oraz zbóż. Składniki: 1 szklanka migdałów ½ szklanki orzechów nerkowca ½ szklanki daktyli 1 łyżka miodu 2 łyżki kakao Przygotowanie: Wcześniej przygotowujemy orzechy nerkowca, które namaczamy w wodzie przez całą noc. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto rozkładamy do formy i odstawiamy do lodówki na minimum 2h. Po wyjęciu możemy podać bez dodatków, jednak kolorowa polewa (przepis
PaleoLifemnie w wersji na słono, o niebo smaczniejsze! Brokuł kolejny raz idzie na pierwszy ogień! Składniki: 7-8 naleśników (ciasto przyprawiam łyżeczką soli, pieprzu i majeranku) 1 brokuł 200g bekonu ser feta jogurt naturalny 2 ząbki czosnku garść orzechów włoskich ser żółty 1 łyżeczka majeranku Przygotowanie: 1. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie 2 min i odcedzamy
FITBUuKObiady prawie codziennie przygotowuję inne (inspiruję się blogami, korzystam ze sprawdzonych przepisów i je modyfikuję). Raz na tydzień piekę zdrowe ciasto, a kiedy już je zjemy to najczęściej w ramach przekąski (podwieczorka) jem owoce z płatkami owsianymi, jogurtem i orzechami. Na kolację często zjadam resztki warzyw i sera (jakkolwiek to brzmi :D). Co do pomysłów na posiłki to głównie kieruję
rabarbarowopuszystości. Dalej miksować, dodać jajko, jogurt, a następnie wsypać suche składniki (mąkę, sodę, proszek do pieczenia, zmielone orzechy i pokrojoną na kawałki czekoladę). Dobrze zmiksować, aż masa będzie owijać się o trzepaczki miksera. Z tak przygotowanego ciasta uformować kuleczki (każda o wadze ok. 35 g). Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych
Nastoletnie Wypiekaniediecie jeszcze nie było... Zakochacie się! Składniki: 2 łyżki ricotty 2 jajka 1 łyżka odżywki białkowej o smaku czekolady i orzechów Whey Protein 1 łyżeczka otrębów Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować. Można smażyć je w silikonowych foremkach lub normalnie wylewając ciasto na patelnię. Sos orzechowy: 2 łyżeczki masła orzechowego w proszku PB2 2 łyżeczki wody 1 łyżeczka miodu Składniki wymieszać
Chocolate Muffin Blogwymieszaj. Uformuj kulkę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 30 minut. Z ciasta formuj ciasteczka o dowolnym kształcie i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ja robiłam kulkę wielkości orzecha lasowego, następnie płaszczyłam je łyżeczką. Gotowe ciasteczka włóż do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na trzeciej półce
Kukuleczkipapierze do pieczenia rozwałkowujemy na prostokąt. Najlepiej masę ułożyć między dwoma arkuszami papieru, wtedy nie będzie przywierać do wałka. Namoczone orzechy dokładnie miksujemy z resztą składników. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 20 minut. Następnie rozsmarowujemy ją na ciemnym cieście. Całość delikatnie zwijamy w rulon i wstawiamy na 20 minut do zamrażalnika. Potem przechowujemy roladę w lodówce. Przed podaniem kroimy
Mienta blogwymieszać i na końcu połączyć z likierem. (Masa powinna być dość gęsta i lepka. Jeśli będzie za luźna - można dosypać orzechów.) Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub dekoratora. Na blasze (wyłożonej papierem do pieczenia) wyciskać (zachowując odstępy) małe porcje ciasta (o średnicy około 2 cm). (Ciastka podczas pieczenia lekko podrosną i rozejdą się na boki.) Piec (*) (w rozgrzanym piekarniku) około
Di gotujeŁatwe i niedrogie ciasto, które długo zachowuje świeżość. Jest wilgotne, bardzo aromatyczne, dobrze wyczuwalne są w nim nie tylko banany ale też orzechy i miód. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe, podane z gałką lodów waniliowych. To także fajny sposób na zużycie mocno dojrzałych bananów. *foremka 23*23 cm Składniki: 4 dojrzałe banany 250 g mąki 100 g jogurtu naturalnego gęstego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaroślinne można przygotować w domu małym nakładem pracy i pieniędzy. Nadają się do tego wiórki kokosowe, nasiona słonecznika, sezam, migdały, orzechy nerkowca, płatki owsiane i wiele innych. Można wyczarować wiele ciekawych smaków, a przygotowane mleko nadaje się do kawy, ciast, deserów, jak również do zup i sosów. Mleko roślinne przygotowujemy w proporcjach: 1 szklanka wiórków na 4 szklanki wody
two broke sisterszagnieść do uzyskania jednolitego ciasta. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce (najlepiej na całą noc) Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm i wykrawać dowolne kształty (ja odrywałam kawałki, formowałam z nich kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczałam) Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170 st.C przez około
Nastoletnie Wypiekaniemigdałowego 140 g margaryny Orzechy włoskie blendujemy na pył. Na stolnicę przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder. Dodajemy cukier, orzechy i posiekaną margarynę. Dolewamy mleko i olejek migdałowy. Wszystkie składniki dokładnie i szybko wyrabiamy na jednolitą gładka masę. Ciasto rozwałkowujemy na mocno oprószonej mąka stolnicy (na ok. 3-4 mm). W ciasta wykrawamy ciasteczka. Układamy je na wyłożonej papierem
VioletoweKucharzeniebakalii 2 łyżki miodu 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 białko jajka Wykonanie: Gotową masę makową wymieszać z bakaliami i miodem. Ciasto francuskie dokładnie rozłożyć i nałożyć masę makową po czym zwinąć w roladę. Wierzch rolady posmarować białkiem i poprószyć orzechami. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni
Tradycyjna Kuchniałyżeczka proszku do p. 3 łyżki jogurtu naturalnego 0,5 łyżeczki stewii garść rodzynek garść pokrojonych orzechów włoskich do polania jogurt i miód Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na placuszki mieszamy wykładamy około 1,5 łyżki ciasta na rozgrzaną teflonową patelnie i smażymy pod przykryciem, żeby lepiej nam się odwracało na drugą stronę gotowe placuszki polewamy jogurtem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćherbatniki. 5. Orzeszki pokruszyć (ja wrzuciłam do woreczka i zmiażdżyłam wałkiem do ciasta), posypać nimi wierzch ciasta. Całość wstawić do lodówki. Czyli w skrócie: herbatniki - masa mleczna - herbatniki - masa kajmakowa - herbatniki - masa mleczna - herbatniki - czekolada + orzechy Inspiracja: Poezja Smaków (masę mleczną zrobiłam wg swojego przepisu
Kto ugości moich gości?