ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:139/829)

Kruchy placek z rabarbarem 149

Sezon na rabarbar w pełni i pieczemy ciasta z jego udziałem. Dzisiaj mam dla Was kruche ciasto przekładane rabarbarem i truskawkami, które nadają lepszy smak. Ciasto jest bardzo smaczne i szybko znika. Na blogu znajdziecie więcej przepisów na ciasta z rabarbarem i nie tylko. Jeżeli skorzystaliście Państwo z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach(...)równe części. Z każdej części upiec placek (przed pieczeniem ponakłuwać widelcem) na blaszce (23x38cm) wyłożonej papierem. Piec w temp 180 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane. Masa 1 kg rabarbaru 8 truskawek 200 g cukru 1 galaretka cytrynowa Cukier puder do oprószenia Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Zasypać cukrem i odstawić na 15 minut. Dodać truskawki

O kuchni z uczuciem
Tarta czekoladowa z truskawkami 130

szczypta soli   Na krem czekoladowy: 250ml śmietanki kremówki 30% 100g gorzkiej czekolady   Dodatkowo: 200g truskawek kilka łyżek tężejącej galaretki truskawkowej   Wykonanie:   Kruchy spód: mąkę przesiewamy z kakao i cukrem pudrem, dodajemy zimne mało i wodę i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy tak, by przykryło dno i boki formy, nakłuwamy widelcem i schładzamy 30 minut. Następnie ciasto(...)czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy lekko ciepłą czekoladę i miksujemy na jednolity krem.   Krem wykładamy na wystudzone kruche ciasto. Dekorujemy plasterkami truskawek. Truskawki smarujemy tężejącą galaretką i ciasto wstawiamy do stężenia do lodówki.   SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
KOKOSOWO-KAROBOWE CIASTO BEZ PIECZENIA (BEZGLUTENOWE, WITARIAŃSKIE) 219

każdym razem, w różnych wypiekach lub surowych ciastach smakuje inaczej. Tym razem niesamowicie kremowo, przesmacznie, wprost obłędnie. Zakochaliśmy się w tym cieście na zabój, dlatego niemal pobiliśmy się o ostatni kawałek. Odkąd na bazarze pojawiły się truskawki zjadamy je codziennie kilogramami. Przez wiele dni bez żadnych dodatków,  prosto z michy(...)której się płukały. Wiedziałam jednak, że nastąpi ten dzień przesytu, w który postanowię je włożyć w pyszne ciacho. I oto nadszedł ten dzień.  W tym sezonie debiut truskawek w cieście uznaję za bardzo udany, NAJLEPSZY! Pewnie zastanawiacie się dlaczego dla uzyskania czekoladowego smaku wykorzystuję karob zamiast kakao. Powodem jest słodycz karobu.  Dzięki temu nie muszę dodawać dużej ilości

Jeść, by żyć w zdrowiu
Czekoladowy jagielnik z truskawkami 496

Świeże truskawki w galaretce na kremie czekoladowym to smaczne i szybkie ciasto, które nie wymaga pieczenia. Głównym składnikiem kremu jest kasza jaglana i przypomina czekoladowy budyń. Polecam! ok 100 g herbatników maślanych 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wrzącej wody 1/2 kg świeżych truskawek KREM CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki mleka 2 szklanki wody(...)warstwę herbatników i wyłożyć gęsty krem czekoladowy. Wyrównać i odstawić do przestudzenia. Na wierzchu ułożyć świeże i oczyszczone truskawki. Galaretki rozprowadzić w wodzie i zimną wylać na truskawki. Odstawić do stężenia. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z owocami , Dania z kaszą , Desery , Dla dzieci Tagged: czekolada , galaretka , kasza jaglana , truskawki

