cukru pudru 2 żółtka 120g masła lub margaryny szczypta soli Krem: 500ml słodkiej śmietanki 30% 100g cukru pudru 500g serka mascarpone 300g odcedzonych wiśni deserowych Dodatkowo do dekoracji: kilkanaście wisienek ze słoiczka posypka czekoladowa mięta Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Schłodzić 30 minut w zamrażarce, podzielić na 12 części i każdą wylepić przygotowane formy na mini(...)piekarniku, a następnie ściągnąć papier z obciążeniem i piec kolejne 10 minut (do zrumienienia). Wyciągamy z foremek i studzimy. 2. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone, a na końcu po odrobinie dodajemy zmiksowane wiśnie. Ja użyłam swoich przetworów- przygotowanych w miodzie pitnym. Tak przygotowanym kremem nadziewamy mini tarty i zdobimy pozostałymi wiśniami, posypką oraz miętą
Kuchnia w czekoladziebudyń śmietankowy 1 łyżeczka czubata mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 20 dag masła Pianka z białej czekolady: 300 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 15 dag białej czekolady wiórki kokosowe do posypania Sposób przygotowania: Ciasto: Jajka ubić na puszystą pianę z cukrem, mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, zwalniając obroty miksera do minimum wsypywać(...)cm.Upieczone zimne ciasto przekroić wzdłuż na połowę. Krem kokosowy: Mleczko kokosowe zagotowujemy z cukrem, w zwykłym mleku rozrabiamy budyń z mąką ziemniaczaną, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puszysto dodajemy po łyżce zimnego budyniu kokosowego miksujemy na gładki puszysty krem.Przekładamy biszkopt przykrywamy drugą warstwą ciasta. Pianka
Wanilia i Kardamonproszek do pieczenia. Pieczemy w prostokątnej blaszce w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut. Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy do ostygnięcia. Krem: 400 ml śmietany 200 g serka mascarpone(...)łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością. Po ostygnięciu c iasto rozwijamy i przekładamy kremem. Nast ę pnie ponownie ciasto zawijamy jak rolad ę. Schładzamy w lodówce. Smacznego
Pyszności Słodkościskładniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone Środek ciasteczek oreo (2 op po 154g) do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie(...)Śmietanę ubijamy na sztywno,dodając pod koniec ubijania cukier puder . Następnie dodajemy serek mascarpone i środek ciasteczek.Miksujemy calość do połączenia składników. Krem jest gotowy do przełożenia tortu . === składanie ciasta od dołu..==== . ciasto ciemne, krem, ciasto makowe, krem , ciasto ciemne , krem
w mojej kuchniblaty.kremskladniki: 500g serka mascarpone maly sloiczek Nutelli maly sloik wisni 1 usztywniacz do smietany 1 smietana kremowka 200ml wykonanie:Kremowke ubijamy mikserem. Dodajemy do niej utrwalacz do smietany i mascarpone. Ubijamy. Na koncu dodajemy Nutelle i wszystko dokladnie mieszamy. 1/3 masy odkladamy i dodajemy do niej odsaczone wisnie.Jeden blat biszkoptu kladziemy na talerzu lub platerze do ciast i spinamy
Przysmaki Karolkiciasto przelać do formy i piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Gdy ciasto ostygnie dzielimy na dwie części. Obieramy skórkę z pomarańczy tak aby była bez białych błonek, kroimy ją bardzo drobno i parzymy kilka razy wrzątkiem aż zmięknie. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy go do ubitej wcześniej na sztywno śmietany kremówki
ciastkarnia na kruchym spodziekremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru(lub według własnych smaków) 1/2 puszki kajmaku 3 kiwi 2 banany 1 granat Wykonanie: Naleśniki Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło" Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć(...)dwóch stron. Potrzebne nam będzie 9 sztuk wystudzonych naleśników. Krem W misce ubić mocno schłodzoną śmietanę wraz z cukrem pudrem. Kiedy śmietana będzie już gęsta dodać serek mascarpone i chwilę ubijać. Ułożyć jeden naleśnik, posmarować go cieniutką warstwą kajmaku, a następnie warstwą kremu i przyłożyć drugim. Tak powtarzać aż zużyjemy wszystkie (9 szt) naleśniki. Kajmakiem smarować co drugi naleśnik. Całość
O kuchni z uczuciemśmietany 18% Krem: 200 g śmietany kremówki 30 lub 36% 250 g serka mascarpone 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: 1 granat Wszystkie składniki na spód zagnieść w zwartą kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na min. 30-40 minut. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i wyłożyć ciastem formę do tarty. Wstawić do piekarnika(...)nagrzanego na 200 stopni na około 10 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec jeszcze 10 minut. Ciasto wyjąć i ostudzić. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone i ostudzoną, roztopioną czekoladę i delikatnie wymieszać. Tak przygotowany krem wyłożyć na kruchy spód. Posypać pestkami granatu i włożyć do lodówki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!owoce. Maksymalnie jagodowe ciasto, które koniecznie musisz wykonać w sezonie. Z dedykacją dla A. bo to były jego jagody. Składniki (na tortownicę o średnicy 18 cm): Spód: 3/4 szklanki gotowej granoli, np. z tego przepisu 4-5 łyżek rozpuszczonego masła Masa serowa: 400 gram serka homogenizowanego 300 gram trzykrotnie zmielonego twarogu (półtłustego lub tłustego) 150 gram mascarpone 3 jajka(...)konsystencję mokrego piasku. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia i przekładam przygotowany spód ciasta, mocno przyciskając do dna formy. Tortownicę umieszczam w rozgrzanym piekarniku i podpiekam spód ciasta przez 10 minut. Po upieczeniu spodu ciasta obniżam temperaturę piekarnika do 160 stopni. W tym czasie miksuję zmielony twaróg, serek homogenizowany oraz mascarpone z jajkami i ekstraktem z wanilii. Stopniowo dodaję cukier oraz
