ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:148/896)

MUFFINY Z TRUSKAWKAMI - PROSTE I PYSZNE MUFFINKI 151

soczystymi truskawkami... 🍓 Nie można się im oprzeć i poprzestać na jednej...  Przepis jest bardzo prosty - suche i mokre składniki należy wymieszać ze sobą, ciasto przełożyć do papilotek i ułożyć na nim kawałki truskawek. Po około 25 minutach muffinki są gotowe.  Poza okresem letnim możecie je przygotować z mrożonych truskawek, w sezonie polecam oczywiście świeże owoce. Jeśli wybieracie się(...)kuchennej albo łyżki. Nie mieszaj długo. Ciasto przełóż do papilotek, wypełniając każdą do ok. 3/4 wysokości (nie więcej). Odszypułkowane truskawki pokrój na mniejsze kawałki. Na wierzch ciasta w każdej papilotce powciskaj delikatnie truskawki.  Piecz muffiny przez 23 -25 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone wyjmij i pozostaw do ostudzenia. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Cupcake czekoladowo-truskawkowe 187

różnych smakach i kolorach. Tym razem proponuję "zatopić zęby" w czekoladowo-truskawkowym smaku. ciasto:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni 12 dużych lub 24 małe mrożone truskawki 2 jajka   180 ml mleka   pół łyżeczki ekst raktu z wanilii   Zmiksować(...)roztrzepać jajka, mleko i ekstrakt. Dodać do pozostałych składników i zmiksować na gładką masę. Do foremki na cupcake wlać ciasto na dno, dodać po jednej lub dwóch rozmrożonych truskawek i wypełnić ciastem foremki do 3/4 wysokości. Pic w temperaturze 180 C około 20 minut. Ostudzić na kratce.  krem: 20 dag rozmrożonych truskawek 200 ml bitej śmietany 3 łyżki cukru

Humanistka w kuchni
Truskawkowy sernik na zimno 60

SPÓD Rodzynki oraz śliwki zalać gorącą wodą i odstawić na co najmniej 15 minut, po tym czasie odsączyć z wody Wszystkie składniki zblendować i połączyć, żeby powstało zwarte ciasto Gotowym ciastem wylepić dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia Jeśli masa na spód wyjdzie zbyt sypka/sucha dodać więcej oleju, jeśli wyjdzie zbyt wilgotna dodać więcej mąki lub płatków MASA(...)HowToStep","name":"Wszystkie składniki zblendować i połączyć, żeby powstało zwarte ciasto","text":"Wszystkie składniki zblendować i połączyć, żeby powstało zwarte ciasto","url":"https:\/\/healthycreations.pl\/2021\/06\/truskawkowy-sernik-na-zimno\/#wpzoom-rcb-direction-step-60db0a441cedc","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Gotowym ciastem wylepić dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia","text":"Gotowym ciastem wylepić dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia

Healthycreations.pl
Truskawkowy sernik na zimno 89

SPÓD Rodzynki oraz śliwki zalać gorącą wodą i odstawić na co najmniej 15 minut, po tym czasie odsączyć z wody Wszystkie składniki zblendować i połączyć, żeby powstało zwarte ciasto Gotowym ciastem wylepić dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia Jeśli masa na spód wyjdzie zbyt sypka/sucha dodać więcej oleju, jeśli wyjdzie zbyt wilgotna dodać więcej mąki lub płatków MASA(...)HowToStep","name":"Wszystkie składniki zblendować i połączyć, żeby powstało zwarte ciasto","text":"Wszystkie składniki zblendować i połączyć, żeby powstało zwarte ciasto","url":"https:\/\/healthycreations.pl\/2021\/06\/truskawkowy-sernik-na-zimno\/#wpzoom-rcb-direction-step-60db0a441cedc","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Gotowym ciastem wylepić dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia","text":"Gotowym ciastem wylepić dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia

Healthycreations.pl
Błyskawiczne piątki - Lekki sernik z budyniem 168

Sernik robi się bardzo szybko. Do tego piecze tylko godzinę, a ciasta do kawy mamy na cały weekend. Przepis podpatrzyłam u Ani , ale troszkę go zmodyfikowałam. Jest mokry i ciężki, ale smakuje wybornie. Do tego polewa z budyniu waniliowego i dużo truskawek. Słodkiego weekendu Kochani! Składniki : * 4 00g twarogu chudego  * pół szklanki miodu lipowego * 400g jogurtu naturalnego typu greckiego(...)wymieszać masę z białkami. Przelać do tortownicy. Piec 50 minut w 150 stopniach. Wystudzić. Mleko zagotować , dodać rozmieszane budynie i zagotować. Przestudzony budyń wylać na sernik. Wyst udzić. Ciasto udekorować truskawkami

Magiczne Życie Marty
Tort makowo-truskawkowy 180

Chodziło za mną coś słodkiego z makiem. I przypomniałam sobie, że dostałam kiedyś przepis na tort makowo-truskawkowy.  Składniki: na ciasto 3/4 szkl. cukru pudru 5 jajek 1 szkl. mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 200 gramów maku 50 gramów margaryny Kasi na masę 250 gramów serka mascarpone 1 szkl. śmietanki kremówki(...)gramów cukru pudru słoiczek dżemu truskawkowego (mogą być dwa, wówczas ciasto będzie bardziej mokre) Ciasto: Margarynę rozpuścić i ostudzić Żółtka utrzeć z cukrem pudrem Białka ubić na sztywną pianę pamiętając, że naczynie, w którym będą ubijane musi być suche. W przeciwnym razie białka się nie ubiją Białka wymieszać bardzo delikatnie z żółtkami Proszek do pieczenia, obie mąki i mak wymieszać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
PLACKI NA KEFIRZE Z TRUSKAWKAMI + FILMIK 72

świeżych truskawek  olej do smażenia  PRZYGOTOWANIE :          Podane składniki oprucz oleju przekładamy do miski i mieszamy aż powstanie gęste, lojące ciasto. Dodajemy truskawki i smażymy placki na oleju z jednej i drugiej strony na złoto.  Podajemy je posypane cukrem pudrem po wierzchu.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto olejowe 90

Pyszne ciasto z truskawkami na oleju. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Składniki 1 szkl. oleju 1 i 3/4 szkl mąki 4 jajka 2 łyżki proszku do pieczenia 1szkl. cukru truskawki Przygotowanie Cukier i jaja miksujemy, dodajemy olej. Mąkę wymieszaną z proszkiem wsypujemy do mokrych składników. Tak przygotowane ciasto przelewamy do formy (u mnie tortownica) i wsypujemy owoce. Wkładamy

Wasze Przepisy
Kruche ciasto z suszonymi morelami i kruszonką 115

chwilę uderzy nas bogactwo warzyw i owoców i będziemy korzystać w tych dobrodziejstw, piekąc ciasta z truskawkami, rabarbarem, wiśniami i śliwkami. Zanim jednak to się rozkręci podaję Wam przepis na proste i przepyszne kruche ciasto z suszonymi morelami pod kruszonką. Morele do tego ciasto się gotuje w miodzie i wodzie, dzięki temu stają się miękkie, słodkie lepiące. Potem mieli się

Cooking for Emily
Konfitura z truskawek 185

Sezon na truskawki powoli się kończy. To najlepsza pora, aby przygotować drobne zapasy na zimę. Na początek postanowiłem przygotować konfiturę z truskawek. Wyszła boska. Nie za

kulinarnyJa
Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką. 150

Ciasto drożdżowe, zawsze jest u mnie mile widziane. Tym bardziej, teraz kiedy jest dostęp do świeżych owoców. Zrobiłam z truskawkami, bo chcę je wykorzystać póki są, a niestety są za krótko. Chyba się ze mną zgodzicie. Bardzo lubię ten przepis. Ciasto wyrabiam mikserem z hakami i od razu przekładam na blaszkę, do wyrośnięcia. Szybko, a pysznie :) Składniki na ciasto(...)wyrośnięcia. W tym czasie przygotować kruszonkę. Do miseczki włożyć masło, dodać mąkę i cukier. Zagnieść palcami, tak żeby powstała kruszonka. Truskawki umyć i usunąć szypułki. Kiedy ciasto wyrośnie, ułożyć na nim truskawki. Następnie posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec 45 minut

Agusiowe smakołyki
Ciasto śmietanowe z musem truskawkowym na spodzie czekoladowym 107

Cześć! Wykorzystuję sezon na truskawki i przygotowuję je pod każdą chyba postacią Tym razem zrobiłam śmietanowe ciasto z musem z truskawekTruskawki rozdrobiłam za pomocą blendera i połączyłam ze śmietaną. W towarzystwie czekoladowego spodu to już rozkosz dla podniebienia! To jest pyszne! Składniki: * 900 ml śmietany 18% * 700 – 800 ml musu z truskawek * 4 łyżki żelatyny * 2 śmietan(...)masy śmietanowo- truskawkowej. Wymieszałam dokładnie. Wylałam całość na schłodzony spód czekoladowy i wstawiłam do lodówki. Kiedy masa tężała wyłożyłam truskawki i borówki.  Galaretki rozpuściłam w 800 ml gorącej wody i odstawiłam do przestudzenia i stężenia. Wylałam na wierzch ciasta i odstawiłam do lodówki. Ciasto jest pyszne i lekkie. Notatki: * można użyć dowolnych owoców i galaretek o różnych smakach. *tortownica

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto śmietanowe z musem truskawkowym na spodzie czekoladowym 128

Cześć! Wykorzystuję sezon na truskawki i przygotowuję je pod każdą chyba postacią :) Tym razem zrobiłam śmietanowe ciasto z musem z truskawekTruskawki rozdrobiłam za pomocą blendera i połączyłam ze śmietaną. W towarzystwie czekoladowego spodu to już rozkosz dla podniebienia! To jest pyszne! Składniki: * 900 ml śmietany 18% * 700 - 800 ml musu z truskawek * 4 łyżki żelatyny * 2 śmietan(...)masy śmietanowo- truskawkowej. Wymieszałam dokładnie. Wylałam całość na schłodzony spód czekoladowy i wstawiłam do lodówki. Kiedy masa tężała wyłożyłam truskawki i borówki.  Galaretki rozpuściłam w 800 ml gorącej wody i odstawiłam do przestudzenia i stężenia. Wylałam na wierzch ciasta i odstawiłam do lodówki. Ciasto jest pyszne i lekkie. Notatki: * można użyć dowolnych owoców i galaretek o różnych smakach. *tortownica

Pieprzyć z Fantazją
Sernik z truskawkami i kruszonką 81

chudego twarogu 250 g serka mascarpone 120 g serka waniliowego 2 jajka 5 łyżek budyniu waniliowego 1/2 szklanki ksylitolu/cukru Dodatkowo: 300 g truskawek Wykonanie: Truskawki opłukać, dokładnie osuszyć, usunąć szypułki i pokroić na mniejsze kawałki. Ciasto kruche : Do miski wsypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia, ksylitol oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Rozdrabniać składniki aż powstanie drobna kruszonka(...)ksylitol i zmiksować do połączenia się składników. Następnie dodać jajko ciągle miksując. Na koniec dodać budyń i wymieszać. Masę wylać na spód, wyrównać powierzchnię, na wierzch wyłożyć truskawki oraz zetrzeć odłożone ciasto z lodówki (na tarce o dużych oczkach). Piec w 170 stopniach przez około 40-45 minut (aż kruszonka się zarumieni). Wyjąć i całkowicie ostudzić

Healthy food explorer
Tarta czereśnie i truskawki 111

minut, wystarczy wymieszać serek mascarpone ze śmietaną na to świeże sezonowe owoce i gotowe! Ciasto z dzisiejszego przepisu jest bardzo kruche szczególnie zaraz po upieczeniu, ale po kilku godzinach delikatnie mięknie i staje się jeszcze lepsze. Do tarty użyłam mieszanki czereśni i truskawek, które świetnie razem pasują, oczywiście możecie użyć dowolnych świeżych owoców, tarta będzie wspaniale smakowała z brzoskwiniami(...)ubitą śmietanę i wymieszać do połączenia się składników. Spód tarty posmarować ulubionym dżemem, ale nie jest to konieczne, a następnie wyłożyć krem rozsmarowując po całej powierzchni ciasta na wierzch rozsypać czereśnie i truskawki, można udekorować listkami mięty lub melisy, do dekoracji fantastyczne sprawdzają się również maleńkie beziki. Tartę schłodzić przed podaniem (jeśli wytrzymacie 😉 Smacznego! Notes Powyższa porcja ciasta wystarcza

SprawdzonaKuchnia.pl