ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:37/988)

Orzechowe z brzoskwiniami 145

Ostatnio się zastanawiałam co by tu upiec na niedzielę , córka podsunęła mi pomysł na ciasto z orzechami , karmelem , masą budyniową , brzoskwiniami i galaretką , powiem Wam że ciasto wyszło pyszne i szybko znikało z talerza(...)Zapraszam :)  Składniki na ciasto kruche z orzechami : 2,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny Kasi 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka proszku do pieczenia 5 żółtek Masa z białek : 5 białek 300 g orzechów ziemnych posiekanych 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 /2 szklanki cukru 1 puszka masy krówkowej 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta z orzechami i migdałami 109

chrupiąca tarta z orzechami włoskimi , laskowymi, nerkowca i migdałami. Smaki nieziemskie, prawie jak orzechowy batonik, więc tarta ta to dobry pomysł na przekąskę do pracy lub słodki dodatek do kawy. W okresie wielkanocnym tarta z orzechami karmelizowanymi i migdałami sprawdzi się jako słodki poczęstunek obok tradycyjnego mazurka. Składniki na tartę z orzechami włoskimii migdałami Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej(...)drobnego cukru 1 żółtko 2-3 łyżki zimnej wody 1 szczypta soli Karmel orzechowy: 70 g orzechów laskowych 70 g orzechów włoskich 70 g orzechów nerkowca 70 g migdałów 150 g masła 100 g cukru 2 łyżki miodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kruche ciasto: Na stolnicę przesiać mąkę, dodać do niej pokrojone na kawałki zimne masło, sól i cukier. Masło

niecodziennikpary
Piernikowe ciasto p. Małgorzaty – danie konkursowe 325

Małgorzaty – danie konkursowe Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki 1 słoik powideł śliwkowych 100g cukru pudru 2 łyżki wody 2 łyżeczki kakao orzechy włoskie ciasto 3 jajka 1 szkl mleka 1 szkl powideł śliwkowych 2 łyżki miodu 0,5 szkl oleju 3 szkl mąki pszennej 1,5 szkl cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki przypraw(...)temperaturze 180 stopni ok. 50 minut. Gdy ciasto ostygnie delikatnie przekroić na pół. Przełożyć powidłami śliwkowymi. Sporządzić lukier: Wodę wymieszać z cukrem pudrem i kakao. Lukrem polać ciasto. Udekorować orzechami włoskimi.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

CoolinarniePL
Orzechowo-migdałowe ciasto z jabłkami 194

Pyszny keks z jabłkami i bakaliami - proste ciasto z jabłkami, które wyjdzie każdemu. Wilgotny, orzechowo-migdałowy, naprawdę łatwy jabłecznik :) SKŁADNIKI 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru pudru 3 jajka 1/2 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki płatków migdałowych 5 niedużych jabłek   PRZYGOTOWANIE Mąkę przesiewamy z proszkiem(...)pudrem. Dodajemy po jednym jajku, a następnie stopniowo wsypujemy  mąkę. Kiedy masa będzie gładka dodajemy siekane orzechy, migdały i obrane i pokrojone w małą kostkę jabłka. Całość mieszamy łyżką. Foremkę keksową o wymiarach 30x12 cm wykładamy papierem do pieczenia i napełniamy ciastem.  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny (do suchego patyczka). Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Żytni chleb razowy z prażonymi orzechami 129

Smaczny i nieskomplikowany chleb na zakwasie z samej mąki żytniej razowej (pełnoziarnistej) z orzechami włoskimi. Tylko dwa etapy przygotowania ciasta: 24-godzinny zaczyn i ciasto właściwe. Stosuje się tu niewielki dodatek drożdży do ciasta przyspieszający wyrastania chleba w foremce. Można spróbować upiec go bez drożdży, ale chleb będzie wtedy dłużej wyrastał i może być bardziej kwaśny w smaku. Ilość składników(...)całą mąkę i zagnieść ciasto. Podczas zagniatania dodawać po trochu wodę, tak aby ciasto było dosyć miękkie (ja dodałem jeszcze 70 g, w sumie 280 g do ciasta). Na końcu dodać orzechy i wrabiać w ciasto. Zostawiamy w cieple do fermentacji na 45 minut. Po wstępnym rozroście ciasto przekładamy na obsypany mąką blat, formujemy w podłużny bochen i przekładamy

Przepisy na domowy ser i chleb
Ciasto alla Pleśniak 351

Witajcie :) zapraszam dzisiaj na szybkie ciasto  alla Pleśniak . Do ciasta użyłam pysznych powideł śliwkowych firmy  Orzech   -  http://www.orzech.com.pl/   Składniki na ciasto : 3,5  szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 jajka 1 łyżka kefiru  1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 kostka margaryny Kasi Pianka bezowa : 8 białek(...)szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżka soku z cytryny 1 cukier waniliowy Około 1 szklanki  Powideł śliwkowych Orzech  -  http://www.orzech.com.pl/ Wykonanie : Do miski przełożyć składniki na ciasto i wyrobić mikserem na grudkowatą masę. Następnie przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto    . Zawinąć w folię i odłożyć na 0,5 godziny do lodówki

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO SNICKERS BEZ PIECZENIA + FILMIK 325

Większą część kajmaku wykładamy na herbatniki, rozsypujemy połowę orzechów i przykrywamy następną warstwą herbatników. Masa mleczan- mleko, cukier i tłuszcz zagotowujemy, studzimy. Zimne mleko wlewamy do misy robota, ciągle miksując wsypujemy partiami mleko w proszku. Masę odkładamy na 15 minut aby zaczęła gęstnieć. Kiedy jest już gęstsza wylewamy ją na ciasto, masę mleczną przykrywamy herbatnikami. Czekoladę(...)łamiemy na kawałki, wlewamy 1-2 łyżki mleka, podgrzewamy w mikrofalówce aż się rozpuści, dokładnie mieszamy. Czekoladę wylewamy na ciastka, oraz pozostałą masę kajmakową, finezyjnie je rozsmarowując. Rozsypujemy resztę orzechów. Ciasto nakrywamy folią aluminiową tak aby nie dotknąć wierzchu i odkładamy do lodówki na całą noc. Snickersa kroimy na kawałki, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Fit ciasto dyniowe 163

Najczęściej wykorzystuję do nich puree, jednak tym razem wzorując się na cieście marchewkowym, dynię obrałam i starłam na tarce.  Do środka dodałam posiekaną żurawinę, możesz ją zastąpić np. orzechami. Ciasto jest bardzo proste do zrobienia. Polega jedynie na wymieszaniu poszczególnych składników, by w kilka chwil móc cieszyć się tym jesiennym wypiekiem. Składniki na foremkę 20x20cm: 175g mąki orkiszowej

Fabryka pomysłów
Ciasto daktylowe z kremem mascarpone i orzechami w karmelu 97

jakiś czas nachodzi mnie na to ochota. Tym razem wybór padł na ciasto na bazie daktyli, kakaa, z pysznym, gęstym kremem mascarpone. Zwieńczeniem całości jest sos kajmakowy i karmelizowane orzechy. Ciasto wymaga sporo pracy ale jeżeli szukacie czegoś efektownego - to dobry wybór. Przepis z kukubuka z moimi modyfikacjami

Milion Smaków
Ciasto Czarna Owca ;) 37359

dodajemy po łyżce budyniu ugotowanego wcześniej. Miksujemy, aż powstanie gładki krem. Przełożenie ciasta: blat kakaowy cienka warstwa dżemu masa blat kakaowy cienka warstwa dżemu cienka warstwa masy pokruszone prażone orzechy Ciasto należy schłodzić w lodówce kilka godzin. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Miodownik teściowej 140

