ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:149/829)

Ciasto z czereśniami i budyniem 74

ciasto, któremu nie sposób się oprzeć. Puszyste ciasto czekoladowe połączone z delikatnym budyniowym kremem z dodatkiem serka mascarpone. I oczywiście lekko cierpkie czereśnie podkreślające słodycz ciasta. To nasz ulubiony przepis na ciasto czereśniowe, który doskonale sprawdza się zarówno w sezonie jak i poza nim. Ciasto możesz przygotować również z czereśni z kompotu lub czereśni mrożonych. Do ciasta z czereśniami naszym(...)kruche ciasto z czereśniami (także z kompotu) oraz ciasto drożdżowe z czereśniami. Coraz bardziej popularne są są też ciasta czereśniowe na zimno. Przepis na takie ciasto również niebawem ukaże się na Naszym Blogu Kulinarnym. Ciasto z czereśniami przepis z pewnością dla wszystkich, którzy lubią letnie, orzeźwiające ciasta owocowe. Poznaj naszą propozycję na pyszne ciasto jogurtowe z truskawkami . Zobacz również przepis

Kuchnia Na Wypasie
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 115

Klasyczne ciasto bez pieczenia. Lekkie, pyszne i proste do zrobienia. Składniki (22x22cm lub tortownica max 26cm):  1kg sera wiaderkowego na sernik 3 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru pudru ok 500 g truskawek biszkopty okrągłe lub podłużne Sposób wykonania: 1. Formę wyłożyć dokładnie folią spożywczą. 2. Dwie galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, pozostawić do całkowitego wystudzenia. Ser przełożyć

Kuchnia domowa Ani
Ciasto bez pieczenia na wzór 3 bita 121

całym dniu naszło mnie jeszcze na upieczenie ciasta. Właśnie czekam aż piekarnik zasygnalizuje koniec, by wyciągnąć kruche ciasto z truskawkami z piekarnika, ale Wam jeśli nie macie owoców, podrzucam przepis na deser, który nie wymaga pieczenia, owoców i wymyślnych składników. Słodkie, smaczne i znikające z patery w błyskawicznym tempie- ciasto na wzór 3 bita, którego tak uwielbiacie. Sprawdźcie koniecznie

Kuchnia w czekoladzie
ciasto z kremem i truskawkami :) 183

Witam Kochani Truskawkowych wypieków ciąg dalszy-dziś przepis na niezawodne ciasto z kremem,truskawkami i galaretką-można by rzec klasyk :P  Polecam idealne ciasto na ciepłe letnie dni  SKŁADNIKI *Duża tortownica 24cm BISZKOPT 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia KREM 2,5 szkl mleka  (szkl 250ml(...)zgęstnienia mieszając .Studzimy .masło ucieramy na puch (temp pokojowa) i dodajemy po łyżce ostudzonego  budyniu . Krem dajemy na biszkopt,wykładamy na niego pokrojone truskawki i całość zalewamy tężejącą galaretką (galaretkę przygotowujemy w 400ml wody) Ciasto wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :) Polecam jest wspaniałe i można je przygotować z innymi owocami :) SMACZNEGO :) PS Uwielbiam kaktusy,mam małą kolekcję

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zapach wspomnień, czyli olfaktoryczne wspomnienia dzieciństwa 126

wyjątkowo do tego ściany przesiąknięte domową miłością. Kompot co gasił pragnienie i przez okno wpadające słoneczne promienie. To mamy oczy, które pełne troski spoglądają gdy świeże mleko i ciasto z truskawkami zjadamy. To zapach rozgrzanego słońcem, topniejącego asfaltu, w którym “maczało się” palce – to dopiero była zabawa! Wielu z nas zapachy dzieciństwa kojarzą się w szczególności z babcią

Wędrówki po kuchni
Domowa frużelina truskawkowa 124

Najlepsza do domowych gofrów, naleśników czy też innych deserów. Sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast czekoladowych - truskawki idealnie się z nimi komponują! Do zrobienia domowej frużeliny warto użyć zapasów mrożonych owoców :) Składniki: 2 szklanki mrożonych truskawek 2 łyżki ciepłej wody 3 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody Truskawki zasypać cukrem i zalać ciepłą

Chocolate Muffin Blog
Lato, słońce i owoce - kolorowo nam - babeczki z owocami i zimne napoje 110

wodą zamiast tradycyjnych kostek lodu, dorzućcie odrobinę świeżej mięty. Zdziwicie się jak fajnie smakuje taki napój :) Wypieki i desery z owocami to latem podstawa. Królują drożdżowe ciasta obficie okraszone truskawkami, czereśniami, malinami. Rogaliki z ciasta francuskiego kuszą delikatnością i wspaniałym zapachem. Galaretki, bite śmietany i jogurty - wszędzie owoce. Kolorowo, pachnąco i smacznie :) Zapraszam do stołu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowy kompot 170

Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowo kokosowa fasolinka :) 129

czubata łyżka miodu 2 małe jajka 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 80 g wiórków kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego 100 ml mleka Do ozdobienia: gęsty jogurt/serek naturalny truskawki  Przygotowanie: Ciasto ciemne - czekoladę rozpuść z kąpieli wodnej. Wszystkie składniki (w tym rozpuszczoną czekoladę) przełóż do malaksera i zmiksuj bądź przy użyciu blendera zblenduj na gładką masę.  Ciasto jasne - olej(...)Piec 30 minut w 180*C, a następnie 20 minut w 165-170*C. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego:) Po ostygnięciu można ozdobić białym serkiem i świeżymi truskawkami

Zdrowie na języku :P
Rolada z truskawkami 68

Dzisiaj polecam roladę z truskawkami. Składniki na ciasto: 5 jajek 125 g drobnego cukru 125 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia Krem 250 ml śmietanki 30% dobrze schłodzonej 250 g serka maskarpone 3 łyżki cukru pudru Frużelina 16 truskawek łyżeczka cukru pudru 50 ml wody łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie frużeliny. Truskawki opłukać i pokroić na mniejsze kawałeczki, wstawić do małego

Pomysłowa kuchnia
Truskawkowa chmurka 108

Dziś zapraszam na dobrze wszystkim znaną malinową chmurkę w wersji z truskawkami. To ciasto chyba już wszyscy doskonale znają więc zachwalać go nie będę tylko zapraszam na przepis. Spód: 1 szkl. mąki pszennej 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią 3 żółtka szczypta soli  Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy(...)pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 170 st. C Galaretka malinowa: 600-700 g świeżych lub mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe 4 szklanki wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do stężenia. Na ostudzonym spodzie układamy truskawki, które polewamy tężejącą galaretką. Krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Miksujemy mascarpone z cukrem

Cynamonowe szczęście
Czeko-sernik z truskawkowym wieńcem 68

Truskawki, czekolada, sernik – a wszystko to jednocześnie! Tyle radości w jednym cieście, właściwie deserze, bo czeko-sernik z truskawkowym wieńcem nie wymaga pieczenia. Dlatego jest idealny na gorące dni, kiedy to na samą myśl o włączeniu piekarnika czujemy front z Afryki Składniki na spód: ½ (100 g) kostki masła 12 ciasteczek petite beurre ¾ szklanki mielonych migdałów Składniki na sernik: ¾ kg mielonego(...)twarogu (może być z wiaderka) 3 czubate łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 150 ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 1 (100 g) czekolada Dodatkowo: Truskawki Przezroczysta galaretka 2 kostki białej czekolady Masło rozpuszczam w rondelku. Ciasteczka rozdrabniam na piasek i dodaję do przestygniętego masła razem z migdałami. Mieszam i masę wykładam do 20 cm tortownicy. Dobrze ugniatam, wyrównuję

Słodki sentyment
Czeko-sernik z truskawkowym wieńcem 78

Truskawki, czekolada, sernik – a wszystko to jednocześnie! Tyle radości w jednym cieście, właściwie deserze, bo czeko-sernik z truskawkowym wieńcem nie wymaga pieczenia. Dlatego jest idealny na gorące dni, kiedy to na samą myśl o włączeniu piekarnika czujemy front z Afryki Składniki na spód: ½ (100 g) kostki masła 12 ciasteczek petite beurre ¾ szklanki mielonych migdałów Składniki na sernik: ¾ kg mielonego(...)twarogu (może być z wiaderka) 3 czubate łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 150 ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 1 (100 g) czekolada Dodatkowo: Truskawki Przezroczysta galaretka 2 kostki białej czekolady Masło rozpuszczam w rondelku. Ciasteczka rozdrabniam na piasek i dodaję do przestygniętego masła razem z migdałami. Mieszam i masę wykładam do 20 cm tortownicy. Dobrze ugniatam, wyrównuję

Słodki sentyment
Deser budyniowy z sosem truskawkowym 141

już kiedyś na blogu - chętnych odsyłam tutaj ( klik ) Ciasto czekoladowe wykonałam z tego przepisu ( klik ) Porcja dla 4 osób Składniki: ciasto czekoladowe, pokruszone (lub herbatniki, biszkopty itp.) 2 budynie waniliowe 1 litr mleka 4 łyżki cukru 350 g truskawek (użyłam mrożonych) cukier do smaku Z mleka, 2 budyni i 4 łyżek cukru(...)ugotować budyń. Warstwę ciasta ułożyć na dnie foremki lub blaszki zalać 1/2 budyniu. Na to znowu ułożyć ciasto i zalać resztą budyniu. Na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Całość odłożyć w chłodne miejsce. Truskawki rozmrozić i zmiksować na puree. Posłodzić wedle uznania. Całość zagotować. Gotowy deser polać gorącym sosem truskawkowym

My simple kitchen
Piankowy sernik na zimno z truskawkami 121

wymieszać, połowę przelać do tortownicy , posypać truskawkami i przykryć drugą połową masy. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Na górze sernika ułożyć truskawki, zalać ciasto gala retką i zostawić do całkowitego stężenia na ca ł ą noc do lodówki

Magiczne Życie Marty
Budyniowiec z galaretką i truskawkami - Proste ciasto bez pieczenia 87

szklanka 250 ml) Herbatniki maślane 400 g Mleko 1l Budyń śmietankowy bez cukru 3x40 g Masło 200g Cukier 8 łyżek Galaretki truskawkowe 3 (każda na 500 ml wody) Truskawki 500 g Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy(...)krem będzie miał odpowiednią konsystencję. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie warstwę herbatników. Przekładamy krem budyniowy i wyrównujemy. Przykrywamy warstwą herbatników. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.  Na ciasto wykładamy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki. Całość zalewamy galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku

Kulinarne przygody
Tarteletki mango z truskawką 144

Szybkie, proste i orzeźwiające tarteletki z truskawkami i mango. Nie za słodkie, do kawy taka mała przyjemność którą możemy zaskoczyć rodzinę. Bardzo lubię i mango i truskawki dlatego takie połączenie :-) ciasto kruche: 170 g mąki pszennej 2 żółtka 80 g masła zimnego szczypta soli 2 łyżki zimnej wody 1 łyżka skórka z pomarańczy tarta kandyzowana warstwa mango: 1 mango duże(...)łyżeczki pełne żelatyny warstwa truskawkowa: 20 dkg truskawek 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny pełne pozostałe: 10 dkg truskawek do dekoracji mango kawałek melisa Ciasto: Do miski przekładam składniki na ciasto, kroję nożem i zagniatam krótko rękoma. Wstawiam ciasto do lodówki na godzinę, albo do zamrażalnika na 20 minut. Ciasto dzielę na 8 części. Każdą

wesoła kuchnia
Teatr pod gołym niebem i ciasto z rabarbarem 158

się za nie chyba z pięć lat, odkąd tylko zobaczyłam przepis w gazetce Pieczenie jest proste , nr 2/2007. Na okładce pyszni się cudownie kruche ciasto wypełnione zielonym rabarbarem i delikatnym budyniem waniliowym, udekorowane soczyście czerwonymi truskawkami. Czy można się oprzeć...? Teoretycznie nie, choć mi sporo czasu zajęło zabranie się za pieczenie. W końcu jednak nabyłam rabarbar w kolorze burgunda, który(...)mniejszą formę. Idea jednak została zachowana, i muszę przyznać, że żałuję, iż zwlekałam tak długo. Wszystkie warstwy świetnie się ze sobą komponują: kruche ciasto, kwaśna masa rabarbarowa, słodki, kremowy budyń, chrupiące płatki migdałowe i obłędnie pachnące truskawki.  Jeśli macie zapasy rabarbaru, albo zobaczycie go gdzieś na straganie - kupcie koniecznie! To ciasto będzie idealne na pożegnanie sezonu (choć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowa karpatka z truskawkami 441

Przepyszne czekoladowe ciasto ….. delikatny krem karpatkowy … mnóstwo soczystych truskawek – to połączenie musiało się udać! Ciasto powstało tak naprawdę zupełnie przypadkowo , bo w planach był ” zwykły ” ulubiony murzynek . Ale plany są po to przecież żeby je zmieniać , a w mojej kuchni liczy się fantazja! I tym razem nie zawiodła! Ciasto smakowało obłędnie i wbrew pozorom(...)truskawkowy – 2 łyżki - truskawki – 200 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KREM: Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka , a resztę gotujemy z cukrem. W zimnym rozrabiamy budyń i mąkę , mieszamy. Do gotującego wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy mieszając od czasu do czasu. Ucieramy masło i dodajemy po łyżce do wystudzonego budyniu. Dokładnie mieszamy. CIASTO: Do garnka wkładamy masło

Ostra na Słodko