ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:594/767)

.1234. podobny zestaw smaków + what i eat in a day 129

ciasto z mąki kokosowej i gryczanej nadziane naturalną pastą słonecznikową , podane z pastą z czarnej jagody ~ Znów połączenie pasty słonecznikowej z jagodową...ale jest na prawdę dobre! Polecam Wam ♥ Kilka dni temu na YouTube >>KLIK<< dodałam nowy filmik z serii What I Eat in a Day więc jeśli jeszcze nie widzieliście, zapraszam do obejrzenia! (oglądajcie(...)PRZEPIS /1 PORCJA/ ~30g mąki kokosowej (użyłam takiej >>KLIK<< ) ~30g mąki gryczanej ~łyżeczka nasion chia + 40ml mleka roślinnego ~50-80ml mleka roślinnego ~łyżeczka octu jabłkowego ~3/4 łyżeczki BG proszku do pieczenia ~łyżka naturalnej pasty słonecznikowej ~ pasta z czarnej jagody do podania Nasiona chia łączymy z mlekiem i odstawiamy na ok. 15 minut (co jakiś czas

breakfast of dreams
Ciasto rabarbarowe z puszystą masą budyniową 205

proszek do pieczenia, posiekać nożem. następnie szybko zagnieść, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 30 minut. Rabarbar umyć i pokroić w małe kawałeczki. Obsypać cukrem i wymieszać. Ciastem wylepić dno i boki okrągłej blaszki. oczywiście wcześniej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 15 minut. Wyjąć podpieczone ciasto(...)piekarnika, i rozłożyć na nim rabarbar. ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 25 minut. Masa – żelatynę zalać zimną wodą aby napęczniała. Ugotować budyń dodając do mleka 50 g cukru. Do gorącego budyniu dodać żelatynę i dokładnie rozmieszać. Poczekać,żeby masa ostygła. Ubić śmietanę na sztywno i połączyć z budyniem, ale mieszać delikatnie. Wylać masę na rabarbar, obsypać orzeszkami

Kuchnia Pokoleń
Babka czekoladowa z powidłami śliwkowymi 114

Pyszna babka, gdzie smak czekolady idealnie łączy się z powidłami śliwkowymi. Na zewnątrz delikatnie chrupiąca, w środku lekko wilgotna. SKŁADNIKI 2 jajka szczypta soli 150 g

Passions hobbies life
Cantuccini z migdałami i pekanami 99

słoju lub puszce, idealne do chrupania lub moczenia w mleku. Moje ciasteczka z dużą ilością prażonych migdałów i pekanów, wyborne... Składniki: - 25 dag mąki pszennej, u mnie typ 500 - 15 dag migdałów pomieszanych z orzechami - 15 dag cukru brązowego - 2 jajka, najlepiej wiejskie - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - wanilia z jednej laski - szczypta soli - 1 kopiata łyżka masła, roztopione(...)stronie  www.Skworcu.com.pl . 1. Orzechy i migdały prażymy 2-3 minuty na suchej patelni, energicznie potrząsając aby ich nie przypalić. 2. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce, zagniatamy ciasto, gdy jest już elastyczne dodajemy migdały i zagniatamy aby równomiernie rozłożyły się w cieście. Gotowe ciasto odkładamy na 1 godzinę do lodówki aby odpoczęło.  3. Schłodzone ciasto dzielimy

Apetyczna babeczka
Tort mleczno-czekoladowy 361

Nowy Rok rozpoczynam słodkim, czekoladowym tortem. Jest pyszny, z masą mleczną, uwieńczony czekoladową polewą i naturalnymi czekoladowymi posypkami Delecty . Idealny wypiek do popołudniowej świątecznej lub noworocznej

Smakołyki Asi
Babka kokosowa 230

Przepyszna babka kokosowa oprószona cukrem pudrem przypominającym bożonarodzeniowy śnieg. :-) Pusz ysta i lekka jak piórko, długo zachowuje świeżość. Kokosowy posmak jest delikatny, ale wyczuwalny. Jakoś tak

Szefowa kuchni
Szyszka 167

Niektórzy z Was na pewno myślą już o świętach i o tym jakie słodkości przygotować dla rodziny i gości. Dzisiaj proponuję Wam zwykły blok czekoladowy w

Smakołyki Asi
NALEŚNIKI KAKAOWE Z MĄKI KOKOSOWEJ Z MUSEM BRZOSKWINIOWO-DYNIOWYM – dietetyczne – BE FIT! 182

Mąka ta ma fajny, kokosowy posmak, a do tego jest bogata w błonnik – warto wprowadzić ją na stałe do swojego menu! Świetnie nadaje się do naleśników , pankejków , ciast , ciasteczek i innych wypieków, ale uwaga: pobiera dużo więcej płynów niż mąka pszenna! Tym razem postawiłam na kakaową wersję naleśników, które po brzegi wypełniłam musem dyniowo-brzoskwiniowym ( z owoców z własnego(...)Koniecznie wypróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( 3 szt ) NALEŚNIKI: * mąka kokosowa – 4 łyżki * duże jajko – 1 szt * napoj owsiany Alpro ( ew. mleko ) – 250 ml * kakao – 1 łyżeczka * olej kokosowy – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól – 1 szczypta NADZIENIE: * starta dynia – 1 szkl * brzoskwinia – 1 szt * coś do posłodzenia – cukier / ksylitol

Ostra na Słodko
Fale Dunaju ze śliwkami z tęczą w tle 151

proszkiem do pieczenia, ciągle miksując. Miksować jeszcze tylko do wymieszania składników. Przelać 2/3 ciasta do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Do reszty ciasta dodać 2 łyżki jogurtu i kakao. Wymieszać. Wykładać ciemną masę łyżką, robiąc ciemne wysokie paćki na jasnym spodzie - to będą fale. W niższe warstwy ciemnego ciasta powciskać śliwki miąższem w górę. Wzmocnimy tym efekt fal na cieście(...)powstaną jakby grzywacze na wodzie. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku do "suchego patyczka". Mi zajęło to prawie godzinę w temp. 180 stopni. Odstawić ciasto do ostygnięcia. Krem 1,5 szklanki mleka cukier waniliowy 6 łyżek cukru budyń śmietankowy kostka masła Szklankę mleka zagotować z cukrami. Mieszać od czasu czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Budyń rozpuścić w reszcie mleka

Weekendy w domu i ogrodzie
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 356

   Na letnie upały najlepsze są ciasta bez pieczenia, bo któż ma siły stać przy piekarniku, no i chętniej wszyscy sięgają po chłodną słodycz... Odkopałam

Smaczne Zdrowe
Sernik czekośliwka 164

Ciasto: Śliwki pokroić na małe kawałki. Masło rozpuścić z czekoladą i cukrem, a później dodać pokrojone śliwki. Gdy masa wystygnie, zblendować ją, a następnie dodać mąkę, proszek i jajko. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na brytfankę posmarowaną tłuszczem i posypanej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni C i piec(...)serowa: Ser biały, serki waniliowe i cukier puder zmiksować w misce. Gdy masa się wyrówna, dodawać po jednym jajku i dalej ubijać kilka minut. Gotową masę serową wylać na podpieczone ciasto i dalej piec ok 70 min w 160 stopniach. Ostudzić sernik w piekarniku

Cakes By Kejt
Cynamonowy miodownik z masą budyniowo-jabłkową. 132

cynamon, kakao, oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Zagniatamy jednolite, gładkie ciasto, dzielimy je na 4 części i każdą z nich wałkujemy (jest to ciężkie zadanie bo ciasto strasznie się klei, a oto mój sposób: na papierze do pieczenia rysuję ołówkiem prostokąt o wymiarach blaszki, na środku kładę ciasto, przykrywam folią spożywczą i dopiero wtedy wałkuję(...)gotowe). Gotowe placki kolejno umieszczamy w piekarniku i pieczemy na jasno złoty kolor (w 190 stopniach C). Z wystudzonych placków ostrożnie zdejmujemy papier do pieczenia. NADZIENIE: 500 ml mleka 40g cukru 80 g skrobi ziemniaczanej (ewentualnie 2 budynie białe, bez cukru o wadze 40 g każdy) 50 g białej czekolady 100 masła 50 g cukru pudru 1,5-2 łyżeczki

Rozpustne gotowanie
Sernik królewski z jagodami. 178

końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy uzyskamy okruchy odkładamy mikser i szybko zagniatamy ciasto ręką, chłodzimy w lodówce 45 minut. Ze schłodzonego ciasta odcinamy 1/4 i wkładamy z powrotem do lodówki. Większy kawałek ciasta wałkujemy i wykładamy nim wyłożoną papierem do pieczenia blachę (spód i 1 cm rant). Gotowe ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego(...)stopni C piekarnika. Pieczemy do zarumienienia 15-20 minut. Pozostałe ciasto cienko wałkujemy i wycinamy 1 cm paski.  MASA SEROWA: 1 kg zmielonego co najmniej dwa razy twarogu 125 ml oleju 2 szklanki mleka ziarenka z 1 wanilii 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 g mrożonych jagód       Gdy spód sernika się piecze

