ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:74/988)

Ciasto Oczy Carycy 322

wody około 170-200g okrągłych biszkoptów 200ml ostygniętej dość mocnej kawy bez cukru 2-3 garście posiekanych orzechów włoskich Polewa czekoladowa: 150g gorzkiej czekolady (użyłam o zawartości kakao 64%) 100g mlecznej czekolady 200g śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) Ciasto jasne: 1. Do czystej, suchej miski przełożyć białka i ubić mikserem. Dodać cukier i dalej mieszać, aż masa stanie(...)sekund i po tym czasie, mieszać, aż czekolada się roztopi, powstanie gładki, czekoladowy krem ( patrz FILM ). Czekoladowy krem wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Wierzch posypać posiekanymi orzechami i ciasto oczy carycy wstawić do lodówki na całą noc. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Budyniowiec z masa czekoladowa i orzechami 187

Budyniowiec z masa czekoladowa i orzechami t szybkie i zarazem bardzo smaczne ciast bez pieczenia. Jeżeli lubisz połączenie słodkiej masy czekoladowej z orzechami włoskimi t to ciasto jest właśnie dla Ciebie Idealnie sprawdza się zarazem na niedzielny dodatek do popołudniowej kawy jak i na wizytę gości, którzy na pewno będą zaskoczeni jego smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ok 300 gram(...)miksujemy masło, i dodajemy po łyżce masy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: Formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia, na dno układamy pierwsza warstwę herbatników następnie wylewamy masę budyniowa. Na masę budyniowa wykładamy druga warstwę herbatników a na nią wylewamy masę czekoladowa. Całość posypujemy orzechami i wstawiamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Blog kulinarny S9.PL
Chlebek bananowy z nadzieniem sernikowym 143

względu na szybkość wykonania, prostotę, przepyszny smak, no i fakt, że ciasto zawsze wychodzi. To skłoniło mnie do wymyślenia wariacji na temat ciasta bananowego i stworzenia „ Chlebka bananowego z delikatnym nadzieniem sernikowym z orzechami i żurawiną „. Nam ta propozycja bardzo przypadła do gustu. Chlebek bananowy bardzo ciekawie wygląda. Robi się go podobnie, jak poprzednie ciasto bananowe . Polecam(...)odmiany wszystkim fanom ciasta bananowego :) Składniki: 5 małych dojrzałych bananów (około 400 g po obraniu) 3/4 szklanki cukru* (150 g) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1.5 szklanki mąki* 1 jajo 50 g roztopionego masła 30 g żurawiny 70 g orzechów włoskich   Składniki nadzienia: 3 płaskie łyżki mąki 1 jajo 150 g śmietankowego puszystego serka naturalnego, twarogowego (użyłam takiego

Moja Delicja
Czekoladowe brownie 170

szklanką groszków czekoladowych do rozpuszczenia. W dużej misce łączymy jajka, proszek kawowy, wanilię i cukier. Dodajemy ostudzoną mieszankę masła i czekolady oraz przesianą mąkę i sól. Dokładnie mieszamy. Dokładamy orzechy i groszki do pieczenia. Łączymy. Wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Władamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy 25 min i kroimy po całkowitym wystudzeniu. Sposób dla posiadaczy(...)obrotach 7. Zmniejszamy obroty do 5, czas wydłużamy o 2 minuty i dodajemy ostudzoną mieszankę masła i czekolady, przesianą mąkę i sól. Ściągamy pokrywę i łopatką łączymy ciasto z orzechami i groszkami czekoladowymi do pieczenia. Wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Władamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy 25 min i kroimy po całkowitym wystudzeniu. * użyłam szklanki

ladykitchen
Ciasto podwójnie orzechowe z wafelkami 189

Piekąc to ciasto postawiłam na orzechy, dużo orzechów;) Biszkopt upiekłam z dodatkiem kakao, do tego masa na bazie serka mascarpone utartego z nutellą oraz podprażonymi orzeszkami ziemnymi. Masa przez dodatek nutelli jest dosyć słodka, dlatego drugą masę stanowi m.in kwaśna śmietana wymieszana ze zmielonymi orzechami włoskimi i pokruszonymi wafelkami. Kawałki wafelków oddzielają również obie masy, co daje bardzo przyjemny efekt(...)chłodne miejsce. Po tym czasie ciasto odwracamy do góry dnem, wyjmujemy z formy i zdejmujemy papier do pieczenia. Rozprowadzamy po wierzchu i bokach ciasta odłożoną masę nutellową. Ja dodatkowo udekorowałam wierzch pokruszonymi wafelkami i posiekanymi orzechami ziemnymi tworząc naprzemienne pasy