łyżka sody oczyszczonej 2 jajka krem 1 opakowanie budyniu o smaku śmietankowym 0,5 l mleka 150 g cukru pudru 1,5 kostki miękkiego masła (300 g) wierzch ciasta 450 g orzechów włoskich 100 g cukru pudru 1/2 kostki masła (100 g) 2-3 łyżki miodu dodatkowo do przełożenia  dżem z czarnej porzeczki Ciasto Składniki na ciasto przesypać(...)krem. Składanie Dwa wcześniejsze upieczone blaty ciasta posmarować dżemem porzeczkowym i kremem budyniowo-maślanym. Ułożyć je jeden na drugim. Przełożyć na formę do pieczenia. Na samym wierzchu położyć ciasto wraz z orzechami włoskimi. Całość owinąć w folię (aby miodownik nie przeszedł zapachami). Tak przygotowane ciasto schować do lodówki. Najlepiej smakuje 2-3 dni po przygotowaniu

Ugotować
Domowe ciasto marchewkowe 189

duże jabłko 250 g mąki 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cynamonu 250 g brązowego cukru 180 ml oleju szczypta soli garść włoskich orzechów Zobacz także: Szybkie ciasto bananowe Domowe ciasto marchewkowe – przepis Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na drobnych oczkach na tarce. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i dodajemy odrobinę soli(...)drugiej misce przy pomocy rózgi roztrzepujemy jajka z olejem i brązowym cukrem. Mąkę łączymy z jajkami, dodajemy marchewkę z jabłkiem i posiekane orzechy. Przygotowaną masę przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy przez 40 minut w temperaturze 170 st. C. A następnie zostawiamy je na 10 minut w zamkniętym piekarniku. Przed podaniem ciasto posypujemy cukrem pudrem, albo polewamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto czekoladowo-orzechowe z gruszkami 96

gonię, ale zapragnęłam przygotować własną wersję tego wypieku. Pomysł na ciasto zaczerpnęłam z tego przepisu , ponieważ jest w smaku genialne, zmniejszyłam jedynie ilość składników i dodałam mielone włoskie orzechy. Ciasto wyszło przepyszne, pachnące i mięciutkie, a gruszki upiekły się idealnie :) Wprawdzie dopiero po zjedzeniu przyszło nam go głowy, ze można było już na talerzyku polać gruszki sosem czekoladowym

Kuchenne zapiski Edyty
tarta orzechowa 157

Dzisiaj zapraszamy na kolejną naszą tartę która była w magazynie małopolskich blogerów. Tym razem jest to tarta orzechowa o smaku wielu różnych orzechów Składniki na ciasto: - 110 g mąki pszennej - 40 g mielonych orzechów laskowych - 50 g cukru pudru - 80 g masła - 1 żółtko Składniki na krem orzechowy: - 250 ml mleka - 1 laska wanilii - 30 g budyniu - 3 żółtka(...)cukru - 50 g mielonych orzechów włoskich Dekoracja: - 35 g orzechów pekan Forma do tarty 25 cm. Najpierw robimy ciasto na tartę. Do robota wrzucamy mąkę, orzechy i cukier i wszystkie składniki razem mieszamy, a następnie dodajemy żółtko i mieszamy. Na końcu dodajemy zimne masło i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Teraz

Kuchenne Wariacje
Ciasto dyniowe z czekoladą / Chocolate Chip Pumpkin Bread 80

Ciasto dyniowe z czekoladą / Chocolate Chip Pumpkin Bread Dziś zapraszam na kolejną odsłonę pysznego ciasta dyniowego . Tym razem z czekoladą i dużą ilością dyniowego puree, dzięki któremu ciasto jest naprawdę wyjątkowo wilgotne i mięciutkie. Bardzo długo zachowuje świeżość. Dzięki dodatkowi przypraw korzennych odrobinę przypomina piernik, jest idealne na tę porę roku. Jeśli macie zapas dyniowego puree (by je sporządzić, wystarczy(...)miąższ i zmiksować), przygotowanie ciasta będzie błyskawiczne. Pamiętajcie, że dyniowe puree można pasteryzować i mrozić. W związku z tym, że ciasta dyniowego z czekoladą dodajemy sporą ilość dyni, warto zwrócić uwagę, by puree dodawane do wypieku nie było zbyt wodniste. Jeśli takie posiadacie, warto odlać część płynu i do ciasta dodać gęstszą część. Do ciasta dyniowego  pasuje mnóstwo dodatków

Lekcje w kuchni