https:KKuchniaMniam
Ciasto z truskawkami i białą czekoladą 113

Pyszne puszyste i wilgotne ciasto, które pojawia się u mnie obowiązkowo w sezonie truskawkowym, proste bez udziwnień które zawsze smakuje. Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego szczypta soli, świeże truskawki 1 tabliczka białej czekolady Sposób przygotowania: Białka jaj oddzielam(...)mieszam ręcznie lub mikserem na najniższych obrotach, do całkowitego połączenia, wylewam do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 12/39 cm. Lub do 4 mniejszych papierowych keksówek. Na koniec ciasto posypuję pokrojonymi świeżymi truskawkami, piekę około 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka, studzę przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, lejącą polewam ciasto. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Babeczki drożdżowe z truskawkami 168

ostudzić. Do miski pokruszyć drożdże, dodać odrobinę ciepłego mleka, wymieszać. Następnie dodać mąkę, jajko i resztę mleka, zagnieść gładkie ciasto. Ciasto powinno odchodzić od rąk. Odstawić ciasto na kilka minut do wyrośnięcia. Truskawki umyć(...)osączyć, usunąć szypułki. Formy do babeczek, wysmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Odrywać kawałki ciasta, z każdego kawałka zrobić kulkę, lekko spłaszczyć na dłoni, włożyć do środka po jednej truskawce i dobrze sklejać ciasto, formując kuleczki. Kuleczki układać w foremkach, odstawić do wyrośnięcia babeczek.  KRUSZONKA Do miski wyłożyć schłodzoną margarynę, dodać cukier i mąkę, rękoma rozetrzeć na kruszonkę. Babeczki posypać kruszonką

Kuchnia Danusi
Kokosowe ciasto z truskawkami i mango 109

Pyszne, aromatyczne ciasto z truskawkami i mango. Mięciutkie, puszyste i nie ma opcji, że się nie uda. Świetne do koszyka piknikowego, do zabrania na plażę, do popołudniowej kawki. Składniki: 260 g mąki orkiszowej jasnej 150 g cukru/ksylitolu 4 jaja M 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukry waniliowego 400 g truskawek 400 g mango Wykonanie: truskawki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffinki z truskawkami 135

łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag truskawek PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka mieszam z mlekiem i olejem. Stopniowo wsypuję mąkę wymieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszam ciasto łyżką. Dodaję pokrojone truskawki i razem mieszam. 2. Ciasto przekładam łyżką do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki   (do 3/4 wysokości) . Piekę 20 minut w temperaturze 200 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Knedle ziemniaczane z truskawkami 78

zapobiegając wysychaniu ziemniaczanego puree. Z tłuczonych ziemniaków, jajek, mąki pszennej i ziemniaczanej oraz soli zagnieć dłońmi jednolite ciasto (podobnie jak ciasto na kluseczki śląskie). Z przygotowanej masy odrywaj niewielkie kawałki ciasta, uformuj w kulkę i spłaszczaj dłońmi. Na środku ułóż odszypułkowaną truskawkę i opatul ją szczelnie ciastem, uszczelniając brzegi. Knedle z truskawkami wkładaj na osolony wrzątek i gotuj 3 minuty(...)u0144mi jednolite ciasto (podobnie jak ciasto na kluseczki \u015bl\u0105skie).","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/knedle-ziemniaczane-z-truskawkami\/#wpzoom-rcb-direction-step-60dc32a1613b4","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Z przygotowanej masy odrywaj niewielkie kawa\u0142ki ciasta, uformuj w kulk\u0119 i sp\u0142aszczaj d\u0142o\u0144mi. Na \u015brodku u\u0142\u00f3\u017c odszypu\u0142kowan\u0105 truskawk\u0119 i opatul j\u0105 szczelnie ciastem, uszczelniaj\u0105c

ProstePesto.pl
Szybkie ciasto truskawkowe z jogurtem i czekoladą 73

Ciasto petarda, szybkie, pyszne, idealne do kawy czy herbaty. Przepis znalazłam gdzieś w sieci ale nie zapisałam skąd więc jeśli twórca przepisu się zgłosi poprawię. Ciasto jest tak szybkie że zasługuje na publikację i szybkie korzystanie z przepisu. Polecam gorąco. Ciasto z truskawkami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto drożdżowe z truskawkami 77

Ciasto drożdżowe z truskawkami to wspaniały wypiek, który polecam nie tylko w sezonie na świeże truskawki. Przepis jest bardzo prosty, a ciasto pachnące, puszyste i przepyszne. - na drożdżach świeżych lub instant - można też użyć mrożonych truskawek - wiele porad, dokładny opis wykonania i zdjecia

AniaGotuje.pl
Ciasto truskawkowo-kokosowe z galaretką 133

cukrem, budyniami i mąką. Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić. Zimny utrzeć z miękkim masłem i mascarpone, dodając do utartego masła i serka po łyżce budyniu oraz zmiksowane truskawki. Z ciasta zdjąć papier. Ciasto umieścić z powrotem na blasze Wyłożyć połowę kremu. Biszkopty krótko maczać w soku z truskawek, układać wzdłuż na kremie, przykryć pozostałym kremem i schłodzić. Galaretki rozpuścić

Czerwień i błękit
Tarta z owocami 140

folią aluminiową i wysypać na nie groch lub fasolę. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto po upieczeniu odłożyć do wystudzenia. Składniki na owocowy wierzch ciasta: 500g owoców (truskawek, malin, borówek, poziomek itp.) 3-4 łyżki dżemu (o smaku owoców których używamy) 100g galaretki o smaku owoców których używamy Wykonanie owocowego wierzchu ciasta: Zrobić galaretkę wg przepisu(...)opakowaniu dodając mnie wody, by szybciej tężała. Gdy galaretka wystygnie włożyć ją do lodówki. Wystudzone ciasto smarujemy dżemem. Na warstwie dżemu układamy owoce. Truskawki można pokroić, a inne drobne po prostu wyłożyć w całości. Na owoce wykładamy galaretkę - nie może być płynna, bo przemoknie nam przez ciasto. Musi mieć już taką tężejącą konsystencję. Po wyłożeniu galaretki ciasto wkładamy do lodówki

Mania Wypiekania
Rolada z truskawkami 370

ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml śmietanka kremówka cukier waniliowy 200 g truskawek Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtka. Białka ubijamy dodając stopniowo cukier. Do ubitego białka kolejno dodajemy (wciąż mieszając) żółtka i przesiane mąki. na końcu dodajemy proszek do pieczenia i gotowe ciasto wylewamy na największą prostokątną blaszkę (na spód warto położyć silikonową matę do pieczenia aby ciasto(...)naszego biszkoptu).  Upieczone zostawiamy do ostygnięcia, w tym czasie możemy ubić śmietankę z cukrem waniliowym.  Truskawki płuczemy i kroimy na małe kawałki.  Przestudzone ciasto smarujemy bitą śmietaną i posypujemy truskawkami. Delikatnie przy użyciu silikonowej maty zawijamy nasz biszkopt i gotowe. Smacznego

cookpl
Ekspresowe ciasto jogurtowe z truskawkami 317

pieczenia (składniki suche).  Składniki mokre przelewamy do miski ze składnikami suchymi i mieszamy energicznie drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników. To bardzo ważne, żeby ciasta nie ucierać dłużej, inaczej zrobi się zakalec.  Truskawki myjemy(...)osuszamy. Tortownicę o średnicy ok. 22 cm lub blaszkę o wymiarach (21x21 cm) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i obsypujemy lekko bułką tartą.  Przekładamy ciasto, a na nim układamy truskawki. Pieczemy 45-55 minut w 170 st. z termoobiegiem, po upływie ok. 40 minut sprawdzamy patyczkiem czy nie jest surowe. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem

bistro mama

Proponowane wyszukiwania