Galette pełnoziarnista z makiem i morelami

Galette pełnoziarnista z makiem i morelami

Galette pełnoziarnista z makiem i morelami

     Ciasto, które uwodzi swoją niesfornością. Niedoskonałe, ale takie ma być, bo domowe! Napakowane owocami, które dopiero co kupiłeś na targu i makiem, który zmieliłeś w pocie czoła. Proste, a zarazem doskonałe. Kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 6 łyżek brązowego cukru 6 łyżek wody 100 g masła łyżeczka cynamonu Farsz: 60 g maku 30 g owoców kandyzowanych 30 g orzechów laskowych 3-4 morele łyżka miodu białko    Mąkę mieszamy z cynamonem i cukrem. Dodajemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sama złodycz

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Autor

SamaZłodyczSamaZłodycz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, ciasto, pieczenie, orzechy laskowe, orzechy, cynamon, mąka, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, miód, mielone, proste i szybkie przepisy, cukier, przepisy na kruche ciasto, siekane, ciasto z makiem, ciasto z masa, proste ciasto, ciasta z masa, ciasto z orzechami, ciasto z białek , szybkie ciasto, szybki ciasto, pieczeń z mielonego, proste i szybkie ciasto

Inne przepisy z sama złodycz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Natalie, 16 czerwca 2014 17:33:05

Bosko wygląda :)

Gosia Szulc, 16 czerwca 2014 17:34:28

Dzięki :) Trzeba przyznać, że to przeurocze ciasto, pierwszy raz piekłam, ale od teraz trafia do mojego stałego repertuaru :)