ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:241/767)

Gofry czekoladowe z owocami 174

waniliowy. Lekko ubić mikserem bądź trzepaczką. Masło oraz czekoladę rozpuścić (osobno) w mikrofali bądź kąpieli wodnej. Do ubitych żółtek dodać mleko, proszek oraz mąkę. Kontynuować ubijanie przez minutę. Następnie należy dodać schłodzone masło oraz rozpuszczoną czekoladę, cały czas ubijając ciasto. W osobnej misce ubijamy na sztywno białka. Ubite białka delikatnie dodajemy do masy mieszając łyżką. Gofry pieczemy przez

mecooks
Babeczki z czekoladą / /Muffinki z czekoladą 179

przygotowania: 1. Jajka w temperaturze pokojowej ucieramy na puch z cukrem. Dodajemy olej, olejek i na przemian mąkę przesianą z proszkiem i mleko. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy łyżką. 2. Foremkę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami. Nakładamy ciasto do 2/3 wysokości papilotek. 3. Pieczemy w 180 st.C przez ok 20 minut - do suchego patyczka. 4. Ostudzone babeczki dekorujemy

Kuchnia domowa Ani
Eklerki z Kremem Budyniowym i Bitą Śmietaną  247

dość dużych odstępach). Pieczemy ok. 15-25 minut (w zależności od wielkości eklerków) w 180 stopniach. Ciasto będzie gotowe gdy zacznie się rumienić. Krem: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną oraz żółtka - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia

Słodka Strona
Placuszki kasztanowo jabłkowe bez glutenu, mleka i jajek 195

oleju kokosowego + do smażenia do podania śmietanka kokosowa i pestki granatu WYKONANIE: Obie mąki i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać mleko kokosowe i mus jabłkowy, wymieszać na jednolitą masę. Olej kokosowy stopić, dodać do ciasta i wymieszać aż się wchłonie. Rozgrzaną teflonową patelnię (do innej mogą przywierać) smarować niewielką ilością oleju kokosowego, łyżką nakładać porcje ciasta

Kuchenne zapiski Edyty
Placuszki z masłem orzechowym FIT 202

szklanki mleka sojowego naturalnego  olej kokosowy do smażenia  Wykonanie  Do miski dodaję mąkę otrębową , proszek do pieczenia , jajka , masło orzechowe , miód , mleko , i mikserem bardzo dokładnie mieszamy około 5 minut , następnie kiedy nasze ciasto jest za mocno gęste można dolać odrobinę mleka sojowego , ciasto ma być troszkę bardziej gęstsze niż na naleśniki . Jak ciasto mamy gotowe , odstawiamy

Mój Smak
Babeczki - kopce kreta 201

śmietan - fix - 2 op cukier puder - 3 łyżki sok z cytryny Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. mąkę, proszek, sodę oraz kakao przesiać i połączyć z masą jajeczną. następnie dodać mleko i olej i wszystko razem połączyć. Ciasto przełożyć do papilotek na babeczki i piec w temp 180stC ok 20 minut. Upieczone wyjąć i przestudzić. Za pomocą łyżeczki wydrążyć

Camilla w kuchni
Knoppers – domowy sposób na wafelki 936

Czy jest ktoś, kto nie lubi tych wafelków? Myślę, że nie Można je w bardzo łatwy sposób przygotować w domu. Nie potrzebujemy do tego wielu składników

Ania i Marcin gotują
Wegańskie ciasto z dynią i jabłkami 294

Składniki na dużą prostokątną blachę: 350 g mąki pszennej 100-150 g cukru 50 g kakao lub karobu 200 ml mleka roślinnego (sojowe do ciast jest najlepsze) 100 g oleju roślinnego (około 120 ml) 1 dojrzały banan czubata łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej kopiasta łyżka cynamonu łyżeczka suszonego imbiru 2 średnie jabłka pół kg dyni (waga

greenscarf
Sernik marcepanowo-jeżynowy 158

smakowy. Sernik wprost rozpływa się ustach, polecam na poczęstunek dla letnich gości. Przynajmniej raz trzeba upiec w sezonie takie ciasto. Składniki: Masa serowa 60 dag  chudego twarogu Mlekoma 1/2 szklanki cukru 10 dag marcepanu 1/2 szklanki  mleka w proszku      1/2 szklanki   mleka  4   jajka 1 budyń śmietankowy Warstwa owocowa

Wanilia i Kardamon
Wegańskie naleśniki 161

zniknęły w okamgnieniu! Do przygotowania wegańskich naleśników potrzebujemy: 1 filiżankę soku jabłkowego 1 filiżankę mleka roślinnego 2 filiżanki mąki szczypta proszku do pieczenia (można pominąć) opcjonalnie konfitura, syrop klonowy W misce umieszczamy sok, mleko oraz mąkę i całość mieszamy. Ciasto jest dość gęste. Wylewamy za pomocą chochli na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Smażymy z obu stron na rumiany kolor

Szybko Tanio Smacznie
W SKRÓCIE: TŁUSZCZE 169

typu II zbawienny wpływ na stan skóry KWASY TŁUSZCZOWE TRANS Obecne w przetworzonych produktach takich jak np.: chipsy, zupki w proszku, ciasta, ciastka, fast food, potrawy smażone w wysokiej temperaturze, margaryny twarde (a także w niewielkich ilościach w maśle, mleku, serze, wołowinie). Krótko: najlepiej nie spożywać WCALE! Nie przynoszą żadnych korzyści. Podwyższają LDL, cholesterol całkowity we krwi, a oprócz

Vroblewska-fitlife
NALEŚNIKI ORKISZOWE Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM 155

czosnku  garść listków świeżej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 1/5 łyżeczki chili w proszku WYKONANIE NALEŚNIKI : Mąkę i sól przesiewamy do miski. Dodajemy jajka i stopniowo dolewamy mleko. Miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Pod koniec miksowania dodajemy roztopione masło. Odstawiamy na 30 minut (ciasto lekko zgęstnieje). Rozgrzewamy patelnię z nieprzywierającą powłoką o( średnicy

cool and minty
PANCAKES Z OWOCAMI 137

PRZYGOTOWANIE :  Białka ubijamy robotem na sztywno, następnie dodajemy cukier, żółtka, olej i mleko. Wsypujemy mąkę z proszkiem, delikatnie mieszamy aż składniki się połączą i gotowe. Na rozgrzaną patelnie teflonową wylewamy porcje ciasta i pieczemy placki na małym ogniu, z jednej i drugiej strony. N talerzu układamy placki posmarowane serkiem i posypane pokrojonymi owocami. Polewamy płynną czekoladą lub ulubionym sosem

Kulinarne Fantazje Marioli
Placuszki z mascarpone i cytrynową nutką 154

duże jajka kilka kropel ekstraktu z wanilii 1 łyżka otartej skórki z cytryny łyżka soku z cytryny Mascarpone + cukier + mleko + jajka + ekstrakt + skórka + sok z cytryny = miksujemy. Proszek do pieczenia przesiewamy z mąką i dodajemy do masy. Uwaga! Ciasto wychodzi gęste. Kładziemy je łyżką na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z dwóch stron. fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena Smacznego

Kuchnia smaków
Sernik czekoladowy 268

się nie przypaliły. Jajka ubijamy z cukrem do białości, dodajemy lekko przestudzony sos czekoladowy i miksujemy całość. Wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste, ale spływać z łyżki, jeśli nie spływa dolewamy odrobinę mleka i mieszamy. Ser: 50 dag sera 1/2 szklanki cukru 3 jaja 1 łyżeczka cukru z wanilią, lub kilka ziarenek wanilii

Cynamonowe szczęście
Muffiny z truskawkami (Muffin alle fragole) 161

masło miksujemy z cukrem i szczyptą soli, dodajemy jaja i 3 łyżki mleka. Na koniec stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Truskawki kroimy w drobne kawałki i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.  Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Muffiny pieczemy

