ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1296/1704)

Jogurtowe placuszki z truskawkami 108

Czerwiec to piękny miesiąc, zwłaszcza dla fanów rodzimych owoców. Jogurtowe placuszki z truskawkami to świetny pomysł, jeżeli znudziło Wam się podjadanie truskawek prosto z krzaczka lub łubianki. Takie placuszki są również świetne dla dzieci np. na drugie śniadanie lub podwieczorek. Inne przepisy na placuszki znajdziecie TUTAJ . A przepis z wykorzystaniem truskawek TU . Składniki /20 placuszków/: 250 g jogurtu greckiego(...)łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody ok. 10 truskawek Wykonanie: W misce umieścić jogurt, jajka, olej, cukier i sól – wymieszać rózgą lub ubić mikserem. Następnie do ciasta przesiać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Ponownie wymieszać, do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Truskawki odszypułkować, umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, łyżką nakładać ciasta

Pasja Smaku
Mini ptysie 116

jednym jajku i miksujemy na wysokich obrotach, ok 5 minut. Im dłużej ubijamy, tym więcej wtłaczamy powietrza. Na formie wyłożonej papierem do pieczenia nakładamy łyżka lub szprycą małe porcje ciasta. Piec w piekarniku bez termoobiegu. Zawsze wkładamy do gorącego piekarnika i nie otwieramy podczas pieczenia, bo ptysie nam opadną. Przez pierwsze 10 minut pieczemy w temperaturze 220 stopni. Po upływie(...)pudru Wykonanie : Śmietanę ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i serek mascarpone. Dzięki cukrowi z dodatkiem malin masa barwi nam się na różowo. Ptysie przekroić i nakładać masę, udekorować owocami. Artykuł Mini ptysie pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Naleśniki z twarogiem i malinami 172

pysznie. Zawsze smaże więcej, bo na szybko można je zrolować, wziąć w rękę i natychmiastowo zaspokoić potrzebę na słodkie. W okresie letnim koniecznie trzeba je jeść z sezonowymi, słodkimi owocami. Bazą do owocowych smaków jest mielony ze śmietaną słodki twaróg – kremowy i aksamitny. Do tego jak nic pasują soczyste, słodko-kwaskowe i piękne jak klejnoty maliny(...)250g świeżych malin cukier puder do oprószenia   Do miski wlewamy mleko, wodę, wbijamy jajko, dodajemy olej, sól i przesiewamy mąkę – wszystko dokładnie mieszamy rózgą do uzyskania jednolitego ciasta. Z ciasta pieczemy rumiane naleśniki , najlepiej na teflonowej patelni, aby nie używać tłuszczu do smażenia.   Twaróg wraz z cukrem i śmietaną mielimy w robocie kuchennym na gładkie nadzienie

Smaczna Strona
Placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego 117

jakiś czas aktywuję grzybka tybetańskiego . O jego zdrowotnych właściwościach już pisałam , a w internecie też można przeczytać wiele. Sam kefir daje wiele możliwości podania. Koktajl, z dodatkiem ulubionych owoców, to najszybsza forma (oprócz samego kefiru). Kolejnym sposobem na jego wykorzystanie są placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego. Składniki: - 3 szklanki kefiru z grzybka tybetańskiego * - 2 jajka(...)pojemności 250 ml Jajka ze szczyptą soli ubijamy rózgą (trzepaczką lub robotem), wlewamy kefir, dodajemy obie, przesiane mąki z proszkiem do opieczenia – składniki dokładnie łączymy, aby nie było grudek (ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany). Obrane jabłka ścieramy na tarce jarzynowej do miski z ciastem – mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na średnim ogniu. Po obróceniu placków

mojewypiekiinietylko
Placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego 143

jakiś czas aktywuję grzybka tybetańskiego . O jego zdrowotnych właściwościach już pisałam , a w internecie też można przeczytać wiele. Sam kefir daje wiele możliwości podania. Koktajl, z dodatkiem ulubionych owoców, to najszybsza forma (oprócz samego kefiru). Kolejnym sposobem na jego wykorzystanie są placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego. Składniki: - 3 szklanki kefiru z grzybka tybetańskiego * - 2 jajka(...)pojemności 250 ml Jajka ze szczyptą soli ubijamy rózgą (trzepaczką lub robotem), wlewamy kefir, dodajemy obie, przesiane mąki z proszkiem do opieczenia – składniki dokładnie łączymy, aby nie było grudek (ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany). Obrane jabłka ścieramy na tarce jarzynowej do miski z ciastem – mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na średnim ogniu. Po obróceniu placków

