ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:118/767)

Bułeczki scones z cheddarem 202

soli 100 g sera cheddar 300 ml mleka 1,5 łyżeczki suszonej bazylii mleko do posmarowania bułeczek Przygotowanie Masło rozcieramy z mąką, dodajemy proszek do pieczenia, sól, mleko, starty ser, bazylię i jajka i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na blacie na grubość ok 2 cm. Szklanką o ostrych krawędziach wykrawamy koła. Scones układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy

e-PrzepisyKulinarne
Czekoladowe ciasteczka Chewy Cookies z nadzieniem tofu-truskawkowym 201

tofu - truskawkowe - 100g tofu naturalnego - 2 łyżki dżemu truskawkowego - 1 szklanka cukry pudru W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąka, cukier biały, soda, proszek do pieczenia, sól, cukier wanilinowy, kakao. Dodajemy masełko i mleko, wyrabiamy ciasto rękami. Masa powinna być jednolita, trochę lepka, w formie brązowej kuli. Zawijamy ciacho w folię i chłodzimy w lodówce 15 minut. W czasie chłodzenia

upichcona
Oponki, krążki, pączki serowe 144

smażenia Cukier puder do posypania Mąkę i cukier wsypujemy do miski, robimy w nich dołek, do którego wbijamy jajko, dodajemy twaróg, olej, mleko i proszek do pieczenia. Całość razem mieszamy widelcem lub szpatułką. Wyrobione ciasto wałkujemy, a następnie wycinamy z niego, przy pomocy szklanki i kieliszka oponki. Ja zamiast kieliszka użyłam foremki serduszka. Wycięte oponki wrzucamy na gorący tłuszcz

Smakowy Raj
Pancakes z jagodami 147

łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 1 jajko garść jagód Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Wbić jajko, dodać mleko, olej wymieszać. Gdyby było ciasto za rzadkie dodać trochę mąki. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Ciasto odstawić na ok 30 min, przykryć ściereczką, w tym czasie zgęstnieje. Rozgrzać patelnię

pink envelope
Gofry 174

cukier puder do posypania ( co kto lubi) Zoltka oddzielamy od bialek  Ubijamy bialka na sztywna piane  Do zoltek dodajemy make, proszek do pieczenia, cukier puder, olej i mleko  Wszystko razem miksujemy  Do ciasta dodajemy bialka i mieszamy delikatnie lyzka  Gofry pieczemy w gofrownicy ok 3 min  Upieczone gofry przystrajamy dzemem, owocami, cukrem

Klaudynkowa kuchnia
Ciasteczka makowe 287

mleka1 łyżeczka proszku do pieczenia czekolada deserowa do dekoracjicukier puder i białko do wykonania lukru Wykonanie:- mak opłukać i odsączyć - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, masło, żółtko, mleko i mak, zagnieść ciasto- ciasto będzie dość luźne, schłodzić je w lodówce 0,5-1 godz.- schłodzone ciasto podzielić na dwie części, obie rozwałkować cienko

Smakołyki Bereniki
W piątek, 13-stego. Idealne MLECZNE CIASTECZKA. 209

roztrzepać w miseczce, powoli dodawać do masy maślanej, cały czas miksując (zbyt szybkie dodanie spowoduje zwarzenie się masy). Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, mleko w proszku, ekstrakt, zmiksować. Na końcu wrzucić kawałki czekolady, wymieszać. Z ciasta robić kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, w odległościach od siebie. Lekko spłaszczyć. Piec w temperaturze 200ºC przez

W kuchni Karmel-itki
Chlebek pszenny z ryżem i tang zhong 246

Chleb z brązowym ryżem i tang zhong Składniki na 2 bochenki po ok. 560 g każdy lub 4 po ok. 280 g każdy Ciasto chlebowe: 480 g mąki chlebowej ( Typ 600-700) 30 g mleka w proszku 40 g cukru 8 g soli (dałam 10) 8 g drożdży instant 200 g mleka 170 g tang zhong 40 g masła(...)mleka Mleko w temperaturze pokojowej wymieszać z mąką, postawić na średnim ogniu i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia, poczekać chwilę, aż mieszanina zacznie bulgotać (nie gotować dłużej niż 1-2 minuty) - utworzy się coś w rodzaju gęstego kisielu. Zestawić z ognia , garnek przykryć folią i odstawić do wystudzenia.  Proces technologiczny  1 . W misce umieścić wszystkie składniki ciasta

