Ciasto kokosowe bez pieczenia to szybkie ciasto które przygotujesz bez piekarnika! Co więcej, kasza manna tworzy delikatną masę idealnie pasującą z kremem śmietankowym. Bez wątpienia ciasto to zasmakuje fanom kokosa Przepis ten powstał w oparciu o przepis na bounty w słoiczkach . Zobacz również pozostałe przepisy na ciasta oraz na ciasta bez pieczenia Przepis na ciasto kokosowe bez pieczenia Składniki opakowanie(...)Zobacz więcej przepisów na ciasta Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto bananowe (wegańskie) Szarlotka Pani Ogonowskiej Ciasto siedem kubków Ciasto krówka bez pieczenia Ciasto bananowe z polewą serową Brownie z kremem orzechowym Beza z owocami Sernik czekoladowy bez cukru Sernik kokosowy Tort czekoladowy z wiśniami Ambasador z orzechówką Zobacz wszystkie przepisy na ciasta wegańskie lub na ciasta wegetariańskie Jeszcze więcej wegetariańskich
WegePrzepisdodatkiem herbaty. Przełożony niesamowitym kremem z serka mascarpone z daktylami. Krem niezwykle leciutki, mój mąż wyjadał go łyżkami mimo, że nie przepada za słodyczami. W środku kremu kawałki świeżych daktyli, podkreślające smak kremu. Nie wymaga dodatkowego dosładzania, chyba, że lubimy naprawdę słodkie smaki.. Na górze piernika czekoladowa polewa, która chroni ciasto również przed wyschnięciem. Przepis pochodzi STĄD , jednak(...)piernika 2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody ULubione bakalie (rodzynki, orzechy) Krem daktylowy: 200 g świeżych daktyli 250 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie) Polewa: 75 g czekolady gorzkiej 25 g masła 3 łyżki wody Wykonanie Ciasto Ubijamy białka na sztywno. Do białek dodajemy cukier i miksujemy. Dodajemy żółtka, miód i olej, mieszamy. Dodajemy herbatę, mąkę, kakao, sodę
Mieszam w GarnkuKrem kawowy do tortu i ciasta. Pyszny krem z kawą to idealny krem do biszkoptu orzechowego lub kakaowego. Krem o smaku kawy połączyłam z frużeliną wiśniową, którą bardzo polecam do tego kremu. W tym wpisie znajdziecie dwa sposoby na zrobienie kremu z kawą. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Uwaga! Smak i kolor kremu z kawą zależy od tego jakiej kawy(...)espresso. Ale tutaj trzeba uważać, aby nie dodać za dużo takiej kawy do kremu śmietankowego, aby nie rozrzedzić kremu. W przypadku espresso polecam dać mniej śmietanki, a więcej mascarpone. Pierwszy sposób na krem kawowy: Składniki: 200 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (8 g) 45 g cukru pudru lub więcej, do smaku 160 g serka mascarpone, schłodzonego
Słodki Pomysłktóre obok fit nawet nie stały ;) Ale co tam, święta są raz w roku, więc można zaszaleć. Wilgotne, ale zarazem puszyste i delikatne ciasto, wypełnione solonym karmelem, który rozpływa się w ustach. Ozdobiłam je kremowym serkiem mascarpone, wymieszanym z konfiturą pomarańczową. Jeśli szukacie szybkiego sprawdzonego przepisu na świąteczne słodkości, to gwarantuję, że nie będziecie zawiedzeni. ciasto: 120 g mąki pszennej(...)karmelu, który zostanie Wam na dłuższy czas, lub do innych wypieków): 100 g cukru trzcinowego łyżka masła 200 g śmietanki 30% pół łyżeczki soli gruboziarnistej dodatkowo: 250 g serka mascarpone łyżka konfitury pomarańczowej (lub morelowej) opcjonalnie cukrowe dekorki (moim zdaniem nie są jadalne, ale uroku im nie można odmówić ;)) Na początku przygotowujemy karmel. Na gładkiej, nieprzywieralnej patelni równomiernie rozkładamy cukier
Mienta blogKażdy był zachwycony i pytał co to za ciasto :) ~~PRZEPIS~~ Ciasto mąka 200 g. proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki cukier puder 4 łyżki szczypta soli masło ok. 80 g. śmietana kwaśna 1 łyżka Masa serowa twaróg z wiaderka 1 kg. lub trzykrotnie zmielony serek mascarpone 250 g. jaja 3 szt. cukier wanilinowy(...)dużych oczkach nad tortownicą. Lekko ugnieść i wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 15 minut, aż będzie złociste ciasto. Odstawić do ostygnięcia. Masa serowa: Ser umieścić w misie malaksera. Dodać jaja, serek mascarpone, cukry i mąkę. Zmiksować do połączenia się składników. Wylać na ostygnięty spód. Dodatkowo: Maliny oprószyć mąką ziemniaczaną. Ułożyć na serniku
Kuchnia PaulettesCiasto to powstało kiedyś z połączenia smaków, na które akurat miałam ochotę - biszkopt z makiem, krem z mascarpone i wiśnie. A do tego obowiązkowo ulubiona galaretka mojej córci. Jego smak przeszedł moje oczekiwania! SKŁADNIKI: (na blachę 25x35cm)Biszkopt z makiem4 jajka2/3 szkl cukru2/3 szkl mąki2/3 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szkl suchego makuKrem z mascarpone375 g mascarpone (1,5 standardowego(...)delikatnie mieszać. Piec ok 30 min w 180 st. C.3. Krem: Śmietankę ubić dodając pod koniec śmietan fix-y. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze chwilę do wymieszania składników. Ułożenie ciasta:Na spód biszkoptowy rozsmarować krem. Na wierzch ułożyć delicje (czekoladą do dołu), na to wyłożyć odsączone wiśnie. Całość zalać tężejącą galaretką
Kto ugości moich gości?Krem z palonej białej czekolady, to przepyszny krem do tortu, w smaku przypominający krem z kajmakiem. Jak to jedna z moich obserwatorek na Instagramie napisała: “
Słodki Pomysłserka mascarpone 4 łyżki kremu czekoladowego typu nutella (u mnie z orzechami i miodem) Dodatkowo: gorzka czekolada do starcia na ciasto około 20 sztuk herbatników kakaowych typu petitki 1. Śmietankę ubijamy, do ubitej dodajemy mascarpone i krem czekoladowy (jeśli wolicie masę bardziej słodki to nutelli możecie dodać oczywiście więcej), delikatnie miksujemy do połączenia się składników. Na wcześniej wyłożoną masę
kruche babeczkidrobnych wiórek kokosowych 1/2 łyżeczki ekstraktu kokosowego Krem kokosowy 220 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone 40 g drobnych wiórek kokosowych 35 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego 1 łyżeczka żelatyny spożywczej Dodatkowo 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Kruche ciasto Do przesianej mąki dodajemy pokrojone w kostkę masło. Siekamy nożem, aż powstanie coś w rodzaju kruszonki. Dodajemy(...)lodówce przez 20 minut. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy przez 20 minut. Ciasto powinno być lekko rumiane. Gotowe ciasto odstawiamy do wystudzenia. Krem kokosowy Do schłodzonej śmietany dodajemy zimny serek mascarpone i ubijamy na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, ekstrakt kokosowy i wiórki. Żelatynę rozpuszczamy w 4-5 łyżkach gorącej wody. Przestudzoną
Wędrówki po kuchniCiasto Inspektor to pyszny wypiek, który jest stosunkowo prosty do zrobienia i zawsze wszystkim smakuje. Składa się z puszystego biszkoptu kakaowego, prostego kremu czekoladowego i owocowej galaretki poprzekładanych herbatnikami. Całość świetnie ze sobą współgra, ciasto jest słodkie, ale nie za słodkie, niezapychające, podzielne i rozpływa się w ustach. Taki domowy wypiek sprawdzi się zarówno do popołudniowej kawy, jak i podczas(...)wody opakowanie galaretki truskawkowej 280 g dżemu truskawkowego lub innego o czerwonych kolorze Krem: 500 g mascarpone 4 łyżki masła czekoladowego Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka (jeśli chcecie uzyskać efekt popękania na cieście, jeśli nie to dajcie więcej, 6-7 łyżek) Dodatkowo: około 400 g herbatników pół szklanki likieru słony karmel do nasączenia
e-PrzepisyKulinarneTort sprawdza się przy każdej okazji. Urodziny, rocznica, święta, no i oczywiście bez okazji Tort z musem pomarańczowym i czekoladowym jest lekki, pachnący i czekoladowy. Jest
Słodki sentymentkażdy ją uwielbia. Tym razem postanowiłam upiec wuzetkę w nieco większych rozmiarach i tak oto powstała wuzetka gigant. Wuzetka gigant to smaczne ciasto, składające się z 3 biszkoptów kakaowych masy na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone oraz dodatku w postaci dżemu porzeczkowego. Kwaśne powidło przełamuje słodycz śmietany, dzięki czemu ciasto smakuje naprawdę świetnie. Nie jest mdłe ani za słodkie(...)dodawać mascarpone, łyżka po łyżce. Do masy małym strumieniem wlewać żelatynę, ubijać do połączenia składników. Przestygnięty biszkopt posmarować dżemem porzeczkowym, następnie wyłożyć na niego połowę masy i przykryć drugim biszkoptem. Na drugi biszkopt wyłożyć pozostałą masę i przykryć go trzecim biszkoptem. Przygotować polewę: wszystkie składniki umieścić w metalowej misce i rozpuścić w kąpieli wodnej. Gotową polewą polać ciasto. Wierzch ciasta
Przepiski.plnakłuwamy, nasączamy i całość zakrywamy pozostałą masą twarożkową - górę i boki. Tak przygotowany tort wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie przygotowujemy masę śmietankową, którą dekorujemy ciasto. :) Masa śmietankowa: 500 g serka mascarpone 330 ml śmietany kremówki (30-36%) 1 laska wanilii 4 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Do miski przelewamy śmietankę, dodajemy ziarenka z laski
Cooking Monsterdzieła. Ciasto marchewkowe składniki: 250 g startej marchewki 4 jajka 150 g masła (miękkiego) 100 g mielonych orzechów laskowych 100 g mąki owsianej 100 g miodu 1 pomarańcza (sok + skórka) 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 szczypty imbiru szczypta soli do dekoracji: 250 g mascarpone 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka ksylitolu(...)niej płynny miód i sok z pomarańczy. Ubijamy kolejne 2-3 minuty. dodajemy pozostałe sypkie składniki wraz z przyprawami. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie wszystko łączymy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Warto przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzić za pomocą patyczka czy jest już upieczone
Przysmaki Karolkimasła - łyżka serka mascarpone - 3 szczyty soli - jajko małe w/w zagnieć na gładkie ciasto, jeśli by się kleiło dodaj 2-3 łyżki mąki Całe ciasto owiń folią i wstaw na 15 minut do lodówki. MASA NA TARTĘ: - 3 małe lub 4 duże jajka - 150 g serka mascarpone - 90 ml mleka - 3 łyżki domowego pesto (przepisy na domowe pesto znajdziesz(...)zielone części roślin. Jajka, mleko, serek mascarpone, pesto miksuję blenderem na gładką masę. Moje pesto jest zawsze intensywne dlatego may już nie solę, ponadto boczek jest też sam w sobie dość słony i tą słoność odda do sosu. Ale jeśli lubisz słony smak to dopraw masę wedle własnych upodobań. Ciastem wylepiam formę do tarty, układam na niej pokrojony
SMYKWKUCHNI