Lekkie ciasto z puszystą pianką jogurtową z truskawkami i galaretką na spodzie z ciastek Degistive. Ciasto można wykonać z dowolnymi owocami i z jogurtem o ulubionym smaku :) Składniki: Na spód: * 300 g ciastek degistive * 120 g roztopionego masła Na piankę: * 500 ml śmietany kremówki * 5 serków homogenizowanych truskawkowych po 150 g każdy * 400 g truskawek * 3 łyżki żelatyny namoczonej
Zrób to smacznietakie ciasta teraz jest najlepsza pora. Pyszna i szybka krucha tarta z lekkim kremem budyniowym oraz świeżymi truskawkami to strzał w dziesiątkę na letni deser. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Ani za słodkie, ani za kwaśne — po prostu idealne. Można przygotować ją na klasycznym kruchym spodzie z TEGO przepisu, lub tak jak ja dzisiaj, podmienić część mąki na mielone płatki(...)śmietanki 30% truskawki (lub inne ulubione owoce np. maliny, borówki, porzeczki, czereśnie) do dekoracji: starta lub rozpuszczona czekolada Czas przygotowania około 2 godziny + chłodzenie Liczba porcji okrągła forma o średnicy 24 cm (około 8 porcji) Wartości odżywcze w porcji: Kalorie: 400 Białko: 7,7 g Tłuszcz: 26,3 g Węglowodany: 39 g Przygotowanie Ciasto kruche najlepiej przygotować za pomocą malaksera
Analiza Smakutruskawki nadały letniego, sezonowego smaku. Myślę, że to taka fit wersja klasycznego wypieku. Spróbujcie koniecznie, póki trwa sezon na truskawki! :) Sernik z truskawkami, lekką pianką i kruszonką (bez cukru) foremka 25 x 30 cm Ciasto kruche: 210 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 łyżki erytrolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka(...)pół. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dno jedną częścią ciasta. Drugą owinąć folią i schłodzić najlepiej w zamrażarce). Warstwa serowa: 500 g sera twarogowego 3 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 0,5 szklanki ksylitolu/erytrolu 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego świeże truskawki Twaróg przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować ze sobą. Wylać
FitKotpowinno się kroić tego ciasta na ciepło, ale nie mogłam się opanować Składniki: - 3 jajka; - 100 g margaryny lub masła; - 100 g cukru pudru; - 6 łyżek mleka; - 15 dag mąki pszennej; - 15 dag cukru kryształu; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 5 łyżek mąki ziemniaczanej; - 5 łyżek wiórek kokosowych; - 25 dag rabarbaru - 25 dag truskawek; Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek. Margarynę(...)mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Całość wymieszać na gładkie ciasto. Spód tortownicy 24 cm wyłożyć pergaminem, wlać ciasto. Wstawić do piekarnika, piec 15 minut w temperaturze 180 stopni. Rabarbar oczyścić, pokroić na kawałki, truskawki umyć i pokroić na kawałki. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dalej ubijając wsypać cukier kryształ. Pianę połączyć z wiórkami
dom-agi.plsól truskawki Ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach lub zmiksuj blenderem. Truskawki umyj o obierz. Do ziemniaków dodaj jajko i mąkę i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Umieść na nim truskawkę i dokładnie sklej. Przygotowane knedle wrzucaj do wrzącej, lekko posolonej wody. Gdy wypłyną gotuj jeszcze 2 minuty i delikatnie wyjmuj łyżką cedzakową. Możesz podawać posypane cukrem lub polane
Kuchnia bezglutenowaciasto drożdżowe ze śliwkami , które zawsze wychodzi! Jest bardzo proste w przygotowaniu i przepyszne, delikatnie wilgotne ze śliwkami i fantastyczną kruszonką migdałową. Ciasto drożdżowe oczywiście można upiec z innymi niż śliwki owocami, mogą to być truskawki , brzoskwinie, lub jabłka . Może być z kruszonką lub tylko posypane grubym cukrem wymieszanym z cynamonem. Do ciasta można podać dżem, miód, masełko
SprawdzonaKuchnia.plPrzepyszne połączenie czekoladowego spodu brownie z delikatnym waniliowym serniczkiem. Całość wieńczą truskawki zatopione w orzeźwiającej galaretce... Serniczek upiekłam na swoje urodziny. Goście byli zachwyceni jego smakiem i efektownym wyglądem. Każdy prosił o dokładkę i przepis na to pyszne ciacho. Nawet ja, która staram się ostatnio zrzucić kilka kilogramów nie oparłam się pokusie i zjadłam spory kawałek tego cuda. W końcu(...)tylko do połączenia. Wylać na podpieczone i gorące brownie. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 50 stopni i piec przez 50 minut. Ciasto wyjąć i ostudzić. Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody, odstawić do momentu aż zacznie tężeć. Truskawki pokroić na połówki, ułożyć na serniku, zalać tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia, najlepiej na całą
Smakołyki AsiTakie ciasto to znakomite orzeźwienie w ciepłe dni. Jest mega wilgotne, wręcz zakalcowate i przepyszne. Aromatyczna galaretka dopełnia całości, polecam do wypróbowania. Truskawki jeszcze są na straganach więc polecam ciasto tym bardziej do wypróbowania już. Ciasto truskawkowe przekładane galaretką truskawkową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieboki, a w szczególności mleczna z dodatkami. Upiekłam drożdżówkę, zrobiłam koktajl z truskawki dałam dwie łyżki lodów. Humor poprawiony :) Uwielbiam ją robić, ponieważ nie potrzebuje tyle roboty co przy nie których. dodajesz do niej owoce albo bez. Ważne aby składniki dodawać po kolei. SKŁADNIKI: Ciasto : 8 dag drożdży (w kostce) 1 szklanka cukru 1 szklanka letniego mleka (podgrzać(...)stopni. Ciasto wylej na wcześniej przygotowaną blachę i posyp kruszonką. Włóż do nagrzanego piecyka i piecz 40 minut. Przygotuj koktajl truskawkowy ( zmiksuj truskawki i dodaj jogurt naturalny). Odstaw do lodówki. Po wyjęciu ciasta z piecyka odczekaj trochę i pokrój jeszcze ciepłe ale nie gorące ciasto daj na talerz do tego daj dwie łyżki lodów i polej wszystko koktajlem. Słodycz
Misz-masz by Domiłyżki dowolnego słodzidła Dodatkowo - polewa z jogurtu natrualnego (150 ml) oraz 30 g odżywki białkowej - kilka borówek i truskawek Wykonanie Do miski wsypujemy obie mąki. Olej kokosowy rozpuszczamy i wlewamy do mąki. Dodajemy żółtka oraz słodziło. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto wykładamy na formę do tarty i pieczemy przez około 20 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy(...)beza się zarumieni. Pozostawiamy do wystudzenia. Dodatkowo moja tarte polałam polewą na bazie naturalnego jogurtu oraz odżywki białkowej o smaku kokosowym. Na wierzch ułożyłam kawałki truskawek i borówek. Wystudzone ciasto przechowujemy w lodówce jednak przed podaniem dobrze jest wyciągnąć je chwilę wcześniej. Smacznego
Health-Fit-LifeTarta z okazji Dnia Mamy :) Przygotowałam ją w bardzo krótkim czasie jak na ciasto kruche. Spód jest idealnie chrupiący, nie za słodki. Nadzienie to delikatny krem budyniowy, bez masła i śmietany. Ilość cukru można oczywiście regulować według własnych upodobań. Wierzch można udekorować świeżymi truskawkami, ale znakomicie pasują tu również maliny. Nie mogą być to owoce mrożone. Zapraszam :) Zaskoczcie swoją Mamę(...)niż nasza forma. Formę wysmarować masłem i przełożyć ciasto (obracamy po prostu folie, układamy ciasto i dociskamy do formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze
Chocolate Muffin Blogucierańca. Tym razem postanowiłam wykorzystać przepis Bereniki . Ciasto wyszło przepyszne. Mięciutkie, delikatne. Polecam z całego serca. Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru 130 g masła 3 jajka 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g truskawek Wykonanie: Tortownicę (21 - 24 cm) wyłożyć na spodzie papierem(...)proszkiem. Składniki ucierać, aż powstanie jednolita masa (nie trwa to długo). Gotowe ciasto przelać do przygotowanej tortownicy. Umyte i odszypułkowane truskawki przekroić na pół. Położyć na wierzchu ciasta, przekrojoną stroną do góry. Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 50 - 55 minut (do suchego patyczka). Przestudzić w formie przez kilka - kilkanaście minut
Sto kolorów kuchnicukru waniliowego 3 szklanki mąki pszennej tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 szklanka owoców sezonowych (u mnie truskawki i borówki) cukier puder do posypania babeczek *** W misce roztrzepujemy za pomocą ubijaczki rózgowej wszystkie mokre składniki ciasta, czyli maślankę, olej i jajka *** *** W drugiej misce mieszamy wszystkie suche składniki, czyli cukry, mąkę i proszek do pieczenia
Blog z Apetytemdłuższym czasie bez pieczenia ciast nie mogłam nie skorzystać z sezonu na truskawki i nie upiec takiego cuda :) Ciasto nie jest słodkie i o wiele mniej kaloryczne niż wersje z tradycyjnym kremem. Biszkopt upiekłam z tego przepisu z tym, piekłam go w tortownicy. Masa truskawkowa: 2 serki Danio 1 duży jogurt o smaku kiwi ( ja uwielbiam
Słodka Kraina Wypiekówjuż było, o truskawkach jest i o truskawkach na pewno jeszcze będzie niejeden post :) Dzisiaj po raz pierwszy robiłam naleśniki i wyszły obłędne... Składniki na naleśniki z truskawkami (7 sztuk): Składniki na ciasto: 2 jajka 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka szczypta soli szczypta cukru łyżeczka oliwy Składniki na nadzienie: twaróg półtłusty 1 kg 2 saszetki cukru waniliowego 7 łyżek(...)cukru około 20 truskawek 1,5 dużej śmietany 12% Polewa: 1,5 tabliczki czekolady mlecznej 100 ml mleka Składniki na ciasto wrzucić do miski i zmiksować tak, aby powstała gładka masa. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju do zarumienienia. Przed każdym kolejnym smażeniem dodawać oleju. Twaróg ugnieść razem ze śmietaną na gładką masę. Dodać cukru białego
Karola gotuje