Kuchnia Prezydentowej
Ciasto kakaowe z serem 509

Zapraszam dzisiaj na kakaowe ciasto z masą serową i brzoskwiniami :) Składniki na ciasto kakaowe;1 szklanka mąki 3 łyżki kakao1 cukier waniliowy Skworcu5 jajek1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa :500 g sera białego śmietankowego1/2 szklanki mleka5 jogurcików Danone fantasia stu gramowe 1/2 szklanki cukru1 cukier waniliowy Skworcu2 galaretki czerwone 4  łyżeczki żelatyny1 puszka brzoskwiń(...)proszkiem i delikatnie wymieszać.Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia . przelać ciasto.Piec w temp 180 stopni do suchego patyczka .Masa serowa:Do malaksera przełożyć : ser, cukier , cukier waniliowy, jogurty  i mleko , chwilę mieszać .Galaretki i żelatynę rozpuścić w 0.5 litra przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia.Do masy serowej wlewać po troszku galaretki cały czas mieszając mikserem .Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto czekoladowo - kawowo - kokosowe 380

będzie gładka i lśniąca. Dodać żółtka. Następnie stopniowo wsypywać obie mąki wymieszane ze sobą oraz proszek do pieczenia. Na końcu dodać cappuccino. Gotowe ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto lekko przestygnie zdjąć papier.Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Wkładka kokosowa: Białka ubić na sztywno. Wsypywać partiami(...)tabliczki gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Z 1 l mleka, 4 łyżek cukru i 3 proszków budyniowych ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Porcjami dodawać zimny budyń. Na końcu wlać rozpuszczoną gorzką czekoladę. Poncz: Kawę zalać gorącą wodą, dodać cukier i wystudzić. Złożenie ciasta:  Oba blaty cappuccino nasączyć ponczem. Na jeden wyłożyć 1/3 kremu czekoladowego. Przykryć

My simple kitchen
Muffiny poczwórnie czekoladowe 336

smakują jeszcze ciepłe, kiedy drobinki czekolady są półpłynne. Pycha! :) SKŁADNIKI (16 sztuk) 2,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka ( jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać trochę więcej) 1/4 szklanki oleju 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody 1 duże jajko lub 2 mniejsze po 50 g czekolady : gorzkiej, mlecznej, białej i karmelowej(...)jednym naczyniu ( mąka, cukier, soda, proszek do pieczenia, kakao). Mokre składniki wymieszać w drugim naczyniu (mleko, olej, jajko). Mokre skłądniki wlać do suchych i wymieszać drewnianą łyżką lub trzepaczką, niezbyt dokładnie, mogą pozostać grudki (muffinów nie należy miksować!). Do czekoladowej masy wsypać posiekane czekolady i delikatnie wymieszać. Blachę na muffiny wyłożyć papilotkami i nakładać ciasto do 3/4 wysokości papilotki. Wstawić

DefinicjaSmaku
Jabłecznik ucierany - inaczej :) 223

gładką masę. Dodajemy stopniowo cukry, olejek i sól. Następnie po jednym jajku - za każdym razem ucierając po pół minuty. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo na zmianę z mlekiem. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przelewamy do tortownicy (26cm) wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wyrównujemy wierzch. Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki. Usuwamy gniazda nasienne, nacinamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto cappuccino bez pieczenia 116818

budyniowa nie była za gruba.Moje ciasto cappuccino to dwie warstwy ciasteczkowe, wspomniana już masa budyniowa i krem cappuccino zrobiony na bazie Śnieżki i serka mascarpone. Ciasto cappuccino bez pieczeniaSkładniki:masa budyniowa2 budynie w proszku bez cukru0,5l mleka8dag margaryny4 łyżki cukru krem cappuccino1 opakowanie Śnieżki200ml mleka8 czubatych łyżek cappuccino w proszku250g serka mascarpone5 łyżeczek żelatyny2/3 szklanki ciepłej wody16 herbatników4 kostki(...)cappuccino zagotować, dodać proszek cappuccino, dokładnie wymieszać i schłodzić- żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie, pozostawić do wystygnięcia - do zimnego mleka z cappuccino wsypać Śnieżkę i miksować kilka minut na wysokich obrotach- do ubitej Śnieżki dodać serek mascarpone, ponownie zmiksować- rozpuszczoną żelatynę połączyć z masą, delikatnie i dokładnie mieszając- masę wylać na gotową masę budyniową- tak przygotowane ciasto schłodzić w lodówce

Smakołyki Bereniki
Babka piaskowa, cytrynowa 384

gazowy)   Ciasto 150 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 200 g masła lub margaryny (użyłam masło stołowe, tradycyjne) 200 g cukru pudru 4 duże jaja sok z 1/2 cytryny 20 g skórki pomarańczowej 20 g rodzynków (pominęłam) 1/2 paczki proszku do pieczenia (dałam 1,5 łyżeczki) 3-4 łyżki śmietany lub zsiadłego mleka (użyłam śmietany(...)cukru pudru odrobina wrzątku 2-3 łyżki soku z cytryny   Przygotowanie Ciasto. Obie mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Wsypać skórkę pomarańczową. Wymieszać. W drugiej misce utrzeć masło. Dodawać kolejno żółtka, cukier puder, sok z cytryny, aromat i śmietanę (lub zsiadłe mleko). Wszystkie składniki starannie utrzeć.  Ubić i dodać pianę z białek, przesypać mieszankę

coolinarnastrefa.blogspot.com
Fale dunaju 179

jednym żółtku, mąkę z proszkiem i ubitą pianę z białek, lekko wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części Pierwszą część wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem, do drugiej części ciasta dodać kakao i dwie łyżeczki wody. Wyłożyć na jasne ciasto. Na wierzchu dość gęsto ułożyć owoce, piec w 180 stop.45 minut KREM Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń

Kuchnia Danusi