ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1141/1704)

Dietetyczne naleśniki z białym serem 183

słodzika w płynie  Wykonanie ciasta Do blendera wrzucam nasze płatki owsiane , jajka ,odżywkę , wodę ser biały i wszystko razem bardzo dokładnie mielimy , następnie na rozgrzaną patelnie z malutką kropelką oliwy smażymy nasze naleśniki . Jak już nasze naleśniki są gotowe , smarujemy naszym serem z cynamonem i słodzikiem i zwijamy . Można podawać z owocami według własnego uznania , ja dziś miałam

Mój Smak
Czekoladowo-malinowe babeczki (z liofilizowanymi owocami) 318

całości smak i aromat świeżych owoców oraz co równie ważne może być przechowywana nawet przez kilka lat. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Ja dodaję je do najróżniejszych placuszków, omletów, musli, babeczek, koktajli a nawet ciast (najczęściej takich jak ta tarta

Słodkie okruszki
Dietetyczne naleśniki z białym serem 227

słodzika w płynie  Wykonanie ciasta Do blendera wrzucam nasze płatki owsiane , jajka ,odżywkę , wodę ser biały i wszystko razem bardzo dokładnie mielimy , następnie na rozgrzaną patelnie z malutką kropelką oliwy smażymy nasze naleśniki . Jak już nasze naleśniki są gotowe , smarujemy naszym serem z cynamonem i słodzikiem i zwijamy . Można podawać z owocami według własnego uznania , ja dziś miałam

Mój Smak
Orzechowa szarlotka z pianką i żurawiną / Walnut apple pie with meringue and carnberries 195

Wiosenne owoce sezonowe jeszcze przed nami, dlatego dziś proponuję klasykę, która generalnie sprawdza się cały rok Jakiś czas temu do którejś z gazet o tematyce kulinarnej były dołączane małe książeczki z przepisami Doroty Świątkowskiej z bloga Moje wypieki . Przeglądając ją wpadł mi w oko przepis na szarlotkę na cieście z orzechami, z bezą i żurawiną i nie mogłam

karmelowy
Babeczki czekoladowe z jeżynami 189

łyżeczce dżemu i dopełniać ciastem. Piec przez 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Krem 125 g mascarpone duża łyżka nutelli świeże jeżyny Wymieszać serek z nutellą i dekorować kremem wystudzone babeczki. Dekorować świeżymi jeżynami. moje babeczki nadziewałam domowym dżemem z jeżyn, bez pestek, który ręcznie przeciera mój Dziadek :) (owoce też są z własnej hodowli

Słodkie inspiracje
BABECZKI JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI 183

naturalnego 6 truskawek lub innych owoców Cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE:  Do miski przekładam jajko, cukier trzcinowy, cukier wanilinowy. Za pomocą miksera ucieram na białą masę. Dodaję jogurt naturalny oraz roztopione masło. Na koniec dodaję mąkę, proszek do pieczenia. Składniki łącze ze sobą dokładnie. Truskawki myję, a następnie kroję w drobną kostkę. Ciasto przekładam do foremek silikonowych

Gotowanie Patki
Gofry drożdżowe 150

przemieszać przed pieczeniem, nakładamy porcję ciasta na rozgrzaną gofrownicę, ilość uzależniona jest od wielkości maszyny, ja używałam mini gofrownicy, wlewałam więc 1 chochelkę, zamykamy gofrownicę i pieczemy na złoty kolor 6. Gofry podajemy natychmiast, z czasem gofry miękną . oprószamy dowolnymi dodatkami, cukrem pudrem, miodem, syropem klonowym, można podać ze śmietaną i sezonowymi owocami

Słodki Kompromis
Buraczane muffinki na Dzień Mamy 136

mokre z suchymi i powstałe ciasto nakładać do papilotek. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Przygotować krem – za pomocą miksera (wolne obroty) lub trzepaczki utrzeć ser z cukrem. Za pomocą rękawa cukierniczego (ja wykorzystałam woreczek śniadaniowy, któremu obcięłam róg!) udekorować muffiny, a na wierzch kremu ułożyć świeże owoce, ja wykorzystałam maliny. Najlepiej smakuje

Szybko Tanio Smacznie
Światowy Dzień Żywności trwa cały rok - nie marnuj jedzenia! 205

ciasta mrożę? Serniki, ciasta drożdżowe, ciasta przekładane kremem budyniowym etc.  Galarety mięsne i rybne Po przełożeniu do plastikowego pudełeczka wrzućcie je do zamrażarki. Po rozmrożeniu są tak samo smaczne. Zupy Można zamrozić lub zapasteryzować w słoiczku. Nawet niewielka ilość, pojedyncza porcja, przyda się, kiedy pewnego dnia zabraknie czasu na gotowanie. Warzywa i owoce Z warzyw (marchew, pietruszka, seler

Codzienna kuchnia niecodzienna
Knedle z białym serem i truskawkami 178

truskawek. Truskawki to moje ulubione owoce, sezon na nie wciąż trwa, więc trzeba z tego korzystać. Ostatnio wciąż wykorzystuję je w kuchni. jednak dziś przedstawię Wam przepis nie na wypieki czy desery, a na obiad z wykorzystaniem truskawek :-) mowa tu o knedlach. Są mięciutkie, bardzo pyszne sycące, z pyszny sosem truskawkowym. Do ciasta oprócz ziemniaków dodaje się biały

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Nalewka truskawkowa 392

nalewkę i wstawić do lodówki. Owoce zasypać cukrem, potrząsnąć słojem, zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce na tydzień, aż cukier całkowicie się rozpuści (pamiętajcie o codziennym potrząsaniu słojem). Po tygodniu zlać sok (najlepiej przez gazę, żeby dokładnie odcisnąć truskawki) i połączyć z alkoholem i sokiem z cytryny. Truskawki można wykorzystać, np. do ciast.  Całość przefiltrować i przelać

Domowa Cookierenka Agi
Omlet owsiany z jabłkiem 170

rozgrzać niepełną łyżką oleju. Wlać ciasto, zmniejszyć ogień na bardzo mały i przykryć pokrywką. Smażyć do momentu, aż omlet uzyska brązowy kolor od spodu i będzie go można odwrócić na drugą stronę. Dolać trochę oleju i chwilę smażyć pod przykryciem, po czym dosmażyć jeszcze chwilę bez przykrycia. Podawać z cukrem pudrem i owocami lub dżemem. Smacznego

talerz przyjemności
Wegańskie tartaletki z kremem orzechowym 172

muffinki. Mi  ciasta starczyło na ok. osiem spodów. Wszystkie ponakłuwać widelcem. Podpiekać przez ok. 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C.  Ugotowaną kaszę dokładnie zmiksować z masłem orzechowym, cukrem i sokiem z cytryny na gładki krem. Wypełnić nim gotowe, upieczone spody, następnie schłodzić w lodówce.  Podawać np.z suszonymi owocami lub orzechami

Kuchnia Ellie
Czekoladowe ciastka pełnoziarniste (z żurawiną) 199

uznawana za jeden z najzdrowszych owoców na świecie. (około 22 sztuki) 110g masła (nie margaryny) 220g mąki żytniej razowej (użyłam typu 2000 , z Bazarku Smakoszy ) 100g cukru (można nieco mniej) 2-3 łyżki miodu 2-3 łyżki kakao ( Skworcu ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 5 łyżek suszonej żurawiny ( ekoMalwa ) Wszystkie składniki ciasta dokładnie połączyć. (Można to zrobić ręcznie

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania