ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:56/1704)

Proste ciasto ze śliwkami i borówkami 147

być dowolne ulubione owoce)Sposób wykonaniaBiałka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści, następnie nie przerywając ubijania dodać żółtka, wlać olej i ubijać do momentu połączenia z masą jajeczną.Następnie partiami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać, można mikserem na niskich obrotach.Przełożyć ciasto do okrągłej (26 cm) lub prostokątnej

Mix smaku
Galette z twarogiem, z agrestem i z delikatną nutą anyżu 118

zawartych w książkach kulinarnych? Warto czasami zastosować się do wskazówek mistrzów. Tajemnice smaku kryją się w szczegółach, w małych trikach, dzięki którym przygotujemy ciasto o wyjątkowej strukturze i smaku. Galette, czyli placek z kruchego ciasta obłożony owocami i zapieczony w piekarniku. Niby nic nadzwyczajnego, ale nie do końca(...)ciasto jest wyjątkowe, a sekret jego wyjątkowości odkryłam w książce “Słodko” Yotama Ottolenghi, w rozdziale tarty i tartaletki. Ciasto na tartę z serem twarogowym. Dodatek twarogu czyni to ciasto aromatycznym, miękkim i kruchym. Kolejnym, bardzo ważnym elementem w przygotowaniu tego ciasta jest mrożenie masła i mąki. Niby szczegół, ale efekt końcowy … petarda! Po upieczeniu ciasto jest kruche

Tajemnice Smaku
PLACEK Z JAGODAMI 84

Placek z jagodami na dzisiejszy deser się kłania. Puszyste i delikatne ciasto, do którego wrzucicie rozmaite owoce, nawet te mrożone (bez uprzedniego rozmrażania). Kiedy za oknem szaro i ciemno, w domu gorąca kawa lub rozgrzewająca herbata, dobre towarzystwo i pyszne, domowe pachnące wanilią i skórką z pomarańczy ciasto z jagodami na stole. Brzmi cudownie! Czas trzeba sobie umilać

Zasmakuj Kuchni
Pleśniak 368

popularne ciasto, którego nazwa niezbyt pozytywnie się kojarzy - przynajmniej mi......jednak smak tego wypieku w pełni rehabilituje niezbyt apetyczną nazwę. Kruche, puszyste ciasto, niezwykle delikatna pianka z białek oraz proszku budyniowego i do tego mnóstwo owoców..."Pleśniak" rozpływa się w ustach powodując, że nie sposób nie pokusić się o sięgnięcie po kolejny kawałek - owocowa poezja dla podniebienia.Pleśniak - Składniki(...)cukier z wanilią). Zmieniamy poziom robota na najniższy i powoli wsypujemy proszki budyniowe. Na końcu dodajemy olej.Masę przekładamy na podpieczony spód, a na nią wykładamy owoce. Pozostałą część ciasta wyciągamy z zamrażalki i ścieramy na wierzch ciasta.Pieczemy w temperaturze ok. 185 stopni przez ok. 30-40 minut. Gdy ciasto przestygnie oprószamy cukrem pudrem.  Moje posty

Słodka Strona
Misiek owocowy 148

upiec. Przynajmniej wiem co jest w środku :)))Dzisiaj zapraszam Was na Miśka Owocowego.Ciasto łatwe i w sumie szybkie. Bałaganu w kuchni też wielkiego nie ma ;)Owoce do tego ciasta mogą być różne: porzeczki, maliny czy mieszanka. Najlepsze są świeże, ale zimą raczej nieosiągalne, więc można je zastąpić mrożonymi. Tylko trzeba pamiętać, że truskawki mrożone nie będą dobre(...)lekko ubić. Dodać do garnuszka, mieszając intensywnie, żeby jajka się nie zważyły.Jak się zacznie robić pianka na wierzchu, to zdjąć z ognia.Dodać przesianą mąkę i wymieszać.Zagnieść ciasto z powstałej masy.Podzielić na 6 części, każdą rozwałkować cieniutko.Piec w temperaturze ok. 180 stopni około 3 minut, zanim zacznie brązowieć.Na krem potrzebujemy:500 ml śmietany kremówkipaczka kremu śmietankowego

Codzienna kuchnia niecodzienna
CIASTO UCIERANE III Z OWOCAMI 128

Kolejna propozycja na ciasto ucierane tym razem z truskawkami i morelami, ale tutaj totalna dowolność z doborem owoców. Ciasto jest lekkie i puszyste, owoce nie opadają , jest   bardzo proste   i szybkie w wykonaniu. Świetne na każdą okazję Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)waniliowego ½ szklanki kwaśnej śmietany 18% 1 i ⅓ szklanki mąki pszennej ( użyłam pełnoziarnistej) 1 opakowanie (40g) budyniu waniliowego/śmietankowego bez cukru 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 500g truskawek, moreli lub innych owoców cukier perłowy do posypania (   nie koniecznie) Wykonanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej masło z cukrem ucieramy na puszystą masę, dodajemy jajko oraz ekstrakt z wanilii

Słodkie zapomnienie
Biszkopt z musem śliwkowo-jabłkowym 151

Wrzesień to czas nie tylko przetworów robionych na zimę, ale też ciast z jesiennymi owocami. We wrześniu królują ciasta z jabłkami,albo śliwkami. Ja połączyłam te owoce i zrobiłam prosty biszkopt z musem i śmietankową pianką. Efekt? Pyszne, delikatne ciasto, które posmakuje każdemu. Polecam. BISZKOPT Z MUSEM ŚLIWKOWO-JABŁKOWYM Składniki: (tortownica 24 cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl

Bon appetit mon amie
Wspominka lata - lekkie ciasto ze śliwkami 174

Lekkie i delikatne ciasto, do którego swobodnie możecie dodawać każde owoce, nawet te mrożone :) Gwarantuję, że uda się nawet bardzo początkującym wypiekaczom słodkości! :) Żadnych zakalców, żadnych opadających wierzchów, lekkość iście biszkoptowa(...)Składniki: 500g mąki pszennej 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100ml oliwy z oliwek 4 łyżki słodziku w proszku (możecie zastąpić cukrem - jakieś 180-200g) duuuużo owoców :) Jeśli ciasto będzie za gęste, możecie dolać odrobinę mleka. Do dzieła: Oddzielamy białko od żółtka i ubijamy na sztywną pianę. Następnie nie przerywają ubijania dodajemy stopniowo pozostałe składniki: cukier, następnie

Spektrum Smaku
Łatwe ciasto z arbuzem, truskawkami i galaretką 342

Dziś mam dla Was przepis na orzeźwiające ciasto z owocami i galaretką. Jest łatwe do przygotowania i nie wymaga dużego nakładu pracy. To doskonały deser na upalne, letnie dni.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki tortowej, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej(...)szklankach wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Z arbuza odkrawam skórę, usuwam pestki i kroję w kostkę. Truskawki obieram z szypułek. Przygotowane truskawki oraz kawałki arbuza układam na biszkopcie. Owoce zalewam tężejącą galaretką. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami 142

Instructions W misce wymieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i wiórki. Dodać pokrojone w kostkę masło i wyrobić w palcach na kruszonkę. Dodać jajka i jogurt, zagnieść ciasto. Dodać owoce i bardzo delikatnie wmieszać do ciasta ( to jest dosyć trudny moment bo owoce się rozgniatają a ciasto zaczyna się lepić od soku -ważne żeby nie porozgniatać(...)bardzo owoców i jednocześnie wmieszać je w miarę równo w ciasto. Ciasto wyłożyć na powierzchnię dobrze posypaną maką, posypać po wierzchu obficie mąką i rozwałkować nie za cienki placek ( ok ½ - 1 cm na grubość). Za pomocą szklanki wykroić ciastka. Przekładać ciastka na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Blachę przed pieczeniem umieścić na co najmniej 30 minut w lodówce

Cooking for Emily
Ciasto kakaowe z aronią 111

Przepis na ciasto dość prosty, a nawet standardowy, ciasto urozmaiciłam owocami:) Składniki : 2 małe jajka 2 szklanki mąki pszennej 13 dag masła 4 łyżeczki kakao 1 szklanka drobnego cukru 1 szklanka zsiadłego mleka ( u mnie kefir i gęsta śmietana pół na pół) 1 łyżeczka sodki 7 - 10 łyżek owoców aronii  Przygotowanie : Jajka utrzeć z cukrem, dodać kakao(...)ucierać do połączenia składników Odmierzoną mąkę wsypywać porcjami i nadal ucierać Dodać owoce i ostrożnie wymieszać Przełożyć ciasto do natłuszczonej foremki z kominem Piec ok. 45 min. w temp. 180*C Ciasto piekłam w okrągłej formie o średnicy 24 cm. Owoce aronii pochodziły z nalewki, ale można użyć również drobno pokrojone jabłka, warto spróbować z porzeczkami czy borówkami

Proste Potrawy
Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami 146

Instructions W misce wymieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i wiórki. Dodać pokrojone w kostkę masło i wyrobić w palcach na kruszonkę. Dodać jajka i jogurt, zagnieść ciasto. Dodać owoce i bardzo delikatnie wmieszać do ciasta ( to jest dosyć trudny moment bo owoce się rozgniatają a ciasto zaczyna się lepić od soku -ważne żeby nie porozgniatać(...)bardzo owoców i jednocześnie wmieszać je w miarę równo w ciasto. Ciasto wyłożyć na powierzchnię dobrze posypaną maką, posypać po wierzchu obficie mąką i rozwałkować nie za cienki placek ( ok ½ - 1 cm na grubość). Za pomocą szklanki wykroić ciastka. Przekładać ciastka na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Blachę przed pieczeniem umieścić na co najmniej 30 minut w lodówce

Cooking for Emily
Puszyste ciasto maślane z truskawkami 160

Lato to sezon na owoce. Nie może więc zabraknąć ciast z ich wykorzystaniem. Największym powodzeniem cieszą się przepisy na ciasta proste, łatwe i szybkie w wykonaniu. Takie właśnie jest puszyste ciasto maślane z truskawkami.   Składniki na formę o wymiarach 25 x 35cm: - 6 jaj - 250 g miękkiego masła - 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków - cukier waniliowy(...)Upieczone i przestudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem. Puszyste ciasto maślane z truskawkami to wspaniały wypiek nie tylko do niedzielnej kawy, czy herbaty. Aromat ciasta unoszący się podczas pieczenia, to już jest zapowiedź uczty dla podniebienia. Przepis znalazłam u Asi na blogu Sama słodycz i szczypta chili… Zamiast truskawek można użyć rabarbaru, borówek, malin, czy innych owoców. Gorąco polecam

mojewypiekiinietylko
Kakaowy brzoskwiniowiec z kokosem 233

Kiedy owoce puszczą sok zmiksować blenderem na gładką masę. Budyń i mąkę ziemniaczaną wymieszać w zimnej wodzie i wlać do gotujących się brzoskwiń. Ugotować gęsty krem. Biszkopt przekroić na pół i jedną część włożyć do blachy, w której się piekł. Jeżeli nie jest wysoka, należy zrobić komin np z foli aluminiowej. Wylać połowę gorącego kremu brzoskwiniowego. Nałożyć ciasto kokosowe(...)rozpuścić połamaną czekoladę. Polać z łyżki po placku. Smacznego :) RADA: Biszkopt i ciasto kokosowe najlepiej upiec dzień wcześniej. Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO , Wykorzystanie białek Tagged: brzoskwinie , budyń , czekolada , kakao , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Skubaniec - Pleśniak czyli szybkie ciasto 196

żółtka, zagnieść ciasto, podzielić na trzy części: dużą - średnią i małą - do średniej dodać kakao aby ciasto zmieniło kolor. Wszystkie trzy kule wkładamy do lodówki na minimum godzinę. 2. Formę wykładamy papierem do pieczenia, na spód ścieramy na tarce o dużych oczkach największą kulę z jasnego ciasta, następnie ścieramy ciemne ciasto. Na ciemne ciasto wykładamy dżem lub owoce. Białka(...)ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy 5 łyżek cukru. Ubitą pianą przykrywamy warstwę z owocami, a na pianę ścieramy ostatnią jasną część ciasta. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 C, czas pieczenia ok 1 godziny. Ciasto kroimy gdy wystygnie, jeśli pokroimy jeszcze ciepłe będzie się kruszyło i owoce mogą wypływać, po wystudzeniu stężeją i można je z łatwością

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania