ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:49/1704)

Kopiec kreta z truskawkami i bananami – przepis na dużą blachę 182

mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę – moja ma wymiary 24×24 cm *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy około 40 minut – do suchego patyczka *** *** Ciasto studzimy, a następnie ścinamy z niego nierówny wierzch. Spód ciasta układamy ponownie w foremce, natomiast wierzch ciasta kruszymy w dłoniach i przekładamy(...)rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody i studzimy *** *** Banany obieramy i przekrawamy wzdłuż na połówki. Truskawki dokładnie myjemy, osuszamy i przecinamy na połówki. Pokrojone owoce układamy na cieście *** *** Następnie owoce smarujemy z wierzchu cienką warstwą galaretki *** ** Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie ciągle miksując dodajemy cienkim strumieniem resztę galaretki cytrynowej *** *** Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę

Blog z Apetytem
RUSTYKALNA TARTA - CROSTATA 229

ulubione to jabłka, gruszki i śliwki. Ale chyba przede wszystkim maliny! O tak! Maliny jesienne to najlepsze co Nas może teraz spotkać. Miałam ochotę na proste i nieskomplikowane ciasto z owocami. I nagle przypomniała mi się crostata. To bardzo proste ciasto, pozwalające Wam użyć dowolnych owoców. Nawet nie musicie mieć blaszki(...)pieczenia. Ciasto idealne do kawy czy kubka z gorącym kakao. SKŁADNIKI: ciasto: - 300 g mąki pszennej - 120 g masła - 2 żółtka - 1 białko - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 100 g cukru pudru -1 łyżka jogurtu naturalnego + mąką do podsypywania W/w składniki zagniatamy szybko w elastyczne ciasto, owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut. Dodatkowo: - sezonowe owoce: śliwki

SMYKWKUCHNI
KRUCHE CIASTO Z OWOCAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 162

wszystkie składniki na kruche ciasto. Podzielić na dwie części (jedna większa a jedna mniejsza). Owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po tym czasie spód blachy prostokątnej wyłożyć większym kawałkiem ciasta, nakłuć widelcem co kawałek. Piekarnik nagrzać do 180'C. Wstawić ciasto i zapiekać około 10-12 minut. Wyjąć ciasta z piekarnika, wystudzić. W między(...)miksować mikserem. Kolejno dodać budynie w proszku i dalej mieszać, żeby budynie dobrze połączyły się z białkami. Na końcu wlać olej, miksując dalej ciasto mikserem.  Gotową piankę wyłożyć na spód ciasta. Na wierzchu ułożyć owoce. Wyjąć z zamrażalnika mniejszą część ciasta i zetrzeć ją na owoce na tarce o dużych oczkach. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego

Zrób to smacznie
Tort,, Palma“ 202

Durszlaka,, Zróbmy coś dobrego z Palmą“ bardzo mnie zaispirował. Zgłosiłam już drożdżowe ptaszki, które są bardzo pocieszne. Brakowało mi jednak czegoś słodkiego. Szczególnie teraz podczas upałów zjadamy dużo ciast z owocami i galaretką. Tort ,, Palma“ powstał specjalnie na konkurs, a jego nazwa pochodzi od dekoracyjnych palemek z banana

dolcevitainmykitchen
Drożdżówki z porzeczkowym budyniem i kruszonką 188

elastyczne i zacznie odchodzić od ręki. Przykryć bawełnianą ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość. W czasie kiedy ciasto wyrasta można przygotować budyń porzeczkowy. Z porzeczek odłożyć garść owoców, a resztę zmiksować blenderem. Przetrzeć przez gęste sito, aby pozbyć się skórek i pestek. Budyń i mąkę rozprowadzić w połowie mleka. Resztę wlać(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C lub 160 *C z termoobiegiem i piec przez około 20 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bułki i drożdżówki , Ciasta drożdżowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Na wynos , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , drożdże , kruszonka , mleko skondensowane , porzeczki

https:KKuchniaMniam
Leśny mech 215

stopni. Przed wyciągnięciem warto upewnić się, że ciasto na pewno jest upieczone za pomocą drewnianego patyczka. Po wyciągnięciu z pieca, odstawiamy ciasto do ostudzenia na kratce. Kiedy jest już zupełnie zimne odkrawamy spieczony wierzch (nie wyrzucamy, będzie potrzebny!) a pozostałą część przekrawamy na 2 blaty. Z odkrojonego wierzchu ciasta odskrobujemy łyżką zieloną spodnią część i przekładamy do miseczki. Można też(...)blat nakładamy połowę kremu i dekorujemy umytymi wcześniej owocami. Układamy drugi blat, nasączamy ponczem, smarujemy dżemem, nakładamy pozostały krem. Wierzch ciasta posypujemy zielonymi kruszkami i dekorujemy owocami. Ciasto jest od razu gotowe do jedzenia, ale znacznie łatwiej je pokroić jeśli schłodzicie je min. 1 godz. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Galette pełnoziarnista z makiem i morelami 193

Ciasto, które uwodzi swoją niesfornością. Niedoskonałe, ale takie ma być, bo domowe! Napakowane owocami, które dopiero co kupiłeś na targu i makiem, który zmieliłeś w pocie czoła. Proste, a zarazem doskonałe. Kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 6 łyżek brązowego cukru 6 łyżek wody 100 g masła łyżeczka cynamonu Farsz: 60 g maku 30 g owoców kandyzowanych(...)pozostałymi składnikami. Jeśli chcecie zatopić zęby w ciasto szybciej i nie bawić się w przygotowanie masy makowej samemu - można użyć gotowej i po prostu dodać do niej owoce.      Ciasto wyjmujemy z lodówki, wkładamy między dwa arkusze papieru do pieczenia i rozwałkowujemy cienko, starając się zachować okrągły kształt. Na sam środek nakładamy farsz, zostawiając około

sama złodycz
Ciasto czekoladowo - serowe z wiśniami. 323

Była chęć na ciasto z owocami  .... była chęć na ciasto czekoladowe  .... była chęć na ciasto , które nie będzie suche  ... No i jest  ... z owoców wybrałam soczyste wiśnie , a całość wzbogaciłam masą serową. Poprzeplatane biało czarne ciasto z zatopionymi w nim wiśniami zaspokoiło może zachciewajki :) Składniki : Ciasto czekoladowe : 2 jajka  3/4 szklanki (170g) cukru

Malinowa Kawiarenka
Miodownik kajmakowy z jabłkami 367

wypływały. Masa jabłkowa będzie miała ładny, zielony kolor jeżeli wybierzemy jabłka, które nie ciemnieją po obraniu. Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Serniki gotowane , Tarty i kruche ciasta , Wielkanoc Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kajmak , orzechy włoskie , twaróg

https:KKuchniaMniam
Książka z moimi 55 przepisami na Desery i Przetwory bez cukru 123

wersji bez białego cukru . Znajdziecie w niej m.in. moje przepisy na torcik gofrowy i torcik z pankejków, tarty, trufle, surowe pączki, lody, sorbety, budynie, batony, galaretki, ciasteczka, muffinki, ciasta, serniki, owoce zapiekane na różne sposoby, desery w szklaneczkach, musy. Z przetworów: 3 rodzaje powideł śliwkowych, dżemy, konfitury, kompoty, masła owocowe, musy owocowe, chutneye czy musztardę z gruszek. W książce(...)trafił przepis na: “ Deser z mango z malinami i orzechami włoskimi “ „ Ciastka” jabłkowe bez pieczenia Na potrzeby książki przerobiłam również mój przepis na najpopularniejsze na blogu “Ciasto bananowe” oraz “ Tartę z malinami na kruchym, orzechowym cieście z malinową pianką ” na wersję bez cukru . Na moim Instagramie w zapisanych relacjach, możecie podejrzeć jak wyglądała praca

Moja Delicja
Piegusek ze śliwkami i wanilią 147

gdyż ma taką strukturę, że owoce nie wpadają same do środka ciasta, pozostając na wierzchu. W zbyt głębokiej formie (jak na zdjęciu) owoce nie nawilżą należycie ciasta :)Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam je do popołudniowej herbatki. Zimnej, rzecz jasna ;)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
CZEKOLADOWE CIASTO MAJONEZOWE Z GRUSZKAMI 136

Gdybym tak miała wymienić swoje ulubione owoce to w pierwszej trójce zdecydowanie uplasowały by się gruszki. Uwielbiam je! W dzieciństwie przy domu mieliśmy 2 wielkie drzewa z gruszkami, do których przypięty był hamak. To było zdecydowanie jedno z ulubionych miejsc do zabawy zarówno moje, jak i mojego brata. Smak(...)gruszek z tego drzewa pamiętam do dziś! I sok cieknący po rękach! Dziś, zainspirowana kolejną współpracą z marką KIELECKI przygotowałam dla Was przepis na fantastyczne ciasto czekoladowe z gruszkami. Kokosowe ciasto majonezowe z owocami zrobiło furorę – mam nadzieję, że to zrobi taką samą! Smak majonezu absolutnie jest niewyczuwalny w cieście – sprawia on jednak, że ciasto jest

Ostra na Słodko
Szarlotka Pani Ogonowskiej 122

ubijamy na sztywno białka i dodajemy do nich cukier puder . Na podpieczone ciasto nakładamy mus jabłkowy , na niego warstwę ubitych białek . Schłodzone w lodówce ciasto kruszymy i posypujemy na warstwę ubitych białek . Ciasto pieczemy przez ok. 35 minut w 180 stopniach (grzałka górna i dolna). Wyrośnięte ciasto pozostawiamy w piekarniku na pół godziny bez otwierania go, a następnie odstawiamy(...)mieszanką owoców takich jak jabłko, gruszka, pigwa. Szarlotka pochodzenie przepisu Ciasto to nazwę swą zawdzięcza królowej Charlottcie, a autorem ciasta był  Marie-Antoine Carême – francuski szef kuchni i cukiernik [1] . W wersji podstawowej szarlotka to ciasto półkruche lub kruche z dodatkiem owoców, najczęściej jabłek . Chociaż oryginalna szarlotka pochodzi z XIX wieku, to obecnie powstało sporo

WegePrzepis

Proponowane wyszukiwania