Smaki Na Talerzu
Ciasto marchewkowe z kremem serowym 208

drugiej małej misce wymieszać mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia, sodę, cukier. Do mokrych składników dodać suche, wymieszać łyżką tylko do połączenia składników, następnie dodać marchewkę, ananasa i orzechy, wymieszać. Przelać do formy, ciasto rozłożyć na boki, zostawiając w środku wgłębienie, bo inaczej urośnie z górką. Piec 45 min, do suchego patyczka, w nagrzanym do 175 st. piekarniku. Wystudzić całkowicie(...)jasną masę, dodawać stopniowo ser, w trzech turach. Pierwszy blat ciasta położyć na paterę czy talerz, rozsmarować połową kremu, wyłożyć drugi blat, wyłożyć resztę kremu. Udekorować orzechami, posypać cynamonem. Smacznego! Ciasto marchewkowe z kremem serowym Ciasto marchewkowe z kremem serowym Ciasto marchewkowe z kremem serowym Ciasto marchewkowe z kremem serowym listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2/3 szklanki

moj przepis na
Ciasto Krówka Na Biszkopcie 374

masła w temp. pokojowej nasączenie: 1/3 szkl gorącej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej masa krówkowa z orzechami: 1/2 puszki gotowej masy krówkowej około 100 g orzechów posiekanych Pieczenie biszkoptu 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier do utrwalenia, a następnie po jednym żółtko cały czas miksując. Następnie dodajemy przesianą mąkę(...)biszkopt przekrawamy na pół i dolną warstwę nasączamy kawą. 5. Następnie wykładamy masę budyniową, przykrywamy drugim blatem. 6. Na wierzch rozsmarowujemy masę krówkową i posypujemy orzechami lekko je wciskając do masy. 7. Gotowe ciasto chowamy do lodówki aby przeszło smakami a masy stężały. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Mini torcik brownie z rumową śliwką i sosem miodowym 140

masła,  3 łyżki mąki pszennej,  20 szt. śliwki suszonej, np "Suska sechlońska",  70 ml rumu,  2 łyżki podkarpackiego modu spadziowego,  100 g orzechów laskowych,  1 łyżeczka oleju rydzowego lub dobrego oleju rzepakowego 3 andruty np.  kaliskie Wykonanie: Śliwki zalewamy rumem - odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie delikatnie odsączamy i kroimy na ćwiartki(...)minut. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Gdy ciasto ostygnie wykrawamy za pomocą szklanki koła. Takie same koła wykrawamy z andrutów. Układamy torciki wg schematu: andrut, ciasto, andrut, ciasto, andrut. Orzechy siekamy, prażymy na suchej patelni. Do uprażonych orzechów dodajemy mód i olej rydzowy - smażymy, aż mód się z karmelizuje. Sosem miodowo-orzechowym polewamy torciki. Od razu podajemy. Przepis ten zgłosiłam

kolorowotorcikowo
Ciasto marchewkowe 219

ciasto niewątpliwie może się do tej grupy zaliczać. Jeżeli jedząc ciasto macie wyrzuty sumienia, to warto pamiętać, że w jego składzie są nie tylko ananas, orzechy włoskie, ale i najprawdziwsze warzywo - marchewka. Ciasto to za sprawą tych trzech składników jest niezwykłe: wilgotne, słodkie, a przy tym dzięki kawałkom orzechów delikatnie chrupiące. Dopełnieniem jego idealnego smaku jest polewa wykonana z serka(...)dzieży miksera ucieramy jajka z olejem, gdy wymieszają się na jednolita masę, dodajemy powoli (wcześniej wymieszane) suche składniki. N astępnie dosypujemy marchew, ananasa i orzechy. 4. Tak przygotowane ciasto nakładamy na tortownicę o średnicy 20 cm i pieczemy 40 minut w temperaturze 180 st*C. 5. Do serka philadelphia dodajemy sok z limonki, stopniowo cukier puder i ucieramy na gładką

Perfect home life
Tartaletki z gruszkami i orzechami. 136

nowym hasłem, krążyły wokół rzeczy słodkich. No cóż, taka już ze mnie słodka dziewczyna ;) Zatem, żeby potwierdzić tę tezę, przygotowałam gruszkową tartę z orzechami włoskimi w wersji mini. Przy okazji wykorzystałam zapas kruchego ciasta, czekający na swój moment  w zamrażarce. Było go za mało na pełnowymiarową tartę, ale w sam raz na deser dla czterech osób. Takie tartaletki możecie(...)gruszki cukier waniliowy (z prawdziwą wanilią) 3-4 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka masła 2 łyżki wody 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej garść włoskich orzechów Wykonanie: Składniki na ciasto zagnieść, a następnie chłodzić w lodówce przez godzinę. Gruszki obrać i pokroić na mniejsze kawałki (kostkę, plastry). Dodać sok z cytryny i wymieszać. Na patelni rozpuścić masło, dodać

zadanie-gotowanie
Ciasto orzechowe 124

moimi małymi zmianami. Wszystkim smakowało. Proste, a dobre! Dla kogo: dla fanów orzechów włoskich dla tych, którzy lubią łupać orzechy dla dbających o swój mózg (orzechy=dobra praca mózgu) Składniki na ciasto: 175g masła 30g cukru trzcinowego 100g cukru białego 4 jajka 150g orzechów włoskich (mielonych) 160g bułki tartej 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z pomarańczy 2 łyżeczki(...)ubitą z białek. Wymieszać delikatnie, ale dokładnie. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto wystudzić. Wykonanie dekoracji: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać wystudzone ciasto i od razu udekorować połówkami orzechów lu posypać kawałkami orzechów. Odstawić do zastygnięcia. Blaszka: korytko/keksówka o długości 35cm, dobrze nada się także o długości 30cm Przepis pochodzi z bloga: www.smacznapyza.blogspot.pl

Mania Wypiekania
Keks orzechowy z białek 458

Keks orzechowy z białek to lekkie ciasto z dużą ilością różnorodnych orzechów. Jest to kolejny na moim blogu przepis na wykorzystanie nadprogramowych białek. Keks, jak każde ciasto przygotowane z białek, ma delikatną i lekką strukturę, jego przeciwieństwem jest tradycyjny, ciężki keks przepełniony rozmaitymi bakaliami. Nie jest jednak powiedziane, że tej lżejszej wersji nie można przygotować na nadchodzące święta. Jeśli(...)dodać roztopione masło oraz cukier wanilinowy, krótko zmiksować  - dodać 100g mąki przesianej z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji - posiekane orzechy oprószyć 1-2 łyżkami mąki, wsypać do ciasta, wymieszać z masą - formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia - do formy przełożyć ciasto, wyrównać - piec w 180 stopniach przez około 45 minut

Smakołyki Bereniki
Arachidowe brownies z orzechami włoskimi (wersja light) 368

oliwa z oliwek zastępują w tych klasycznych ciastkach amerykańskich masło. Ciasto błyskawicznie się przygotowuje - piekłam je późnym wieczorem. Mocno kakaowe, nie za słodkie, z chrupiącymi orzechami włoskimi. Gwarantuję, że kawałek tego ciasta zaspokoi głód na "coś słodkiego". Może ktoś się skusi z okazji Walentynek ? Jest to kolejny dobry przepis z książki "Zdrowie na talerzu" (zobacz również: Ciasto owsiane z otrębami(...)miksera i dodawać stopniowo mieszanką z mąki i kakao (z pkt. 1). Wrzucić orzechy, opcjonalnie żurawinę i kawałki czekolady. Masę przelać do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 25-30 min. Patyczek powinien być suchy (może przylgnąć do niego trochę okruchów). Wystudzone ciasto pokroić na kwadraty.  Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Orzechowa Tarta bez pieczenia 305

przecedziłam przez sitko). Lekko przestudzone wraz z daktylami wrzucamy  do misy malaksera, dodajemy olej kokosowy i miksujemy do uzyskania takiej średnio gładkiej masy. Powinna zawierać takie grudki kawałki orzechów. Broń boże nie róbcie  z tego kremu :). Naszą surową masę przekładamy do foremki (taka do tart, może być też inna np. tortownica. Ale uwaga o średnicy nie większej niż(...)łyżeczka zdrowego tłuszczu zamiast napoju energetycznego Ciekawy dodatek do herbat i kawy Idealny składnik każdego szejka z owoców i wody Wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn Idealny do surowych ciast, słodyczy - jako składnik 'masy' po schłodzeniu utrwali jej kształt i nada trwalszą formę, tak jak w tym lub w tym przepisie Stosowany jako zamiennik masła, oleju Na jego bazie można przygotować

ClauditteMissCooking
Miodownik piernikowy z kremem i powidłami 1043

można z powodzeniem piec blaty jeden po drugim. Na trzecią część ciasta wylać polewę orzechową : Masło, miód i cukier rozpuścić w rondelku. Dodać orzechy i chwilę wszystko razem smażyć. Gorącą polewę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Piec odrobinę dłużej niż pozostałe blaty - około 12 - 13 minut. Upieczone blaty odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem budyniowo - maślany : Połowę mleka zmiksować z żółtkami(...)orzechów ) rozsmarować połowę powideł. Na to wyłożyć połowę kremu, wyrównać. Przykryć drugim plackiem, lekko dociskając, posmarować drugą połową powideł i wyłożyć pozostały krem. Wyrównać. Przykryć blatem z orzechami, również lekko dociskając. Ciasto wstawić do lodówki. Najlepsze na 3 dzień :) Smacznego

Opowieści z piekarnika