Mango Papajamakiem: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka suchego maku Krem mascarpone: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru sok z cytryny do smaku barwnik czerwony Do nasączenia: sok z połówki cytryny woda cukier Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki Sposób(...)wystudzić i przekroić na dwa blaty. 2. W identyczny sposób przygotować biszkopt z makiem, ale na koniec zamiast barwnika dodać suchy mak do ciasta. Po upieczeniu wystudzić. 3. Zrobić krem: śmietankę ubić z cukrem, dodać serek mascarpone i sok z cytryny, wymieszać. Odrobinę masy odłożyć do osobnej miseczki, dodać czerwony barwnik i wymieszać. 4. Przełożyć tort: Blat różowy nasączyć wodą
Kuchnia domowa AniFantastyczne ciasto bez pieczenia z truskawek na biszkoptach. Przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany. Charakteru dodaje likier i świeży sok pomarańczowy. W smaku lekkie, pyszne, orzeźwiające. Koleżanka powiedziała, że jest to po prostu truskawkowe tiramisu… Deser tak mi zasmakował, że spróbuję go przygotować teraz w formie tortu:). Bardzo polecam… Składniki: około 400g podłużnych biszkoptów 800g(...)połączenia składników. 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać do niej serek i wymieszać mikserem na średnich oborach do połączenia składników. 6. Dno blaszki wyłożyć biszkoptami i polać je połową konfitury z sokiem. Wierzch przykryć połową kremu z mascarpone, wyrównać. Na kremie położyć truskawki (plastry kłaść jeden obok drugiego). 7. Na truskawki położyć biszkopty
Mała CukierenkaPrincessa kokosowa. Ciasto z kokosowym biszkoptem i pysznym kokosowym kremem, a do tego w kremie znajdziecie kokosowe wafelki. Każdy fanatyk smaków kokosowych je pokocha :) Składniki: biszkopt: 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej (tak, tylko 3 łyżki ;)), 3 łyżki cukru, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. krem: 300 ml śmietanki 30%, 100 g serka mascarpone, 1 śmietan(...)dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dosypujemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Pieczemy do suchego patyczka w 180 stopniach przez ok. 20-25minut. Krem: Schłodzoną śmietankę ubijamy cukrem na sztywną pianę. Serek mascarpone miksujemy i dodajemy go do śmietanki. Dodajemy śmietan fix lub rozpuszczoną żelatynę. Przy użyciu żelatyny
Aga w kuchniobciążona. Piecz 15 minut. Po tym czasie zdejmij obciążenie i piecz kolejne 10 minut. Temperatura pieczenia dokładnie taka sama, jak bez obciążenia. Upieczone ciasto dokładnie ostudź. Składniki na krem i całą resztę: 250 g serka mascarpone (prosto z lodówki) 130 ml śmietany kremówki 30% (prosto z lodówki) 100 g białej czekolady 5 łyżek dżemu z borówki (może być jagodowy(...)śmietany ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone i wszystko dokładnie i delikatnie wymieszać. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej (dodaję do kąpieli wodnej łyżkę śmietany 30% i mieszam z czekoladą, wtedy jej konsystencja po roztopieniu jest bardziej płynna i jednolita). Lekko przestudzić i dodać do ubitej śmietany. Mieszać delikatnie szpatułką. Spód przestudzonego ciasta posmarować dżemem. Na dżem wyłożyć krem
gutfutciasto śmietankowo-kokosowe, które swój smak zawdzięcza głównie wafelkom "Princessa kokosowa". SKŁADNIKI Na biszkopt 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego (może być również biały jeżeli nie posiadacie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody Na masę śmietankowo-kokosową 500 ml śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru 250 g serka mascarpone(...)Masa śmietankowo-kokosowa: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i śmietan-fix miksując wszystko razem (krótko tylko do połączenia składników). Wafelki pokroić na małe kawałki. Nieco śmietany odłożyć do wyrównania góry ciasta, do pozostałej wsypać wafelki i wymieszać, po czym równomiernie wyłożyć na biszkopcie. Górę wyrównać pozostałą śmietaną. Ciasto można udekorować
Passions hobbies lifeczasie przygotować krem - schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i ubijać do momentu połączenia się składników, pod koniec dodać sok malinowy. Krem przełożyć do lodówki. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm i wycinać szklanką kółka. Foremki do babeczek wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wykrojonymi kawałkami
pink envelope