Rozpustne gotowanie
Kawowa pianka 194

się w kuchni i eksperymentuje, a z moich eksperymentów powstają takie pyszne cudeńka jak to lekkie kawowe ciasto, na które Was dziś zapraszam. Biszkopt: 3 jaja 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka oddzielam od żółtek i ubijam z solą, pod koniec ubijania dodając partiami(...)wrzucam po jednym żółtku i miksuję do połączenia. Na koniec, przy pomocy łyżki delikatnie wmieszuję mąki, kakao i proszek do pieczenia. Przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę ok 30 minut w 180 st. C Pianka kawowa: 1/2 litra mleka 6 łyżek kawy cappuccino 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 śnieżki - bite śmietany w proszku 5 łyżeczek żelatyny Mleko

Cynamonowe szczęście
Szpinakowe babeczki z serem bałkańskim i boczkiem/ bez miksera 113

sera bałkańskiego (Ja użyłam Ser bałkański z mleka owczego 200g Temar, dostępny w Tesco oraz Carrefour) - 2/3 szklanki wędzonego boczku pokrojonego w kostkę - 250g jogurtu naturalnego - szczypta soli Szpinak rozmrażamy podduszając na patelni lub w garnuszku, odciskamy nadmiar wody i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Podsmażamy boczek. W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, jajka, jogurt, olej, dodajemy pokruszony ser bałkański(...)szczyptę soli. Mieszamy całość. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Gotową masę przekładamy do papilotek lub formy na babeczki na wysokość 7/8 foremki. Pieczemy ok. 30-40 minut, tak aby ciasto było zarumienione a patyczek do sprawdzania wypieku wychodził z babeczki suchy. Smacznego

upichcona
Kawowe muffinki z czekoladą 168

Białe tulipany w wazonie, w powietrzu unoszący się jeszcze zapach pieczonego ciasta.. Za oknem noc. Podnoszę głowę. Spoglądam w rozgwieżdżone niebo. Uśmiecham się do wspomnień minionego dnia.. Przede mną na talerzyku ostatnia muffinka..  udało mi się ją ustrzec przed łasuchami. Jak dobrze że smakowały.. Tak... rzeczywiście jest wspaniała,  delikatna,  z lekkim posmakiem kawy(...)słodka a jednocześnie  te wyczuwalne kawałki czekolady.. Składniki: 1 ½ szklanki mąki pszennej, ½ łyżeczki sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ¾ szklanki cukru pudru 50 dag drobinek czekoladowych  lub drobno połamanej czekolady 1 szklanka mleka 2 jajka 90 ml. oleju 1 łyżeczka zapachu waniliowego Sposób wykonania: W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki, natomiast

Na słodko lub wytrawnie
Pizzerinki 326

Pizzerinki to wbrew pozorom nie do końca tradycyjne pizze w wersji mini. Pizzerinki w smaku przypominają nie tradycyjną pizze, a raczej bułeczki pizzowe sprzedawane w piekarniach

Słodka Strona
Czekoladowe Muffiny 197

Długi weekend się rozpoczął :)  No to mamy dużo czasu na popis w kuchni. Proponuję czekoladowe muffiny do kawy, przepis jest łatwy szybki w przyrządzeniu, a

Niezły Młynek
Placuszki bananowe z mąki kukurydzianej 206

Wstałam rano i zastanawiałam się co zrobić na sniadanie mojej 1,5 rocznej córeczce. Przecież ile można jeść kaszek, owsianek czy kanapek. I tak wpadłam na

kuchnia doski
babka ucierana... 165

proszkiem do pieczenia i mikserem połączyć składniki wlać armat pomarańczowy i pomału porcjami wystudzoną stopioną margarynę w trakcie ucierania ciasta dodać skórkę kandyzowaną pomarańczową i zmiksować z ciastem z 3/4 ciasta przełożyć do silikonowej formy z kominkiem lub innej formy wysmarowanej tłuszczem i posypaną tartą bułką, do reszty ciasta wsypać kakao i zmiksować z ciastem ciemne ciasto wyłożyć na jasne(...)ciasto i widelcem wmieszać w ciasto w formie paska piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, babkę piec około 45 minut, do suchego patyczka, z 1/2 szklanki pudru cukru wymieszać z mlekiem do otrzymania rzadkiego lukru, polać lukrem babkę - babka jest puszysta, wilgotna, aromatyczna..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Fish and chips 126

