ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:151/767)

Rogaliki z lodówki 142

drożdży 5 łyżek zimnego mleka 50 dkg mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru  dowolne nadzienie Drożdże wymieszać z zimnym mlekiem.Mąkę cukry, jajka, margarynę i proszek do pieczenia przełożyć do miski i wymieszać. Dodać drożdże i zagnieść ciasto.Zawinąć ciasto w ściereczkę i włożyć do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Ciasto klonowe -- torta klonowe 168

cukier. Utrzeć na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku . Dodać syrop klonowy i wanilię. W osobnej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól.  Do utartej masy na przemian dodać mąkę i mleko, mieszając na niskich obrotach. Wlać ciasto do przygotowanej foremki natłuszczonej i wysypanej bułką tartą .Wyrównać ciasto nożem. Piec przez 25-30 minut lub do złotego koloru

w mojej kuchni
Sernik na zimno z (nie) zwykłym ciastem 221

pudru 1 szczypta soli Masa: 400g mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 90g śmietany 1/2 szklani cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo do dekoracji: beziki kulki czekoladowe owoce Przygotować ciasto.  Masło/margarynę utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z jajkiem. Wsypać mąkę, sól i całość dokładnie wyrobić

Di gotuje
Rafaello 150

zrobić z większej ilości mi zabrakło masy na boczki) aromat waniliowy 3/4 szklanki cukru masło mleko tyle żeby przykryło lekko kokos Biszkopt upiec tak jak zwykle czyli żółtka rozmątać z cukrem białka ubić na sztywno i wszystko razem zmieszać z mąką oraz proszkiem. Wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i piec 30-40 minut. Po upieczeniu rzucić całą tortownicą

Pychotkaaa
Sernik „noc i dzień” 178

był z czekoladą! Ba… nawet z dwoma rodzajami. Jednym słowem – przepyszny! Naprawdę warto go spróbować. Sernik „noc i dzień” Składniki: Ciasto : 4 jajka 100 g mąki 200 g cukru 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 3 jajka 600 g zmielonego twarogu 2 łyżki cukru 200 g białej czekolady 300 ml śmietany kremówki(...)mlekiem w kąpieli wodnej. Pozostawiamy do wystudzenia. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy łyżka po łyżce cukier i cały czas ubijamy. Do jednolitej piany z cukrem dodajemy po jednym żółtku, za każdym razem dobrze ubijając. W osobnej misce łączymy żółtka z wystudzoną czekoladą i łączymy je z ubitymi białkami. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem

PatiGotuje
Dwukolorowe babeczki z rodzynkami i jabłkiem 194

łyżki mleka, 1 łyżeczka kakao, 1 jabłko, 1 łyżka rodzynków, cukier puder. Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem i olejem. Składniki mokre połączyć ze składnikami suchymi - mieszać do momentu aż nie będzie grudek. Ciasto podzielić mniej więcej na pół. Do jednej części dodać kakao i wymieszać dokładnie. Do ciemnego ciasta dodać rodzynki

W kuchni u Moniki
kakaowiec rabarbarowy ze śmietana galaretkową... 168

łyżeczki, rabarbar 1/2 kg, śmietana kremowa 30% 250 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, cukier 1 szklanka olej, jajka, mleko, cukier dobrze roztrzepać rózgą i wsypać kakao, mąkę, proszek i "byle jak" wymieszać - nie za długo do płaskiej formy silikonowej 22cm przełożyć ciasto i dodać pokrojony, obrany rabarbar ciasto piec w 200C około 35 - 40 minut i zostawić w formie

W Mojej Kuchni Lubię
Metrowiec 207

szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju lub 1/2 kostki roztopionego masła Ciasto czekoladowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki tłuszczu Masa: 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/2 litra mleka 1 szklanka cukru sok z 1/2 cytryny Polewa: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru(...)łyżeczki kakao ewentualnie 3-4 łyżki mleka Wykonanie: Białka ubijam  na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier i po jednym żółtku. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i przesiewam do masy jajecznej. Na końcu wlewam tłuszcz. Jeżeli roztopione masło to koniecznie musi być przestudzone do temp. pokojowej. Ciasto przekładam do natłuszczonej formy do keksu i wstawiam do nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Scali bread - chlebowe chałeczki 124

jutrzejsze śniadanie. Polecam! 'scali bread' Składniki: * zaczyn: - 1 szklanka mąki pszennej - 150ml wody - szczypta świeżych drożdży (wielkości ziarenka grochu) * ciasto właściwe: - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki oliwy z oliwek - 150ml ciepłej wody - 2 łyżeczki mleka w proszku - 10g świeżych drożdży - 1 łyżeczka soli - białko Z podanych składników przygotować zaczyn. Do dużego słoika, wsypać mąkę, dodać drożdże i wodę. Wymieszać

CookYourself
Biszkopt z kremem kawowym i bananami 6765

mąki wymieszane z proszkiem i kakao. Dokładnie wymieszać a na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać na dużą blachę (25x35) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10 minut , do suchego patyczka. Gotowy biszkopt odstawić do wystudzenia. Przygotować krem kawowy. Żelatynę namoczyć w mleku, gdy napęcznieje podgrzać

Monia miesza i gotuje
Kakaowy torcik z masą serowo budyniową. 206

budyniem daje niesamowity smak :)  Składniki na ciasto Kakaowe : 1 kopiasta szklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 4 łyżki gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki  proszku do pieczenia 1 łyżeczka kardamonu Piątnica  6 jajek  2 łyżki oleju 1 cukier waniliowy Masa serowa: 500 gr sera białego śmietankowego 2 szklanki mleka + 1 do rozrobienia budyniu 2 łyżki mąki(...)cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Dodać mąkę z proszkiem  kakao  kardamon i olej. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia ale tylko spód. Przelać ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Masa serowa : Ser przełożyć do garnka , wlać mleko , wsypać cukier , dodać masło  i na malutkim ogniu zagotować . Budynie

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto czekoladowo- truskawkowe 159

Ciasto czekoladowo- truskawkowe Ciasto mąka - 640 g cukier - 1/2 szkl żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki margaryna - 1 kost śmietana 18 % - 2 łyżki Budyń : budyń czekoladowy - 3 opak bez cukru mleko - 4 szkl cukier - 6 łyżek Dodatkowo truskawki Przygotowanie Na stolnicę(...)wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, przemieszać. Następnie dodać pokrojoną margarynę, posiekać. Zrobić dołeczek w mące, wybić jajko i dodać żółtka, oraz pozostałe składniki, zagniesć kruche ciasto, podzielić ciasto na 2 części. Jedną część ciasta włożyć do zamrażalnika, drugą wyłożyć blachę. Truskawki opłukać, oszypułkować, osączyć, przekroić na połowę i ułożyć na cieście. Budyń W szklance mleka rozmieszać budynie czekoladowe. Pozostałe

Kuchnia Danusi
Murzynek - proste i łatwe ciasto 171

Murzynek to łatwe i proste do przygotowania ciasto. Powinno udać się każdemu :) Należy tylko pamiętać o tym, aby masy z rondelka nie przegrzać, a także białka ubić na sztywną pianę. Już kiedyś pokazałam Wam przepis na murzynka z wiśniami , a dzisiaj zachęcam do przygotowania jego standardowej wersji. Na sam koniec dodam, że murzynek długo zachowuje świeżość :) Składniki na keksówkę(...)szklanki zwykłego cukru (330 g) 5-6 łyżeczek gorzkiego kakao 4 łyżki mleka 3 duże jajka 1,5 szklanki mąki pszennej (210 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego wiórki kokosowe do dekoracji *użyłam trochę mniejszej keksówki, dlatego część ciasta przelałam do silikonowych babeczek  Margarynę rozpuścić w rondelku. Następnie wsypać zwykły cukier i wlać mleko. Gotować

Ugotować
Ciasto czekoladowo-bananowe 189

Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę, ubijając dodawać powoli cukier potem żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i tarte orzechy. Ciasto wylać do dużej prostokątnej formy wyłożonej papierem i piec ok 30 minut na 180 C. Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru (3 łyżki) i wystudzić. Żelatynę zalać odrobiną mleka aby napęczniała a potem podgrzać

Monia miesza i gotuje
Lawendowe ciasto z czereśnią i malinami 200

"Nowy tydzień nowe wyzwania!  Dziś przyszykowałam dla Was bardzo letnią kombinację. Soczyste czereśnie, słodziutkie maliny i bardzo aromatyczną lawendę. A! Smak jest tak cudowny, że

Słodkie Przyjemności