mojewypiekiinietylko
Puszysty omlet na mące kokosowej 144

cały czas ubijając. Na koniec dodajemy mąkę i ubijamy kilkoma szybkimi ruchami miksera.   Patelnię o średnicy ok. 24 cm spryskujemy lub smarujemy olejem kokosowym i przelewamy na nią ciasto. Wygładzamy silikonową szpatułką wierzch. Omlet smażymy na średnim ogniu przez ok. 3 minuty. Po tym czasie omlet na patelni wstawiamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 8-10 minut Omlet(...)mieszamy go z odżywką - gotowe! :)                                   Dodatki: świeży ananas lub inne ulubione owoce lub konfitura  Oczywiście omlet możecie podać z dowolnymi dodatkami. U nas królował świeży ananas, który cudownie komponuje się z kokosem. Pasuje do niego każda konfitura, ulubiony dżem czy nawet

Cooking Monster
Serniczek na spodzie z Nutelli i musem truskawkowym 147

Weekend zbliża się wielkimi krokami! Czyli to co kochamy najbardziej :)! Beztroska sobota, późne śniadanie, promienie wiosennego słońca, przenikające przez okna do mieszkania, zapach ciasta, aromatyczny obiad, potem spacer w lesie z Bufetem, oj tak! :) Mogłabym tak zawsze! A na weekend mam dla Was propozycję nie do odrzucenia! Przepyszny serniczek na spodzie z sucharków i Nutelli z musem truskawkowym! Niebo(...)łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny, rozpuszczone w 1/4 szkl wrzącej wody Składniki na mus truskawkowy: 2 galaretki 500 ml wody wrzącej 500 g mrożonych truskawek 100 g owoców mrożonych, wiśnie, truskawki, agrest, porzeczka Wykonanie: Najpierw przygotować spód. Sucharki zmiksować w malakserze, lub blenderem na bułkę tartą. Wymieszać, najlepiej ręcznie, z kremem czekoladowym. Wyłożyć spód tortownicy. Schłodzić

Trufelkowo
Gofry 150

inaczej, ja najbardziej lubię z cukrem pudrem. Dla małych smakoszy polecam z bita śmietana i… Można by powiedzieć z owocami ale niestety nie miałam  w domu owoców, które by nadawały się do bitej śmietany, więc oprószyłam czekoladą. Gofry Składniki: 1 ½ szklanki mąki pszennej 1 ½ szklanki mleka 1 łyżeczka proszku(...)puder oraz sól wkładamy do miksera i dokładnie łączymy składniki, tak aby powstała jednolita i gładka masa. Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Porcje ciasta wylewamy chochelką na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy około 3 minut na lekko rumiany kolor.         Artykuł Gofry pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
CHRUPIĄCE GOFRY 137

poznałam jeszcze takiej osoby. Możemy podawać je na przeróżne sposoby - z bitą śmietaną, owocami,dżemem,na wytrawnie.U Nas największe wzięcie mają takie zwyczajne oprószone cukrem pudrem i owocami. Moja dzisiejsza propozycja właśnie taka jest.Znalazłam jeszcze zamrożone truskawki,zmiksowałam je i polałam takim musem gofry - mówię Wam smak i zapach lata.   Przepis z tego bloga https://kulinarneinspiracjefutki.blogspot.com(...)żółtka,proszek do pieczenia,cukier puder,cukier waniliowy oraz sól dokładnie łączymy za pomocą miksera na jednolitą masę.Białka ubijamy na sztywną pianę,następnie delikatnie łączymy z masą. Gotowe ciasto nakładamy chochelką na dobrze nagrzaną gofrownicę,rozprowadzamy po całej powierzchni bardzo dokładnie i pieczemy ok 3 - 5 min ( w zależności od mocy gofrownicy). Gotowe przekładamy na kratkę i  posypujemy

Niespełnione zdolności kulinarne
Babka makaronowa na słodko. 131

się składników. Nie polecam długo miksowania takie masy nie lubię zbyt intensywnego napowietrzania. Na koniec dodajemy mąkę i ponownie mieszamy. Jagody mieszamy z cukrem i mąką, tak aby każdy owoc był dokładnie obtoczony. Jeśli używamy jagód ze słoika, trzeba je odsączyć z płynu i dodajemy mąkę. Na spód formy wykładamy 1/4 masy serowej, na niej układamy makaron, przykrywamy znów masą(...)kolejne 30 minut na ostygnięcie i można wyjmować. Świetnie smakuje na ciepło, ale i zimna jest przepyszna. Gdy podamy taki wypiek na stół, każdy będzie przekonany, że to typowe ciasto, Po przekrojeniu niespodzianka, że z makaronem też tak można. Lekko słodka, cytrynowo - jagodowa, o delikatnej konsystencji dzięki śmietanie. Znakomicie nadaje się na deser jak i jako drugie danie

Dieta moja pasja
Chleb z suszonymi śliwkami i żurawiną 141

Pyszny, domowy chleb na drożdżach o lekko słodkim posmaku za sprawą suszonych owoców. Składniki: 200 g mąki żytniej 300 g mąki pszennej (albo zamiast obu mąk, 0,5 kg gotowej mąki – mieszanki do domowego wypieku chleba żytniego czy baltonowskiego) 500 ml wody ciepłej opakowanie świeżych drożdży (50 g) 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli ok 150 g suszonej żurawiny(...)odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Do drugiej miski wsypujemy obydwie mąki, sól, posiekane śliwki i żurawinę i mieszamy. Do sypkich produktów dodajemy wyrośnięte drożdże i wodę. Wyrabiamy gładkie ciasto. Następnie miskę przykrywamy ściereczką i ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę (w okresie grzewczym stawiam je kolo grzejnika). Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy je do wysmarowanej masłem

e-PrzepisyKulinarne
Placuszki jogurtowe z sosem z czerwonych porzeczek 181

Placki to chyba nasz ulubiony sposób na kolację lub podwieczorek. Robi się je błyskawicznie, można dodać owoce, czekoladę, twarożek -  i już jest pyszne danie na ciepło. Moja babcia robiła pyszne placki ze zsiadłym mlekiem, ja trochę zmieniłam przepis i moje placki przygotowałam na bazie chudego jogurtu. Do tego miodowo - porzeczkowy sosik i pyszne letnie danie gotowe! Składniki(...)czerwonych porzeczek Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i jogurtem. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ubijamy pianę z białej ze szczyptą soli. Delikatnie łączymy z ciastem. Patelnię smarujemy olejem roślinnym, smażymy z dwóch stron na złoty kolor, przed każdą kolejną partią warto ponownie posmarować patelnię tłuszczem. Teraz czas na sos. W rondelku podgrzewamy miód

Kulinarne Inspiracje
Sernik brzoskwiniowy 543

będą szkliste (cukier kryształ już nie będzie wyczuwalny, rozpuści się). Potem kolejno dodać żółtka, lekko wymieszać, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia (przesiane przez sito) i lekko wymieszać. Wyłożyć ciasto do formy o wymiarach 25x35 cm i piec w temperaturze 175 0 C około 15-20 minut.  Składniki na masę serową: 1,5 kg zmielonego sera białego(...)dodając po jednym żółtku. Następnie dodać ser, mąkę i budyń, dobrze wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając. Na końcu wmieszać pokrojone w kostkę owoce brzoskwini. Wierzch wcześniej upieczonego już biszkoptu przykryć masą serową. Piec w temperaturze 150-180 0 C przez około 1 godzinę (ja piekłam w temperaturze 175 0 C przez

In my kitchen
Sernik na zimno (brzoskwiniowiec) 163

ciasto na zimno. Brzoskwiniowiec to sernik na zimno, który przygotujecie w niecałe 30 minut. Poniższe ciasto nie wymaga użycia piekarnika ani miksera. Na pewno zasmakuje fanom brzoskwiń jak i ciast z galaretkami.  Składniki: 1 kg zmielonego twarogu 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń cukier puder do smaku 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120 g) Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie(...)sobą połączyć, np. za pomocą trzepaczki.Posmakować i ewentualnie masę twarogową dosłodzić.  Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki (4 połówki zostawić do dekoracji). Do masy twarogowej dodać pokrojone owoce i za pomocą łyżki delikatnie wszystko wymieszać.   Następnie wylać masę twarogową. Całość schować do lodówki.  W międzyczasie pozostawione brzoskwinie pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć je na masie

Ugotować
Racuchy z borówkami – bez laktozy 192

borówkowe pyszności!Póki owoce są na targach trzeba z nich korzystać!Są nie tylko bardzo smaczne , ale i przynoszą organizmowi wiele korzyści!Mają największą zawartość przeciwutleniaczy ze wszystkich owoców deserowych – wspomagają odporność i zapobiegają infekcjom.Są ważnym czynnikiem w profilaktyce antynowotworowej.Wspomagają prawidłowe działanie układu moczowego ..Można tak wymieniać i wymieniać!Ukryte w przepysznych racuszkach tworzą fantastyczne(...)szczypta* borówki – ok. 150 g* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* olej do smażenia* cukier puder do posypaniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :W misce mieszamy suche składniki , a następnie dodajemy mleko ( ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli tak nie jest dolewamy mleka lub dosypujemy mąki ).Na patelni rozgrzewamy olej , kładziemy porcję ciasta , posypujemy obficie borówkami i smażymy z jednej i drugiej

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania