątek wrzucałam uformowane knedle. Gotowałam 3-4 minuty, do momentu wypłynięcia. Wyjęłam łyżką
W kuchni Karmel-itkiKolejna wariacja z ciasta francuskiego :) Można z niego wyczarować naprawdę smaczne i szybciutkie ciasteczka. Składniki: op.ciasta francuskiego 1 jajko cukier waniliowy do posypania kilka truskawek listki mięty do dekoracji Wykonanie: Płat ciasta pokroić na kwadraty (u mnie o boku ok 5cm). W połowie kwadratów wyciąć okrągły otwór kieliszkiem. Na cały kwadrat kłaść kwadrat z otworem, docisnąć zewnętrzne boki
Walijskie PichcenieSkładniki: (blaszka 25x35 cm) Herbatniki podwójne opakowanie 400 g Śmietanka 30 % 400 ml Truskawki 800 g Galaretka truskawkowa 4 Przygotowanie: Dwie galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia. Połowę truskawek zblendować na mus. Zagotować, zdjąć z z ognia i wsypać dwa pozostałe opakowania galaretek w proszku. Całość energicznie wymieszać i odstawić do przestudzenia. Śmietankę ubić na sztywno(...)herbatników. Wylać mus truskawkowy i rozsmarować. Przykryć kolejną warstwą herbatników i włożyć do lodówki na 20 minut lub dłużej do czasu wystudzenia i tężenia pozostałych galaretek. Ciasto wyjąć z lodówki. Ułożyć pozostałą połowę truskawek pokrojonych na mniejsze części. Całość zalać tężejącą galaretką. Ciasto schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie
Kulinarne przygodyżelatyny 1 opak biszkopty 2 opak galaretka truskawkowa truskawki PRZYGOTOWANIE: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Następnie dodać cukier i po jednym żółtku dalej ubijać. Na samym końcu wsypać mąkę, delikatnie wymieszać. Wysmarować blachę tłuszczem, wylać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 25 minut w 180 stop. MASA(...)lodówki. Następnie na masie położyć biszkopt. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, osączyć, przekroić wzdłuż na połowę . Na biszkopcie ułożyć połówki truskawek, zalać galaretką. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia . (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Kuchnia DanusiLekkie ciasto z puszystą pianką jogurtową z truskawkami i galaretką na spodzie z ciastek Degistive. Ciasto można wykonać z dowolnymi owocami i z jogurtem o ulubionym smaku :) Składniki: Na spód: * 300 g ciastek degistive * 120 g roztopionego masła Na piankę: * 500 ml śmietany kremówki * 5 serków homogenizowanych truskawkowych po 150 g każdy * 400 g truskawek * 3 łyżki żelatyny namoczonej
Zrób to smacznietakie ciasta teraz jest najlepsza pora. Pyszna i szybka krucha tarta z lekkim kremem budyniowym oraz świeżymi truskawkami to strzał w dziesiątkę na letni deser. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Ani za słodkie, ani za kwaśne — po prostu idealne. Można przygotować ją na klasycznym kruchym spodzie z TEGO przepisu, lub tak jak ja dzisiaj, podmienić część mąki na mielone płatki(...)śmietanki 30% truskawki (lub inne ulubione owoce np. maliny, borówki, porzeczki, czereśnie) do dekoracji: starta lub rozpuszczona czekolada Czas przygotowania około 2 godziny + chłodzenie Liczba porcji okrągła forma o średnicy 24 cm (około 8 porcji) Wartości odżywcze w porcji: Kalorie: 400 Białko: 7,7 g Tłuszcz: 26,3 g Węglowodany: 39 g Przygotowanie Ciasto kruche najlepiej przygotować za pomocą malaksera
Analiza Smakutruskawki nadały letniego, sezonowego smaku. Myślę, że to taka fit wersja klasycznego wypieku. Spróbujcie koniecznie, póki trwa sezon na truskawki! :) Sernik z truskawkami, lekką pianką i kruszonką (bez cukru) foremka 25 x 30 cm Ciasto kruche: 210 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 łyżki erytrolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka(...)pół. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dno jedną częścią ciasta. Drugą owinąć folią i schłodzić najlepiej w zamrażarce). Warstwa serowa: 500 g sera twarogowego 3 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 0,5 szklanki ksylitolu/erytrolu 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego świeże truskawki Twaróg przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować ze sobą. Wylać
FitKotpowinno się kroić tego ciasta na ciepło, ale nie mogłam się opanować Składniki: - 3 jajka; - 100 g margaryny lub masła; - 100 g cukru pudru; - 6 łyżek mleka; - 15 dag mąki pszennej; - 15 dag cukru kryształu; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 5 łyżek mąki ziemniaczanej; - 5 łyżek wiórek kokosowych; - 25 dag rabarbaru - 25 dag truskawek; Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek. Margarynę(...)mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Całość wymieszać na gładkie ciasto. Spód tortownicy 24 cm wyłożyć pergaminem, wlać ciasto. Wstawić do piekarnika, piec 15 minut w temperaturze 180 stopni. Rabarbar oczyścić, pokroić na kawałki, truskawki umyć i pokroić na kawałki. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dalej ubijając wsypać cukier kryształ. Pianę połączyć z wiórkami
dom-agi.plsól truskawki Ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach lub zmiksuj blenderem. Truskawki umyj o obierz. Do ziemniaków dodaj jajko i mąkę i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Umieść na nim truskawkę i dokładnie sklej. Przygotowane knedle wrzucaj do wrzącej, lekko posolonej wody. Gdy wypłyną gotuj jeszcze 2 minuty i delikatnie wyjmuj łyżką cedzakową. Możesz podawać posypane cukrem lub polane
Kuchnia bezglutenowaciasto drożdżowe ze śliwkami , które zawsze wychodzi! Jest bardzo proste w przygotowaniu i przepyszne, delikatnie wilgotne ze śliwkami i fantastyczną kruszonką migdałową. Ciasto drożdżowe oczywiście można upiec z innymi niż śliwki owocami, mogą to być truskawki , brzoskwinie, lub jabłka . Może być z kruszonką lub tylko posypane grubym cukrem wymieszanym z cynamonem. Do ciasta można podać dżem, miód, masełko
SprawdzonaKuchnia.plPrzepyszne połączenie czekoladowego spodu brownie z delikatnym waniliowym serniczkiem. Całość wieńczą truskawki zatopione w orzeźwiającej galaretce... Serniczek upiekłam na swoje urodziny. Goście byli zachwyceni jego smakiem i efektownym wyglądem. Każdy prosił o dokładkę i przepis na to pyszne ciacho. Nawet ja, która staram się ostatnio zrzucić kilka kilogramów nie oparłam się pokusie i zjadłam spory kawałek tego cuda. W końcu(...)tylko do połączenia. Wylać na podpieczone i gorące brownie. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 50 stopni i piec przez 50 minut. Ciasto wyjąć i ostudzić. Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody, odstawić do momentu aż zacznie tężeć. Truskawki pokroić na połówki, ułożyć na serniku, zalać tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia, najlepiej na całą
Smakołyki Asi