ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:77/988)

Piernik marchewkowy z polewą serową 170

samo jest z tą recepturą. Pachnie obłędnie, smakuje jeszcze lepiej. Piernik marchwiowy jest wilgotny i chrupie orzechami, a polewa serowa idealnie się wpasowuje w ten klimat. Można by rzec, że jest to ciasto owocowo-korzenne, bo marchewka wg przepisów Unii Europejskiej jest owocem. Dlaczego? Też się zdziwiłam! Otóż, jednym z narodowych(...)Połączyć wszystkie suche składniki ciasta i dodać do masy marchewkowej, lekko przemieszać dodając pianę z białek. – Na koniec wmieszać rodzynki i posiekane orzechy włoskie. – Ciasto wylać do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. – Piec w temp. 180 st.C przez 50 minut. Polewa – Wymieszać serek mascarpone z cukrem

To co kocham
Pankejki z cukinią i orzechami 132

odciskamy. Jajka roztrzepujemy z mlekiem kokosowym oraz ksylitolem. Do mieszanki dodajemy cynamon oraz mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy do ciasta dobrze odciśniętą cukinię i posiekane drobno orzech. Z ciasta smażymy na patelni placki

Bon appetit mon amie
Ciasto marchewkowe 220

Ciasto jest bardzo smaczne, mięciutkie, wilgotne i długo pozostaje świeże. Jest bardzo proste do przygotowania i gwarantuję Wam, że jeszcze szybciej znika ;)  Polecam bardzo ;) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej  szklanka oleju  4 jajka 2 szklanki cukru  4 duże marchewki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej  2 łyżeczki mielonego cynamonu  100 g orzechów włoskich(...)dodawać startą marchewkę i ciągle mieszać. Następnie dodać olej, wymieszać do połączenia się składników. Kolejno dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon. Na koniec do ciasta dodajemy pokruszone orzechy włoskie, mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około

Krakowskie smaki Ani
Piernik z powidłami 500

łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kakao 1 łyżka ekstraktu z wanilii POLEWA CZEKOLADOWA 30g czekolady mlecznej 30g czekolady gorzkiej 15g masła 3 łyżki (20g) drobno posiekanych orzechów włoskich Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - do rondelka przełożyć masło, miód i powidła śliwkowe, podgrzewać do momentu rozpuszczenia się masła i połączenia się składników - mieszankę zdjąć na blat, ostudzić(...)rozpuszczenia się masła i czekolady i uzyskania gładkiej polewy - polewę zdjąć na blat, jeszcze ciepłą wyłożyć na wierzch piernika (lub jeśli wolicie, również na jego boki) - posiekanymi orzechami posypać wierzch ciasta, lekko przyciskając je do polewy - piernik pozostawić do zastygnięcia polewy - przechowywać w szczelnym pojemniku

Smakołyki Bereniki
Mocno czekoladowe ciasto z orzechami 97

dodatkiem orzechów. Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Troszeczkę odpoczniemy od kaszy jaglanej, za to przejdziemy w świat czekolady :) Dzisiaj przygotowałam dla Was super przepis na mocno czekoladowe ciasto z mnóstwem orzechów w środku. Wilgotny murzynek z chrupiącą wstawką. Szybko się go robi i zasmakuje każdemu. Zamiast orzechów możecie dać inne ulubione dodatki, na przykład suszone owoce. Wartość odżywcza 1 kawałka(...)mniejsze kawałki.  Masło utrzeć ze słodzikiem potem dodajemy jajka i ucieramy dalej. Na koniec wlewamy rozpuszczoną czekoladę i łączymy składniki. Dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką. Małą formę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 45 minut do suchego patyczka.  polewa Czekoladę rozpuszczamy z masłem i polewamy nią upieczone i ostudzone ciasto

Zdrowie i pysznie na talerzu
Mocno czekoladowe ciasto z orzechami 82

dodatkiem orzechów. Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Troszeczkę odpoczniemy od kaszy jaglanej, za to przejdziemy w świat czekolady :) Dzisiaj przygotowałam dla Was super przepis na mocno czekoladowe ciasto z mnóstwem orzechów w środku. Wilgotny murzynek z chrupiącą wstawką. Szybko się go robi i zasmakuje każdemu. Zamiast orzechów możecie dać inne ulubione dodatki, na przykład suszone owoce. Wartość odżywcza 1 kawałka(...)przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i studzimy. Orzechy kruszymy na mniejsze kawałki.  Masło utrzeć ze słodzikiem potem dodajemy jajka i ucieramy dalej. Na koniec wlewamy rozpuszczoną czekoladę i łączymy składniki. Dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką. Małą formę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 45 minut do suchego

zdrowo i aktywnie
Pełnoziarniste ciasto marchewkowe z daktylami 90

jest idealne nawet na śniadanie, ponieważ nawet jednym kawałkiem będziemy najedzeni przez dłuższy okres czasu. Warto zrobić takie na wycieczkę – nie musimy go przechowywać w lodówce. Pełnoziarniste ciasto marchewkowe z daktylami: 3 szklanki startej marchewki (na drobnych lub średnich oczkach) 6 dużych jajek w temp. pokojowej 1 szkanka ksylitolu (lub cukru kokosowego) 1 szklanka oleju rzepakowego 1 łyżeczka cynamonu(...)wiórkami lub bakaliami. Przechowujemy do trzech dni w temperaturze pokojowej. PS: Przepis możemy urozmaicać – zamiast daktyli można użyć rodzynków czy posiekanych niesiarkowanych moreli, dodatkowo możemy dodać do ciasta posiekane orzechy włoskie, pekan czy laskowe. Post Pełnoziarniste ciasto marchewkowe z daktylami pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasto "do góry nogami" 410

mąkę. Wyłożyć na masę jabłkową  (fot.3) .  Teraz ostatnia część - orzechowa. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, zmielone orzechy, bułkę tartą, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na masę kokosową  (fot.4) .  Całe ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 170°C. Po upieczeniu ciasto ostudzić(...)następnie odwrócić je do góry nogami  (fot.5) .  Przygotować polewę. Cukier z wodą ugotować do rozpuszczenia, dodać masło i kakao. Wymieszać. Jeszcze gorącą masą polać wierzch ciasta. Można je udekorować połówkami orzechów włoskich  (fot.6) .   Ciasto wstawić do lodówki. Najlepiej na 24 godziny. Inspiracja dot. ciasta: smaczny.pl Polewa: addiopomidory.blogspot.com linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin_site

Świat Ciasta
Ciasto kajmakowe z kremem budyniowym 193

budyń śmietankowy 350 ml mleka 2 żółtka 100 g cukru 150 g masła 1 cukier wanilinowy 1 puszka kajmaku (460 g) do dekoracji orzechy pekan Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wyrób na jednolitą masę. Ciasto podziel na 2 części i każdą z osobna wyłóż na blachę (wyłożoną papierem pergaminowym 26x30 cm) Ciast jest dość(...)cukrem wanilinowym i dodawaj masę budyniową cały czas ucierając.  Na dolny placek wyłóż połowę kajmaku następnie wyłóż krem budyniowy, przykryj drugim plackiem i wyłóż pozostały kajmak. Kawałki ciasta udekoruj orzechami. Smacznego

Niezły Młynek
Tarta z jabłkami 247

jabłek cynamon mielone goździki (można kupić zmielone lub zmielić w młynku do kawy. przyprawa do piernika 2 łyżki miodu 100 g orzechów laskowych Tarta z jabłkami – jak to zrobić? Suche składniki na ciasto mieszamy razem i zagniatamy z miękkim masłem. Powinniniśmy otrzymać coś w rodzaju drobnej kruszonki. Dodajemy jajka i zagniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno przypominać miękką(...)odparować część wody. Po przygotowaniu powinny lekko się rozpadać. Odstawiamy garnek w chłodne miejsce. Do przestudzonych jabłek dodajemy miód, przyprawy i pokrojone na kawałki orzechy laskowe. Ciasto wyciągamy z lodówki i wałkujemy na placek grubości około 0,5 cm, żeby nie używać zbyt dużo mąki do podsypywania można rozwałkować je między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Rozwałkowanym ciastem wykładamy spód

Ciastkozercy
Brownie z fasoli z orzechami 114

dzisiaj proponuję troszkę bogatszą wersję tego samego brownie, z orzechami, kakao, miodem. Bardzo szybkie, smaczne, ilość miodu możemy modyfikować, możemy zastąpić go syropem klonowym lub cukrem trzcinowym. Orzechy świetnie pasują do tego ciasta, a fasola jest niewyczuwalna. Polecam mocno! 1 puszka czerwonej fasoli 1 banan 2 jajka 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)orzechów) dorzucić do fasoli i wszystko zblendować. Orzechy posiekać na drobne kawałki. Część z nich (ok. 2/3) wsypać do zblendowanej masy i wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Po wierzchu posypać pozostałymi orzechami. Piec ok. godziny w 180 stopniach. *brownie najlepiej piec w keksówkach, takich jak np.  TA-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Porzeczkowiec 1846

pyszne masło orzechowo kakaowe firmy    PRIMAVIKA  a do przełożenia użyłam pysznego dżemu z czarnej porzeczki  firmy  ORZECH . Połączenie dżemu z masą śmietanowo maślaną daje niesamowity smak .    Zapraszam :)   Składniki na ciasto kakaowe : 2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki wody 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki(...)cukier waniliowy 3 łyżki cukru pudru 5 torebeczek malutkich śmietany fix  250 g miękkiego masła  1i 1/2 słoiczka Dżemu z czarnej   porzeczki  firmy  ORZECH 1 tabliczka czekolady mlecznej milka  Wykonanie : Do garnka wlać olej , wodę, dodać cukier , cukier waniliowy , kakao ,masło orzechowo kakaowe .    Wszystkie składniki rozpuścić  , gotować około 4 minut . Masę

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto śliwkowe z truflami i orzechami 264

czekoladek truflowych 10 dag śliwek suszonych 2 łyżki spirytusu Polewa. 1 tabliczka czekolady z orzechami  1 łyżka masła 50 ml kremówki Wykonanie. Śliwki pokroić i zalać spirytusem. Jajka ubić z cukrem, dosypać mąkę z proszkiem i skórką pomarańczową, wymieszać. Ciasto przelać do formy 28cmx24cm. Piec w temp.160 stop. 25 minut. Masa. Mleko zagotować i rozpuścić w nim trufle. Wystudzić(...)połączyć z masą truflową i śliwkami osączonymi ze spirytusu.Jeżeli możemy to dodajmy spirytus do masy. Masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Czekoladę z orzechami, łyżką masła i kremówką podgrzewać do utworzenia polewy.Ostudzić i polać nią ciasto. Smacznej rozpusty z...  jednym kawałkiem

Kulinarny karnet Christophera
Mazurek orzechowo – jabłkowy 223

nasiennych jabłka ścieramy na tarce, na grubych oczkach. Przesypujemy cukrem, smażymy na patelni do wyparowania płynu i zgęstnienia. Gorący mus przekładamy na upieczony spód, przykrywamy drugim plastrem ciasta. MASA ORZECHOWA Obrane orzechy włoskie mielimy (młynkiem lub blenderem), zalewamy gorącym mlekiem, pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dokładamy po łyżce mielonych orzechów, cały czas mieszając. Gotową masę orzechową(...)wykładamy na wierzch oraz boki przestudzonego ciasta, w boki wciskamy kawałki orzechów. Schładzamy w lodówce. W tym czasie przygotowujemy polewę czekoladową. POLEWA CZEKOLADOWA Do garnuszka wlewamy śmietankę, kruszymy czekoladę i podgrzewamy. Uważać aby nie zagotować, czekolada rozpuści się w ciepłej śmietance, wystarczy cierpliwie mieszać. Przestudzoną polewę wylewamy na masę orzechową, dekorujemy bakaliami.     Smacznego !!! Espumisan MAX to wyrób medyczny

Kierunekuchnia
Ciasto jabłkowo - orzechowo - kokosowe. 126

sody 22 dag masła lub margaryny 4 duże jabłka 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich Krem: kostka masła lub margaryny 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 500 ml mleka 3 łyżki cukru pudru 50 ml wódki Blat kokosowy: 6-7 białek niepełna szklanka cukru 150 g wiórków kokosowych Ciasto: Tłuszcz rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne(...)cukier. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku. Następnie wlać masło/margarynę. Później dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać posiekane orzechy i jabłka. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec przez 30 minut (do suchego patyczka). Blat kokosowy: Białka ubić na sztywną

My simple kitchen