Białkowa babka

Białkowa babka

Białkowa babka

  Po zrobieniu faworków zostaje nam dużo białek... i pojawia się problem co z nimi zrobić? Polecam wypróbować przepis na babkę białkową.Składniki:200 g białek (ok. z 5-6 jajek),1 szklanka cukru,1,5 szklanki mąki,150 ml mleka,2 łyżeczki proszku do pieczenia,100 g masła.Przygotowanie:   Miękkie masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy mleko, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na wolnych obrotach. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszając. Ciasto przele... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, pieczenie, ciasto, faworki, mleko w proszku, ciasto z białek , ciasto mleko w proszku, ciasto ucierane

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.