La grande e la piccola cuoca
Ciasteczka cytrynowo-pomarańczowe (z oliwą z oliwek) 173

soku z cytryny 1/2 łyżeczki skórki cytrynowej (startej) 1 łyżka aromatu pomarańczowego 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  Dodatkowo: cukier do obtaczania ciastek Opcjonalnie: mleko Wszystkie składniki wymieszać (najlepiej dłonią) do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno być "piaskowe", lecz dające się formować. Gdy jednak będzie "za suche" - należy dolać odrobinę mleka.) Z ciasta uformować kulki

Di gotuje
Placuszki z owsianki i jogurtu naturalnego 186

Wariacji z placuszkami ciąg dalszy Placuszki z płatków owsianymi, to jedno z moich ulubionych śniadań. Tym razem dodałam do nich kolejny składnik, nieocenione w mojej kuchni

Ania i Marcin gotują
Kremówki wadowickie 184

efekcie zrobiłam ciasto mniejsze (upieczone przekroiłam na pół w szerokości)  i wykorzystałam  połowę zawartości torebki z proszkiem do zrobienia kremu. Jeszcze wystarczyło mi na posmarowanie cienko kremem wierzchu ciasta, a na to zrobiłam lukier z mlekiem kokosowym.  Lukier kokosowy: pół szklanki cukru pudru 2-3 łyżki mleka kokosowego Wszystko dokładnie utrzeć i polać wierzch ciasta na którym

Proste Potrawy
racuchy jabłkowo rodzynkowe 150

waniliowego sól 1 łyżka proszku do pieczenia olej do smażenia garść rodzynek miękkie jabłka Wykonanie: Żółtka ubiłam z cukrem, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  W osobnym naczyniu ubiłam pianę ze szczyptą soli, dodałam do przygotowanego ciasta, delikatnie wymieszałam. Wsypałam sparzone, przestudzone  rodzynki. Jabłka obrałam, pokroiłam w plasterki, dodałam do ciasta. Wszystko razem ponownie wymieszałam

Darcia w kuchni
Kukurydziane scones. 183

mąki kukurydzianej  15g maki pszennej 15g zimnego masła 30-40ml mleka szczypta sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon coś do posłodzenia maliny Mąkę przesiać, zmieszać z resztą suchych składników.  Rozetrzeć z zimnym masłem.  Dodać resztą składników i dokładnie zagnieść ciasto. Przeciąć na pół, powtykać kilka malutkich malin, ponownie delikatnie zagnieść w kwadrat, przekroić

More food, love and dreams
Placki z jabłkami i serem twarogowym 165

proszku do pieczenia łyżeczka oleju ok 200g sera twarogowego Przygotowanie: Do przesianej mąki, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliwy, proszek do pieczenia, szczyptę soli i cynamon. Następnie wbijamy jajka oraz powoli dolewamy mleko i wodę (proporcja 2:1). Ciasto powinno być gęstsze, niż naleśnikowe. Energicznie mieszamy przez około 3-5 minut. Dolewamy olej. Kiedy ciasto nie będzie miało grudek

ChilliJemy
Żona organisty 199

tego posta. Ciasto kruche białe: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 kostka masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto ciemne : 3 jajka 1/2 szklanki śmietany 3 łyżeczki kakao 1 łyżka sody Masa: 1/2 litra mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 1 szklanka cukru 1 kostka masła lub margaryny Dodatki: 2 opakowania biszkoptów okrągłych 2 czerwone

Ciasteczkowy Potwór
Ciasteczka maślane z pistacjami. 181

cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać całe jajko i żółtko i ponownie chwilę ucierać. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i połączyć składniki. Na sam koniec dodać mleko i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce i lekko spłaszczamy. Piec w 180 stopniach C około 15 minut. Studzić

O kuchni z uczuciem
Eklerki z Delikatnym Kremem Budyniowym i Polewą Czekoladową 248

dość dużych odstępach). Pieczemy ok. 15-25 minut (w zależności od wielkości eklerków) w 180 stopniach. Ciasto będzie gotowe gdy zacznie się rumienić. Krem: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną oraz żółtka - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia

Słodka Strona
PIERNIK SUŁTAŃSKI 256

masła50 dag mąki2 żółtka4 łyżki śmietany kwaśnej2 łyżeczki proszku do pieczeniaprzypawa do piernikaKREM8 łyżek kaszy manny750 ml mleka 12 dag cukru20 dag masła10 dag cukru pudrucukier waniliowyPONADTO 40 dag dżem z czarnej porzeczki25 dag bakalii1-2 kieliszki rumupolewa czekoladowa, lub roztopiona czekolada PRZYGOTOWANIECiastoWszystkie składniki, zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Podzielić na cztery równe części, każdą część ciasta rozwałkować przełożyć

RAROSSA
Białkowa babka 133

mleka,2 łyżeczki proszku do pieczenia,100 g masła.Przygotowanie:   Miękkie masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy mleko, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na wolnych obrotach. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszając. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy w 170 stopniach ok 40-50 minut

Aga w kuchni
Murzynek bez użycia miksera 213

tutaj..u mnie z braku kakao do polewy jest biała polewa..posypana pokruszonymi ciastkami..Ciasto bardzo smaczne..polecam. 350g mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 200g cukru 2 jaja roztrzepane widelcem 1 szklanka mleka 250g dżemu o dowolnym smaku (np. wiśniowy, truskawkowy) 90g oleju Biała polewa: 125 g cukru pudru(...)Dodać proszek, sodę i szczyptę soli – wymieszać łyżką . Dodać cukier i ponownie wymieszać.W mniejszej misce roztrzepać jaja, następnie dodać olej, mleko, dżem i wszystko wymieszać łyżką.Do suchych składników wlać mokre i wymieszać łyżką, aż wszystko się dobrze połączy.Przelać masę do foremki .Piec  ok. 55 minut. Po tym czasie wyciągnąć z pieca i wystudzić. Ciasto można posypać

Moje domowe kucharzenie
Babka z szafranem i daktylami 204

Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku i miksować na wolnych obrotach. Dodać sól i esencję waniliową. Mąkę z proszkiem przesiać przez sitko. Dodać połowę mąki zmiksować, wlać mleko z szafranem, dodać resztę mąki i zmiksować na jednolite ciasto. Na koniec dodać pokrojone daktyle i wymieszać łyżką. Ciasto wylać do formy i piec około

Ala piecze i gotuje
Cynamonowe ciasto z orzechami 125

stała się moją ulubioną… zapraszam… Składniki: Ciasto: 1 szklanka (140 g) mąki gryczanej 0,5 szklanki (60 g) mąki pszennej 1 szklanka (200 g) cukru 1 kostka (250 g) margaryny 0,5 szklani (125 ml) mleka 4 jajka 1 szklanka orzechów włoskich 2 łyżeczki (8 g) cynamonu 1 łyżeczka (4g) proszku do pieczenia szczypta soli Polewa: 0,20 kostki(...)podprażyć na suchej patelni i posiekać. 4) Do wystudzonej masy dodać przesianą mąkę gryczaną i pszenną z proszkiem do pieczenia oraz żółtka. Całość wymieszać mikserem, aż powstanie gładka masa. 5) Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę. Delikatnie połączyć z ciastem. 6) Dodać orzechy i przelać do wcześniej przygotowanej formy. 7) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Fitsweet.me
Babka marmurkowa z polewą czekoladową 185

ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dosypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Mąkę tortową oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Partiami wsypujemy mąkę do masy oraz stopniowo dolewamy olej. Miksujemy na gładką masę. Połowę ciasta przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki. Do reszty ciasta dosypujemy kakao i ponownie miksujemy.  Wylewamy na jasną masę wokół babki. Babkę pieczemy(...)nagrzanym do 180*C piekarniku przez 40 minut. W garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem. Wsypujemy kakao i energicznie mieszamy aby polewa się nie przypaliła. Dolewamy mleko i ponownie mieszamy. Gotujemy około minuty. Ciepłą oblewamy babkę

VioletoweKucharzenie