ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:161/767)

Teatr pod gołym niebem i ciasto z rabarbarem 193

mleka 40 g cukru 15 g masła dodatkowo: 50 g płatków migdałowych kilka truskawek Mąkę i cukier puder przesiać, wymieszać z migdałami. Dodać zimne masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 60 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na okrąg nieco większy(...)formy. Wyłożyć ciastem formę, formując brzegi. Na cieście położyć papier do pieczenia, wysypać fasolą lub kulkami do pieczenia. Piec w 200 st. C. przez 15 minut. Zdjąć obciążenie i papier. Piec dodatkowe 15 minut w 200 st. C. Ostudzić. Rabarbar oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Zagotować z cukrem, dusić przez 10 minut, aż zmięknie. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Cappuccino (bez pieczenia) 1704

masłaok. 40 g kawy cappuccino (proszku) Masa Śmietanowa:400 ml mocno schłodzonej kremówki 30%2 fixy do ubijania śmietany ok. 300-350 g herbatników (miękkich, jeden - 5 g)kakao do posypaniawiórki gorzkiej czekolady do posypania (opcjonalnie) Ciasto Cappuccino (bez pieczenia) - Sposób przygotowania:Masa Budyniowa:Do miski odlewamy ok. szklankę mleka i dodajemy budynie oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy. Resztę mleka

Słodka Strona
Budyniowiec śmietanowy z figami 182

litra mleka- 6 łyżek cukru- 340 g miękkiego masła- 250 g mascarpone Składniki na masę śmietanową:- 1 galaretka cytrynowa- 200ml wrzątku- 500 ml słodkiej śmietanki (fresh cream)- 2 łyżki cukru z wanilią- 4 galaretki o różnych kolorachDodatkowo:- figi 5 szt. (albo inne owoce)- 2 galaretki na wierzch ciasta Białka ubijamy z cukrem. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem(...)biszkoptu, lekko nasączamy sokiem. Rozpuszczamy 2 galaretki (w 650ml wrzątku), studzimy. Figi (wystarczy 5 sztuk) kroimy w plasterki i układamy na biszkopcie. Gdy galaretki skrzepną, wykładamy je na figi. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia. Ja kroiłam… już po godzinie.   Mimo, że budyniowiec śmietanowy z figami jest trochę skomplikowany, warto poświęcić czas i pracę, aby przygotować to  niebanalne ciasto

mojewypiekiinietylko
Karpatka z kremem budyniowym 185

tylko do karpatki.Dla jego wielbicieli mam jeszcze jeden przepis – Ciasto czekoladowe z kremem karpatkowymSKŁADNIKI:CIASTO:* mąka – 200 g* masło – 100 g* woda – 250 ml* jajko – 5 szt* sól – 1 szczypta* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY :* mleko – 750 ml* masło – 100 g* jajko – 4 szt* mąka pszenna

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z kremem i truskawkami 16098

Kruche ciasto z kremem i truskawkami Temperatura pieczenia: 200oC | Czas pieczenia: ~25 min | Blacha: 30 x 24 cm. Ciasto kruche 1,5 szkl. mąki pszennej 15 dag cukru 2 żółtka 200 g masła trochę proszku do pieczenia Krem 1,5 szkl. mleka 0,5 szkl. mąki pszennej 2 żółtka 1/4 szkl. cukru 100 g masła 2 małe cukry waniliowe Dodatkowo

coolinarnastrefa.blogspot.com
Domowe Pączki z Czekoladą (z Masą Czekoladowo-Budyniową i Polewą Czekoladową) 601

otrzymania jednolitej konsystencji, ciasto będzie dość luźne dlatego najlepiej wyrobić je w food procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości (ok. 1,5 h). Nadzienie: W ok. 150 ml mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, resztę mleka podgrzewamy wraz z masłem i cukrem, następnie dodajemy drobno połamaną czekoladę i jak tylko się rozpuści wlewamy mleko

Słodka Strona
Ciasto Oczy Carycy 158

szklanki cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju Masa budyniowa 1 i 3/4 szklanki mleka budyń waniliowy bez cukru 2 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego (najlepiej domowej roboty) 1 kostka masła(...)jajka utrzeć z cukrem do białości. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, na końcu olej, wymieszać. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wykładać na przemian ciasto jasne i ciemne. Na koniec wszystko przemieszać widelcem. Piec ok. 40 min. w 180 stopniach. Budyń ugotować w mleku z cukrem i cukrem waniliowym. Wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem. 2 galaretki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Torcik czekoladowy z kawowym kremem 240

łyżki mleka4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej30 g czekolady50 g mąki pszennej3/4 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao1 jajkoKawowa masa:100 g białej czekolady180 ml śmietanki kremówki250 g serka mascarpone2 łyżki cukru pudru4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej1,5 łyżeczki żelatynykakao do posypania ciastaWykonanie:W małym garnuszku roztapiamy masło, dodajemy mleko i 60 g cukru, mieszamy. Kawę rozpuszczamy w dwóch łyżkach(...)Mieszamy, aż się rozpuści i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.Jajko ucieramy z pozostałym cukrem, dodajemy do niego mieszankę kawową  i miksujemy. Na koniec przesiewamy do ciasta mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy około 30 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli ciasto jest suche, wyjmujemy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Tropikalna Wyspa 401

mnie rewelacja. Ciasto jest niezwykle orzeźwiające. Ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1 szklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120 g nadzienia kiwi lub konfitury o smaku kiwi 50 g szpinaku baby Nasączenie: 100 ml wody Sok z 1 limonki Krem budyniowy: 300 ml mleka 4 łyżki cukru 10 g cukru waniliowego 2 łyżki mąki(...)gruszka 1 banan 1 galaretka o smaku limonki i trawy cytrynowej 1,5 szklanki wrzątku Cukier puder do posypania Mięta i limonka do dekoracji Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko.  Olej blendujemy z umytym, świeżym szpinakiem baby. Do jajek stopniowo dosypujemy mąkę, strużką wlewamy olej ze szpinakiem

VioletoweKucharzenie
Cykl wielkanocny: Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) 159

cioccolato fondente PRZYGOTOWANIE Miękkie masło miksujemy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy 2 jaja, 1 żółtko i mleko. Całość ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę kokosową, mąkę ryżową, proszek do pieczenia i ziarna z laski wanilii. Ciasto mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm smarujemy masłem i oprószamy

La grande e la piccola cuoca
Bezglutenowe ciasto z morelami i truskawkami. 215

jajka wiejskie - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1/3 szklanki mleka 3,2% tłuszczu - owoce: morele, truskawki Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj olej, mleko, sok z cytryny i żółtka. Białka ubij na sztywno i dodaj do masy. Ciasto wymieszaj trzepaczką na gładką masę. Na formie wysmarowanej olejem, ułóż obrane i pokrojone owoce, polej je równo ciastem.  Pieczemy

SMYKWKUCHNI
Brownie czekoladowe z bananami 457

Mocno czekoladowe.... ;-) Dla Wszystkich Miłośników czekolady.  Ciasto jest obłędnie pyszne, mocno czekoladowe, mocno aromatyczne. Sczerze polecam! Składniki: - 1 margaryna - 1/2 szklanki mleka -1,5 szkl cukru - 4 czubate łyżki kakao - 100 g czekolady mlecznej - 50 g czekolady gorzkiej - 3 banany - 4 jaja - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - przyprawa do piernika - łyżeczka przyprawy do piernika Macie ochotę(...)Wykonanie: W rondelku (postawionym na ogniu) rozpuszczamy: margarynę, cukier, kakao, mleko. Mieszamy aż składniki się połączą, doprowadzamy do wrzenia. Rondelek zdejmujemy z kuchni. Odlewamy 1/3 szklanki masy (będzie to polewa na ciasto). Rondelek stawiamy w zimnym miejscu aby masa wystygła. Wystudzoną masę za pomoca miksera ucieramy z mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawą, oprócz jajek. Z jajek oddzielamy białko

SMYKWKUCHNI
Ciasto z kiwi i budyniem 179

proszku do pieczenia 25 dkg  mąki Masa budyniowa:   2 budynie smietankowe lub waniliowe 1 litr mleka cukier do smaku Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: kiwi  jabłka Wszystkie składniki na ciasto kruche wymieszać i wyrobić ciasto.Wyłożyć na blaszkę i upiec. Na upieczone i lekko przestudzone ciasto kruche

Moje domowe kucharzenie
Ciasto ucierane ze śliwkami 242

ciasto ze śliwkami. Najprostsze i najsmaczniejsze jest ucierane. Wypróbujcie koniecznie! Mniaaam Ciasto ucierane ze śliwkami Składniki: 30 dag margaryny, 30 dag cukru, 6 jajek, szczypta soli,  odrobina otartej skórki z cytryny, sok z cytryny, 45 dag mąki, 4 łyżeczki proszku do pieczenia,  8 łyżek mleka, kilogram śliwek + 20 dag cukru, 1,5 łyżeczki cynamonu. Wykonanie: Margarynę ucieramy(...)cukrem. Cały czas ucierając dodajemy jajka, szczyptę soli, otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia, mleko. Śliwki myjemy, kroimy wzdłuż i pozbywamy się pestek. Śliwki mieszamy z 20 dag cukru, cynamonem Blachę natłuszczamy. Na blachę wylewamy ciasto, układamy śliwki i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny (do suchego patyczka). Smacznego

paapilotkaa
Ciasto ucierane z rabarbarem 189

cyklu przepisy mamy. Tym razem na tapecie ciasto ucierane z rabarbarem. Mniam! Ciasto ucierane z rabarbarem Składniki: 30 dag margaryny, 30 dag cukru, 6 jajek, szczypta soli,  odrobina otartej skórki z cytryny, sok z cytryny, 45 dag mąki, 4 łyżeczki proszku do pieczenia,  8 łyżek mleka, kilogram rabarbaru + 20 dag cukru, 1,5 łyżeczki cynamonu.+ Wykonanie: Margarynę(...)szczyptę soli, otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia, mleko. Rabarbar obieramy, myjemy i kroimy w grube paski. Rabarbar mieszamy z 20 dag cukru, cynamonem                              Blachę natłuszczamy. Na blachę wylewamy ciasto, układamy rabarbar i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni

paapilotkaa