być mrożone.  Wieczór wcześniej włóż zamrożone filety do miski z mlekiem, niech się powoli przez noc rozmrożą. Na drugi dzień odsącz na kratce. Panierka piwna 1 szklanka mąki pszennej uniwersalnej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej (użyłam corn floru) 1 szklanka jasnego piwa  1 jajko 1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju olej do smażenia Chipsy z pietruszki(...)pietruszki następnie smażyć na głębokim oleju.  Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Wszystkie produkty do panierki zmiksować. Nie dodawajcie od razu całej szklanki piwa. Najpierw dodajcie 3/4 i sprawdźcie gęstość ciasta. Ma być konsystencji gęstego jogurtu. Na rozgrzany, głęboki olej wkładajcie, zanurzone w cieście kawałki ryby i smażcie na złoty kolor. Odsączcie na ręczniku kuchennym. Podawać na ciepło z domowymi frytkami

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Owsiano-gryczane babeczki z truskawkami. 126

zależności od ich wielkości – tak, aby na każdą babeczkę przypadała jedna średnia truskawka lub połówka dużej. Resztę truskawek miksujemy z płatkami z dodatkiem mleka i cukru. Następnie dodajemy wcześniej roztopione i wystudzone masło, jajka, proszek do pieczenia, sodę i cukier waniliowy. Całość należy dobrze wymieszać. Do formy na muffinki wkładamy papilotki, które uzupełniamy masą do 3/4 wysokości(...)koniec można ją delikatnie zmniejszyć na 160/170°C (wszystko zależy od piekarnika – temperaturę zmniejszamy tylko wtedy kiedy babeczki będą miały zbyt ciemny kolor). Gdyby ciasto miało za rzadką konsystencje można dodać odrobinę mąki np. pszennej. Wszystko tak naprawdę zależy od tego jak soczystych używamy truskawek.   Smacznego

rozgotowana
karpatka na biszkoptowym spodzie 365

wodę wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszamy, np. przy pomocy drewnianej łyżki, na małym ogniu, aż powstanie gładkie ciasto. Następnie ściągamy z ognia, dodajemy stopniowo jajka, za każdym razem po dodaniu jajka mieszamy aby wtłoczyć je w ciasto. Gdy jajka połączą się z ciastem i powstanie gładka gęsta masa, przekładamy ciasto na blaszkę(...)wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 min. na złoty kolor. Podczas pieczenia na cieście utworzą się „góry i doliny” Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 750 ml mleka 150 g cukru 2 żółtka 90 g mąki ziemniaczanej 80 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 300 gm masła

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowo jabłkowe z korzenną nutą. 132

oleju 20 dag mąki pszennej 3 jajka 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu po szczypcie imbiru i gałki muszkatołowej w proszku skórka otarta z 1 pomaranczy orzechy laskowe do dekoracji   Przygotowanie; Marchew i jabłka obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy jajka, olej(...)Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. ( u mnie tortownica 26cm). Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Do tortownicy wlewamy ciasto i pieczemy około 50 min. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto polewamy polewą czekoladową.   Polewa; ok. pół tabliczki czekolady 1 łyżka masłą 2 łyżki mleka   Do garnka wkłądamy masło, czekolade i wlewamy mleko. Podgrzewamy na małym ogniu do momentu połaczenia składników

Radość kipiąca uśmiechem.
TORT KORA ORZECHOWA 198

orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem i bułkę tartą, mieszamy delikatnie. Przekładamy do formy, pieczemy ok. 20-25 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. Krem kawowy: Kawę zaparzamy w ¾ szkl. wrzątku. Odcedzamy na sitku, studzimy. Mleko zagotowujemy z cukrem (1/3 szkl. mleka odlewamy). Odlane mleko rozrabiamy z budyniem, dodajemy do gotującego mleka, zagotowujemy, studzimy. Miękkie masło miksujemy(...)łyżce budyniu. Następnie dodajemy fusy z kawy, kawę rozpuszczalną oraz 2 łyżki wódki, mieszamy. Przełożenie tortu: Blaty biszkoptowe nasączamy kawą wymieszaną z 3 łyżkami wódki. Pierwszy blat ciasta smarujemy 1/3 kremu kawowego, biszkopty nasączamy w kawie, układamy na kremie, smarujemy 1/3 kremu. Drugi blat biszkoptowy smarujemy cienki od wewnętrznej strony marmoladą, układamy na kremie, dociskamy. Wierzch i boki smarujemy resztą

słodki bratek
Tort orzechowo kajmakowy z kremem kawowym 385

stopniowo dodajemy cukier. Gdy piana będzie gęsta dodajemy, nadal ubijając, żółtka. Mieszamy z mąką, proszkiem i kakao. Przekładamy do blaszki lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (ja piekłam w tortownicy o średnicy 26 cm) i pieczemy w 180 st. C przez ok 35 minut. Ciasto orzechowe: 5 białek 3/4 szkl. cukru 250 g. orzechów włoskich grubo posiekanych 1 łyżeczka mąki(...)sztywno, dodajemy cukier, a gdy piana będzie gęsta i lśniąca mieszamy z mąkami, miodem i orzechami. Pieczemy w 180 st. C przez ok 30 minut. Krem kawowy: 2 szkl. mleka 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 4 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej 4 żółtka 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 masło 2 łyżki wódki (opcjonalnie)  1 1/2 szklanki mleka zagotowujemy

Cynamonowe szczęście
Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 3604

być z syropu), budyń śmietankowy x2 Przygotowanie: Przesiewamy mąkę do miski. Dodajemy proszek do pieczenia i cukier puder. Dokładnie mieszamy. Następnie dajemy zimną margarynę, którą nożem siekamy, delikatnie łącząc z suchymi produktami. Wbijamy jajko i same żółtka. Najpierw końcem noża mieszamy a następnie dłonią zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części i zawijamy każdą w folię aluminiową. Jedną wkładamy(...)zamrażarki a druga na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie, blaszkę (24x29cm) wyklejamy ciastem z lodówki, posypujemy bułką tartą. Układamy owoce (zamiennie mogą być np jabłka i cynamon).  Przygotowujemy budyń wedle przepisu na opakowaniu lecz w mniejszej ilości mleka niż zalecane. Gotowy i gorący przekładamy na owoce. Wyrównujemy powierzchnię. Na samą górę zetrzeć na dużych oczkach tarki ciasto

Tagebuch po polsku
Pychotka budyniowo - bananowa. 206

pieczenia Biszkopt czekoladowy : 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Budyniowa : 2 kostki masła cukier puder do smaku 1 łyżka kakao 4 budynie waniliowe lub śmietankowe 1 1/2 litry mleka Masa serowa : 70 dkg serków homogenizowanych ( śmietankowy lub waniliowy ) 2 galaretki czerwone np. truskawkowe 1 1/2 szklanki wody Dodatkowo(...)Upiec biszkopt jasny i czekoladowy z podanych wyżyj składników. W biszkopcie czekoladowym, po wystygnięciu wykroić kółka np. szklanką.  Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki o grubości ciasta biszkoptowego czekoladowego. Masa budyniowa : Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodać przestudzony budyń. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie podzielić masę

Przepisy i porady kulinarne
Tort potrójnie czekoladowy 224

niesolonego masła o temperaturze pokojowej, 100g miałkiego cukru, 2 średniej wielkości jajka, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1-2 łyżki mleka  Krem (również zrobiłam 2 porcje) Składniki na 1 porcję: 50g cukru granulowanego, 80ml zagęszczonego mleka, 75g gorzkiej czekolady, 25g niesolonego masła, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, Polewa czekoladowa Składniki: 200g czekolady, 50g margaryny, 50g śmietany(...)mąki odejmujemy 3 łyżki i zastępujemy je kakaem. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i ubijamy na jednolitą, gładką masę. Masę przekładamy do tortownicy (każdorazowo pieczemy jeden blat biszkoptowy). Poziom ciasta nie powinien przekraczać połowy wysokości ścianki formy. Stawiamy foremki na blaszce i pieczemy przez 20-25minut, aż powierzchnia biszkoptu stanie się sprężysta. Zostawiamy, aby chwilę ostygły i następnie wykładamy

Pudełko rozmaitości
Czekoladowa babka gotowana 172

koniec, nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku. Obie mąki przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia, kakao a następnie dodać do utartego masła, dodać również rum i wszystko dokładnie zmiksować. Formę na babkę dobrze wysmarować masłem lub margarynę i napełnić ciastem. Zamknąć formę przykrywką. Przygotować garnek z wrzącą wodą. Foremkę z babką wstawić do garnka z wrzątkiem. Woda(...)godzinę 20 minut. Po ugotowaniu potrzymać babkę w zamknięciu jeszcze 10 minut a następnie wyjąć i wystudzić. Przygotować polewę Składniki na polewę: 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao, 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania polewy:  Margarynę rozpuścić , dodać do tego pozostałe składniki , wymieszać krótko do połączenia się wszystkich składników. Polać wystudzoną babkę. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie